0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Re: Доктор Мазнейкова
« Отговор #40 -: Май 18, 2009, 13:29:09 pm »
Не разбирам защо всички се хващат за случилото се с Весела Нейски а случката с починаталата родилка се подминава тактично. Да на всеки може да се случи да загуби бебето си и да се наложи да преживее абразио, но в крайна сметка човек който си заплаща в частна клиника може да получи по-добро отношение. За сравнение на запад в държавните болници (става въпрос за Германия) те хващат за ръчика още от вратата на болницата и те развеждат като из музей за да ти покажат стаите, оборудването, персонала и хигиената и ти си решаваш дали да останеш в тази или в друга държавна болница информацията ми е от пирятелка която роди преди няколко месеца там изцяло и само на основание здравно осигуряване. През цялото време е стояла акушерка която през минути я е питала има ли нужда от нещо и дорбе ли се чувства (до такава степен че мъжа и мислел да я изгони защото го дразнело прекаленото внимание), а тук отиваш в една частна клиника плащаш хиляди лева за медицинска услуга и се държат и отнасят с теб като с куче, ами то за това отношение по-добре в държавната болница да се отиде. За случаят с родилката само мога да кажа че тази госпожа Мазнейкова с този си случай върна българската медицина в 18 век. Съжалявам до да се загуби родилка от кръвоизлив или сепсис поради немарливост означава точно това. Момичето не е получило и една таблетка за да му бъде смъкната 41 градусовата температура, а че Мазнейкова не я е поситила и прегледала просто не виждам смисъл от коментар. Крайно време е лекарите в БГ не само да искат европейско заплащане, а и да предлагат европейско качество на медицината която практикуват.
« Последна редакция: Май 18, 2009, 13:34:07 pm от Starlet »
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

    crow

  • *****
  • 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
Re: Доктор Мазнейкова
« Отговор #41 -: Май 18, 2009, 13:53:03 pm »
Старлет -  :good_post:
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
Re: Доктор Мазнейкова
« Отговор #42 -: Май 18, 2009, 14:13:36 pm »
Снощи в предаването "Горещо" - просто сърцето ми беше свито на буца ... Нека има повече гласност за всички щети, които лекар ни е причинил, за да се опитат поне да бъдат по-човечни ... Нямам думи !

От къде да гледам предаването на запис , че в Замундата го няма ...
Re: Доктор Мазнейкова
« Отговор #43 -: Май 18, 2009, 14:30:11 pm »
Гледах предаването на В. Райкова. Четох за трагедията с младата жена. Прочетох и отвореното писмо по случая в сайта на въпросната клиника.
Смятам, че един отишъл си живот, не би могъл да бъде оправдан и със 100 отворени писма.
Когато ситуацията е кризисна, лекарят е длъжен да търси съдействие от колеги, а не да предлага на пациента да вземе доброволно такова решение.
Лекуващият е длъжен да прескочи егото си, когато не е в състояние да спаси живот!
Пороите от думи и оправдания след загубата, не биха могли да върнат събитията назад!
По случая Нейнски - ако е вярно, че е потърсила съвет от Мазнейкова при продължаващо кървене и е казано :"Лежи си и си пий лекарствата"....то няма какво да коментирам.
Едно абразио се прави за 7 минути, твърди същата лекарка.
Не съм специалист , но ми се струва твърде кратко време за качествено свършена работа.
А и не бих искала, да попадам в конвейр, в който броят минути, разполагайки с живота и здравето ми в този момент.
Аз самата съм преживяла същото, за щастие съм имала късмета да потърся помощ от добър лекар-професионалист и екип, в резултат на което нямах никакви усложнения.
Лекарите са хора, случва се да грешат.
Непростимо е когато грешките зачестят, поради немърливост.
С други думи, когато оставят името да работи вместо тях.
« Последна редакция: Май 18, 2009, 14:35:04 pm от Eфирче »
*
Re: Доктор Мазнейкова
« Отговор #44 -: Май 18, 2009, 15:30:09 pm »
http://vbox7.com/play:138e2703
http://vbox7.com/play:1c7d2f02
http://vbox7.com/play:46117660

Незнам,но на мен ми се струва пресилено да се прави специално предаване за абразиото на Весела Нейски.Всеки ден се извършват такива интервенции на много обикновени жени по цял свят.

*
Re: Доктор Мазнейкова
« Отговор #45 -: Май 18, 2009, 16:06:56 pm »
Ох..и аз гледах предаването на Гала за случая с починалото момиче :( Много плаках...После целувах и прегръщах моето слънчице и бях супер щастлива, че и двете сме живи и здрави и сме имали късмета да попаднем на наистина добри лекари. Ако всичко това е вследствие на лекарска немърливост просто думи нямам! :x Относно въпросната д-р Мазнейкова никога не съм ходила при нея, но от мненията, които съм чувала имам известни резерви. За Весела Нейнски не мога да коментирам, гледах предаването, но наистина не е оправдание да не изчака доктора под предлог, че е "била в операция" 8O, а все пак претендира да се интересува за здравето си... Знам какво е да чакаш по 3 часа пред кабинета на нашите доктори
*

    Iffi.13

  • ****
  • 641
  • НАПРЕД И НАГОРЕ !!!
Re: Доктор Мазнейкова
« Отговор #46 -: Май 18, 2009, 16:22:10 pm »
.... не е оправдание да не изчака доктора под предлог, че е "била в операция" 8O, а все пак претендира да се интересува за здравето си... Знам какво е да чакаш по 3 часа пред кабинета на нашите доктори

И аз съм на това мнение.
*
Re: Доктор Мазнейкова
« Отговор #47 -: Май 18, 2009, 17:23:33 pm »
Не разбрах в цялата история защо Весела е чакала толкова много дни с кървене, а не е потърсила друг лекар..след като казва, че д-р Мазнейкова била в операция/раждане...Мисля, че всеки нормален човек ще потърси лекарска помощ при това положение!
Иначе си мисля, че лекарката не би направила нарочно такава грешка-изключено е! Никой не би искал да допусне грешка от този сорт или каквато и да било друга-защото всички знаем до какво водят лекарските грешки...
<a href="http://lilypie.com/"><img src="http://lb2m.lilypie.com/AozZp3.png" width="200" height="80" border="0" alt="Lilypie Second Birthday tickers" /></a>
*

    Zlatulka

  • *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
Re: Доктор Мазнейкова
« Отговор #48 -: Май 18, 2009, 18:03:43 pm »
Момичета, мисля, че доста вече се разводни темата. Все пак тя е за д-р Мазнейкова, а не за Весела Нейнски. Добре, спомена се нейния случай и случая на Запряна и сега кой крив кой прав няма да коментирам. Но да се концентрираме върху способностите на Мазнейкова все пак.
Жалкото е, че един млад човешки живот си е отишъл вече..

*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Re: Доктор Мазнейкова
« Отговор #49 -: Май 18, 2009, 18:12:27 pm »
Иначе си мисля, че лекарката не би направила нарочно такава грешка-изключено е! Никой не би искал да допусне грешка от този сорт или каквато и да било друга-защото всички знаем до какво водят лекарските грешки...

Да ето защо смятам че понятието лекарска грешка трябва да бъде заменено с лекарска немърливост! А по повод на това че се прави предаване за абразиото на Весела Нейски не съм много сигурна, че са и били така представени нещата, защото за абразиото на Весела се разчу покрай починалата родилка, просто жената се присъедини и даде подкрепата си на пострадалото семейство, постара се случаят да не остане поредният случай потулен в прахта и бюрокращината, а медиите подхванаха нейният случай защото е по-известна и може би защото така им изнася. Е аз имах късмета че оживях след две лекарски немърливости едната е точно след операция, другата е точно след абразио така че разбирам и семейството на Запряна и Весела. Факт е, че е загубен млад човешки живот, факт е и че едно бебче ще расте без майка, факт е и че една оперна звезда не е длъжна да разбира от медицина, тоест това че ние тука знаем тези факти че не е нормално толкова дълго да имаш кървене след абразио пак е плод от опита ни, просто Весела тепърва започва да трупа своят опит. Жалко само за нервите и страданията причинени, а един лекар трябва да има сърцето на лекар и да признае грешката си, защото така или иначе тя вече е факт, и повечето хората вече са убедени в нея, просто би било достойно да бъде призната вместо да се опитва да бъде замазана, като се хвърля петна и мръсотия върху пострадалите. Това беше всичко от мен просто сърцето ми се къса при спомена за предаването на Гала по този случай и при подробностите изнесени от самият съпруг на Запряна и самата Весела. За Горешто незнам, не съм гледала предаването и немога да дам мнение, но да не забравяме че все пак е на запис и много лесно могат да бъдат изманипулирани нюансите на нещата, докато в живото предаване това няма как да стане. Успех на всички и дано на никого не се случва тази трагедия дори и на враговете ни!!!
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

    denisa

  • *****
  • 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
Re: Доктор Мазнейкова
« Отговор #50 -: Май 18, 2009, 18:46:35 pm »
Напълно подкрепям Starlet имам чувството,че много лекари след като си създадат име и имат много Вип-клиенти(пациенти)започват да вярват,че са безпогрешни,а те са просто хора не богове.

Иначе си мисля, че лекарката не би направила нарочно такава грешка-изключено е! Никой не би искал да допусне грешка от този сорт или каквато и да било друга-защото всички знаем до какво водят лекарските грешки...[/color]
До къде водят???Мога да дам доста примери при които не водят до никъде въпросните лекари продължават необезпокоявани да практикуват,за съжаление  :(
« Последна редакция: Май 18, 2009, 18:49:59 pm от denisa12251 »
*
Re: Доктор Мазнейкова
« Отговор #51 -: Май 18, 2009, 18:55:47 pm »
Denitsa, ако според теб това да умреш /недай Боже!!!/ впоследствие на грешка от страна на лекаря е нищо, здраве му кажи!!! Точно това имах предвид в предишния си постинг..... Друг е въпроса, че злополучните лекари си продължават работата и не им пука за това кой какво говори! Това на всички ни е известно! За съжаление ние не можем да направим почти нищо по този въпрос. Примера със Запряна и Весела е достатъчно показателен.
<a href="http://lilypie.com/"><img src="http://lb2m.lilypie.com/AozZp3.png" width="200" height="80" border="0" alt="Lilypie Second Birthday tickers" /></a>
*

    denisa

  • *****
  • 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
Re: Доктор Мазнейкова
« Отговор #52 -: Май 18, 2009, 20:28:20 pm »
KRISTI май не съм се изразила правилно  :oops: имах предвид,че за сгрешилият лекар не водят до никъде(в смисъл,че в повечето случаи не му се налага наказание),а не за пациента.Съжалявам за недоразумението.
*

    Zlatulka

  • *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
Re: Доктор Мазнейкова
« Отговор #53 -: Май 18, 2009, 20:31:42 pm »
Момичета, моля да се фокусирате върху професионалните качества на Мазнейкова. Отново апелирам да не разводнявате темата и да не я превръщате в чат.

*

    engy

Re: Доктор Мазнейкова
« Отговор #54 -: Юни 08, 2009, 16:35:40 pm »
Здравейте момичета, искам да се включа, защото наистина немога да повярвам, че изобщо има коментари дали това е Весела Нейнски или не, дали е пострадал известен човек или не........абе хора става въпрос за човешки живот и лекарска безотговорност и немърливост и Весела дава гласност, за да предпази такива като мен и Вас, което според мен е достойно за уважение и възхищение.......Типично българска черта "защо е чакала с кървене", "защо се прави отделно предаване" и т.н. Защо сме толкова бездушни и злобни питам аз? Ами ако това бяхте вие, сестра ви, ваша причтелка.........с ръка на сърцете кажете щяхте ли да имате смелостта да кажете нещо толкова лично и да преживеете драмата отново, за да предпазите другите......непознатите хора. Моето мнение е, че докато лекарите се подкрепят, а ние пациентите не - потърпевшите ще сме ние и заради такива "грешки" и аругантно и нагло поведение, недостойно за тази хуманна професия ще си патят и истинските лекари, които наистина спасяват животи!!! Замислете се! Не поучавам никого, просто исказвам и моето мнение!
Re: др.Мазнейкова
« Отговор #55 -: Юли 19, 2009, 23:06:14 pm »
хора, стойте далеч от тази болница, за да не ви се случи същото като на младата родилка Запряна Коледарова.

Гледайте за нейната трагедия!!!МАЗНЕЙКОВА СЪЩО СЕ ИЗКАЗВА И СЕ ПИТАЙТЕ ДАЛИ ИСКАТЕ ТОВА ЗА СЕБЕ СИ

http://www.youtube.com/results?search_query=мазнейкова&search_type=&aq=f
« Последна редакция: Юли 22, 2009, 15:03:15 pm от rally_pat »
*

    Chandra

  • *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
Re: др.Мазнейкова
« Отговор #56 -: Юли 19, 2009, 23:27:37 pm »
Величка, страницата, която си постнала, не се отваря. По темата, за която искаш да пишеш (за младата родилка Запряна Коледарова), намерих следната информация:
(предупреждавам, не е за чувствителни хора)

http://dnes.dir.bg/2009/04/13/news4317769.html
http://dnes.dir.bg/2009/04/22/news4335348.html

Горещо част 1
Горещо част 2
Горещо част 3
Горещо част 4
Горещо част 5
« Последна редакция: Юли 19, 2009, 23:33:12 pm от Chandra »
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: др.Мазнейкова
« Отговор #57 -: Юли 19, 2009, 23:29:28 pm »
Бих направила БХС директно в Майчин дом. По дефаут БХС е едно лото-тото.
Лично за себе си, не бих дала купища пари срещу невежеството на Мазнейкова за да ми следи бремеността, да прави ФМ, а камо ли амниоцинтеза.
Моето мнение за Мазнейкова е , че е медийна звезда и биснесмен, а не лекар. Добрите лекари от държавни болници /включително и с частен прием за прегледи, избор на екип и прочие/ нямат нужда от реклама по списания  и тв предавания за бременост и раждане.
В темата на Запряна в бг-мамата съм си казала мнението по случая.
Но Ики премисли сериозно варианта дали да рискуваш своя живот и този на детето си само за лукса частна клиника и по-добри битови условия. При Мазнейкова са доволни, само тези , които не са имали проблемна бременост и проблемно раждане. Моето впечатление е /от четено и споделени истории/, че при възникнал проблем, не могат да се справят.
*
Re: др.Мазнейкова
« Отговор #58 -: Юли 19, 2009, 23:36:06 pm »
Темата е стара. Ики вече има към 2 годишно дете.
А иначе, аз имах проблемна бременност и именно заради това отидох да ме следи д-р Мазнейкова. Доволна съм, родих в болницата. Секцио по медицински показания, без проблеми след операцията.
Мисля, че преди да излезат експертизите всичко ще е спекулация.
Съболезнования на семейството на Запряна. Това е трагегия!
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: др.Мазнейкова
« Отговор #59 -: Юли 20, 2009, 00:11:42 am »
Хич не съм видяла , че темата е стара и че някой я е изровил.
Това че ти си доволна от тази клиника , не променя моето мнение. 2007 беше един от вариантите ми  за раждане, обаче се отказах.
Да , възможно е близките и познатите на Запряна да доукрасяват историята, но според мен Мазнейкова е допуснала лекарска грешка и трябва да си понесе последствията /много ме съмнява все пак това да стане/. А аз на експертиза, наравена от лекар за лекар не вярвам - това го говоря от професионалния си опит.
« Последна редакция: Юли 20, 2009, 00:13:16 am от lady_11 »