0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
Re: напреднала възраст - нека се подкрепим взаимно
« Отговор #20 -: Август 04, 2007, 22:05:42 pm »
Ние голяма групичка се заформихме...всички ще успеем, няма да се даваме, я! Аз може да съм на 37, ама се чувствам като на 22. :lol:
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*
« Отговор #21 -: Август 05, 2007, 00:50:09 am »
Ох, момичета и аз скоро навърших 36... и мен мен връхлитат едни такива мисли.
Едно неверие ме е налегнало...
Опитвам се да бъда оптимист, но май песимизма надделява... :?
А много искам да вярвам...

Дано да успеем всички!
 :bighug:

*
« Отговор #22 -: Август 05, 2007, 09:56:17 am »

Ох, момичета и аз скоро навърших 36... и мен мен връхлитат едни такива мисли.
Едно неверие ме е налегнало...
Опитвам се да бъда оптимист, но май песимизма надделява... :?
А, бой де!  :balk_198:
Естествено, че ще успеем! Просто няма друг начин!  :balk_21:

*
« Отговор #23 -: Август 05, 2007, 14:55:55 pm »
В петък вечер на едно приятелско събиране срещнах една такава боркиня като нас, вече с коремче! На 44 години, от първи опит!
Късмет, момичета, никакъв песимизъм!
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #24 -: Август 05, 2007, 15:51:24 pm »
Една позната роди първото си дете 2003 година. Беше над 40. 2005 роди и второ. Преди да се роди първото детенце много години се е борила за него.
А иначе и мен постоянно ме преследва чувството, че съм изпуснала момента. Че може би вече е късно. Но няма да спра да се боря. Ще направя всичко, което зависи от мен.

Малко off - мен майка ми е родила, когато е била на 20. И цял живот съм слушала как колкото по-възрастна е била майката, толкова по-умни са децата. Добре че аз не съм била от амбициозните. И пак добре, че около мен имам доста познати родени след 35, та ако не ми достигне някога капка умност разчитам на тях.
Но нашите деца ще са най-умните  :bighug:
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*
« Отговор #25 -: Август 05, 2007, 16:14:51 pm »
А, бой де!  :balk_198:

:balk_161:
Миличка,   :bighug:
*
« Отговор #26 -: Август 05, 2007, 17:47:47 pm »
Тук наистина се очертава една чудесна групичка от млади девойки, но не само по дух, защото това за младия дух се подразбира! Напоследък все си повтарям едно изречение от една нашумяла напоследък песен: "Big girls dont't cry". Ние сме големи момичета и не плачем, не се предаваме лесно, животът не може да ни уплаши! На теория ми се получава доста добре! А оптимизмът и надеждата напоследък направо си ги набивам в главата в доста големи дози в почти религиозен транс. Опасявам се само да не изгубя връзката с реалността и после да е още по-болезнено. Май ще трябва да наблегна на баланса, той ми убягва засега.
Много се радвам, че си имаме и ние темичка! Някак си по-комфортно се чувствам сред вас. Не че проблемите на 20-годишните са по-малко значими! В никакъв случай! Но ми допада повече дълбочината и зрелия младежки ентусиазъм на нашата възраст! Съчетани с копнеж по това да задържим илюзиите за живота, те имат почти магическо въздействие.

С голям интерес ще следя развоя на историята на всяка една от вас и ще се моля за всички ни! Поздрави и целувки!
« Последна редакция: Август 05, 2007, 17:50:02 pm от DivaRoza »
Re: напреднала възраст - нека се подкрепим вза
« Отговор #27 -: Август 05, 2007, 21:44:19 pm »
Здравейте и от мен момичета. През септември ще "чукна" 40. Доста подискащо звучи. Омъжих преди две години. Проблемът е обаче, че не е само възрастта. В резултат на лекарска небрежност, проявена преди 15 години и последвалите три коремни операции сега съм без тръби и с един яйчник.И така при съвкупната преценка на така изложените факти се налага не до там оптимистичен извод. Много ми се ще да вярвам, че още има шанс, но става все по-трудно и по- трудно. Желая от сърце успех на всички ви.
« Последна редакция: Август 05, 2007, 21:48:51 pm от axinia »
*
« Отговор #28 -: Август 06, 2007, 07:20:02 am »
  Аз съм на 37, но както казва Оси се чувствам като на 27.  :D Още се надявам, че ще сбъдна мечтата си. :D
« Последна редакция: Август 06, 2007, 09:06:07 am от solei »
*
« Отговор #29 -: Август 06, 2007, 07:31:06 am »
А3 съм вече на 40 и още не съм се отка3ала от борбата.
*
« Отговор #30 -: Август 06, 2007, 10:29:55 am »
Здравейте, аз съм на 38.Каде съм зяпала гаргите и какво съм си мислила не знам ама започнах опити на 34 и естествено ударих на камък.От Варна сме и тук докторята не си поплюват, доста конфузни моменти изживях( възрастна сте,защо сте чакали до сега и т.н.).Преди 2 години открих форума и оттогава насам все чета и препрочитам направо се облъчих.Радвам се, че я има темата, все си по друго да  споделяш притесненията си с хора на твоя хал.
Момочета около четиридесетте,прегръщам ви и ви желая от съце най-хубавите и здрави бебета на света!!!     
*
« Отговор #31 -: Август 06, 2007, 10:46:37 am »
Абе аз че съм на 33 и ми говорят тия неща. Ко съм била бляла досега и прочие, нямало време и прочие, като че ли не го знам, ама не мога като съм се омъжила на 31 веднага да почна с ин витро да се заплождам, еййй това някои лекари са страшно племе.
*
« Отговор #32 -: Август 06, 2007, 11:25:16 am »
Момичета, страхотни сте;-)))))
Благодаря на всички, който са писали в темата, благодаря за подкрепата и хубавите думи. Много е окуражаващо, когато знаеш, че не си сам в борбата, че много други са като теб и са на ясно със всичките ти страхове и цялата гама от смесени чувства...от надеждата до депресията . Но никаква депресия!!!!... тук сме за да продъжим да се борим и да се подкрепяме взаимно...и за да УСПЕЕМ! Защото може да са ни повечко годините, но сме млади по дух.....
УСПЕХ на всички и пишете!
Пргръщам ви силно и от сърце !
 :bighug:
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #33 -: Август 07, 2007, 00:23:48 am »
Моите години(27) на някои от вас ще се сторят смешни, но истината е , 4е се 4увствам стара, изморена и незнам от къде да намеря сили да продължа...
*
« Отговор #34 -: Август 07, 2007, 12:56:50 pm »
Абе аз че съм на 33 и ми говорят тия неща. Ко съм била бляла досега и прочие, нямало време и прочие, като че ли не го знам, ама не мога като съм се омъжила на 31 веднага да почна с ин витро да се заплождам, еййй това някои лекари са страшно племе.

Абе, остави!Аз съм на 26 и все се намира някой да ми каже, че часовника тиктакал.
Мани ги тея простаци!Един приятел на майкини се ожени повторно , жената беше на 43, за нея беше първи брак.Казаха и, че не трябва да забременява, но тя вика-Абе кой ще ми каже на мене бе!Жената си забременя, роди си, хич не и дреме!Така,че както казва майка ми -стара риба няма!
*
« Отговор #35 -: Август 07, 2007, 14:44:02 pm »
Ей това е, хич да не ти пука от хората и да си караш напред към твоята цел! Така че Танита действай не си губи времето да слушаш хората. Ани Салич и тя роди на 38, я виж как и пука. :lol:
« Последна редакция: Август 08, 2007, 09:09:21 am от nadin4i »
*
« Отговор #36 -: Август 07, 2007, 22:54:19 pm »
й това е, хич да не ти пука от хората и да си караш напред към твоята цел! Така че Танита действай не си губи времето да слушаш хората. Ани Салич и тя роди на 38, я виж как и пука. :lol:
:balk_602: А пък и нали на по-възрастните родители, децата били по-умни?!  :lol:

*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #37 -: Август 08, 2007, 10:24:13 am »
Цитат
Абе, остави!Аз съм на 26 и все се намира някой да ми каже, че часовника тиктакал.
Мен пък ме вбесяват като започнат "Оооо де бързате, я млади сте - имате време! Ще стане!" Е да, ама след 3 години опити вече е нормално да сме нетърпеливи, нали? Особено шефката - да съм си работела аз повече и да не се "разсейвам" с мисли за бебета и ходене по доктори. Ама накрая и казах, че според изследванията ми на 27 вече имам намаляване на яйчников резерв :( Естествено, трябваше да обяснявам кво е това. И най-накрая разбра, че съм "на зор".
Може би трябваше да направим отделна темичка "под 30" :) Извинявам се на момичетата, които започнаха темата, ако написаното от мен не се вписва много. Но, милички, всички тук се борим за едно и също и ни боли :( Независимо на колко години се сетим, че искаме бебета, няколко години чакане ни се струват вечност и започваме "да чуваме как тиктака часовникът" :( Пожелавам на всяка от нас скоро да види положителния тест и да гушне след 9 месеца бебчето си :balk_21:
А за годините, моя позната и тя на към 42-3 години си забременя от раз от втория си мъж. Сега има прекрасна малка госпожица - да и е жива и здрава! Който когато е готов, тогава да създава деца, а не да се пълнят детските домове с неочаквани и нежелани мъничета...

*

lidi

• 153
  • За умния стига и намек
« Отговор #38 -: Август 08, 2007, 11:30:36 am »
Здравейте и от мен,аз вече навърших 40 години :)
Борбата ни продължава от 13 години. Минах през много изследвания и процедури, но... Правила съм  инсиминации,6 пъти инвитро/ при второто направих мисед аборт за жалоств 12 седмица/. След всеки неуспех падах, но да ви кажа незнам как се съвземах и пак напред. Но сега вече май съм на края на силите си. При последното инвитро юни месец вече нямаше яйцеклетки/при това с 77 инжекции меногон и мерионал/., на следващия цикъл направих пункция на естествен цикъл, защото имаше 5-6 фоликула, но само 2 пунктираха, но пак нищо. Ще опитам още няколко пъти на естествен цикъл, но вече незнам, отчаях се вече. Можеби днес звуча доста песимистично, но мензис вече е на лице от сутринта :(.Понякога попадах в дупки, от който само съпруга ми ми помагаше и благодарение на него бях пак непоправимия оптимист/заразлика от днес/.
Момичета желая ви успех и се борете, аз ще го направя още малко и дано хвана последния влак. :)

« Отговор #39 -: Август 08, 2007, 20:53:26 pm »
Здравейте моми4ета!Присъединявам се кам бъдещите майки в напреднала възраст!Аз съм на 37 год.От 3 месеца съм младоженка,сега и аз на тази възраст намерих мъжа на живота си и правиме от скоро опити за бебе.Оптимизма е изцяло с мен и вярвам в бъдещето.Заредете се с положителни мисли,не се поддавайте на лоши емоции,мислете за хубави неща,ме4тайте.Зву4и наивно може би,но мен това ме зарежда.Аз сам балерина и сам много широко скроена.Много популярни ли4ности са ставали майки на около нашата възраст,така,4е нека и ние бъдем сред тях.Късмет на вси4ки:()))
sportuvam,tancuvam,obi4am da se dvija