0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: проходимост на тръбите в плевен
« Отговор #20 -: Юни 04, 2008, 11:34:01 am »
Здравейте и от мен! Fatalwoman май ще сме в Плевен по едно и също време. :D
Аз съм си записала час за 14/06 за въпросната процедура и днес писах на доц. Конова дали трябва да правя някакви изследвания предварително.
Иначе питах тези дето записват за повече подробности, но те не можаха да ми кажат даже на кой ден от цикъла трябва да е процедурата. Вие как мислите - има ли проблем да е на 11 ден?

« Отговор #21 -: Юни 04, 2008, 23:46:08 pm »
 Макси, струва ми се , че няма да има проблем да се направи на 11 ден , защото тези тестове за проходимост се правят през първата половина на МЦ , т.е. преди овулацията.
 Аз ще съм там на 09.06 , но не съм сигурна дали соното ще го направим тогава (7 ден). Ще го обсъдим с док.Иска ми се да проверим проходимостта, защото не искам да пия Клостили ей така напразно.
 Ти запозната ли си колко време отнема процедурата?При кой док. си?
 Пиши какво ти е отговорила доц Конова!
*
« Отговор #22 -: Юни 05, 2008, 09:37:19 am »
За съжаление доц. Конова още не ми е отговорила :( Може би е заета, но ще пиша като имам отговор. Иначе си записах час за д-р Емин. До сега не съм ходила при него. Знам само, че изследването е с пълна анестезия и трае около 10тина минути и трябва да е на гладно и жадно.
Ние лекувахме имунологични и хормонални проблеми до сега и може би след цветната снимка ще се знае как ще продължим напред.

« Отговор #23 -: Юни 05, 2008, 10:04:45 am »
Момичета знаете ли дали в Плевен правят диагностична лапароскопия на тръбите за проверка проходимостта им?
« Отговор #24 -: Юни 05, 2008, 13:51:07 pm »
За съжаление доц. Конова още не ми е отговорила :( Може би е заета, но ще пиша като имам отговор. Иначе си записах час за д-р Емин. До сега не съм ходила при него. Знам само, че изследването е с пълна анестезия и трае около 10тина минути и трябва да е на гладно и жадно.
Ние лекувахме имунологични и хормонални проблеми до сега и може би след цветната снимка ще се знае как ще продължим напред.

Аз също имам имунологични проблеми.Вие цветна снимка или сонохистеросалпингография ще правите?
 Снежка , доколкото зная в КИРМ предлагат диагностична лапароскопия, защото док. ми е предлагал такава.
*
« Отговор #25 -: Юни 05, 2008, 15:00:35 pm »
Честно казано си мисля, че двете са едно и също при тях - сонохистеросалпингография или нещо подобно беше термина. Със сигурност знам, че ще е с пълна анестезия, защото имам много лош предишен опит и не бих се съгласила, ако не е с упойка.
Лошото е, че подходих малко несериозно към нещата. Пет месеца пих имуностимуланти и трябваше в края на април да правя контролни изследвания, но отложих....та чак сега мисля да е наведнъж всичко. И честно казано още не съм ходила при д-р Емин, може би той няма да иска веднага да правим проверка за проходимост...
Така или иначе ние сме и с мъжки фактор и очаквам направо да преминем към ин витро.

« Отговор #26 -: Юни 05, 2008, 15:36:27 pm »
 Оставам с впечатлението , че двете процедури са различни. При соното изследването е под ултразвук , а при ЦС - с рентген. На място най - добре ще разберем!
*
« Отговор #27 -: Юни 19, 2008, 13:57:36 pm »
Здравейте момичета и от мен. На мен преди две седмици ми правих хидротубация в КИРМ Плевен - д-р Бързашки. Направихме е без никакви упойка. Болката е абсолютна поносима, като се има в предвид ,че има и доста по големи, а пък и аз мисля ,че щом е за каузата напълно си заслужава. Аз дори сама си усетих коя тръба е запушена - дясната, защото там болката беше по силничка.Това  не се плашете от нищо. Каузата си заслужава. Целувки и много късмет на бебеправещите от мен.
*
« Отговор #28 -: Юни 19, 2008, 14:45:32 pm »
Значи двете процедури са различни. Аз правих сонохистеросалпингография при д-р Емин. Най-общо включва обща анестезия за около час, вкарване на контрастно вещество, преглед на ултразвук...и не знам повече защото съм заспала.
На финала имах разпечатка от всичко - малки снимки от ултразвука и описание на това, което се е видяло. Не усетих никаква болка дори и след процедурата, но все пак известен дискомфорт имаше.
За съжаление препоръката е отстраняване на двете тръби. :(

*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #29 -: Юни 19, 2008, 16:02:01 pm »
1 час упойка е много, мах 10-15 минути, вероятно си дремнала повечко след това.
Съжалявам за заключението, но понякога след правилно взетите решения - успеха ни дебне на първата пряка!
Късмет! yahoo_17

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #30 -: Юни 20, 2008, 09:40:19 am »
Мерси Evro  :D
А за упойката може би си права. Аз нямам база за сравнение, защото за първи път ми слагаха.
Това, което ми хареса е, че само докато сестрата започне да вкарава упойката и се предадох, заспала съм. Следващото, което чух е доктора да ми вика да се събудя. Та между двете събития е минало около час, час и десет минути. Аз даже си мислех, че тепърва ще започваме, а то всичко е приключило.
Това не е важно, важното е, че нямаше болка както прединя път :D

*
« Отговор #31 -: Юни 22, 2008, 16:38:08 pm »
Maxi, много се надявах да ти се размине. Гадно е, но се преживява. Като ти ги махнат, поне ще имаш шанс да забременееш. Не се предавай само.

[/url]
*
« Отговор #32 -: Юни 23, 2008, 09:12:49 am »
 :D Мерси, мерси EVIQ  :D
Аз предполагах резултата, така че се бях настроила психически. Пък и ти си добър пример, че не е толкова страшно. :D

« Отговор #33 -: Юли 05, 2008, 20:06:19 pm »
Някакви специални изследвания трябва ли да направя преди сонохистеросалпингографията ? Например за хламидия. :ask: