0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

borovinka

• *
  • 1118
  • таЙалеЩ на кълГо...
Re: напреднала възраст - нека се подкрепим взаимно
« Отговор #40 -: Август 08, 2007, 21:43:14 pm »
Привет Танита!

Аз тука неволите си няма да споделям, само радостите. За да ти дам кураж! Родих миналата година на 39 след инвитро. Приготвям се пак за инвитро, че ми дойдоха сили и искам още бебета. Вече си в добри лекарски ръце и с повечко късмет успеха е близо. Пожелавам ти го от сърце!
« Отговор #41 -: Август 09, 2007, 09:03:49 am »
Е, гледам че се е събрала солидна групичка, та да се включа и аз. На 38 съм и имам едно раждане /на 29г./ и една пракрасна дъщеричка на 9г. За нея чакахме 2 години и тъкмо запонах да ходя по лекари за установяване на проблема, и забременях. За мой голям ужас раждането ми беше в началото на 8-ми месец, с почти напълно отлепена плацента, в спешното на МА ми направиха секцио. Бебето беше 1 650 гр. с асфикция, на апаратно дишане. Не ми даваха надежди за детето, а и аз бях на косъм... с голяма загуба на кръв, но постепенно се възстановихме. Тази случка ми държа влага дълги години, не можех да си мисля за второ раждане. Но.. времето лекува. Ето ме пак пред същия проблем. Миналата година забременях повторно /без лекарска намеса/. И пак след близо 2 години опити. За съжаление тази бременност приключи с мисед в 9г.с. през февруари. Все още ми е трудно да го приема.
Знам, че с времето шансовете ми намаляват и дълго мислихме у дома как да постъпим, да търсим ли специалисти по стерилитет, или да се оставим на съдбата. В крайна сметка решихме, че колкото и да се напъваме едва ли ще променим съдбата си. А може би ни предстоят съвсем други изпитания...?
Та ако е рекъл Господ....
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
« Отговор #42 -: Август 09, 2007, 10:10:15 am »
Аз вече неща да се осланям само на Господ... Просто нямам време за това.
"Помогни си сам, за да ти помогне и Господ"
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
« Отговор #43 -: Август 09, 2007, 10:42:20 am »

Права си, мила. Трябва да направиш всичко възможно.. по собствените си рабирания, за да се надяваш, че Господ ще чуе молитвите ти и ще ти помогне.

Аз реших така по много причини. Едната е, че дори да се реша на някаква намеса от страна на специалисти, гаранция пак няма. Проблеми имам, и вероятно са хормонални, винаги съм имала не особено редовен цикъл, с периоди на кървене между цикъла /почти през цялото време/. На младини ;) една докторка искаше да ме лекува с инжекции прогестерон.., което аз отказах. Тръбите ми са прегънати /това го знам от 1991г., когато лежах в Шейново/. Още навремето докторите ме предупредиха, че има голяма вероятност да се запушат. Та не е ясно доколко са проходими. Матката ми е обърната /на много голям градус/ и цервикса ми е почти върху пикочния мехур. Абе... купища пречки.. И какво бих спечелила ако се реша? Много надежди, много финансови притеснения, много тичане..., вероятно стимулации и хормонално лечение...
Не знам дали бих могла да го понеса.

« Последна редакция: Август 09, 2007, 10:52:56 am от Вазарели »
*

Osiana

• 4888
« Отговор #44 -: Август 09, 2007, 10:50:41 am »
Да, сложно... не знам...
Но при мен е така - аз нямам никакви деца, на 37 съм. Проблема не е в мен, а правя всичко възможно да стане. И не става. Чувствам се ужасно.

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
« Отговор #45 -: Август 09, 2007, 10:57:52 am »
"Trust in Allah, but tie your camel." --Arabian proverb  :wink:
Вазарели, миличка, може все пак надеждата е много голяма, щом забременяваш по естествен път. И може би трябва елементарна лекарска намеса ... Не се отказвай ...
« Отговор #46 -: Август 09, 2007, 11:00:54 am »
Да, сложно... не знам...
Но при мен е така - аз нямам никакви деца, на 37 съм. Проблема не е в мен, а правя всичко възможно да стане. И не става. Чувствам се ужасно.
При нас пък проблемът е в мен и чувството е още по-ужасно, гарнирано със заглавието на темата  :(
*
« Отговор #47 -: Август 09, 2007, 11:09:50 am »
Дълго мислих дали да се разпиша тук - "напреднала възраст" ми звучи страшно. Аз съм на 36, до преди 3-4 години не се замислях за деца. Знаех, че с толкова коремни операции нещата няма да станат лесно. Ама като се отприщиха - проблем след проблем. Отстранявам ги един по един.
Имам всички предпоставки за успех - един прекрасен мъж и много любов!
Обичам ви, и... горе главата!  :bighug:
« Отговор #48 -: Август 09, 2007, 11:29:34 am »
Благодаря ви момичета за подкрепата, а също и за сайта. Благодарение на вас успявам да преодолея травмите, четейки публикуваните материали и постингите ви.

Мери, давам си сметка, особено след като попрочетох някои неща.., че за да се открие евентуалния проблем, би трябвало да се подложа на доста изследвания - хормонални, лапароскопски и/или цветна снимка. Евентуално и на имунологични или генетични. Знам колко услия и нерви ще ми коства. Другото е, че нямам идея, а и докторите не казват, каква е била причината за отлепването на плацентата. А може би от там трябва да се започне.
Откровено казано се страхувам да се сблъскам лице в лице с истината.., а и нямам желание да превръщам тази надежда във фикс идея, и да подчинявам целия си живот на това. Все пак имаме едно детенце и мисля, че може би то има повече нужда от моето внимание и грижи, и вместо да тичам по доктори.., и да нажежаваме обстановката у дома, е по-добре да се обичаме и да се радваме един на друг. Не искам да разказвам на какво бях заприличала след проблемното раждане, и след като на изписване от болницата ми казаха, че детето може да не е нормално, защото има кръвоизливи в мозъчните стомахчета. Колко безсънни нощи и сълзи, колоко вторачване във всичко, свързано с детето...
А иначе, ще се надявам... поне до 44. ;)
*

Osiana

• 4888
« Отговор #49 -: Август 09, 2007, 11:38:13 am »
Ех, милички, през какво ли не минаваме, ние жените....
Аз вече не помня колко изследвания съм правила от 2 години и половина до сега. Като се почне с хормони, проходимост на тръби, хистероскопии, и се стигне до ИКСИ.

Обаче аз знам че сме силни и ще успеем, по един или друг начин.

Аз се гордея че съм жена. :lol:
Макар че ако имам следващ живот искам да съм богат мъж. :lol:

*
« Отговор #50 -: Август 09, 2007, 11:57:39 am »
  :lol:  И аз!   :lol:
:bighug:

*
« Отговор #51 -: Август 09, 2007, 12:13:17 pm »
Някой знае ли мъжете докога са плодовити и при тях възрастта от такова значение ли е? Сори за тапичкия въпрос :oops:, просто ми хрумна.
*

Osiana

• 4888
« Отговор #52 -: Август 09, 2007, 12:30:02 pm »
Абе при мъжете е относително, има и дядовци които могат да имат деца и обратно. Но както и при жените с възрастта намалява и оплодителната им способност.

*

Osiana

• 4888
« Отговор #53 -: Август 09, 2007, 12:39:28 pm »
Аз мисля че на около 50 години вече намалява при мъжете, но аз не съм спец, там Мели може да каже.

« Отговор #54 -: Август 09, 2007, 13:31:47 pm »
Някой знае ли мъжете докога са плодовити и при тях възрастта от такова значение ли е? Сори за тапичкия въпрос :oops:, просто ми хрумна.
В контекста на темата - мъж на 40 си е направо младенец ...
Познавам много двойки с мъже над 55 ... с малки бебоци, но пък с млади жени.
Истината е, че възрастта има натиска само върху жената ...
« Отговор #55 -: Август 09, 2007, 13:40:43 pm »
Има мъже които могат и са правили деца но пределна възрост, като Чарли Чаплин и други. Но като става дума за нас жените пък определено от самите доктори съм чувала приказката, че нямало неуспели в това начинание , а имало отказали се ...така че смело и безотказно напред към заветната ЦЕЛ!  :D

Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
*
« Отговор #56 -: Август 09, 2007, 14:13:32 pm »
Не е много честно амааа ще цитирам Osania.
« Последна редакция: Август 09, 2007, 14:15:41 pm от nadin4i »
« Отговор #57 -: Август 10, 2007, 12:01:35 pm »
Аз вече не помня колко изследвания съм правила от 2 години и половина до сега. Като се почне с хормони, проходимост на тръби, хистероскопии, и се стигне до ИКСИ.

Мила Осиана,
какво значение има дали си мъж или жена? Мислиш ли, че мъжа ти страда по-малко /пишеш че причината не е у теб/? Всъщност няма значение у кого е причината, след като е важен крайния резултат...

*
« Отговор #58 -: Август 10, 2007, 12:24:26 pm »

Мила Осиана,
какво значение има дали си мъж или жена? Мислиш ли, че мъжа ти страда по-малко /пишеш че причината не е у теб/? Всъщност няма значение у кого е причината, след като е важен крайния резултат...

По-принцип наистина е важен крайния резултат, но когато проблема е в жена, тя го преживява по-лесно, а когато е в мъжа, жената преживява повече претиснения.
В никакъв случай не казвам че мъжете ни не изживяват и нашите проблеми, но ние сме по-силния пол. :wink:

"Можеш да направиш две грешки по пътя към истината: да не го извървиш целия и въобще да не тръгнеш по него."
 Буда
*

Osiana

• 4888
« Отговор #59 -: Август 10, 2007, 13:25:19 pm »
Когато казах че искам да съм мъж в моя евентуален следващ живот, говорех по принцип. И това че се гордея че съм жена също. Не намесвам само репрудоктивния проблем тук. Това е една такава разтеглива тема, че не ми се говори много. В кого е проблема е без значение, той е общ. Но в нашите проблеми обикновено жената страда физически повече от мъжа, независимо къде и в кого е проблема.

Естесвено че е важна крайната цел. Няма спор. Явно не сте ме разбрали.