0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
Червеното цвекло:)
« -: Август 09, 2004, 17:05:47 pm »
Здравейте! :D

По мои сведения червеното цвекло било много хубаво средство за пречистване на кръвта. В момента го пия на сокче по 100 мл. всеки ден и така най-много 1 месец. Вие какво ще кажете по въпроса? Вярно ли е това? И който знае нещо друго, да го сподели. :lol:  

Тайничко се надявам да ми се изчисти инфекцията, която ми причинява херписите.  :(  Но дали ще стане, не се знае.  
А хламидията дали може да се унищожи така?:ask:

Kisses :smiley_abxb:

« Отговор #1 -: Януари 22, 2005, 23:28:51 pm »
Червеното цвекло "подхранва" кръвта, овлажнява червата, и прочиства черния дроб, според Китайската медицина. Има благоприятно въздействие срещу херпеси, но в комбинация и с други билки.
Re: Червеното цвекло:)
« Отговор #2 -: Януари 23, 2005, 14:13:02 pm »
Оги, Оги, хламидията можеш да я пребориш само така, както каже чичо доктор. Нищо не може да замени лечението.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #3 -: Януари 23, 2005, 17:43:56 pm »
Огънче, херпесът е пожизнена инфекция - заразяваш се с него и вирусът  си живее в клетките ти цял живот. И се проявява, когато ти "падне" имунитета - болест, имуносупресивна терапия, дистрес, бременност  ... Единственото, което можеш да направиш, е да се опиташ да поддържаш на ниво имунната система. :)

Има и специфично лечение - ацикловир (зовиракс), при първите прояви на херпеса мажеш с тях. Но първо, както Зайо казва, питаш чичо доктор. :)

P.S. Може и леля доктор.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #4 -: Януари 23, 2005, 19:27:22 pm »
Indextol-много добро при херпеси. :DПо принцип се ползва в стоматологията,но и за херпеси ,слагаш си още като усетиш,че се появява.
<br />
*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
« Отговор #5 -: Януари 24, 2005, 11:05:57 am »
Момиченца-кокиченаца, благодаря за отговорите ви. :P
Чичо Доктор (в моя случай) няма да лекува хламидията, че при лапарото не се откри проблем, в следствия на нея. Най-вероятно никога не съм имала. Имам приятелка, която работеше в една известна столична лаборатория, и тя ми разказа как се правят кръвните изследвания за хламидия- свободни съчинения.  :(  Може и да е вярно, но може и не. Затова се надявам просто да са били грешни резултатите. Само дето минах през лапарото заради нея, ама.....няма да се ядосвам. Всяко зло за добро, нали така?
Мелито, аз се мажа със Зовиракс и определено има ефект. Но си мислех дали не може forever да се излекувам от нея, но уви......няма отърване. :fighting:

Цунки за сички! :thankyousign:

« Отговор #6 -: Януари 24, 2005, 13:23:07 pm »
Мели, "чичо доктор" е нарицателно понятие, останало от моето детство  :lol:
Имам питане: херпеса не може ли да се убие с тия лекарства, които ги дават на болните от СПИН? Щот и СПИН-а е вирус...
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #7 -: Януари 24, 2005, 13:52:03 pm »
Цитат на: little_rabbit
Мели, "чичо доктор" е нарицателно понятие, останало от моето детство  :lol:
Имам питане: херпеса не може ли да се убие с тия лекарства, които ги дават на болните от СПИН? Щот и СПИН-а е вирус...

Знам, миличка, "чичо доктор" е много хубаво и почти забравено обръщение. :)

Същите лекарства се ползват и при ХИВ - инфекцията, но в други дози и с друг прием (не локален). Все пак ползата при СПИН многократно превишава вредата, докато при херпеса ... Е ще си го носим, какво толкова. :)

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу