0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте бих искала да попитам на какво може да се дължи прокървяването ми по време на полов акт?..както и съпровождането му с болки?....искам да добавя,че всеки месец не ми е редовен цикъла или ми закъснява ,или да речем точно тея дни  когато трябва да имам цикъл ,тогава,..получавам някакво малко зацапване ,траещо около 3-4 дни,..и чак седмица след това зацапване ми се появява кървене аподобяващо цикъл,който трае 2 най много 3 дни,..на какво може да се дължи това?...Преди година и половина някъде бях получила кръвоизлив,..отидох на преглед,..и там ми казаха ,че имам поликистозни яйчници..следователно ми изписаха да пия Diane-35 .и ми казаха да отида на преглед 1-2дни след следващият ми цикъл,..отидох и и д-р Халачева от град Варна от Майчин дом ми каза,че съм имала раничка на шийката на матката, и че трябва да се обгори,..но аз не и повярвах много и реших да отида и при друг специалист,и тя ми направи основен преглед,..откри ми само възпаление на яйчниците и ми предписа Gyno-pevaryl 50 supp. и mycomax 150 tb....Дори след като свърши прегледа я попитах отново дали не вижда и нещо друго ,като някаква раничка или друго на шийката на матката ,но тя ми каза,че било само това ,..нищо друго ми нямало,....и така пих може би около година Диане-35...след което го спрях,...защото ми втръсна да пия хормонални,..а и се появи нежелано окосмяване ...чудя се какъв би могъл да ми е проблема....моля ви помогнете ми !!!!!!!!Забравих да отбележа,..че от около половин година ми прилошава постоянно,..е поне 3-4 пъти в месеца ,съпроводено с голямо и нетърпимо главоболие и гадене,..на 2 пъти се е стигало до припадъци....а по време на полов акт,..ми се е случвало да ми се завива свят ,колкото и смешно да прозвучава,..и то при съвсем нормална поза,...в легнало положение,..дали имат някаква връзка тея неща по между си?
« Последна редакция: Юли 30, 2007, 19:57:25 pm от andi80 »
*
Re: прокървяване по време на полово сношение
« Отговор #1 -: Юли 31, 2007, 00:11:08 am »
Моят съвет е да намериш лекар,който ще се заеме с проблема-изследвания,диагноза и правилно лечение.Успех!
*

    denis

  • *****
  • 11303
  • Chaos absolute...
Re: прокървяване по време на полово сношение
« Отговор #2 -: Юли 31, 2007, 07:01:23 am »
Консултирай се с лекар - само той може да ти каже каква е причината, ние тук само ще гадаем
Успех, дано се оправиш бързо  :D

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
Re: прокървяване по време на полово сношение
« Отговор #3 -: Август 01, 2007, 00:47:35 am »
здравей!
Искам да ти кажа че докато и аз пиех диане се чувствах като парцал,освен това повръщах и се скъсвах от болки в корема,напълнях и от тогава за противозачатъчни неискам да чувам!Но за кървенето немога да кажа нищичко,специалистите си знаят работата,бягай на гинеколог и успех! :)
*

    Tamara

  • *****
  • 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
Re: прокървяване по време на полово сношение
« Отговор #4 -: Август 01, 2007, 12:50:01 pm »
Според мен единственият разумен съвет тук е "Иди на лекар". Във форума никой не може да ти направи гинеколкогичен преглед и да прецени имаш ли раничка или е някакво друго образувание. Не е нужно да се панираш предварително, ама и отлагането няма да оправи нещата. Поискай да ти направяъ цитонамазка, биохимия... това не са скъпи изследвания.
Не е нужно да имаш проблем за да ти ги направят.
Така както описваш състоянието си много наподобява и на хормонални проблеми и колкото по-насериозно взимаш здравето си, толкова по-нашега ще забременееш после. Няма опастност да се пристрастиш към пиенето на хормони, та ако искаш да спреш пиенето - да, но не и пиенето на лекарства.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
Re: прокървяване по време на полово сношение
« Отговор #5 -: Август 01, 2007, 14:14:49 pm »
Консултирай се с лекар - само той може да ти каже каква е причината, ние тук само ще гадаем
Абсолютно  :)
И само лекари да бяха във форума - без преглед и изследвания - трудна работа ...
Re: прокървяване по време на полово сношение
« Отговор #6 -: Август 01, 2007, 17:48:24 pm »
Благодаря Ви много за отговорите,..да трябва да се отиде на специалист, и то на всяка цена,..но май ще е към понеделник, :(за жалост по-рано няма да стане,..понеже имам доста строги шефове,които не търпят отсъствия,било то и отнасящи се за здравето на персонала си...само трябва да потърся добър специалист,..ако някой може ,нека да ми препоръча, някой добър гинеколог от Варна,..до сега съм ходила при д-р Халачева от Майчин дом- Варна..но не съм много доволна от нея,..и при д-р Дюлгерова от мед.център Надежда....
Re: прокървяване по време на полово сношение
« Отговор #7 -: Август 02, 2007, 08:21:18 am »
Здравеи Adi8o и аз като теб имам същия проблем само без прилошаването и аз съм ходила при д-р Дюлгерова не успя да ми помогне всеки път ми изписв Диане 35 ако не помага други противозачатъчни.Ако намериш лекар които ти помогне пиши ми сега започнах да ходя при Д-р Е.Георгиева ще видим как е дано да имам късмет тя поне не започна лечение с противозачатъчни само дето така и не разбрах каква точно е диагнозата.Не е от най обяснителните другия път ще настоявам за повече информация.Успех.
Re: прокървяване по време на полово сношение
« Отговор #8 -: Август 02, 2007, 09:35:21 am »
Jana За коя Е.Георгиева става въпрос, защото във Варна се оказа, че са две с това име. Едната е в "Майчин дом", а другата до "Пикадили" Четалджа.
Re: прокървяване по време на полово сношение
« Отговор #9 -: Август 02, 2007, 09:45:25 am »
Да и аз искам да попитам за коя Д-р Георгиева се отнася,..и при нея как става с предварително записване ли е,..и по здравна каса дали работи?Jana 1 ще ми кажеш ли в кои дни приема?...аз чух за Д-р Кръстева,..но...
Re: прокървяване по време на полово сношение
« Отговор #10 -: Август 02, 2007, 10:35:41 am »
andi 80, Понеже аз без да искам посетих и двете, голям майтап :) Незнаех до тогава, че има две, иначе си ходя при тази в Майчин дом, та мога да ти кажа, че и двете работят по здравна каса. Тази в Майчин дом приема и е в понеделник и четвъртък, но трябва да си запишеш час по телефона (332200), а другата до "Пикадили" четалджа приема пон.,сряда и петък от 9 до 13ч. и вторник и чет. от 13 до 18ч. тел.615965. Ти реши при коя да отидеш, на мен ми препоръчаха тази в Майчин дом и за сега съм доволна.
Успех и дано съм ти била полезна!
Re: прокървяване по време на полово сношение
« Отговор #11 -: Август 02, 2007, 16:27:07 pm »
Благодаря ти happymery,май ще се ориентирам към тази,която е до Пикадили,..а можеш ли да ми обясниш къде по точно и е кабинета?
Re: прокървяване по време на полово сношение
« Отговор #12 -: Август 02, 2007, 16:32:18 pm »
Улицата е "Илинден"33 тоно една малка уличка, която минава в дясно покрай онкодиспансера (бившия) срещу Пикадили по диагонал. Нямам някакви впечатления от нея, но във форума в бг-мамма не чух много хубави неща за нея.
Re: прокървяване по време на полово сношение
« Отговор #13 -: Август 04, 2007, 21:59:09 pm »
Здравейте посетих д-р Георгиева,..разказах и болежките си,..тя ме прегледа на видеозон и ми каза,че съм имала светла поликистоза на 2-та яйчника,...и имало 2 начина на лечение-1-ят е ако искам да забременея в следващите 6 месеца-да ми бъде направено нещо като "остъргване "на яйчниците,..и 2-рият- едномесечно лечение с ампули алое и прогестерон,..но понеже съм медицинско лице ,..и й казах ,че прогестерона е спрян от производство ,..и я хвърлих в шах,..тогава не ми изписа рецепта,..вика ме отново в четвъртък ,..да отида за рецепта,..на някакъв заместител на прогестерона с ампулите алое,...но нищо не ми каза за болките които усещам при секс и в последната седмица почти всеки ден,..само да не забравя да я попитам следващия път,..т.е каза ми- че по принцип било нормално за нераждала ,жена да има такива кухи болки?!?...Че си избрах вторият вариант на лечение,..само да видиме ,какво ще ми изпише ,..и ми стана странно защо ме вика на два пъти,..каот не можеше ли още на първият преглед да ми даде рецептата,..а сега щяла да се консултирала с някаква нейна приателка фармацевтка за аналог на прогестерона под формата на ампули,..и най интересното ,е че ми предложи тя да ми продаде ампулите алое,..защото имала....но аз и отказах и казах,..че ще си ги закупя от аптеката с другите лекарства ,които ми изпише,..дали не сгреших ,че отидох при нея,..след това ми казаха и за д-р М.Давидков,..но бях си дала направлението по здравна каса при нея,..въпреки ,че в петък се навих ,независимо ,че ще си платя да отида на преглед при него ,..но за жалост,не можаг да го открия,..едно ,че го нямаше в клиниката му,.второ,че и никой не ми вдигна телефона ,когато исках да си запиша час,..но съм решила,след като си взема рецептата от докторката,..да посетя и д-р Давидков ,да видим какво ще ми каже той,..въпреки ,че ми казаха ,че бил много добър лекар...
Re: прокървяване по време на полово сношение
« Отговор #14 -: Август 05, 2007, 13:02:31 pm »
andi 80. Казахти да не ходиш при тази докторка. Но не ходи и при този Давидков!!! Ходила съм при него. Той само обича да се прави на велик и ако скоро не си ходила на цирк там ще бъдеш. Отиди при Мичев на който ти дадох телефоните и няма да згрешиш. А тази Георгиева за пореден път се обеждавам че не е добра, отсвири я!
Re: прокървяване по време на полово сношение
« Отговор #15 -: Август 08, 2007, 11:01:38 am »
прогестерона е спрян от производство

Как така прогестрона е спрян от производство? Няма ли вече да се произвежда Дуфастон? 
Re: прокървяване по време на полово сношение
« Отговор #16 -: Август 08, 2007, 16:09:56 pm »
В смисъл, ампулната форма на Прогестерона е спряна,..иначе пълният него аналог,т.е Утрогестан на таблети,за перорална и вагинална употреба ,..както и другият аналог Дуфастон ,ги има в мрежата,..но докторката искаше да ми изпише нещо на ампулна форма,..а защо? и аз незная,..утре ме вика отново да ми изпише рецепта,..и ще видиме ,какво ще ми изпише,..ще ви държа в течение на нещата...
*
Re: прокървяване по време на полово сношение
« Отговор #17 -: Август 08, 2007, 16:32:52 pm »
Изследвай си хормоните преди да започваш хормонално лечение.
Не се подлагай на "остъргване" на яйчниците, това е остарял и неефективен метод!
Намери гинеколог, на когото да имаш доверие.


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
Re: прокървяване по време на полово сношение
« Отговор #18 -: Август 08, 2007, 19:06:18 pm »
Къде мога да отида да си изследвам хормоните във Варна?И до колко време след вземане на пробата излизат резултатите?А иначе ,не и аз не съм съгласна на това "остъргване"
Re: прокървяване по време на полово сношение
« Отговор #19 -: Август 08, 2007, 21:26:11 pm »
погледни тук: www.laborexpres.com незнзм работят ли с здравна каса