0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

zorina

БТ
« -: Септември 08, 2005, 14:45:36 pm »
Днес бях на лекар.Много добър специалист по репродуктивна медицина.Не е коректно да споменавам името.
Когато ми преглеждаше графиките,коментира 2 от стойностите,които бяха по-ниски:Може да ти е било студено.
Аз мислех че има проблем с прогестерона, а той каза че е нормално.
Въпроса ми е: чувал ли е някой за това че БТ може да е по-ниска когато ти е студено през нощта, или когато дишаш като спиш  през устата.Струва ми се глупаво?Как мислите?
БТ
« Отговор #1 -: Септември 08, 2005, 14:50:36 pm »
Абе незнам. Според моите логически размишления може да имаш спад в температура, ако ти е било студено - обаче да е незначителен спада. А ти не споменаваш, в коя фаза са тези ниски стойности и колко са ниски все пак.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

zorina

БТ
« Отговор #2 -: Септември 08, 2005, 15:11:38 pm »
За лутеалната фаза.Три дена напр.37.1,после 37.0, два дена 36,9 (за тези две стойности става въпрос)... следващите 37.0-37,1
БТ
« Отговор #3 -: Септември 08, 2005, 15:32:37 pm »
Кое по-точно те притеснява в тези две стойности?
Като гледам те не са драстично по-ниски, а въпросът е преди това какви са ти били температурите.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
БТ
« Отговор #4 -: Септември 08, 2005, 15:45:48 pm »
На мен през нощта преди овулацията винаги ми е много студено и чак ме тресе. После във втората половина когато имам спадове, пак ми е студено - като тази нощ например.
Обаче ми е студено, защото температурата ми спада.
А преди овулацията спада нормално.
А пък тази нощ се надявам да е имплантационен спад :wink:
*

zorina

БТ
« Отговор #5 -: Септември 08, 2005, 16:04:00 pm »
Мислех си ,че когато Прогестерона е в по-малки кол-ва -БТе по-ниска  .Смятах че имам недостиг на жълтото тяло.
Мислех че е така:достатъчно прогестерон-хубава графика,висока температура,която се задъража около 37.1-37.2,а то излиза че ако не съм се завила или облякла топло- температурата ми пада.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
БТ
« Отговор #6 -: Септември 08, 2005, 16:05:29 pm »
Темепарутара ти пада, поради хормоналните промени, които настъпват  в организма, а не че не си се завила.
*

zorina

БТ
« Отговор #7 -: Септември 08, 2005, 16:10:36 pm »
Да и аз смятах така,но този лекар ми вметна това изречение:Сигурно ти е било студено и затова тези стойности са по-ниски.Не бях чувала или чела за такова нещо,затова ми се струва странно.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
БТ
« Отговор #8 -: Септември 08, 2005, 16:32:57 pm »
Цитат на: zorina
За лутеалната фаза.Три дена напр.37.1,после 37.0, два дена 36,9 (за тези две стойности става въпрос)... следващите 37.0-37,1

температурите в лутеална фаза не представляват права равна черта, все пак! това са си съвсем нормални флуктуации, много дребни при това.
по книжките пише - важното е да не пада под чертата, която разделя първа от втора фаза в температурно отношение.
разгледай чужди графики и ще видиш, че е така.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

zorina

БТ
« Отговор #9 -: Септември 08, 2005, 17:06:35 pm »
Май не ме разбирате.Може би аз немога да обесня като хората.
Мислех че БТ се влияе само от Прогестерона, ако всичко друго е спазено три измерването. А то излиза ,че ако ми е студено БТ ще покаже по-ниски стойности,сравнено с измерването ако не ми е било студено.
И аз взех да се обърквам.
Може да ми е наред прогестерона,а ст'те на БТ да са ниски защото ми е студено.
*

do

БТ
« Отговор #10 -: Септември 09, 2005, 07:08:45 am »
http://www.fertilityfriend.com/Faqs/index.html#Temperature_and_Temperature_Taking_Questions  пише, че ако спиш с отворена уста наистина  може да има спат в температурата, но това не оказва влияние на картината като цяло. Единични спадове в лутеалната фаза също са нормални. Причините могат да бъдат както хормонални така и не-хормонални.Ако има няколко спада в лутеалната фаза вероятно не мериш правилно температурата или нямаш ову. Но при теб спада е 0.2-0.3, с по-точен термометър вероятно и по-малко, така че според мен е напълно нормално.