0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Продължаващо розаво течение!!!
« -: Август 16, 2004, 15:28:47 pm »
От дванадесития ден след абразиото/кюртажа/ течението ми е примесено с кръв, което го прави розаво. Днес е 20-тия ден, а не престава - даже се засили.
Случвало ли ви се е? Знаете ли на какво може да се дължи?
Матей - 1.04.2006 г
Здрасти!
« Отговор #1 -: Август 16, 2004, 20:12:58 pm »
Не съм много наясно, но си мисля, че ако това течение е съпроводено с болки, то матката не е изчистена добре. Дано да се окаже, че греша, но според мен- консултирай се с лекар.  :? При мен, след кюртажите дори ми кърви много малко- 3- 4 дни, след което съм получавала нормална менструация- след 28 дни, за обичайния период- 5-6 дни.
Поздрави! :P
Нека много скоро, всички бъдат благословени да изживеят едно хубаво майчинство.
Здрасти!
« Отговор #2 -: Август 16, 2004, 20:41:20 pm »
То предния път и на мен ми тече 1 ден само и после ми дойде след 30 дни, но сега пак усиленото течене продължи 1-1.5 дни и после започна това, после спря за една седмица и пак започна.
Матей - 1.04.2006 г
Здравей venus_melena
« Отговор #3 -: Август 16, 2004, 21:04:14 pm »
Ето ме пак.  :lol: Не знам вече, писна ми от тези необясними и продължителни течения. Аз от два дни уж се изчистих от онази "извънредна" менструация, но имам силното усещане и подозренията, че пак нещо не е наред. Утре обаче съм на лекар, пък ще видим какво ще излезе. Иска ми се всичко да се нормализира, за да ке съсредоточим само към "бебеправенето", защото тези проблеми допълнително ме притесняват и отчайват.
Поздрави от мен. :wink:
Нека много скоро, всички бъдат благословени да изживеят едно хубаво майчинство.
*

    Здрасти!

Продължаващо розаво течение!!!
« Отговор #4 -: Август 17, 2004, 08:50:02 am »
Не смяташ ли да се пробваш с имунологични изследвания, за да си сигурна, че нямаш подобен проблем. Иначе една нова бременност може да приключи като старите. А решението е толкова просто, ако ке открие антифосфолипиден синдром. Твоя случай много ми прилича на описания в статията. Поне питай лекаря си!
Пиши после какво е станало!
Здравейте
« Отговор #5 -: Август 17, 2004, 20:41:03 pm »
Предполагам, че горното съобщение е от теб venus_melena, защото си забравила да се регистрираш.  :wink:
Та значи днес, за пореден път се наложи да отложа прегледа, защото отново /за трети път/ май започвам цикъл този месец. Като говорих с лекаря ми по телефона, той направо се хвана за главата... :? Този път обаче, мисля, че по невнимание, сама си го предизвиках, защото когато предният път се идчистих, самоволно реших да спра метергина, и по- важното- оргаментрила. Последният е хормонален заместител, и май след спиране на приема, в действителност настъпва менструация. Както и да е- когато след няколко дни вече наистина се срещна с лекаря ми и подробно обсъдим ситуацията, ще пиша.
Какво точно имаш предвид с горните съвети- какви точно са тези изследвания, защото вече много се обърках. А доколкото успях да разчета статията на руски, май много не попадам в тази категория. Ти защо подозираш обратното.  
Поздрави
Нека много скоро, всички бъдат благословени да изживеят едно хубаво майчинство.
Здравей!
« Отговор #6 -: Август 18, 2004, 09:04:08 am »
Значи в статията пишеше, че при антифосфолипиден синдром, ако втория път бебето не загине до 12-14 седмица, към 20 сезмица може да се получи остра целвикална/така ли се пише?/ недостатъчност и бебето да изпадне. При тебе се е случило точно това и затова си мисля, че трябва да се изследваш за атнифосфолипидни тела.
Матей - 1.04.2006 г
Здравейте
« Отговор #7 -: Август 21, 2004, 11:57:43 am »
Вече кръвотечението ми спря /третото по ред този месец/ и снощи бях на лекар. Той не можа категорично да ми отговори какво е предизвикало това- прекалено физическо натоварване или хормонален дисбаланс, но за третият път беше категоричен, че причина за това е спиране приема на оргаметрил. Както и да е- сега ще изчакам да видя кога ще започне следващият цикъл и дали ще се нормализира, следващият петък отново съм на преглед- да проследим положението и състоянието на фоликулите.
 :roll: Питах го дали не би могло да имам антифосполипиден синдром, а той категорично ми отговори, че положението при мен не е такова. Това заключение ми даде без изследване, което малко ме притеснява, но той съпоставя моето състояние с това на друга негова пациентка, за която е доказано, че има такъв проблем. Вече не знам какво да правя и на кого да вярвам. Не ми се иска да сменям лекаря, защото този много добре е запознат с моята история, но покрай този форум, все си мисля, че трябва още нещо да се направи. Много съм объркана, но мисля засега да спра сама да си търся какви ли не диагнози или заболявания и да се опитам да спра да мисля за това.
Поздрави! :lol:
Нека много скоро, всички бъдат благословени да изживеят едно хубаво майчинство.
Ох,
« Отговор #8 -: Август 21, 2004, 15:20:01 pm »
ядосах се на тоя твоя доктор. Предпочитам да ме пустосваш, че съм те накарала да си правиш излишно изследване, отколкото ако се установи по късно да казваш - защо не я послушах. Такъв е моя принцип по-добре излишно изследвани ,отколкото още проблеми. Ако бях чувала за такъв синдром преди щах да се изследвам още след първия мисед.
Ето ти линк към форума на dir.bg Проблемно забременяване, където в темата :Резултати от  Израел писа самата инициаторка д-р Конова:
http://www.clubs.dir.bg/намираш Проблемно забременяване, то е в Взаимопомощ. Тя е имунолог и работи във томошна клиника по имунология.
Матей - 1.04.2006 г
Здравей venus_melena
« Отговор #9 -: Август 21, 2004, 18:42:30 pm »
Много си упорита,  :wink: но ти благодаря за това и за съветите. Имаш ли представа дали това изследване се поема от здравната каса, а ако не- колко струва. Като те слушам, все повече се изпълвам със съмнения и май накрая сама ще си направя това изследване, за да се освободя от налегналите ме подозрения и страхове.
Поздрави! :lol:
Нека много скоро, всички бъдат благословени да изживеят едно хубаво майчинство.
Здрасти пак!
« Отговор #10 -: Август 22, 2004, 09:06:05 am »
Абсолютно безплатно е. Правят го в Майчин дом в София и във Тина Къркова. След 15 септември при д-р Кременски може да отидете с мъжа ти и той ще задвижи нещата. В Плевен също го правят, но там е платено. Виж във сайта, който ти изпратих в темата мисля, че се споменава. Ако се решите да дойдете и не познавате София, ще ви заведа.
Между другото клува е готин, можеш да се регистрираш и там. Там повече пишат. Модераторките от този клуб пишат и там.
Поздрави!
Матей - 1.04.2006 г