0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Eli__

Преди и след цветна снимка?
« -: Септември 01, 2005, 23:01:50 pm »
Здравейте,момичета!Предстои ми цветна снимка тия дни,а немога да изляза от работа...Не мога / и неискам / да отлагам повече.Моля ви кажете ми,който е минал по тоя път :Изисква ли се някаква предварителна подготовка /например - очистително/,колко време след това се възстановяваш /си работоспособен/,изобщо един ден ще ми е достатъчен ли?Има ли усложнения?Незнам,много ме е страх,но вече съм решила. :ask:
*
Re: Преди и след цветна снимка?
« Отговор #1 -: Септември 01, 2005, 23:24:27 pm »
Аз доста отдавна правих цветна снимка на тръбите/1998г./.
Преди снимката не съм взимала никакви очистителни.
При мен цялата процедура приключи за по-малко от час.
Изписаха ми антибиотик и се прибрах в къщи.
Нямах никаква болка след процедурата и още на следващия ден се върнах на работа.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #2 -: Септември 02, 2005, 09:59:15 am »
Какво общо има очистителното с цветната снимка?
Два часа преди процедурата взимаш спазмолитик.
След това трябва да имаш аналгин под ръка, ако те заболи.
Мен ме заболя половин час след като си тръгнах, когато започна абсорбирането, както и контракциите на матката, за да изхвърли част от течността.
Трудоспособна си, не е проблем да ходиш на работа.
Самата процедура е кратка, повече време отнема отиването до лекарския кабинет и връщането.
« Отговор #3 -: Септември 02, 2005, 10:22:21 am »
Правих снимка на 31.08., правих и миналата година
Миналата година се върнах на работа след 1 час, а тази понеже я правих в Пловдив и беше слдобяд, след около час бях на кафето.
Моите две снимки бяха с упойка, нищо не ме е боляло.  Изискването е 5 часа преди процедурата да не си се хранила и да не си пила течности, но предполагам това е заради упойката.
Вечерта и сутринта преди процедурата правих промивки с Йодасепт.
Малко лирично отклонение за тези които искат да правят снимка в Пловдив: Стефи и Ман мисля че бяха, анестезиолога е голям сладур и единстреното което си спомням е престоя ми в стаята. Всичко останало е някакъв спомен за сядането в количка и ставането от нея. Като си отворих очите след упойката нямаше надут език нито замаяност/ миналия път имаше/. Така че не се ослушвайте.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #4 -: Септември 02, 2005, 10:28:55 am »
Аз бях много притеснена от болката, даже отидохме със съпруга ми /той е анестезиолог/, подготвени за анестезия, но по време на прегледа се отказахме и не съжалявам.
Боли поносимо/като мензис/ и за кратко, лекарят беше много внимателен, питаше постоянно какво чувствам, мисля, че по самата болка - време и място се ориентира по-добре.
Мен лично ме боля ужасно половин час след процедурата, когато и да си бях сложила упойка, пак щеше да ме боли.
Но пък аз лично съм против употребата на лекарства, както и агресивни намеси, така че сигурно това повлия на решението ми.
Все пак упойката  си има и странични действия.
« Отговор #5 -: Септември 02, 2005, 13:12:55 pm »
Лали, ама ти и цветна снимка ли прави? Не беше ли правила хидротубация под УЗ контрол?

Извинявам се, че не е по темата.
Благодаря ти, Бени!

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #6 -: Септември 02, 2005, 13:18:31 pm »
А, аз правих хидротубация, но принципът е същия. Вкарва се вещество /от което са болките/ и се проследява по различен начин.
Усещанията, както и резултатът са едни и същи.
Но хидротубацията е по-щадяща за организма. Само се чудя, защо всички се хвърлят на цветна снимка.
« Отговор #7 -: Септември 02, 2005, 14:36:31 pm »
моята втора беше под Узи контрол, Лали защото първият път никой не ме информира че може така. Предполагам че и при другите момичета е подобна причината.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
« Отговор #8 -: Септември 02, 2005, 14:43:17 pm »
Лали, бих искала да те питам къде прави хидротубацията? На мен все ми обясняват, че снимката била по-добрия вариант, но и аз като тебе си мисля, че хидротубацията е по-щадяща. И какво е мнението на твоя лекар за предимствата и недостатаците на двата метода? Тук някъде четох, че някои смятата снимката за по-добър метод, а други обратното.
*
« Отговор #9 -: Септември 02, 2005, 14:47:18 pm »
Аз правих хидротубация под УЗ контрол, но впоследствие разбрах, че цветната снимка била по-надежден метод за установяване проходимостта на тръбите. Сега сериозно се замислям дали да не направя и цветна снимка.
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

« Отговор #10 -: Септември 02, 2005, 15:10:57 pm »
И аз четох такива мнения, но мен ме притеснява облъчването с рентгена при цветната снимка. Та затова питам за повече мнения по този въпрос. Все още набирам смелост за едното или другото, май няма да ми се размине.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #11 -: Септември 02, 2005, 16:16:58 pm »
Ако течността преминава - значи преминава. Начинът, по който се проследява няма значение.
Ако не премине - тогава се прави лапароскопия.
В клиниките по стерилитет предлагат хидротубация.
« Отговор #12 -: Септември 02, 2005, 16:31:22 pm »
Благодаря Лали, и аз съм на същото мнение и май ще се спра на хидротубацията все пак.
Успех и дано скоро да имаш добри новини!
« Отговор #13 -: Септември 02, 2005, 17:40:24 pm »
Най-важното изискване преди цветна снимка е да се направи преди овулацията. Също важно е от началото на цикъла до снимката да не е правен секс. Хубаво е да се хапне нещо преди снимката (контраста сваля кръвното). Това се сещам засега.

Успех  :D
*

Eli__

« Отговор #14 -: Септември 02, 2005, 22:48:00 pm »
Момичета,много благодаря да компетентните отговори!Днес ходих при доктора и ми даде рецепта да си купя контрастното в-во от аптеката и към 08-09.09.  ще правим снимката,ако може /все още не е много сигурен,че ще е свободен ренгена в болницата/.Сега съм малко по-спокойна.Той каза,че ще бъде с мускулна анестезия,мога да хапна нещо и се правела в сутрешните часове /може би при тях е така?/Четох в бг-мама,че имало много случаи на забременяване след цветна снимка /следващите 6 мес./.Звучи обнадеждаващо.. :roll: Нали знаете,човек се хваща за най-малкото..Така или инъче трябва да ги проверя тия пусти тръби.Искам най-после да разбера КАКВО МИ ИМА ?И да се боря срещу нещо по-конкретно.Или да спра окончателно..е това няма да стане,де :wink:
*

Eli__

« Отговор #15 -: Септември 09, 2005, 20:26:38 pm »
Утре сутринта съм на цветна снимка!Умирам от страх.Ако някой може да пише нещо окуражително в последния момент,моля да го направи :? Доктора и той каза,че "процедурата е доста болезнена".Абе все си мисля,че не може да боли повече от това да гледаш как другите си гушкат бебетата,а ти само гледаш тъжно отстрани.Как мислите? :balk_159:
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #16 -: Септември 09, 2005, 22:26:50 pm »
Споко, бе, ще се изненадаш колко малко боли в сравнение с това колко си очаквала.
Като лек болезнен мензис, ама за десетина минути само.
Пий но-шпа преди процедурата.
*
« Отговор #17 -: Септември 09, 2005, 22:28:34 pm »
Цитат на: Eli__
Утре сутринта съм на цветна снимка!Умирам от страх.Ако някой може да пише нещо окуражително в последния момент,моля да го направи :? Доктора и той каза,че "процедурата е доста болезнена".Абе все си мисля,че не може да боли повече от това да гледаш как другите си гушкат бебетата,а ти само гледаш тъжно отстрани.Как мислите? :balk_159:

Няма да те боли, ти си силно момиче, айде сега - една снимка ще те плаши  :wink:  После кой ще го ражда :) Дано да са хубави резултатите, чакаме да се похвалиш!
Късмет!
« Отговор #18 -: Септември 09, 2005, 22:45:38 pm »
Пък аз ще ти кажа, че ще те боли, ама няма да умреш от тази болка. Ще трае само няколко минути и непременно ще ги издържиш. Все едно, че те боли по време на цикъл. Непременно вземи обезболяващо преди това-аз сложих свещичка Профинид /обикновено това слагам и по време на ужасно болезнения ми цикъл/. Още нещо ВАЖНО-носи си превръзка, защото после има кръвотечение. Може да е слабо, но може и по-обилно. На работа можеш да отидеш почти веднага след снимката-чувства се неразположение като по време на месечния цикъл. Не е страшно!
*

Eli__

« Отговор #19 -: Септември 09, 2005, 23:42:07 pm »
Ох,мерси за подкрепата! :balk_103: Утре ще докладвам,обещавам!