0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: напреднала възраст - нека се подкрепим взаимно
« Отговор #100 -: Септември 17, 2007, 17:55:13 pm »
Анелия, Джини, успех ви пожелавам! Статистиките са си статистики, но също е вярно и, че два еднакви случая няма. При всеки е индивидуално. И ние след двугодишна пауза (поради липса на овулация) подновихме опитите и след около три седмици ще видим каква сме я свършили. От клиниката ни дадоха 4 месеца и ако нищо не стане, ще се опира до тяхната помощ. Мотивът им беше, че все пак съм забременявала два пъти от мъжа си, макар че до нищо не доведе това, но...Не мога да се бия с тях, за да ни приемат насила... :D За годините ми казаха, че те не могат да ги променят (все едно съм очаквала подобно нещо!) и инвитро да ми направят - гаранция за успех не могат да ми дадат. Е, с това поне съм наясно! Така че, момичета, да си пожелаем успех взаимно! И каквото сабя покаже!!!  :D
« Отговор #101 -: Септември 17, 2007, 19:03:15 pm »
Хей Дива Роза верно че немогат да ни променят годините ама по една добра дума да никажат могат ,и то без да ни дават много надежди разбира се ......
Всички знаем че всичко е строго индивидуално и едва ли не  си играем на тото ,ама нали надеждата умира последна се борим докато имаме сили .......та добра дума може чудеса да направи  :D
Успех и на тебе ти желая!
« Отговор #102 -: Септември 20, 2007, 10:53:00 am »
Аз пък като чета за тези холивудски актриси и не мога да им се начудя как така не се замислят за бебета до към 37-38г. и чак после почват да мислят по темата. Все над 40-те раждат първите си деца и това не ги притеснява ни най-малко, направо им се възхищавам на спокойствието.
« Последна редакция: Септември 20, 2007, 16:24:40 pm от marina15 »

Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
« Отговор #103 -: Септември 20, 2007, 12:38:53 pm »
Аз пък като чета за тези холивудски актриси и не мога да им се начудя как така не се сещат за бебета до към 37-38г. и чак после почват да мислят по темата. Все над 40-те раждат първите си деца и това не ги притеснява ни най-малко, направо им се възхищавам на спокойствието.
Това не ми прозвуча особено "подкрепително" ... а някак си като любимия на всички ни въпрос "Какво чакахте досега?" ...
« Отговор #104 -: Септември 20, 2007, 12:56:37 pm »
Момичета, на 40 години майка ми роди прекрасната ми сестричка, сега сме във втори клас :lol:
Пожелавам на всички ви такава радост :crossfingers:

*
« Отговор #105 -: Септември 20, 2007, 13:47:22 pm »
Аз пък като чета за тези холивудски актриси и не мога да им се начудя как така не се сещат за бебета до към 37-38г. и чак после почват да мислят по темата. Все над 40-те раждат първите си деца и това не ги притеснява ни най-малко, направо им се възхищавам на спокойствието.
Това не ми прозвуча особено "подкрепително" ... а някак си като любимия на всички ни въпрос "Какво чакахте досега?" ...

не само на теб, mmery  8O

« Отговор #106 -: Септември 20, 2007, 14:10:59 pm »
ами....да се включа и аз в отбора.На 38 год. съм,срам ме е да напиша колко години се боря с този гаден стерилитет,два опита ин-витро,един опит ИКСИ неуспешни.Вмомента съм направо на дъното и как ще се изправя -незная.Успех момичета.
« Отговор #107 -: Септември 20, 2007, 14:40:00 pm »
Явно , че всеки го разбира по различен начин, но аз имах друго предвид, че не сме изобщо закъснели, на мен това ми даде нови надежди и тласък да продължа отново след 3 неуспешни опита инвитро.Точно зотова го написах, защото исках да ви кажа , че точно на такава възраст започват да се замислят и да работят по въпроса хората в развитите общества тепърва а не да се отчайват и не се мислят изобщо за престарели, да не говорим , че много и от тяезе холивудски звезди са забременели инвитро.

« Отговор #108 -: Септември 20, 2007, 15:40:16 pm »
Когато човек има предвид, че някой изобщо не е закъснял за нещо, не се чуди защо този някой се сеща толкова късно да реализира това нещо .... но както и да е.
Не го казвам като заяждам, но предишният постинг на marina15 ми прозвуча укорително, а най-малкото от това имаме нужда в опитите за взаимна подкрепа. 

Аз лично не мисля, че това кога човек се е сетил за каквото и да е, има отношение към практическото разрешаване на проблема тук и сега. Някои са се "сетили" на 37-38 и успяват веднага, други са се "сетили на 20" и не успяват и до 37-38. Съдба.

Всеки си има своите мечти и своите реални представи за постигането им ...

Иначе и мен ме радва и окуражава всяка статистика на успеха в тази възраст, независимо дали в Холивуд, София или последното село в Крива паланка.

И като не става по единия начин, ще стане по другия - важното е да сме целеустремени.
Успех на всички ...
*
« Отговор #109 -: Септември 20, 2007, 15:41:40 pm »
ами....да се включа и аз в отбора.На 38 год. съм,срам ме е да напиша колко години се боря с този гаден стерилитет,два опита ин-витро,един опит ИКСИ неуспешни.Вмомента съм направо на дъното и как ще се изправя -незная.Успех момичета.
Не мисля,че трябва да се срамуваш! :bighug:
« Отговор #110 -: Септември 20, 2007, 16:00:22 pm »
Мила, аз съм на 38 години и точно на тази възраст очаквам най-големите щастия в живота си, така че изправи се, няма начин да не успееш, по един или по друг начин  :bighug:
Баткото - 11.12.2004 г., по-малката сестра - 07.01.2008 г.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #111 -: Септември 20, 2007, 16:03:05 pm »
мисля, че сте схванали погрешно интонацията в постинга на marina15. аз лично го разбрах точно като пример за подкрепа.

букет, букет на всички! :) млади сме, бе! тва е положението. никакво отказване, никакво падане духом.
сигурно ще се повторя, но аз, честно, никога не съм си и помисляла, че няма да стане.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #112 -: Септември 20, 2007, 16:10:02 pm »
Браво Джам,
така трябва, макар отчаянието при всеки МЦ да е все по натрапчиво с годините...
Във всеки случай не възрастта е основна пречка, поне аз така си мисля.

Успех на всички, и не се предавайте!  yahoo_17
« Отговор #113 -: Септември 20, 2007, 16:27:26 pm »
Мерси Джам, точно това имах предвид и затова подмених думичкото "сетили" със "замислили", явно че тя подведе накой в друга насока.  :oops:

*
« Отговор #114 -: Септември 20, 2007, 18:13:26 pm »
Маринче, успокой се, бе! Никой не те кори теб лично! Схванахме какво имаш пред вид. Момичетата просто си разсъждават по темата. Пишеш за холивудските звезди - ами, ние за тях знаем само това, което се пише по жълтите издания. Обаче, пак ще кажа, че за мен всичко си е индивидуално:два еднакви случая няма.
Веси, добре дошла в групичката! Я, виж колко положителни примери има тук! И Джам, и Фоксчето - от писалите тук. А и много други момичета са с добро развитие на нещата и на тази възраст. Нищо и няма на възрастта - какво и е?! Малко повечко ме е страх сега, отколкото преди четири години, когато започнахме и бях ужасно невежа по тези въпроси. Но и това се преодолява. А по въпроса кой кога се е сетил - mmery го е написала, че си е индивидуално. Аз се сетих на 34 и започнахме тогава, та вече 4 години. Дотогава просто не се чувствах готова да бъда майка. Не че не ме вълнуваше бебешката тема (все пак съм човешко същество), но ми се струваше, че имам пред себе си цялото време на света. Оказа се друго. Обаче, трябва да сме гъвкави и да действаме според това как се менят обстоятелствата. Така трябва да настройваме и мозъка си, защото иначе драма, драма ще ни тресе постоянно. Разприказвах се нещо и аз. Успех на всички! И никакъв песимизъм!
*
« Отговор #115 -: Септември 21, 2007, 10:52:22 am »
и аз съм на 39 с 4 неуспешни опита. Обаче вчера си платих лекарствата за следващия опит. Айде де!
И аз си давам кураж с Джулия Робъртс, Мадона и Линда Еванджелиста. При тях натежава финансовия фактор :), могат да отидат в най-успешната клиника,
при нас ще натежи самоподготовката и обичта които си даваме тук в Зачатие :)

Напред, момичета, живота започва на 40!  :D  2bg :balk_602:

Косето е на небето.
« Отговор #116 -: Септември 21, 2007, 11:09:21 am »
Сетих се за още две бъдещи майки от "звездите", които чакат първите си бебета  -Салам Хайек на 40 г и Холи Бери на 41, и една кандидат майка с 1 или 2 /не знам точно/неуспешни опита инвитро е Дженифър Лопес на 39 години.

« Отговор #117 -: Септември 21, 2007, 12:31:21 pm »
букет, букет на всички! :) млади сме, бе! тва е положението. никакво отказване, никакво падане духом.
Букет и на теб  :D и на всички ... Имах нужда от такова добро настроение ...

И понеже и аз чета жълти новини, ще подпомогна marina15 в примерите й.
Ето снимка на още една звездна холивудска майка - Шарън Стоун на 49 г., наскоро попаднах на "новина", че е осиновила /през 2006/ и трето момченце:

Млади сме! Абсолютно това е положението  :D
« Последна редакция: Септември 21, 2007, 14:42:06 pm от mmery »
*
« Отговор #118 -: Септември 21, 2007, 13:44:14 pm »
Докато душата и сърцето ми са на 18 год и аз самата ще бъда на толкова.Не се предавам нито за миг, защото ако го направя ще разбера действително на колко съм години.Имам за пръв път в живота си шанс за добро семейство и се боря докрай да не го изпусна.Не съм кино звезда, но ще родя ако трябва и на 50 години/надявам се тогава пак да се чувствам на 18/.Благодаря ви момичета за темата.АЗ СЪМ НА 40  :lol:  :lol: :lol:/това звучи гордо/
« Отговор #119 -: Септември 21, 2007, 14:36:04 pm »
здравейте момичета!39 години,3 инвитро,след един месец започвам четвъртото.До сега само четох,пиша за пръв път.Подкрепям всички,ще успеем!
<a