0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: напреднала възраст - нека се подкрепим взаимно
« Отговор #60 -: Август 10, 2007, 13:34:29 pm »
Аз пък казах че искам да съм мъж, защото бих искала да съм репродуктивна до 70 и повече години, защото искам много бебета ама страшно много и това че възрастта ни подпира за което е и темата тук е доста неприятно. :(
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
« Отговор #61 -: Август 10, 2007, 13:37:02 pm »
Аз пък казах че искам да съм мъж, защото бих искала да съм репродуктивна до 70 и повече години, защото искам много бебета

:lol: :balk_47: :jump12:
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
« Отговор #62 -: Август 10, 2007, 14:34:50 pm »
Аз пък казах че искам да съм мъж, защото бих искала да съм репродуктивна до 70 и повече години, защото искам много бебета ама страшно много и това че възрастта ни подпира за което е и темата тук е доста неприятно. :(
Това отново е абсолютно относително  :wink: има и мъже на 30, които са със сериозни диагнози ...
А по отношение на пол, възраст, месторождение, какво има да го мислим толкова - това са дадености, които въобще не могат да влизат в категории, от които да се гордеем или срамуваме.
Каквото е - такова  :D
Достатъчно много други неща зависят от нас,върху тях трябва да се концентрираме  :)
« Отговор #63 -: Август 10, 2007, 15:22:27 pm »
Аз съм "сравнително" млада - скоро ще стана 31, но мъжът ми е на 41 и аз доста се притеснавам от това - все още се борим за първо детенце, а искаме две  :( Не знам, но ми се струва че аз много повече се притеснявам за възрастта му, отколкото той.
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
« Отговор #64 -: Август 10, 2007, 18:14:53 pm »
Аз съм "сравнително" млада - скоро ще стана 31, но мъжът ми е на 41 и аз доста се притеснавам от това - все още се борим за първо детенце, а искаме две  :( Не знам, но ми се струва че аз много повече се притеснявам за възрастта му, отколкото той.

И моя скоро ще стане на 45  :?
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*
« Отговор #65 -: Август 10, 2007, 18:15:11 pm »
... аз много повече се притеснявам за възрастта му, отколкото той.
Ако спермограмата му е добра, какво те притесняват годините му? Все пак ти Ще иzносваШ детето, твоето фиzическо състояние е много по-важно.
« Отговор #66 -: Август 10, 2007, 18:59:28 pm »
... аз много повече се притеснявам за възрастта му, отколкото той.
Ако спермограмата му е добра, какво те притесняват годините му? Все пак ти Ще иzносваШ детето, твоето фиzическо състояние е много по-важно.

Не е добре, там е работата... А и като гледам колко време се мъчим с първото, докато стигнем до второто сигурно ще е на 50  :?
« Отговор #67 -: Август 15, 2007, 21:57:05 pm »
Нека се подкрепим да! Аз също след няколко месеца ще стана на 36 г. Понякога се успокоявам, че има време и, че живота не свършва на 36 г., друг път ме обхваща паниката. Дано Господ ни помогне и дано изгрее слънце и при нас. Успех ти желая, както и на всички момичета във форума.
« Отговор #68 -: Август 16, 2007, 13:41:45 pm »
Октомври ще навърша 37 и аз се притеснявам, че времето лети, но дори и за миг не си позволявам да се отказвам. Опитваме от 2005. Имам една неуспешна бременност, която приключи май месец. Сега отново почваме опитите. Когато ми стане тежко и ми минат забранени мисли си напомням, че съм куче по източния хороскоп и си казвам : "Ти си питбулка бясна. Не пускай кокала!" И продължавам напред.
Е ако това не помогне влиза в действие резрвния вариант. Това е здрав изцелителен рев. При мен действа безотказно  :D
« Отговор #69 -: Август 16, 2007, 16:16:21 pm »
Моми4ета,някоя от вас правила ли си е цветна снимка и изследвания за хормони.Било задължително след 30-32 год.Ние с мъжа ми от скоро правиме опити за бебе и мисля,4е ми е рано да определя,дали ще стане бързо или не,божа работа,когато господ даде.
sportuvam,tancuvam,obi4am da se dvija
« Отговор #70 -: Август 16, 2007, 20:32:35 pm »
Не само след 30-32г  :?   Тези изследвания плюс спермограма на партньора ти са част от задължителният минимум който трябва да се направи.  Във Варна има добър център по репродуктивна медицина - там биха могли да ви насочат.  Искрено се надявам обаче    :bfp1:  да отмени нуждата ви от тези изследвания :bighug:

« Отговор #71 -: Август 20, 2007, 18:45:07 pm »
Хехехее, каква групичка само сме се заформили  :lol: И аз съм на 37, обачеееее.... мммнеммм - на 18 си, ми шепне (вика?) вътрешното АЗ  :lol: И си го слушам  :lol: :lol: :lol: Така че девойки, никакво предаване, смело напред.... Нал знаете какво казва Фусьо - обречени сме да успеем :lol: :lol: :lol:

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
« Отговор #72 -: Септември 04, 2007, 17:10:36 pm »
"Ами къде бляхте до сега?"
 Ами то това си е абсолютно ваша работа. И лекар, който ще ми зададе подобен въпрос... не знам... знам само, че няма да е моят лекар. Би трябвало да обърне внимание на здравословните ни проблеми, а не на миналия ни личен живот.
Аз успях да родя на 37; преди това все се притеснявах, че ще изпусна и последния влак, защото остарявам. Чак комплекс си бях развила. Лякарят ми обаче ме убеди в противното.
Дерзай и успех!
« Отговор #73 -: Септември 04, 2007, 17:13:35 pm »
Хехехее, каква групичка само сме се заформили  :lol: И аз съм на 37, обачеееее.... мммнеммм - на 18 си, ми шепне (вика?) вътрешното АЗ  :lol: И си го слушам  :lol: :lol: :lol: Така че девойки, никакво предаване, смело напред.... Нал знаете какво казва Фусьо - обречени сме да успеем :lol: :lol: :lol:

Ралинка, ако питаш мене от осми клас не си мръднала, ама нейсе...
 :)
« Отговор #74 -: Септември 04, 2007, 18:04:29 pm »
Привет и от мен- 37г. и 4 месеца. Проблемът ми е в износването. Някои медицински светила посочиха като причина възрастта ми.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #75 -: Септември 04, 2007, 21:30:05 pm »
melissa, и при мен проблемът беше в износването.
действително, с напредването на възрастта, рискът от ранни спонтанни аборти се увеличава поради увеличената вероятност от оплождане на дефектни яйцеклетки (именно те нарастват с възрастта). но това не е задължително да се случи.
и не е задължително проблемът да е само и единствено във възрастта. още повече, ти си на 37, очевидно абортите са ставали преди тази възраст и аз не бих се доверила сто процента на твърдението, че са поради напреднала възраст...
по-скоро има други причини.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #76 -: Септември 05, 2007, 09:22:32 am »
И аз си мисля, че не е от възрастта. Незнам дали една жена като мине 35 год. е обречена да износи дете с увреждане... Всъщност около мен имам примери на жени, които са раждали на 20 и... и детето е с проблем и после раждат на 40 и детето няма проблем. Преди 1,2 месеца доц. Кременски призоваваше всички бременни да се изследват за проблеми на плода, защото според последните изследвания и факти всъшност проблем може да има всяка жена независимо от възрастта. Т.е. възрастта не е определяща.
« Отговор #77 -: Септември 05, 2007, 11:44:48 am »
Момичета, момичета...
Разбирам всяка една от вас - и аз съм си задавала куп от тези въпроси които вълнуват и вас... На 33год. за някои вече съм минала първата младост но не ми пука - на запад това даже е нормално - там жените раждат след тридесет и...мъжът ми е на 40г и при двамата часовника тик така, но така или иначе чакаме първата си рожба, че даже мисля и за второ...само не се отказвайте - минах толкова изследвания, инсеминации, операции, мъжът ми не беше с блестяща спермограма но ето резултатът е в корема ми...Позитивното мислене и вярата са ме държали, а пък тези притеснения само вредят на психиката ни...успех на всички...просто зрелостта на нашата възраст ще се окаже положителна за отглеждането на отрочетата!
« Отговор #78 -: Септември 10, 2007, 15:49:29 pm »

Ралинка, ако питаш мене от осми клас не си мръднала, ама нейсе...
 :)

Шшшш, :balk_87: не ме порти  :wink:

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
« Отговор #79 -: Септември 10, 2007, 16:21:05 pm »
Аз да ви кажа миналата седмица се мотая в магазина в квартала и блея нещо на опашката на една от касите. По едно време чувам:"Девойкоооо, девойкооо!" Естествено не реагирам. По едно време пред мен застана едно от момичетата в магазина и ми каза пак:"Девойко, ела на тази каса!", т.е. тя отваряше още една каса и ме викаше вместо да се редя на опашката да отида на другата каса.. Така, че аз съм си "девойка" :lol:, независимо от егн-то :balk_70: