0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

проходимост на тръбите в плевен
« -: Август 02, 2007, 17:43:54 pm »
някои правил ли е в клиниката на доц.конова.питам защото там не правели цветна снимка а някакво друго иследване .интересуваме какво представлява това иследване и каде да прочета за него .благодаря
« Последна редакция: Май 18, 2008, 14:41:34 pm от evro »
Re: проходимост на трабите в плевен
« Отговор #1 -: Август 02, 2007, 22:04:53 pm »
Здравей,
Пусни на търсачката на форума за търсене: "цветна снимка" или  "хидротубация" (не знам кое ще правиш) и ще ти излезе много информация и теми по върпроса. Също в Гугъла на търсачката можеш да пуснеш за търсене същите думи и ще те залее с инфо.
Успех!
« Отговор #2 -: Август 03, 2007, 10:05:03 am »
Благодаря :oops:
« Отговор #3 -: Август 04, 2007, 23:34:06 pm »
Има много изписано за изследване на проходимостта на тръбите - цветна снимка, хидротубяция, а най-точна информация дава лапароскопията.
Не знам да правят това в Плевенската клиника.
« Отговор #4 -: Август 05, 2007, 12:26:56 pm »
звънях в клиниката и ми казаха че се прави манипулация която трае 10 мин.но е желарелно да е с пълна упойка не е лапаро .много се притесних никои ли не сие правил там преглед на трабите прочетох 4е пова е лека процедура а като ми казаха с пълна упой ка много се притесних
*
« Отговор #5 -: Август 05, 2007, 14:29:42 pm »
Здавей, аз правих там преди месец.Нарича се хистеросалпингосонография.Под пълна упойка е, нищо не усещаш, прави се под ултразвук, а не ренген и после си имаш снимки от теста.Това е.Пълната упойка е супер, 6 минути след като си отворих очите бях седнала на бюрото на доктора и си приказвахме, а аз по принцип много трудно излизам от упойка.
Съветвам те да я наравиш при д-р Алкан Емин.
Ако имаш други въпроси, питай.
« Отговор #6 -: Август 05, 2007, 14:45:57 pm »
Благодаря ти Мимка сега съм по спокойна.точно при док.Емин ще я правял.Моляте кажими за упойkaта на гладно ли трябва или...дали да си пия хапчетата/за хашимото/дали се изисква нешто по специално да направя същия ден.извиниме за глупавите въпроси но досега не са ми правили пълна упойка.надявамсе всичко при теб да е минало добре :bighug: :bighug:
« Отговор #7 -: Август 10, 2007, 17:19:43 pm »
Благодаря ти Мимка сега съм по спокойна.точно при док.Емин ще я правял.Моляте кажими за упойkaта на гладно ли трябва или...дали да си пия хапчетата/за хашимото/дали се изисква нешто по специално да направя същия ден.извиниме за глупавите въпроси но досега не са ми правили пълна упойка.надявамсе всичко при теб да е минало добре :bighug: :bighug:
на гладно се прави, без кафе и течности-ако е с упойка. За лекарствата трябва лекарят да ти каже.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
« Отговор #8 -: Май 17, 2008, 19:48:35 pm »
Радост,какво става с теб?Как мина всичко в Плевен?Аз искам да ходя там да търся причина за спонтанните ми аборти-лекарите добри ли са? :bighug:
« Отговор #9 -: Май 17, 2008, 22:32:40 pm »
Здавей, аз правих там преди месец.Нарича се хистеросалпингосонография.Под пълна упойка е, нищо не усещаш, прави се под ултразвук, а не ренген и после си имаш снимки от теста.Това е.Пълната упойка е супер, 6 минути след като си отворих очите бях седнала на бюрото на доктора и си приказвахме, а аз по принцип много трудно излизам от упойка.
Темата е старичка, но все пак... колко струва тази процедура? На кой ден от цикъла се прави? А защо съветваш конкретно за Алкан Емин?
 Светле , аз съм много доволна до момента от лекарите в КИРМ.
*
« Отговор #10 -: Май 18, 2008, 14:31:13 pm »
Виждала съм а няколко момичета, които са правили снимка там. Наистина е с пълна упойка всичките бяха при д-р Емин. За излизането от упойка е индивидуално, някои излизаха бързо, други ги оставяха да лежат докато излязат от упойка. Анестезиолога е супер така, че няма от какво да се притесняваш.

[/url]
« Отговор #11 -: Юни 02, 2008, 10:03:35 am »
А може ли още същия месец да се правят опити по естествен път или инсе? На каква цена е тази процедура?
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: проходимост на тръбите в плевен
« Отговор #12 -: Юни 02, 2008, 10:22:47 am »
Въпреки "приемуществата" на тази процедура, по-качествена диагностика си остава класическата цветна снимка.
fatalwoman, след соното /СХСГ сонохистеросалпингография/ мисля че няма пробрем продължите с опитите, но ако има рентген е добре да се изчака.
Успех на всички!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #13 -: Юни 02, 2008, 10:53:02 am »
Въпреки "приемуществата" на тази процедура, по-качествена диагностика си остава класическата цветна снимка.
fatalwoman, след соното /СХСГ сонохистеросалпингография/ мисля че няма пробрем продължите с опитите, но ако има рентген е добре да се изчака.
Успех на всички!
Много ти благодаря! Иска ми се да не губим време и всичко да направим този месец, още повече , че пак започвам Клостилбегит от 3 до 7 ден на МЦ.
*
« Отговор #14 -: Юни 02, 2008, 11:00:38 am »

Много ти благодаря! Иска ми се да не губим време и всичко да направим този месец, още повече , че пак започвам Клостилбегит от 3 до 7 ден на МЦ.
[/quote]

Не искаш да кажеш, че пиеш Клостилбегит преди да си направила проверка на проходимостта на тръбите, нали!?

« Отговор #15 -: Юни 02, 2008, 11:03:36 am »
 Точно това казвам! Това ме и притеснява!
*
« Отговор #16 -: Юни 02, 2008, 11:10:50 am »
Решението си е твое! Още повече, че явно знаеш за какво става дума! Аз лично отказах да го пия преди да мине планираната лапароскопия. Имах не много добър резултат от цветната снимка, за щастие както се оказа погрешен, но въпреки това не поех риска да пия Клостилбегит.

« Отговор #17 -: Юни 02, 2008, 11:19:38 am »
 Кюретажа след миссед - а беше на 28.01. тази година. Нямаше никакви усложнения. Док. каза , че сраствания за толкова малко време не могат да станат и затова ми предписа Клостила. Аз все пак не искам да разчитам на късмета. Този месец мислим да е инсето и затова се интерисувам от соното. Предпочитам да не е ЦС заради облъчването.
 Мнението на мъжа ми е да не се правя на по - голям док. от док. и щом е казал , че няма проблем да го пия Клостила.

*
« Отговор #18 -: Юни 03, 2008, 12:03:19 pm »
Извинявай, не знаех, че имах скорошно забременяване! В този случай лекарят ти вероятно е прав. Аз лично обаче не вярвам много в резултата от цветната снимка, защото забременях два месеца след като ми я направиха и имах две непроходими тръби. Щях да правя лапороскопия, но така и не се наложи.
А мнението на мъжа ти категорично не го споделям. Не зная коя е твоя леккар, вероятно е добър специалист, но съм срещала 3-4 АГ, от които аз знаех повече, така че не мога и до сега да се отърва от навика да проверявам твърденията на лекарите.

Искрено ти желая успех!

« Отговор #19 -: Юни 03, 2008, 20:54:47 pm »
 Някакви специални изследвания трябва ли да направя преди сонохистеросалпингографията ? Например за хламидия. :ask: