0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

kiara

• 1449
  • Това, което не ни убива, ни прави по-силни!!!
Колко време след....?
« -: Септември 09, 2005, 20:31:45 pm »
Въпросът ми е колко време след лапароскопия можем  да започнем отново с опитите за бебче? Как е било при вас момичета, които сте минали през това?

Колко време след....?
« Отговор #1 -: Септември 09, 2005, 22:37:06 pm »
Киара, не претендирам, че ще бъда точна, но в бг-мама има едно момиче, на което правиха лапаро /обаче при нея май беше трета степен ендометриоза/ и след разговори с нея научих, че след лапарото се изписват едни инжекции-сега не се сещам за името им, които се поставят в продължение на шест месеца. Те предизвиквали изкуствен климакс, за да може да "умре" излишната лигавица. Така че, "карантината" в този случай е шест месеца. Може би трябва да попиташ все пак лекаря си.
*
Колко време след....?
« Отговор #2 -: Септември 09, 2005, 22:42:37 pm »
Тези инжекции са ги изписали заради ендометриозата, а не след лапаро.
Колко време след....?
« Отговор #3 -: Септември 09, 2005, 22:48:02 pm »
Да, така е, но Киара каза, че докторът й е препоръчал лапаро точно заради ендометриоза, първа степен мисля. Това го беше писала в една друга тема.
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
Колко време след....?
« Отговор #4 -: Септември 09, 2005, 23:51:26 pm »
май при всеки е различно.На мен ми казаха 1 месец да не правим изобщо секс.
<br />
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Колко време след....?
« Отговор #5 -: Септември 10, 2005, 08:46:31 am »
Цитат на: Momiche
Да, така е, но Киара каза, че докторът й е препоръчал лапаро точно заради ендометриоза, първа степен мисля. Това го беше писала в една друга тема.

Обаче ендометриоза не може да се докаже без лапароскопия, така че предварително не може да се знае има или няма ендометриоза.
Колко време след....?
« Отговор #6 -: Септември 10, 2005, 13:37:19 pm »
Добре де, поръсвам си главата с пепел-дадох най-песимистичния отговор :P
*
Колко време след....?
« Отговор #7 -: Септември 10, 2005, 13:55:54 pm »
Ние пък на следващият месец след лапарото вече залагахме капани от плувци.
А какво откриха и казаха ли ти какъв ти е шанса след лапароскопията?
*

kiara

• 1449
Колко време след....?
« Отговор #8 -: Септември 13, 2005, 15:37:49 pm »
Насрочиха ми лапароскопия за 20.09. Най-вероятно ако се потвърди ендометриозата ще ми назначат 6 месеца лечение със Золадекс или Диферилин/ не знам дали съм ги написала правилно, за което се извинявам/. Знае ли някой принципа на действие на тези лекарства, някоя правила ле е такъв курс на лечение и има ли странични ефекти? Как сте се чувствали след това и добро ли е това лечение? Пишете ми!!!

Колко време след....?
« Отговор #9 -: Септември 13, 2005, 16:39:29 pm »
Киара, а къде ще правиш лапароскопията и има ли значение по кое време на цикъла е?
*

kiara

• 1449
Колко време след....?
« Отговор #10 -: Септември 13, 2005, 17:02:52 pm »
Ще я правя във Военна болница и ще ми е 20 ден тогава. Мисля, че може по всяко време само да не си в цикъл.

Колко време след....?
« Отговор #11 -: Септември 13, 2005, 22:07:40 pm »
Цитат на: kiara
Ще я правя във Военна болница и ще ми е 20 ден тогава. Мисля, че може по всяко време само да не си в цикъл.

Ау, бе, мацки, лапарото се прави в началото на цикъла (след мензис) именно за да е преди ову. Ето      линк към една тема, в която момичето се оказа, че е било бременно по време на лапарото и беше ужасно притеснена месеци наред (за щастие бебчето е добре).
Колко време след....?
« Отговор #12 -: Септември 14, 2005, 10:02:17 am »
Киара, и аз мисля, че зависи какво ще се прави на тая лапароскопия, какво ще се открие, ще се назначат ли медикаменти за после - индивидуално е. Моята лапароскопия беше само диагностична, аз пропуснах все пак месеца, въпреки че от време на време се чува за някой, забременял още в същия цикъл. Аз реших заради упойката, че цикълът е компрометиран.

Успех!
Благодаря ти, Бени!

Колко време след....?
« Отговор #13 -: Септември 14, 2005, 12:57:26 pm »
И аз днес специално питах-лапарото е хубаво да се направи в периода след края на цикъла и преди овулацията, за да не се окаже, че междувременно има бременност.
Колко време след....?
« Отговор #14 -: Септември 14, 2005, 23:21:57 pm »
Моят доктор оперира всеки вторник,така че ми направиха лапаро вав вторика,веднага след края на менз.Така че пpи всички положениа се прави преди овy.Веднага на следващиа цикал правихме инсеминациа,но не се получи,този месец ще пробваме пак,ако са добри показателите.
Като сме БЕЗДЕЛНИЦИ,да не сме БЕЗ ПРАЗНИЦИ !!!
*

kiara

• 1449
Колко време след....?
« Отговор #15 -: Септември 15, 2005, 14:59:23 pm »
Благодаря ви, момичета за отговорите! Много съм раздвоена и не знам какво да правя. Днес бях при д-р Коларов/ моя си лекар/, той не ме съветва да я правя все още тази лапароскопия, защото снимката на тръбите ми е идеална и неговото мнение е да пробваме няколко инсета, тогава евентуално да се пристъпи към лапаро. Аз почти всички изследвания си направих вече, но все още не е късно да се откажа. Какво да правя? А от друга страна мисля, че сте прави, че трябва ако се прави да е непосредствено след мензис. Защо д-ра, който мисли евентуално да ме оперира не знае за това? На мен тогава ще ми е 20 ден!!! Д-р Коларов смята,че към оперативна намеса се пристъпва когато е направено всичко възможно, защото все пак това си е операция, а аз вече имам една. Какво да правя? Пишете ми моля ви се!!!

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Колко време след....?
« Отговор #16 -: Септември 15, 2005, 17:03:29 pm »
Ами аз бих се въздържала от операция в такъв случай. След лапароскопията, ако не настъпи бременност в рамките на няколко месеца е възможно да се получат сраствания, все пак си е доста агресивен метод.
На твое място аз бих пробвала инсе, пък после винаги може да направиш лапароскопия.
Колко време след....?
« Отговор #17 -: Септември 15, 2005, 18:06:45 pm »
Ами Лали е права.
Само да споделя за моите колебания, които са почти подобни на твоите. Аз вече писах, че също съм раздвоена кое да е първо-лапаро или инсе, но с оглед на това, че смъквам пролактина и цветната снимка показа леко нагъната една тръба /а самата снимка била с лошо качество и не се виждало всичко много ясно/ говорих с моята лекарка и тя ми каза, че на запад започвали с лапарото, за да видят всичко при жената и да изключат там проблеми. Тук не го правели масово, защото се съобразавяли с финансите на пациентите и го оставяли за накрая. Не зная дали е точно така.
На твое място сигурно щях да направя първо инсе и после каквото сабя покаже.
За себе си съм почти решила редът да е обратен, обаче.
Колко време след....?
« Отговор #18 -: Септември 19, 2005, 12:14:33 pm »
Здравей Киара,

писах ти много неща, но още си объркана.Не се страхувай да направиш лапароскопията, забавянето й просто усложнява нещата.
Казваш, че нямаш овулация, причината най - вероятно е ендометриоза,не се стряскай от този факт, че може и да имаш нови огнища, а го приеми по - скоро оптимистично, защото колкото по - бързо разбереш какво ти е състоянието и колкото по - бързо изгорят ендометриозните огнища, толкова по - бързо ще започнете да правите бебе.
Нали все пак най - важното е да се отстрани ендометриозата? Защо се чудиш какво да правиш - от всичкото това чудени и въпроси - какво да правя, се оказва в един момент че си на 30.... а тогава какво?
Ти, явно не разбираш колко сериозно е това заболяване - минала съм по този път и знам какво е.За всеки е индивидуално, но става въпрос за Ендометриоза все пак.
Какво значение има дали е 20 ден или 1 след цикъл - нали ще минаваш на золадекс след това - мисля, че това е най - доброто за теб.
Извинявай за малко грубия тон от моя страна, но това е само защото бях точно като теб преди втората операция и се чудех и се лутах какво да правя, и бях сигурна че нямам вече ендометриоза. Добре, че се намери човек, който ми каза да престана да се държа като малко дете и да рева непрекъснато, защото това не е начина да се оправя.
Извинявай пак!
Но си мисля, че дори да ми се наложи и за 3 - ти път да ме оперират, ще се съглася, защото това е единствения начин да съм сигурна, че няма ендометриоза.
Желая ти много късмет и бъди силна и уверена!
*

kiara

• 1449
Колко време след....?
« Отговор #19 -: Септември 19, 2005, 13:21:06 pm »
Здравей Ванина, няма за какво да се извиняваш, аз вече реших!!! Разбрахме се с Доктора да правим лапаро, но чак след два цикъла, защото според него трябва около корема да смъкна малко тлъстинки. Ако зависи от мен бих я направила веднага. След около седмица трябва да ми дойде и си мисля като ми свърши дали да не се срещна с него и да я правим още началото на октомври, защото не ми се губи толкова време. После с инжекциите ще загубя достатъчно време, но какво да се прави ще изпълнявам всичко, ако трябва дори на шиш да ме въртят само и само да постигнем така желания резултат!!!