0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
Re: напреднала възраст - нека се подкрепим взаимно
« Отговор #520 -: Ноември 20, 2008, 13:48:07 pm »
Оооооооо, има толкова успели мами тоя месец-хвалят се, но не в тая тема  :lol: :lol: :lol:и то се хвалят все с близнаци  :lol: :lol: :lol:

Ще се радвам да се похвалят и тук всички "каки". За кураж!
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*
« Отговор #521 -: Ноември 20, 2008, 18:49:55 pm »
mmery -  :bighug:

*
« Отговор #522 -: Ноември 21, 2008, 09:30:50 am »
Момичета,
и аз съм в групата-на 36 години съм с 3 неуспешни ИКСИ ,но сега пиша по друг,много хубав повод.
Моя приятелка ,която не пише във форума,но се запознахме в клиника "Малинов"  и е на 38 години е бременна от 4-то ИКСИ -виновника е Д-р Стаменов!
*
« Отговор #523 -: Ноември 21, 2008, 09:42:11 am »
Mmery,  :goodluck: :bighug: :balk_602:
« Отговор #524 -: Ноември 21, 2008, 10:46:10 am »
До догодина!!! :balk_602: :balk_600:
:D това действително ми прозвуча свежо, мерси  :flower:

Angy_baby прекрасни новини. Thanks  :D
Аз лично имам нужда от подобно окуражаване  :D

Защото имам периоди, в които като се замисля на темата възраст и започна да се самонавивам с разни "логични" аргументи ми иде да се  :bonk: ...  :D

И си задавам въпроса /а и знам отговора  :D/ дали нямаше да е многократно по-здравословно за мен, ако тези n мегабайта информация, поети, за да се ограмотявам по линия на чисто медицинската страна на въпроса бяха отишли в посока на  мотивационното и позитивно мислене? :D

Успокоителното е, че поне за това никога не е късно  :D

Успех момичета!

П.С. И сега се чудя дали да взема да чета електронна книга на Anthony Robbins или да се задълбавам с имунологични и генетични :wink:
« Отговор #525 -: Ноември 23, 2008, 06:36:47 am »
Момичета стискам палци на всички вас, дано съдбата ни се усмихне. Аз съм на 35 (колкото и да не ми се вярва)..., др. седмица ми предстои лапароскопия да видидм какво ще покаже пък после напред
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #526 -: Ноември 23, 2008, 10:30:25 am »
Момичета стискам палци на всички вас, дано съдбата ни се усмихне. Аз съм на 35 (колкото и да не ми се вярва)..., др. седмица ми предстои лапароскопия да видидм какво ще покаже пък после напред

Успех mim9876

За лапарото не се притеснявай, дано получиш отговор защо не става, за да преодолеете причината!

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*
« Отговор #527 -: Ноември 27, 2008, 22:05:01 pm »
До догодина!!! :balk_602: :balk_600:
:D това действително ми прозвуча свежо, мерси  :flower:

Angy_baby прекрасни новини. Thanks  :D
Аз лично имам нужда от подобно окуражаване  :D

Защото имам периоди, в които като се замисля на темата възраст и започна да се самонавивам с разни "логични" аргументи ми иде да се  :bonk: ...  :D

И си задавам въпроса /а и знам отговора  :D/ дали нямаше да е многократно по-здравословно за мен, ако тези n мегабайта информация, поети, за да се ограмотявам по линия на чисто медицинската страна на въпроса бяха отишли в посока на  мотивационното и позитивно мислене? :D

Успокоителното е, че поне за това никога не е късно  :D

Успех момичета!

П.С. И сега се чудя дали да взема да чета електронна книга на Anthony Robbins или да се задълбавам с имунологични и генетични :wink:
И аз съм така!
Дори днес бях на тази вълна - дали не греша и вместо да насоча енергията си към постигане на по-добър професионален статус, впрегнала всичките си сили почти в това да имам бебе!...
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
« Отговор #528 -: Декември 01, 2008, 17:38:59 pm »
  :D ognyana  :bighug:

То ако зависеше само от нас - да тръгнем на ръце, ако трябва, ама  :? ...
Няма да се отказвам така лесно, но за себе си съм твърдо решила да не се държа като фанатик.
Успех !!!
*
« Отговор #529 -: Декември 01, 2008, 19:26:04 pm »
Е, mmery , разбира се, че няма да стигаме до крайности...
Макар, че в събота така ме извадиха от равновесие по темата, че яхнах метлата, та дори вече знам на килограмите ми колко имуновенин ми трябва и каква е разликата в цената, ако се приложи гамаглобулин... НО
До такива стигнах, когато за пореден път ми се поиска изследване, което е  достатъчно скъпо и безсмислено за момента и правя за четвърти път, само заради факта, че въпросният специалист трябваше да се направи на ПО-специалист от други... Плюс това го имаше и елемента "Царят дава, пъдарят - не! Еми, стигнах до фанатизъм, за да преодолея отчаянието си...
Та няма да се откажа лесно и аз,  :bighug: mmery . Само дето не знам за себе си как да успявам да съчетавам успешно нещата едновременно... :(
*
« Отговор #530 -: Декември 02, 2008, 15:00:22 pm »
Момичета, хайде пак да се оплача - къде, ако не тук!
Няма да е коледно чудо, а ми ще е поредната мъка....пак пробвахме на ЕЦ - пункция и няма яйцеклетка.
Толкова бяха хубави хормоните, толкова добре си растеше фоликула и накрая - едно голямо нищо!
За какво ги пускаме тези хормони, като не може да се разбере дали има или няма яйцеклетка....
Знам много добре за всички рискове на ЕЦ, но вече наистина започва да ми идва малко в повече...
Сега наистина малко ще почина!
Незнам дали не сбърках като направих 3 последователни опита от семтември до сега:
1. една прекратена стимулация - опит за класическо Икси - много силна ( ИЯР ) - нито един фоликул - прекъсната на 10 ден ( 40 гонала и 30 мерионала )
2. следващ цикъл - опит на ЕЦ с лека стимулация ( 6 гонала и 4 цитротайда )
- първа доведена до край - трансфер на ембрион сравнително добър - отрицателен тест
3. следващ цикъл - опит на ЕЦ пак с лека стимулация ( 7 гонала и 4 цитротайда ) - пункция - кух фоликул.
Според вас колко опита на ЕЦ е разумно да се направят?

*
« Отговор #531 -: Декември 02, 2008, 16:25:24 pm »
Съжалявам за неуспеха Таня. Може би наистина трябва малко да си починеш.
Какво е становището на д-р Владимиров? Питам защото останах с впечатление, че не е много превърженик на процедурите на ЕЦ, заради ниската успеваемост.
*
« Отговор #532 -: Декември 02, 2008, 16:55:49 pm »
Цитат
Какво е становището на д-р Владимиров? Питам защото останах с впечатление, че не е много превърженик на процедурите на ЕЦ, заради ниската успеваемост.
Каза, че продължаваме. Той по принцип може би не е, но когато няма друг шанс...
*

kiara

• 1449
  • Това, което не ни убива, ни прави по-силни!!!
« Отговор #533 -: Декември 02, 2008, 19:47:32 pm »
 Оф, Танче, съжалявам!!! Като при мен долу горе седят нещата!!! Септември и аз тежка стимулация четвърта по ред, после веднага естествен цикъл, пункция и празен фоликул, следващият пак естествен ама на док нещо не му хареса как вървят нещата, та сега съм на противозачатъчни!!! Не му виждам края, честно и май надеждата ми се поизгуби някъде по дългият път!!! :?

*
« Отговор #534 -: Декември 02, 2008, 19:48:37 pm »
Съжалявам много, Танита!  :( Прегръщам те силно!  :bighug:
Да, д-р Владимиров по принцип не уважава опитите на ЕЦ, за това и не прави изцяло на ЕЦ. Но, при случаи, като нашите, просто няма друга възможност - ще се борим до край!
Тани, почини си малко и догодина - нова година, нов късмет! Аз така и правя! Е, починах си повече месеци, от колкото исках, но ще чакам догодина, тъй като нямам и финансова възможност. Та, в този ред на мисли, колко ти струваха процедурите? За емоционалната и физическа страна - ми е ясно! Питам за финансовата страна на нещата и най-вече за броя прегледи, т.е. колко пъти ще се налага да идвам до София, че и това ми е голям проблем!? :(
Още веднъж, мила, много съжалявам!  :hug2:

*
« Отговор #535 -: Декември 02, 2008, 21:02:04 pm »
Много съжалявам,мила Танита! :(
Аз също съм на мнение, че трябва да си починеш малко,да се възстановиш психически и физически.Храни се здравословно,малко подсилващи имунната система хранителни добавки и прочие и догодина на ринга.
Пожелавам ти всичкия късмет на земята!Успех!
 :bighug:
*
« Отговор #536 -: Декември 03, 2008, 00:04:02 am »
tanita7, съжалявам, мила!  :bighug: Почини си! Успокой се. Поглези се. Предполагам колко ти е трудно, но поне опитай.
*
« Отговор #537 -: Декември 03, 2008, 09:59:48 am »
Много, много ви благодаря за подкрепата!
Теди, Душе, Meci73, ognyana  :bighug: :bighug: :bighug:
Дуще, процедурата е 1450, лекарствата ми бяха около 1000 ( 6 гонала, 4 цитротайда и 2 овитрел ( прегнил )). Отделно от това съм си плащала само хормоните (2*57)
И двата пъти имаше само 2 прегледа и 2 пъти изсл. на хормони.
Отива се на 5-7 ден и ако ти е добър фоликула от 8 до 12 ден малко гонал и цитротайд за регулиране на LH. Това е, ако нещо друго те интересува - питай!
Пожелавам ви на всички много Коледни чудеса от сърце! :grouphug2:

« Отговор #538 -: Декември 03, 2008, 11:58:35 am »
tanita7,  :( съчувствам ти искрено  :bighug:

НО все пак равносметката е, че имаш само един неуспешен опит ...
събери сили и февруари пак, отново

Според вас колко опита на ЕЦ е разумно да се направят?
Какво имаш предвид под разумно?
Финансовата, психическата или медицинската страна на нещата?
Първото и второто само от теб зависи - третото е късмет и доверие в доктора!
А за генетични и имунологични говорите ли?

П.С. За съжаление хормоналните изследвания не дават 100 % информация дали във фоликула има яйцеклетка. То и заради това лекарят предпочита поне лека стимулация, евентуално за да разчита на повече от един фоликул ...
« Отговор #539 -: Декември 03, 2008, 12:17:01 pm »
Мила Танита,
толкова съжалявам за това, което ти се случва. Много добре те разбирам как се чувстваш. Аз през юни прекратих стимулация заради много слаб отговор и трябваше септември-октомври да започнем пак. Но нямах сили поредната Коледа да седя и да гледам в 1 точка и казах на док, че още не съм готова. Съветът ми е да си починеш колкото можеш повече, истински да се почувстваш добре, за да можеш следващия опит да направиш с ентусиазъм и вяра. Прегръщам те и ти желая мнго късмет :bighug: