О, и аз не обърнах внимание, че темата е стара…
А иначе, по повод случая, моето непрофесионално и съвсем лично мнение (от това, което прочетох и гледах) е, че не бих се доверила при никакви обстоятелства на д-р Мазнейкова.
Професионално отношение според мене не означава само експертиза (която така ни се навира в очите, а странно защо, след толкова време все още я няма никаква…) Наясно съм, че медицината не е точна наука, че понякога и лекарите не могат да помогнат, че правят грешки… че има и неизяснени случаи … Но не съм се повлияла от "украсени истории", а не ми хареса самата Мазнейкова в интервютата... ...
А и се чудя на някои факти, за които не е необходима експертиза… Примерно, как така се изписва след операция жена с температура? Защо при възникнал проблем не е била приета обратно в клиниката, а е настанена в онкологично отделение? Каквото и ще да е, според мене е нечовешко, да се опиташ да се отървеш от пациент, защото виждаш, че е тежък случай… Попаднах и на още едно
интервю, в което г-жа Мазнейкова прави противоречиви изказвания.
Примерно:
"…Казвам на съпруга ми: "Христо, в моята 27-годишна практика това е първият случай, в който не знам какво му има на това момиче. Няма инфекция, но има катастрофална кръвна картина. Кажи ми, да се захващам ли?" Той ми отговори: "Това са хора от Петрич, моля ти се, поеми я". А и какво могат да направят по-добре от нас в друга болница?..."
И малко по-надолу:
"...През цялото време предлагаме на роднините преместване в друга болница - не искат, заявяват, че ни гласуват пълно доверие..."Защо госпожа Мазнейкова повтаряше толкова често, че не е оперирала тя? Също така изтъкваше, че момичето е постъпило в клиниката болно, което е факт... Но не е за пренебрегване и факта, че след операцията е имало усложнения (все пак в нейната компетенция) и се е наложила следваща операция, която се извършва на друго място, от друг лекар...
Ей такива неща си мислех… Не знам, кое как е… Но аз лично не бих се доверила на тази лекарка.