0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: И аз се присъединявам към вас
« Отговор #20 -: Юли 20, 2007, 10:06:17 am »
Боровинка,пиши тук,и аз да разбера.  :wink:
Да имаш кураж не значи да не се страхуваш, а да си господар на страха си!
« Отговор #21 -: Юли 20, 2007, 10:38:18 am »
Боровинка,пиши тук,и аз да разбера.  :wink:
Да знаеш, че ти пожелавам най-искрено тази информация да ти влезе в употреба :D
Баткото - 11.12.2004 г., по-малката сестра - 07.01.2008 г.
« Отговор #22 -: Юли 20, 2007, 12:29:18 pm »
Еееееееей,Фоксче, благодаря ,дано ми потрябва,ама само времето ще покаже дали щъркела ще кацне при нас  stork-boy :bighug:
« Отговор #23 -: Юли 22, 2007, 23:32:55 pm »
Капчице Любов, пожелавам ти двойна радост - и от икси, и от осиновяването! И да бъдеш поредната щастлива майка! Не се притеснявай за нищо-важното е, че сте започнали-оттук нататък всичко ще се подреди като в пъзел! Успех!
*

borovinka

• *
  • 1118
  • таЙалеЩ на кълГо...
« Отговор #24 -: Юли 24, 2007, 12:12:18 pm »
Междувременно ни се роди детенце и ме викаха да попълвам някаква декларация в тази връзка. Пишат нов доклад, трябвало да ми се промени статуса... Чакам да ми се обадят като са готови и ще питам за довписване. Благодаря ти!
Извинявам се, ако спамя темата на капка любом, но боровинка, би ли обяснила по-подробно за какво става въпрос с промяната на статуса - аз в момента съм бременна и също в момента водим дело за осиновяване - нашата социална, която ни води проучването каза за сега да си траем пред дирекцията, но на следващото дело се съмнявам, че някой ще ми повярва, че съм просто дебела, та ако имаш повече инфо, моля те да го споделиш (ако се притесняваш от нещо, може и на лични) :)

Фоксче, мина повече от месец, а никой не ми се обажда. Трябваше като са готови с новия доклад да ме извикат да го прочета и подпиша. Аз не им звъня, та да си остана по-дълго със стария статус, белким ми се обадят за среща. Изтърколи се цяла година от както ни се обадиха за пръв и последен път за среща. И аз не знам вече къде бъркам. Стискам ти палци силно и ти желая скоро да целуваш четири бузки и четири ръчички да те прегръщат!
« Отговор #25 -: Юли 24, 2007, 12:14:21 pm »
Благодаря за информацията, borovinka. Това с четирите бузщи и ръчички да ти се върне и на теб много скоро :D
« Отговор #26 -: Август 06, 2007, 01:53:01 am »
Здравейте.
Като майка на дете, родено от мен и кандидат осиновителка - да отбележа, че никъде, по никакъв повод на става дума за това, че трябва да си със стерилитет, за да те впишат в регистъра за осиновители. Това са някакви свободни съчинения на вашата социолна работничка. Просто недоумявам. Моята дъщеря е на 12 години вече, от близо година сме вписани в регисъра, получили сме уведомления от всички РДСП в страната за вписване и търпеливо чакаме. Дори на срещите със социалната, преди изготвяне на доклада, не са се коментирали въпроси от рода - здравословен ли е проблема, че искаме да осиновим дете. Само си говорихме за това как сме стигнали до това решение. На посещението в къщи разговаряха с детето, но със свекър ми и свекървами - не. Дори и с поръчителите не се срещаха. Но в доклада е отбелязано, че имаме дете, което с нетърпение очаква своето братче/сестричка. Мисля, че това се има предвид под промяна на статуса - колко членно е семейството.
Капка любов, не се притеснявай да представяш епикризи, да доказваш - можеш, не можеш, искаш-не искаш, на момента предцени как да отговориш - тактично или по-рязко. Моето мнение е, че осиновяването на дете не е само да запълни една жена празнотата в къщата си. Това може да се постигне като си вземе куче или коте. Решението да се осинови дете се взема от много по съществени причини. Надявам се да бъда разбрана правилно. В случая не е важно можеш ли да си родиш дете или не.
Пожелавам успех и в двете насоки.  :balk_602:
« Отговор #27 -: Август 06, 2007, 11:21:26 am »
manja_66,
цитирам:"Копие от медицински документи за стерилитет и стари епикризи,ако такива са налице". Ей това е записано като част от "Необходими документи за осиновяване".
Аз вече съм решила за себе си какво ще им представя.Сега се бавим с подаването,само медицинските остава да направим,а те са скъпи,не минават по Здравна каса...Отделно и за ИКСИ събираме...Скоро ще ги направим обаче.
Обадих се да питам соц.раб.относно разговорите с родители-само ако живеем с тях,тогава се провеждат.
Това засега от мен.
« Отговор #28 -: Август 07, 2007, 23:40:49 pm »
Капка Любов,
и аз ти пожелавам двойна радост! И успешно ИКСИ и едно осиновено детенце. Ще си бъдат братче и сестриче, например.
Аз не мисля да осиновявам, поне на този етап, но съм съпричастна с вашата тема, защото моя приятелка в момента е в процедура по осиновяване, а аз съм и единия поръчител. Викаха ме и мен на интервю. В Същото време, тя сега ще пробва и инвитро. И ако успее - ще си има двечки! :lol: 

Бъдете добри и не губете кураж! :)
« Отговор #29 -: Август 08, 2007, 08:12:34 am »
Миленка, а може и трички...  :D
« Отговор #30 -: Август 08, 2007, 11:34:06 am »
Абе, Капка, хубаво, но дай да не бъдем максималисти и да искаме по-реалистични неща от живота. Иначе, щом си толкова кураж  :) , защо не? Пожелавам ти го. И аз тайничко искам да се окажа бременна с близнаци, но мъжа ми не е във възторг.
Хайде, късмет! :blowingdust2:

« Отговор #31 -: Август 10, 2007, 09:42:02 am »
В случая не е важно можеш ли да си родиш дете или не
Напълно подкрепям  :flower: :flower: :flower:
А по отношение на тълкуванията на социалните работници. Тяхната компетентност не е налична априори. Те не са някакво изключение от качеството на професионализъм в цялата държава. Има такива, които са си на мястото, но има и такива, които не са способни сами да си напишат молбата за постъпване на работа ...
« Отговор #32 -: Август 16, 2007, 15:48:50 pm »
Здравейте на всички! Дълго четох този форум и най-накрая реших да се регистрирам аз. Пожелавам много щастие на тези, които вече са намерили своето дете, а на нас останалите - успех! Аз тепърва ще започвам процедурата и се радвам, че намирам тук част от отговорите на въпросите, които си поставям. Аз още нямам брак с приятеля си, но живеем заедно от 6 години. Въпреки това, чудя се дали да кандудатствам сама /осигурена съм материално/ или шанса ми е по-голям, ако съм омъжена? Какво е вашето мнение - безумно искам дете, но не съм убедена, че искам брак. Вече съм на 34, не страдам от стерилитет или поне така мисля, защото последните 15 години не съм забременявала и като цяло времето си лети, всичките ми приятлеки са къде с едно, къде с повече вече големи деца, а аз.... Също така, колко време средно отнема процедурата от кандидатстването до реалното осиновяване, с оглед на последните промени в закона? Благодаря на всички, които ми отговорят.

*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
« Отговор #33 -: Август 16, 2007, 16:07:36 pm »
Дабре дошла Lazarnin :D

Пожелавам ти бързо и безпроблемно приключване на процедурата :crossfingers:.

За съжаление не зная дали би имала по-голям шанс, ако кандидатствате като двойка.

А колко време минава от вписването в регистъра до реалното осиновяване - ами това е строго индивидуално и до голяма степен зависи от късмета ви, но също и от изискванията, които имате към детето.

Има кандидати, на които им се обаждат след седмица-две от вписването :D, но има и такива на които за 2 години (колкото е давностния срок на доклада) не са им се обадили нито веднъж :(.
Намерихме нашето синче.
« Отговор #34 -: Август 16, 2007, 16:21:54 pm »
Благодаря ти peti_pati - надявам се може на ти!
Исках също да знам точно това - като каза изисквания: имаме ли въобще право на такива с т.н. "последни промени" в закона? оставам с впечатлението, че избора ни е сведен до минимум с регистъра... 
« Отговор #35 -: Август 16, 2007, 17:17:14 pm »
Сключете граждански брак - по-добре ще бъде, особено ако мислиш за по-малко дете като възраст.
Имаш право на изисквания - в заявлението попълваш желан пол, възраст на детето, дали желаеш здраво дете, склонна ли си да осиновиш дете, подложено на домашен тормоз или дете, родено от зависима майка, а по време на проучването уточнявате със социалния работник и етнически произход на детето.
Иначе подкрепям Пети-Пати естествено
Успех и да ни държиш на течение, как вървят при вас нещата :)
« Последна редакция: Август 16, 2007, 17:30:06 pm от Фоксче »
« Отговор #36 -: Август 17, 2007, 09:04:12 am »
добре дошла Lazarnin! :)
*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
« Отговор #37 -: Август 17, 2007, 09:09:29 am »
имаме ли въобще право на такива с т.н. "последни промени" в закона?

Естествено, че имате право да впишете изискванията си за детето :D.
Още на формуляра за кондидатстване, който ще трябва да попълните, на гърба му пише (не претендирам, че са в такава последователност и са изчерпателни):

Пол (мъжки, женски)
Възраст .....
Брой деца, които желаете да осиновите...
Бихте ли осиновини дете: с увреждания, нуждаещо се от лечение, подложено на домашен тормоз или неглижиране, претърпяло насилие и др.

В нашия формуляр нямаше въпрос относно произхода на детето, но това се обсъжда по време на срещите със социалната и изискванията ви се вписват в доклада :D.

Сама се досещаш, че колкото по-ограничителни са условията ви (например: момче, до 8 мес., здраво, от български произход, да не е претърпяло насилие и т.н.) ограничава значително и вероятността да ви извикат по-бързо.

НО пак и тук има голяма доза късмет :D.

Намерихме нашето синче.
« Отговор #38 -: Август 17, 2007, 10:48:00 am »
Момичета, позволявам си да се намеся в темата ви, тъй като моя близка приятелка в момента е процедура по осиновяване.
Относно брака - не е задължително да имате сключен брак. Тя също няма, но от 7 години са заедно с партньора и. Само леко се усложнява процедурата. Първо съдът ще се произнесе с решение, че тя осиновява, а след това мъжът и ще припознае детето като свое и то ще носи неговите имена.

« Отговор #39 -: Август 17, 2007, 12:05:31 pm »
Аз не говорех за процедурата - по процедура има право да осинови без да е сключила граждански брак, говорех за възможностите това да стане в по-кратки срокове - няма какво да се залъгваме - съветите по осиновяване за по-малки дечица предпочитат семейни двойки, на самотните родители обикновено се предлагат по-големи (имам предвид годинка и нещо,две, три години не 17 години  :D) деца.
Освен това мъжът й, без да й е съпруг, не може да припознае детето като свое и да му даде неговото име - може само след като сключат граждански брак - така е по закон.
« Последна редакция: Август 17, 2007, 12:07:02 pm от Фоксче »