0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: напреднала възраст - нека се подкрепим взаимно
« Отговор #140 -: Октомври 04, 2007, 13:10:30 pm »
Здравейте и от мен!На 33 години съм,съпругът ми е на 32.Вече година и половина чакаме нашето бебе.Бях започнала да ходя по лекари,изписваха ми лекарства за засилване на овулацията и казваха че всичко ще е ок.Опитах веднъж още миналата година,но не се получи.Сега отново започнах да пия.Прегледа при Гинеколога не показа нищо тревожно.Трябваше да направим спермограма и кръвни изследвания за мен,но още не сме ги правили.Просто се страхуваме от резултата.Мисля си,че засега е по-добре просто да продължаваме да вярваме...защото отчаянието и стреса не водят до нищо добро!Понякога аз самата се упреквам че не ходя по лекари и изследвания,но една от причините е че тук в Бургас наистина няма специалист,за който да кажат че е добър-точно обратното!Ако някой познава такъв и е получил адекватна помощ нека сподели!
Пожелавам на всички среща с 2-те лентички !!! :goodluck: preggo :balk_602:
Съни, не отлагай с изследванията,иначе може да си чакаш..При нас ситуацията е такава ще стана на 33 след 2 месеца съпруга ми също имаме дете на 12г. , та от много чакане че още не ни е времето / след 10години/ решихме че сме готови и искаме второ, но....след 1 год. и половина опити мъжът ми се изнерви страшно, ,да вмъкна правих тестове за овулация - има , на бебето не става .Реших ,че е време да се заема по-сериозно с проблема и още при първите изследвания лъсна ХЛАМИДИЯ ! От май се мъчим да я преборим , незнам какви поразии ще е направила, трябва да направя цв. снимка да се видят тръбите като се оправим, та затова съвет от мен - направи изследванията описани и тук в форума, съпруга ти също-спермограма / моя още не е направил, още се ослушва/ и тогава можеш да си спокойна че всичко е наред и ще стане. Между другото когато за пръв път споделих за проблема с джипито/1год.опити/ то каза че е нормално до 2год., да ама не след преглед при специалист ми казаха че ако всичко е ОК при двамата времето е 6 месеца , така че действай !
Радвам се че го има този форум, и всички момичета които споделят тук ,че  можеш да споделиш или да видиш че просто не си сама  !
*
« Отговор #141 -: Октомври 04, 2007, 13:23:22 pm »
Съни не отлагай, времето лети и ще си блъскаш главата после. Аз съм на 33 а съпруга на 31, от 3 години се мъчим и съм спазвала абсолютно всички изследвания и процедури. И двамата сме без видима причина,но времето се изниза неусетно в очакване да се получи от самосебе си. В България нещата са много мудни затова действаите и ако проблема е лесно решим го решете. Снимки, спермограми всичко!! Сега съм на първия си опит за ин витро но толкова време и усилие ми костваше това че най-горещо ти препоръчвам да не губиш нито миг.
« Отговор #142 -: Октомври 04, 2007, 22:57:53 pm »
Момичета аз ще навърша37 и започвам 38 год.след опит и половина инвитро съм бременна на първо четене та има надежда,борете се !!!! :P
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
« Отговор #143 -: Октомври 04, 2007, 23:39:28 pm »
Момичета аз ще навърша37 и започвам 38 год.след опит и половина инвитро съм бременна на първо четене та има надежда,борете се !!!! :P

Браво Анелия, това се казва новина! Честито!

Само не разбрах, какво значи опит и половина?
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
« Отговор #144 -: Октомври 05, 2007, 00:02:10 am »
Първият ми опит преключи с лекарството Лупрон към което не реагирах както се очакваше и за това го броя за половин опит .
веднага след това започнах нов курс на противизачатъчни и.......стимулация -смениха ми протокола и лекарството това е вторият ми опит ама цял -преминах през всички етапи успешно !!!
Много страшно ми прозвуча като ми обяснявахя че на всеки един етап може да ме спрат.......то си беше като че ли взимам изпити за да премина по нататък.
Страшно болно ми стана като ме спряха по средата докато се видя с лекарката си имаше едно 10 дни и през цялото време си мислех че това е краят че аз съм виновна...а то само съм попаднала в 5% процента жени на който не ваздейства лекарството по начина който се очаква .Лекарката ми обясни и ме окуражи че има и други лекарства който пък на мен действат страхотно и така.....
Дано не те объркам в обясненията си !!!
*
« Отговор #145 -: Октомври 05, 2007, 00:16:38 am »
Анелия, наборке такава! Честито! Радвам се за теб! Пази се!
« Отговор #146 -: Октомври 05, 2007, 00:22:57 am »
Обещавам  че ще се пазя Дива Роза!!
Дълго сме чакали тоя миг та сега изобщо няма да рискувам.....аз даже си напуснах работата за да не поемам илишни рискове.Плановете са да се радвам на бременоста си а и да си дойда в България за по дълго от 2 седмици ако котка не ми мине път за идването става дума  :lol:
« Отговор #147 -: Октомври 05, 2007, 13:10:45 pm »
 Анелия, подкрепям те напълно но изчакай малко с пътуването, че си е доста път. За работата все сложно се получава, още се чудя и аз дали да ходя на работа след трансфера, че понякога е напрегнато, а и това непрекъснато седене пред компютъра....не знам то и в къщи хич не ми се седи за дълго, че ще пощурея от скука.

Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
*
« Отговор #148 -: Октомври 08, 2007, 10:07:19 am »
Добър късмет, Анелия!
И аз съм в гилдията на "преминали определена възраст" - с този израз имам чувството, че направо ни бракуват. На 37 съм, но още имам надежда.
Дано се отприщи Извора на Живота за всички чакащи мами.

« Отговор #149 -: Октомври 08, 2007, 14:27:55 pm »
 :youwoman: И аз съм на 37 и въобще не съм се отчаяла, направо се смятам за млада. Живяла съм в държави, в които смятат за абсолютно нормално да се ражда даже над 40 години. А имам и приятелка, която забременя на 42 години след две неуспешни инвитра и то спонтанно и сега щастливо си гледа бебчето. В момента започвам второ ICSI и смятам, че този път ще е успешно. Е поне се надявам. Горе главата!

МОИТЕ САМОЕДСКИ СЛЪНЧИЦА
*

Osiana

• 4888
« Отговор #150 -: Октомври 08, 2007, 14:43:55 pm »
Точно така, Georgia!

P.S. Кучетата ти са прекрасни !

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
« Отговор #151 -: Октомври 08, 2007, 15:25:16 pm »
 :lol:Благодаря ти Osiana! Кучони са разкошни и са две ангелчета. Правят ме много щастлива! Надявам се и бебчето да дойде скоро, за да е пълно щастието ни!

МОИТЕ САМОЕДСКИ СЛЪНЧИЦА
*

Osiana

• 4888
« Отговор #152 -: Октомври 08, 2007, 15:28:32 pm »
:lol:Благодаря ти Osiana! Кучони са разкошни и са две ангелчета. Правят ме много щастлива! Надявам се и бебчето да дойде скоро, за да е пълно щастието ни!

Я ги покажи тук, тези красавци, момичетата много ще се радват.

http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=17930.0

« Отговор #153 -: Октомври 10, 2007, 08:37:38 am »
Момичета, преди три дни на една приятелка и се роди внуче. А е една година по-малка от мен(36г). Това ме наведе на една доста смешна мисъл. Помислих си, че докато връстничките ми една по една стават бабички, аз все още ще се водя млада мама  :wink:
*
« Отговор #154 -: Октомври 10, 2007, 13:46:48 pm »
Ха ми че то на сестрата на моя мъж внучката й (6 г.) е по-голяма от третата й дъщеричка(2.5 г.) ама тя стана баба на 32 години  :D ....... шарен свят .... хора разни.
Лек ден  :wink:
"Всеки от нас се ражда, защото преди това Бог го е обикнал, оценил, видял е смисъл в това и той да стане част от мирозданието"

Митрополит Антоний Сурожки
*

Osiana

• 4888
« Отговор #155 -: Октомври 10, 2007, 14:27:51 pm »
Е, поне скоро няма да станем БАБИ ! :lol: :lol: :lol:

« Отговор #156 -: Октомври 20, 2007, 13:54:04 pm »
Привет от една кандидат майка на 38г.Късно срещнах мъжа в моя живот и преди година започнахме да правим опити за бебе.Уж всичко е на ред а не се получава.При последния ми преглед при д-р Мандов в Пловдив ми предписа Дуфастон под схема,но резултат все още няма.Не съм правила изследвания но вече мисля,че трябва защото времето си минава а аз изпадам в депресия като видя само бебе.Можете ли да ми дадете адрес на добър гинеколог в Пловдив към когото да се обърна за преглед и изследвания?Посъветвайте ме от какви изследвания да започна първо? :oops:
*
« Отговор #157 -: Октомври 20, 2007, 14:45:04 pm »
Привет от една кандидат майка на 38г.

Добре дошла сред нас!
И дано не се задържиш дълго тук :wink:
Пожелавам ти в най- скоро време да гушкаш твоето малко човече!

На въпроса ти: мисля, че д-р Даскалов е най-добрият избор, но нека се включат момичетата от Пловдив с мнения и координати.

Успех и много късмет!  yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17
« Отговор #158 -: Октомври 21, 2007, 11:29:16 am »
Жената след 30,35год.е в най-хубавата си въздраст-активна,дейна,изпълнена с енергия,красива.
Аз съм на 33,а съпругат ми на 31и след 4год.ходене по мъките в борба със стерилитета съм бременна от втора инсеминация.Понякога ми става малко криво като видя в кварталното кафене мамчета с колички по на 20,25год.,но после като се погледна в огледалото,независимо,че се появяват и бръчици не им се давам на 20годишните-нито по визия,нито по интелект.
Възрастта ни е прекрасна и в подкрепа ще дам 2примера:
Моята свекърва се е омъжила на 37г.,а е родила на 39г.,сега е на 70г.и изглежда и се чувства перфектно,никой не и дава повече от 55г.Винаги е с прическа,жизнена,облякана по посл.мода,даже още работи.Споделя,че раждането на 39г.е било най-точното време за нея и това винаги я е карало да се поддържа,да следи новостите,да е в крак с модата.
А моята майка се е омъжила на 17г.,родила е на 18,и по стечение на обстоятелствата сестра ми също се омъжи млада-на 18,а роди на 19г.Майка ми казва,че докато отгледа мен и сестра ми и дошло време да гледа внучета и сега се чувства уморена,няма желание нито за прическа,нито за нова дреха,а няма 60год.
Така че, момичета, възрастта ни е чудесна!
Желая Ви оптимизъм,вяра и сили за борба и много скоро(за тези,които се борят със пробл.забременяване)бременност и бебчета!
« Отговор #159 -: Октомври 21, 2007, 15:22:54 pm »
Цитат
и след 4год.ходене по мъките в борба със стерилитета съм бременна от втора инсеминация.
:balk_46: Честито baksisa !Желая ти лека бременност
Свободата означава да чувстваш това, което сърцето ти желае, независимо от мнението на околните.Паулу Коелю