Добре да отговоря на Лили :
Ето, ще разясня случката, явно че много едностранно се тълкуват нещата понякога, може би защото не коментирах по-подробно. По принцип нищо не сме започвали да правим с д-р Стаменов, проведохме няколко поредни консултации и това беше непосредствено след третото ми ин-витро, което беше завършило с мисед в 7-ма седмица. Тогава той каза че трябва известно време да ми се нормализират хормонити и да понижа пролактина, който беше скочил в безумни стойности. Каза ми когато понижа пролактина да отида - примерно след около 4-5 месеца и тогава ще види какво да правим. Междувременно имаше съмнение за хидросалпингс, които беше отхвърлено след лапароскопия, но се оказа че имим миомен възел, който разбира го махнаха.Аз понижих междувременно пролактина след промяна на схемата от доктор, на който проимах голямо доверие - д-р Попов от Шейново и е един от най-добрите специалисти по всякакви други проблеми в генекологията. Междувременно си направих цветна снимка за да видя резултат 5 месеца след лапаро-то и се оказа че има нещо в матката при входа на едната тръба, а другата си беше проходима. Последва хистероскопия пак при Попов и след възстановяването реших, че е време да отида при Стоменов. Притеснява ме, че времето върви неусетно и въпреки че по осмотрение на Попов вече сам можела да забременея нормално, аз реших да опитам пак и с инвитро. А всички знаят , че отнема доста време докато стигнеш до самия трансфер. Така, че ето ме при Стаменов и ако не бях си казала всичко, което го ядоса много - нямаше да има проблем. Можеше да си премълча ....може би, но смятам че не бива. Това е случката накратко. По принцип придпочетох лапароскопията и хистероскопията да ми бъдат направени от доктор Попов на когото имам ноистина огромно доверие и ми беше препоръчан от наши приятели също доктори. Мисля, че поне в това съм права и не искам да ми режат тръбите без дастатъчно основание, само защото съм тръгнала да правя инвитро и нямало да ми трябват,а и при положение още повече , че няма за момента хидросалпингс. Иначе е така - като започнеш с някого нещата - той трябва да е в течение, ако ги и почнал въобще. Май доста дълго стана....