0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: И аз се присъединявам към вас
« Отговор #40 -: Август 18, 2007, 17:57:32 pm »
Добре де, Фоксче,
не ми се спори, но съм убедена, че е така. Преди около месец с моята приятелка Г. бяхме на разговор, аз бях на интервю при социалната. Тя обясни, че такава ще е процедурата. Първо Г. ще осинови детето и първия ден то ще се води само нейно и с нейните имена. А на следващия ден, може и на същия ден, с още едно дело, и мъжа и ще го осинови. Тя е писала, че иска детенце до годинка, годинка и половина максимум. Социалната ни подсказа, че ако имаме връзки в съда -окръжния, двете съдебни процедури могат да минат в рамките на няколко часа.

Бъдете добри и не губете кураж! :)
« Отговор #41 -: Август 20, 2007, 12:03:40 pm »
По закон:
"Семеен кодекс
Чл. 53. (1) Никой не може да бъде осиновен едновременно от две лица освен ако те са съпрузи.

(2) Никой не може да бъде осиновен втори път, докато не е прекратено съществуващото осиновяване. Тази забрана не се прилага по отношение на съпруга на осиновителя."

Това като първо
Като второ - делата не се гледат в окръжния съд....
Много готина социална си има твоята приятелка.
Баткото - 11.12.2004 г., по-малката сестра - 07.01.2008 г.
« Отговор #42 -: Август 20, 2007, 17:40:46 pm »
Благодаря ви момичета - супер сте!
Чудех се дали част от процедурата не може да се свърши от адвокат? всичките документи, молби и т.н.... има ли някоя от вас опит с това? като се сетя само каква е бюрокрация в цялата държава /предвид, че това е част от работата ми/, направо се втрисам. очаквам вашите съвети както винаги. 
« Отговор #43 -: Август 20, 2007, 19:13:20 pm »
Добре, Фоксче,
Предавам се. Ти си по-в час.
Все пак не допускам социалната да греши. Може би, аз не съм разбрала нещо.

Бъдете добри и не губете кураж! :)
« Отговор #44 -: Август 21, 2007, 15:42:46 pm »
Благодаря ви момичета - супер сте!
Чудех се дали част от процедурата не може да се свърши от адвокат? всичките документи, молби и т.н.... има ли някоя от вас опит с това? като се сетя само каква е бюрокрация в цялата държава /предвид, че това е част от работата ми/, направо се втрисам. очаквам вашите съвети както винаги. 

да ти кажа lazarin, всички документи, освен медицинските, можеш да ги извадиш за ден, най-много два.Е,има разхождане насам-натам.Но чак пък адвокат... не вярвам,че той може да ти извади свидетелство за съдимост,или другите.Моя съвет е почвай,че аз много се разточих във времето с тия медицински.Утре излизат резултатите и отиваме да ги подадем в ДСП-то.
Да имаш кураж не значи да не се страхуваш, а да си господар на страха си!
« Отговор #45 -: Август 22, 2007, 15:16:01 pm »
Подадохме вече документите,веднага ни дадоха интервю в три части с мнооого въпроси,най-разнообразни.Сега трябва да отговорим и да ги занесем.Обаче да ви кажа още като влязох в стаята на социалните, си пожелах тази Коледа да не сме сами...Е, да знам, то много смело пожелание, но защо не... на моменти съм непоправим оптимист
« Отговор #46 -: Август 22, 2007, 16:10:36 pm »
Имаш стиснатите ми палци желанието ти да се изпълни
Успех с попълването на въпросниците :D
« Отговор #47 -: Август 22, 2007, 16:18:28 pm »
Благодаря ти Фоксче!
« Отговор #48 -: Септември 24, 2007, 14:31:06 pm »
я да си продължа аз темичката  :)
Днес става един месец от старта на процедурата. И вече зад гърба си имаме по две срещи със соц. раб., а тази седмица предстоят срещите с поръчителите, и третата, на която ще бъдем заедно със съпруга ми. Трябваше по принцип третата среща да проведем пак в Отдела,после пък соц. да идва в къщи,а това щеше да отнеме още една седмица, та затова решихме третата среща да я проведем в къщи! :wink: - 2in1. Разговорите минават лесно и приятно, а и плюс това ние толкова подробно сме отговаряли на въпросниците, че соц. казала на съпругът ми, че се чуди какви въпроси да ни задава  :). Пишеше "Моля опишете подробно" и ние писахме ли , писахме... :)
Аз се надявам като мине тази седмица, изпълнена със срещи, соц. раб. така бързо да изготви и доклада. Като стане готов, пак ще ви пиша.
*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
« Отговор #49 -: Септември 24, 2007, 17:16:00 pm »
Стискам ти палци и до края да върви така гладко и съвсем скоро да имате доклад :D.
За "истинското" чакане не ще и дума, че ви желая да поставите рекорд по най-бързо полуено обаждане (писмо) :wink: :lol:.
Намерихме нашето синче.
« Отговор #50 -: Септември 24, 2007, 17:34:40 pm »
Стиснати палци и от мен  :D
*
« Отговор #51 -: Септември 24, 2007, 22:24:41 pm »
И от мен стиснати палци! :crossfingers:
*
« Отговор #52 -: Септември 25, 2007, 00:03:02 am »
И аз ти желая по-скоро да прегърнеш твоето детенце! :crossfingers: 
« Отговор #53 -: Септември 25, 2007, 09:37:16 am »
За "истинското" чакане не ще и дума, че ви желая да поставите рекорд по най-бързо полуено обаждане (писмо) :wink: :lol:.

а защо не?  :wink:
Незнам как ще стане, но аз си имам една мъничка мечта, до Коледа...  :)
Благодаря ви момичета и аз ви стискам палци и ви пожелавам само приятни емоции!  :wink:
« Отговор #54 -: Септември 25, 2007, 12:58:22 pm »
Незнам как ще стане, но аз си имам една мъничка мечта, до Коледа...  :)
  :wink:
По Коледа стават чудеса , вярвай в това  :D  :bighug:
« Отговор #55 -: Ноември 02, 2007, 16:23:06 pm »
Аз искам да питам има ли някаква зависимост между 3-месечния срок на проучване и отпуската от 2 седмици на соц.раб.?
Много оптимистично се гмурнах в цялата процедура и постепенно "спихвам". Ами всичките ни срещи приключиха на 01.10.2007. И соц. ни увери, че ще ни се обади "другата седмица". Мина месец - ни вест, ни кост.Аз естествено позвънях - оказа се, че е отпуска. В понеделник пак звънях, много любезно я попитах за Доклада, и тя ми каза, че ще се обади до края на тази седмица. Днес е петък,16.20 часа и още не се е обадила...Знам, че има още 3 седмици до края на 3-месечния срок и нямам право да искам по-бързо, но не е необходимо да ни заблуждава, защото аз това като лека подигравка го разбирам!  :x

*
« Отговор #56 -: Ноември 02, 2007, 16:33:45 pm »
Капче, не се връзвай.
Още си прекалено в началото, за да започнеш да спихваш. Я горе главата!
Първо и най-основно - ти не спиш, ами ръчкаш. Това е супер важно за самата теб. Бъди такава докрая и всичко ще се нареди по-бързо - в това, както вече писах, съм твърдо убедена.
Социалните работници действително са затрупани със страшно много работа. Дори да имат и най-добро желание, рядко успяват да се приготвят преди 3месечния срок, макар че и такива случаи има.
Споко - важното е да спази срока. Знам колко те е яд (нас ни забавиха също заради отпуск), но не се карай с  тях!!! Нямаш полза. Просто тъпо и упорито и кротко настоявай по телефона

Прегръдки и успех
В очакване ....
« Отговор #57 -: Ноември 08, 2007, 14:23:33 pm »
Fusii, благодаря ти за окуражителните думи.
Вчера  следобяд, като гръм от ясно небе, соц.раб. ни се обади, че Доклада е готов!  :D Веднага отидохме, доуточнихме някои неща, и тя ни каза, че още същия ден ще ни впишат в местния регистър. Дадохме и снимка/това беше по желание, разбира се/. Разбрах, че имат много работа, подозирам свързана с децата в Могилино,не съм сигурна, и гледат да приключат с нас.
Сега чакаме писъмцата. Кога ли ще бъде следващия път, когато ще си продължа темата с нещо ново... само времето ще покаже. :)
*

borovinka

• *
  • 1118
  • таЙалеЩ на кълГо...
« Отговор #58 -: Ноември 08, 2007, 23:05:36 pm »
Късмет, много късмет ти желая!!!
« Отговор #59 -: Ноември 09, 2007, 10:31:18 am »
 :bighug: