0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Butterfly_

• 273
  • Много, много щастлива мама и съпруга!!!
Re: Вярвате ли в силата на числата?
« Отговор #380 -: Октомври 28, 2007, 21:30:09 pm »
Лионелса, когато можеш бих искала да ми кажеш нещо за моето малко слънчице!!! Роди се на 16.10.2007г. в 9.05ч. сутринта, казва се Константин!
Благодаря предварително!!!
« Последна редакция: Октомври 28, 2007, 21:36:12 pm от Buboleche »
« Отговор #381 -: Октомври 28, 2007, 21:55:56 pm »
Лионелса, здравей мила! Толкова пъти сам се чудила дали има някой , който си мисли , че нещо може да има в числата около него и ето ти тая тема,,,Благодарности за нея!Аз съм омъжена повторно..първият ми мъж е роден на 06.01.1975,  а нащоящият ми съпруг на 11.03.1974(баща ми също е роден на 11.03 ,но 1955)..интересното е , че аз съм родена на 10.03.1978 година....животът ме научи рано , рано на много неща,,,дали има нещто в числата ни за да се омажа пак...или жените търсят мъже като бащите си...?!Ще ти бъда изключително благодарна , ако кажеш няколко думи и за мен,,
*

Sof

• 1084
  • Непоправим ОПТИМИСТ!
« Отговор #382 -: Октомври 29, 2007, 09:24:49 am »
Лионелса, попаднах на темата ти и ме впечатли!!! Предполагам, че свяка от нас си чете хороскопа и се чуди какво ще стане в близко бъдеще! Ходила съм 1-2 пъти на гледачка, не мога да кажа дали вярвам или не-вярвам на такива работи, но като чета отзивите на момичетата, реших и аз да помоля за малко характеристики за нас с милото. Ще ти изпратя на "лични" датите и имената ни! и съответно - БЛАГОДАРЯ ТИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!  :D :D :D

Когато животът ти поднесе лимони, поръчай си текила и сол и ми се обади!
« Отговор #383 -: Октомври 29, 2007, 10:22:58 am »
Мила Лионелса, здравей отново!
Много бих искала да ми кажеш нещо за имената на бъдещите ни дъщерички.
Аз мисля да са Михаела и Виктория. Първо ги бях намислила Михаил и Виктория, но тукашната ми докторка не беше сигурна за едното - направи го на младеж, ама и то се оказа девойчица :D.
Кога ще се родят - това, разбира се е рано да се каже. Д-р Мазнейкова ми каза, че ако всичко върви нормално ще направим планирано секцио към 20 - 22 март, тъй като по принцип, вероятния термин за раждане ми е 07 април.

Много ти благодаря. Ще следя темата в очакване. Но до февруари - март все ще имаш време да се занимаеш и с нас. :wink:
Лионелса, успех във всяко начинание!!! :bighug:
« Последна редакция: Октомври 29, 2007, 10:24:35 am от Милена б »

Бъдете добри и не губете кураж! :)
« Отговор #384 -: Януари 13, 2008, 23:17:17 pm »
Чудя се къде съм бляла, та чак сега попадам на тази тема.

Нина, страхотна си! :hug2: :flower:

Май не си писала скоро тук, но ако все пак се появиш и аз се нареждама на опашката...

Аз съм Павлина Павлова - 17.05.1976,
а мъжът до мен Мирослав Томов - 30.04.1975.

Кое от имената, с които ме наричат /Павльоша, Пупи, Поли, PG /ПиДжи/, Пепи, Павлина/ е за предпочитане? В интерес на истината, май хората около мен ме наричат по различен начин... Всеки по свой си.

Очакваме момиченце, което мислим да кръстим Мира Томова.
Ще раждам  с планово секцио - 38, 39 г.с. /28.01.2008-01.02.2008 или 04.02.2008-08.02.2008/. По-вероятно е раждането да е през втората посочена седмица, ако всичко върви по план, естествено...

Не знам защо, но съм харесала 2 дати 30.01.2008 /сряда/ или 07.02.2008 /четвъртък/.

Коя дата би ми препоръчала? Какво ще кажеш за избраното име?
А за нас двамата? :wink:

Предварително благодаря! :thankyousign:
« Последна редакция: Януари 13, 2008, 23:24:35 pm от pgzenga »
*

sunnynevi

• 273
  • Слънца и усмивки за всички!!!
« Отговор #385 -: Ноември 04, 2008, 10:32:38 am »
lionelsa Къде си се изгубила??? :(Аз едва сега попаднах на тая тема  :(,а толкова ми е интересно!!!
Ако все още си някъде наоколо, моля погледни и нашите числа! :youwoman: :hello:

Аз:04.02.1974
Любовчето:09.04.1975
Запланували сме ИКСИ за януари 2009-та  :wink:

Благодаря ти предварително!!!Чакам с нетърпение! :thankyousign: :flower:

*

sunnynevi

• 273
« Отговор #386 -: Ноември 12, 2008, 15:17:31 pm »
т.е 09.05.1975 г.
(объркала съм месеца на мъжлето) :oops: :wink:

*

sesi

• 218
  • Прави добро и ще получиш добро!
« Отговор #387 -: Ноември 12, 2008, 17:23:13 pm »
аз съм родена на 16.01.1980
мъжото10.03.1978
благодаря ти предварително
*
« Отговор #388 -: Ноември 13, 2008, 13:47:26 pm »
Връщате много стара тема, а авторката не е влизала от началото на годината.
*

sunnynevi

• 273
« Отговор #389 -: Ноември 13, 2008, 13:56:42 pm »
Да, знам-надявам се отново да се появи!!!  :wink:

*
« Отговор #390 -: Ноември 13, 2008, 13:59:33 pm »
Може,но..леко се съмнявам на този етап.
*

sunnynevi

• 273
« Отговор #391 -: Ноември 13, 2008, 14:24:12 pm »
Е, аз ще продължавам да се надявам!!!  :swing:

*
« Отговор #392 -: Ноември 13, 2008, 16:09:21 pm »
Искам, не искам, вярвам в числата!
Моят "път на живота" е 1. Образува се от рождената дата. Е, цял живот съм си сама, все съм пълна с някакви откривателски и лидерски импулси, може и да съм егоист, не знам, ама съм от добрите егоисти, каквото и да значи това, но определено не обичам да ми се бъркат в работата и искам аз да си я свърша, има си го творческото начало... въобще като ме хване музата по-добре да няма хора около мен  :lol:
Едно време бях много запалена по нумерологията. Бях си взела някаква книжка и наляво и надясно смятах числа... Но съм забравила.
Когато имам малко  време - а имам, не е като да нямам - ще ви сметна "пътя на живота". Еветуално мога и другите 2-3 числа, но за тях ми трябват пълните ви три имена (в случай, че искаш на лични). И с повече няма да мога да съдействам.
А и аз съм родена на 16 януари, но 7 години по-рано  :D Ето ти общи интереси по датата на раждане  :lol:
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #393 -: Ноември 13, 2008, 18:53:12 pm »
Едно време бях много запалена по нумерологията. Бях си взела някаква книжка и
Коя баш! Кажи и ние да попрочетем и да си смятаме сами де!
Нали знаеш за рибата - не ни давай риба, а ни научи да си я ловим  :fishing: :balk_170:
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*
« Отговор #394 -: Ноември 14, 2008, 19:26:27 pm »
Нямаш грижи, Тамара. Тъкмо това си мислех днес, че ще е по-добре да ви публикувам таблиците буквен знак - число. Кои са основните числа на всеки, как се пресмятат и тълкуват...
Но затова ще ми трябва малко повече време - ще го направя обещавам! Само да нямам проблеми с нета, ама и на това ще му намеря цаката... Това обаче ще бъде не по-рано от понеделник... Нали не сте спешни моля ви се! :)

А моята книжка се казва: "Числата ключ към загадката съдба" на Флорънс Камбъл, издателство Хемус, София, 1991
« Последна редакция: Ноември 14, 2008, 19:30:51 pm от ognyana »
*
« Отговор #395 -: Ноември 15, 2008, 14:38:38 pm »
аз съм родена на 16.01.1980
мъжото10.03.1978
благодаря ти предварително
Sesi, твоят път на живота е 8, отговаря на елемента земя, стабилно число, хората с него постигат много. За нови шансове носи розово. Диамантът ти отива и ти носи късмет.
Неговият път на живота е 11. Господарско число, амо може и малко да ти "хвърчи в облаците". Той може да знае повече, да умее повече, но определено ти се справяш по-добре в материалния живот и в прагматичното ежедневие. Елементът му е въздух. Ако иска да привлече шансовете на своя страна нека да носи нещо със сребърен цвят, може да е само аксесоар, детайл в облеклото... В бижутата - платината е за него.
Пише, че въздухът и земята не се съчетават. НО! Според мен това идва от човешкото незнание, нали постоянно се развиваме. Итонгът например е строителен материал съдържащ образно казано земя и въздух, и определено може да се използва в градеж. Така че горе главата! Това зависи от вас.

Смятам да ви напускам тексчета разясняващи как да си сметнете основните числа. Ще се получи нещо като мъничка библиотека... Нямам претенции нещата да са на 100 % правилни, източникът ми е стар и не особено добър. Който знае повече, нека добавя още. Определено авторката на темата е много по-навътре в номерологията/нумерологията от мен и не бих могла да правя това, което прави тя... Просто, подавам една бегла основа за любопитни, а който има повече интерес, има и начини да го развие  :)
*
« Отговор #396 -: Ноември 15, 2008, 14:48:52 pm »
Трите главни влияния в живота на човека са:

1.   Душевният стремеж
2.   Изразът
3.   Пътят на живота

Душевният стремеж  – това е числото на вашето сърдечно желание. То изразява онова, което най-много бихте искали да правите. То е мотивацията на вашите постъпки, предпочитанията, които влагате в ежедневната си работа, отношението ви към хора и неща, вашата преценка, принципи и мироглед. То е великото КАК, което крие отговора на всяка ваша мисъл.

Изразът е сборът от вашите природни заложби и способности. Именно въз основа на тях може да се прецени какво занимание ви подхожда най-много. Ако сборът от числата, отговарящи на всички букви от името ви, т.е. крайното число на израза ви е в хармония с вашия Душевен стремеж и с рождената ви дата, вие няма да срещнете никакви трудности в избора на житейската си роля и професия. Във всеки случай това число ви подсказва какви средства имате на разположение, за да постигнете успех, и изразява вашето естество -  онова, което е вашата спонтанна проява.

Пътят на живота ви е закодиран във вашата рожденна дата. Той указва посоката, която трябва да следвате, независимо дали ви е по сърце или не. Определя условията  (единствените, с които ще разполагате) за извършване на работата, за коята сте пригоден, хората, които ще срещнете, мястото определено за вашето развитие.

Как да ги изчислим?
1.   Душевният стремеж е - сбор на всики гласни звукове в името ви (име, презиме и фамилия)
2.   Едно допълнително число: вашето латентно его или неизявеното ви его – представлява сбор от всички съгласни в името ви
3.   Вашият Израз е – сбор от всички букви в името ви
4.   Пътят на живота – се изчислява от рождената ви дата (ден, месец, година)

Таблица на буквите и съответстващите им числа

1 - а, й, т, ь
2 - б, (к), у, (ю)
3 - в, л, ф, я
4 - г, м, (х)
5 - д, н, ц
6 - е, о, ч
7 - ж, п, ш
8 - з, р, щ
9 - и, с, ъ

к, ю = 11
х= 22

Пример:

Забележки:
*Първо събирате числата във всяко отделно име, след което събирате трите получени числа.
*Трябва да редуцирате числата, т.е. когато получите двуцифрено число, трябва да съберете числото от единиците с числото на десетиците. Не се редуцират числата 11 и 22, защото те са с отделно значение, те са с вибрации от по-висш клас.

Огняна Димитрова Талева (името е измислено)

1.   Душевен стремеж -
Взимаме Огняна, гласните са  о, я, а, числата им съответно са: о-6, я-3, а-1 или 6+3+1 = 10   1+0=1

По същия начин пресмятаме гласните от Димитрова = 9+9+6+1= 25=7
И Талева = 1+6+1=8

Получаваме: 1+7+8=16=7

Числото 7 изразява душевният стремеж.

2.   Латентното его се смята по същия начин, но със съгласните в имената:

4+5+5     5+4+1+8+3   1+3+3

Което съответно е равно на: 5+3+7=15=6

Числото 6 отговаря на латентното его.

3. Изразът е равен на сбора на числото на душевния стремеж и на числото на латентното его:

7+6=13=4

Т.е. Изразът е равен на 4.

4. Пътят на живота е сума от всички числа в рождената дата –

16.01.1973 – (тук отново първо редуцираме числата до точката) 7+1+2=10=1

Пътят на живота е под влиянието на числото 1.[/
« Последна редакция: Ноември 15, 2008, 15:05:35 pm от ognyana »
*
« Отговор #397 -: Ноември 15, 2008, 14:56:26 pm »
Какъв смисъл да влагаме в числата

Сега, взависимост за кое влияние става въпрос, всяко число има своята характеристика. Едно и също число не се тълкува еднозначно за различните влияния. Така че за всяко влияние има по един списък със значения на числата. Въпреки това числата имат едно изходно универсално значение, което се развива съответно във всяко влияние.

1-първичен пламък, единство (фигура І)
Тази фигура съдържа потенциална творческа сила, първична радиация, но си остава единичен принцип. За да се осъществи движение напред, този принцип трябва да се съчетае с друг. Така се образува

2-двойственост (фигура - ^)
Тук вече има положителен и отрицателен полюс – мъжки и женски. От тяхното съединение се ражда

3-израз-триада (фигура – триъгълник)
Прибавяме към символа на съединението основната линия. Образува се триъгълник, който символизира вечността и сътворението. От израза произтича следващата стъпка – формата

4-ограждане (фигура – квадрат)
Това е първата висша изява на материята – човекът; отваряме триъгълника, за да образуваме квадрата, състоящ се от : Духа, Душата, Ума и Тялото.
В оградата на квадрата човек усвоява първите си уроци. Учи се да оре земята, да се бори с четирите космически елемента, поставя своята основа и построява собственото си здание. След като е свършил всичко това, той вече не е доволен от защитната ограда на квадрата и започва да се чувства ограничен от нея. Пробудил се е, осъзнал е себе си, узрял е за

5-експанзия (фигура – както рисуваме къщичка, едни квадат отдолу и един триъгълник за покрив,  но без линията между тях)
Човекът изтрива едно от страните на квадрата и се стреми да разбере какво има извън него. Той оживява чрез повторението на петте символа, от които е произлязъл – кръг, точка, права, триъгълник и квадрат. Открива тяхното число, 5, в петте си чувства, 5 пръстта, в човешкото тяло. Впуска се в своите странсвания, открилен от радотта на свободата, но може да свърши в самота. Започва да чувства незавършеност и след ако осъзнае началото в себе си, търси стимул, като поставя редом със себе си друг, който да му съперничи. Това той постига чрез

6- съединение, хармония, огнен триъгълник (фигура – шестоъгълна звезда или куб)
Огненият триъгълник „както горе” намира своето отражение във водния триъгълник „така и долу”. Човек добива завършеност в своята полярна противоположност, превръща се в творец и създател. След което заради сигурността на своя израз се завръща в основаната форма на първичия си квадрат – застава върху куб. Продължава своя образ в децата си, в работата си, творческият му импулс е задоволен, материалният му труд е достигнал своя венец. Човекът е съзрял в себе си отражението на Първопричината, но така и не се е поспрял поне веднъж, за да отчете съотношението между себе си и Космоса. За да открие взаимовръзките, се обръща навътре, изследва собствената си душа. Чрез това вглъбяване и анализ открива  принципа на

7 – съвършенството (фигура – квадрат и триъгълник върху него)
От своя квадрат и основна триада над него човекът  изучава завършването и усъвършенстването на Великото космическо число 7 и отбелязва повторението му в седемте дни на седмицата, седемте цвята, седемте това в гамата... Той приема първото си посвещение и се оттегля от света на действието. Открил е, че седмицата не е завършващото число в цикъла на човека и че неговите материални задължения още не са приключили. Тогава се връща в

8 – изявлението (фигура – два квадрата положени един върху друг, но с разминаване на ъглите, образува се розета)
През периода на медитация човекът е събрал необходимата енергия да подчини силите на материята и уравновесения разсъдък, за да ги употреби за благото на своите ближни. Човекът борави с форма и с материя. Заради нейната плътност е възможно той да загуби духовното значение на всички онези неща, които е отрил в 7. Затова се поддава на подтика да се освободи от материалните занимания и когато успява, намира

9 – универсалната любов (фигура – не е посочена)
Човекът е завършил своя собствен цикъл.

11 - означава ново начало в по-горен цикъл
Човекът вече е пратеник на Бога, Учител между хората.

22 - пълно господство над материалното, олицетворява мъдростта и сътворението

Как да тълкуваме числата в съответните влияния:

Изхождайте от основните значения на числата. Използвайте въображението си и бихте могли да обясните доста.

В Душевният стремеж се влага буквалният смисъл на двете думи – към какво се стремя, за какво копнея...

1 – иска да води и командва, предпочита да работи сам или с подчинени, предпочита да се занимава с кардинални дела, а не „дребни”, не е много емоционален, обича да е образец, верен приятел, отдава му се бизнесът и лидерството, може да е егоист, самохвалко, дребнав... Нуждае се от приятели.
2- олицетворява копнежа за любов, за този човек отношенията му с другите са от съществено значение, роден миротворец ,дипломат и пр. Липсва му категоричност.
3- всичко, което може да се разбере като игра – артистичен човек, енергичен, иска да е популярен, обича да флиртува (но не е казано, че изневерява!). Липсва му концентрация.
4- човек опора, семеен тип
5- свобода, адаптивен тип
6- поставя в центъра на живота си дома...
7- анализатор, проучва нещата, мислещ, необщителен, скрито емоционален, свенлив,
8- търговец,  в широкия смисъл, на „ти” е с управлението на хора, притежава висока организираност, умее да извършва финансови операции и пр.
9 – иска да служи на целия свят, „Учител” е, раздава се за другите,
11- универсалист,  не се интересува от личното, индивидуалното, идеалист
22 – човек господар-строител, борец за всеобщото благо

В латентното его – това са тези качества у нас, които не са изявени, подтиснати са, само ние в мечтите си се виждаме такива.

Числото на Израза отговаря за личностната изява, избора на професия и това как човек изглежда в очите на другите.
Числото на Пътя на живота е вашата съдба, то изразява посланието, с което сте изпратени на този свят и това, което трябва да станете като човек и личност.

1-   Индивидуализация
2-   Сдружение
3-   Себеизразяване
4-   Организация
5-   Свобода
6-   Нагласа
7-   Мъдрост, самота
8-   Сила, материална независимост
9-   Универсално братство
11-   Откровение
12-   Материализиращ господар

Имайте предвид и следната класификация:

Числата 1,3,5,7,9,11 - "Великото отвътре"
„Вътрешните” приемат всичко субективно и емоционално. С широк поглед, идеалисти, обичат изкуството, красотото, духовното, четатели са и се стремят към просветление.

2,4,6,8,22 – "Великото отвън"
„Външните” възприемат света и живота обективно, като предмет на употреба и приложение. Обикновено се занимават със строителство, с дейности от материалната сфера. Деятелни и активни, те се стремят към успех.

1,6,22 – са Двойствени
*
« Отговор #398 -: Ноември 15, 2008, 15:55:55 pm »
Елементи на числата и съчетания

Ще ви помогнат да си изградите визуален образ за всяко число, както и са от полза при преценката дали двама души си пасват.

Огън – 1, 3, 9;  огънят е чувство; емоциите са определящи
Земя – 4, 6, 8; земята е тяло; физическото, материалното е водещото
Въздух – 5, 6, 11; дух; интелигентност, ерудираност, духовност
Вода – 2, 7, 22; ум; мъдрост,

Огънят се съчетава с въздуха, дисциплиниращо съчетание със земя, премного сила с огън, експлозивно с вода;
Земята се съчетава с водата; не се съчетава с въздуха, дисциплиниращо съчетание с огън, бавно и материално със земя.
Въздухът се съчетава с огън и вода, не се съчетава със земя и има повърхностни и нестабилни отношения с въздух
Водата се съчетава със земя и въздух, експлозивно и мощно съчетание прави с огъня и статично-непрогресивно с вода.

Цветове/скъпоценност  и числа

1.Червен/ рубин
2.Оранжев/ лунен камък
3.Жълт/топаз
4.Зелен/смарагд
5.Зелено-син/тюркоаз
6.Индиго/перли, сапфир
7.Виолетов/ аметист, аквамарин
8.Розов/диамант
9.Златно-жълто, слънчев/опал
11.Сребърен цвят/платина
22.Златно-червен/корал или червено злато

Цветът на Душевния стремеж се носи, когато си почивате или се отдавате на мечтание.
Цвета на Израза носете, за да активизирате възможностите си.
А с цвета на Пътя на живота привличате нови шансове.

Толкова от мен. Има числа за крайъгълен камък, ключово число и първа гласна, пресмят се циклите в живота с техните върхове и спадове, кармични уроци, дадени са по-контретни примери за професии (но не чак толкова), може да се пресметне всяка една година на какво число отговаря лично за вас, това може да се направи и за месец и конкретен ден. Но ако проявявате интерес към това е най-добре наистина да потърсите някаква книжка, виждала съм по-нови по-качесвени издания. Моята книжка търпи доста критики...
А за това дали ще успеете в живота според числата – ще трябва да съпоставите числата от Душевния си стремеж и Израза, както и тях двете с Пътя на живота, ако съчетанията са им добри, радвайте се, ако не – гледайте си живота, а не числата!  :D :wink:
*
« Отговор #399 -: Ноември 15, 2008, 16:00:13 pm »
П.С. Какво трябва да знаете още:

Всяко число има 3 страни:
конструктивна, негативна и разрушителна.
Ние избираме, на коя страна на числото ще се подчиняваме. А според мен в зависимост от обстоятелствата и душевното ни и физическо състояние можем да реагираме като типичен представител на даденото число, но в различната му страна.
Например, при 2:  конструктивната страна е любов, хармония, чар, дипломатичност, благост, кротост и др. ; негативната – колебливост, апатичност, безразличие, прекалена чувствителност, блюдолизничество и пр.; разрушителна – склонност към измами, пакостничество, жестокост, страх, лукавост, лъжа, песимизъм и др.

Няма да прилагам целия списък, твърде дълго се получава. От изходящите значения на числата можете да изведете с малко въображение добрите и лошите им страни: например, за 5 знаем, че изразява свобода, търсене на нови начини, но може да се развие и склонност към свободия, нали, както и отричане на необходимостта от каквато и да било ценностна система, ред...