0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

за TSH
« -: Юли 24, 2007, 15:42:46 pm »
Момичета днес изследвах хормона ТSH и ме притеснява че е в горна граница 3.469 при ст-сти (0.47-4.67) Според вас нормално ли е ?
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: за TSH
« Отговор #1 -: Юли 24, 2007, 15:49:53 pm »
Абе за нормата - в норма е, но сам по себе си ТСХ сега нищо друго не казва, аз винаги си пускам всички щитовидни и антителата. :)

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #2 -: Юли 24, 2007, 16:03:58 pm »
Благодаря ти евро ще пусна и другите хормони и ще видим . Аз понеже съм чувала че ако хормонът е над 2 има вероятнос от незабременяване
« Отговор #3 -: Юли 24, 2007, 16:10:06 pm »
забравих да попитам по всяко време на цикъла ли могат да се изследват щитовидните хормони и пролактина защото днес ми е 46 ден от цикъла по принцип съм с нередовен и без хапчета хич го няма
*
« Отговор #4 -: Юли 24, 2007, 16:12:09 pm »
По всяко време може. Само спазвай правилата за изследване на Пролактин - почивка най-малко 30 мин. преди да ти вземат кръв, на място, в лабораторията.
Пусни отново ТСХ заедно с Т3, Т4, ТАТ и МАТ.
Късмет.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #5 -: Юли 24, 2007, 16:15:24 pm »
Здравей Нелисо, и моите стойности бяха същите в началото на годината; док ми каза, че е хубаво да е под 3, а по-късно и ендокринолога, при когото отидох, го потвърди. Знам, че има момичета, забременели при такива стойности, но на мен понеже ми предстоеше ин-витро, трябваше да минимизираме рисковете, та затова започнах да пия лекарства за понижаването на TSH. Все пак единствено лекар ще може да ти отговори конкретно.  
*

evro

• 5167
« Отговор #6 -: Юли 24, 2007, 16:25:49 pm »
щитовидните преди кафето, нали знаеш? :wink:

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #7 -: Юли 24, 2007, 18:45:58 pm »
Благодаря ви момичета аз планувах инсеменация септември месец при д-р Даскалов ама сега може и да се объркат плановете ми :( в четвъртък ще пусна всички хормони стискайте палци Желая успех и на вас !
*

evro

• 5167
« Отговор #8 -: Юли 24, 2007, 18:48:26 pm »
Не се отчайвай де, до септември има доста време, пък и не се знае какво е положението със жлезата ти, бих ти препоръчала лабораторията на ВМИ, но там правят само качествен анализ на ТАТ и МАТ, иначе момичета от Пловдив са доволни от Хронолаб, ти къде ги пусна сега?

Те осмислят живота ни!

« Отговор #9 -: Юли 24, 2007, 19:11:39 pm »
Не ми се искаше да се повтарям, в друга тема вече бях написала...
ТSH е хормон, който се излъчва от хипофизата за да контролира правилната секреция на щитовидната жлеза.

Хипофизата излъчва хормони, които контролират всички останали желзи с вътрешна секреция. При стойности на този хормон извън референтните, се повлиява самата щитовидна жлеза и тъй като не може сама да се контролира нивата на хормоните на щитовидната жлеза(FT3  FT4) варират непрекъснато.

Може да се дължи и на процес в самата хипофиза, но тогава ще има и променени показатели в другите хормони - адреналин, норадренали, кортизол, 17 кетостеороиди, тестостерон.
FT3 - е съкращението на 3-jodthyronin
FT4 - е съкращението на L-thyroxin
Трябва да се направи цялостен хормонален анализ, особено и при наличие на диабет.
« Отговор #10 -: Юли 24, 2007, 20:21:03 pm »
Ами аз винаги ги изследвам в "Писанец" защото ми е удобно живея близо до лабораторията а и още несъм чувала лоши отзиви от там
*

evro

• 5167
« Отговор #11 -: Юли 24, 2007, 21:42:56 pm »
 :oops:  а аз съм...
Не е зле да ги пуснеш другаде, дори и само за сверка на часовника :wink:

Те осмислят живота ни!

*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
« Отговор #12 -: Юли 27, 2007, 21:15:33 pm »
 neliso, самата горна референтна граница на ТСХ в тази лаборатория е неправилна. погледни закованата тема най-горе.
с две думи ТСХ е завишено, изследвай антителата ТАТ и МАТ и направи ехография на жлезата.
успех!
« Отговор #13 -: Юли 30, 2007, 22:42:09 pm »
Много съм объркана реших да повторя изследванията в друга лаборатория .Направих ги в Хронолаб  и ето резултата-
TSH-0.824 (0.500-4.700)
FT3-3.83(2.23-5.34)
FT4-11.90(9.14-23.8
Anti-Tg-21.4(0.0-34.0)
Anti-TPO-3.9(0.0-12.0)
Специално за TSH  за който съм писала по горе че е висок сега в друга лаборатория по скоро е нисък на коя лаборатория да се доверя? Май ще трябва и трето изследване  8O
« Последна редакция: Юли 30, 2007, 22:45:51 pm от neliso »
*

evro

• 5167
« Отговор #14 -: Юли 30, 2007, 22:54:49 pm »
Чудесни са ти резултатите, не се притеснявай. Щитовидните варират според сезоните. Аз вече съм с резерви към Писанец. :?

Те осмислят живота ни!

« Отговор #15 -: Юли 31, 2007, 09:51:24 am »
Благодаря ти Евро за всичко. Наистина много ми помогна да се успокоя прегръщам те силно :bighug:  и ти желая в най скоро време  newsm04 Нека мечтите ни се сбъднат !
А някой ще ми обясни ли какви са тези НК-клетки и по какъв повод се изследват (само ако имаш проблем с Щитовидната ли?) Не ми е ясно нищо за тях а и никой лекар досега не ми е назначавал такива изследвания  :ask:
« Последна редакция: Юли 31, 2007, 10:16:48 am от neliso »
*

evro

• 5167
« Отговор #16 -: Юли 31, 2007, 13:14:06 pm »
Те са към пакета на имунологичните изследвания, обикновенно се назначават след неуспешно ин витро. Аз самата обаче съм на мнение да се изсл. преди ин витро опита. Можеш да си ги пуснеш в Плевен, при Конова или в клиника "Малинов".

http://old.zachatie.org/modules.php?name=News&file=article&sid=173
http://old.zachatie.org/modules.php?name=News&file=article&sid=174

Те осмислят живота ни!

*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #17 -: Август 02, 2007, 11:56:59 am »
Здравейте, момичета. Искам да попитам дали хормоните ми са ок защото са уж в границите на референтните стойности, но по- скоро са към долна граница:
TSH- 0.905 (0.35 - 5.0)
TAT- 13.22 (5.0 - 100)
MAT- 3.83 (1.0 - 16.0)
Правени са в Цибалаб вчера във връзка с тиреоидит на Хашимото, лекуван преди 12 години. Благодаря.

« Отговор #18 -: Август 02, 2007, 12:04:39 pm »
В сравнение с моите ТАТ и МАТ ,които са над 600 ,направо са си в норма. :)
-Това е невъзможно - казала Причината.
-Това е безразсъдство! - отбелязал Опитът.
-Това е безполезно! - отсякла Гордостта.
-Опитай... - прошепнала Мечтата.
*
« Отговор #19 -: Август 03, 2007, 17:04:07 pm »
ОООО, Златулка, направо си отличничка :lol:

Аз да се оплача, моето ТСХ пак падна надолу :(
В 16 седмица беше 0.13, после се нормализира в 22 и стана 1.69, а сега в 31 е 0.492. Иди че разбери какво става, добре че съм на преглед във вторник. :D