0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Безобиден ли е дуфастона?
« -: Юли 15, 2007, 18:35:44 pm »
Момичета, моля за малко помощ!
На моя приятелка, скоро навърши 35, са й предписали дуфастон за стимулиране на овулацията. Казали са й, че е напълно безобиден и се пие от 6 до 8 месеца (от 5-тия до 25-тия ден). Тя знае, че имаме проблем с бебеправенето и за това ме попита дали зная нещо за дуфастона. Ние сме с мъжки фактор и никога не съм пила такова лекарство. Вярно, правили сме 2 ИКСИ-та и 3 инсеминации, но те такова животно не е влизало през устата ми.    8O
Дайте някакви мнения за това лекарство! Док й е обяснил, но тя е паника и след като излезнала вече нищо не си е спомняла. Обещах й, че ще поразпитам що е то дуфастон, толкова ли е безобиден и как действа.
Хайде момичета, помагайте!
« Последна редакция: Юли 15, 2007, 18:40:15 pm от Abloy »

Re: Безобиден ли е дуфастона?
« Отговор #1 -: Юли 15, 2007, 18:48:15 pm »
А има ли причина да й стимулират овулацията.
Следили ли са я? Правили ли са й фоликулометрия?
Ето тук листовката на дуфастона:
http://www.doctorbg.com/data/File/D/Duphaston.pdf
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #2 -: Юли 15, 2007, 20:02:40 pm »
твоята приятелка или нещо не е разбрала или е попаднала на "разбирач" доктор.

1. Дуфастон не се пие за стимулиране на овулацията. Дуфастон се пие след овулацията, за подкрепа на маточната лигавица и евентуалното имплантиране на зародиша.

2. Поради горната причина, Дуфастон не се пие от 5-ти до 25-ти ден, а се предписва индивидуално на жената, според това кога е настъпила овулацията й.

Ако правилно си разбрала и предала информацията, очевидно се касае за неподходящ лекар и бих посъветвала да бъде сменен.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #3 -: Юли 15, 2007, 22:27:39 pm »
  На мен също лекари са ми казвали,че Дуфастона е безобиден,но няма такова нещо.За 4-5 месеца употреба от 18 ден за 10 дни,при спирането му,цикълът ми стана на 23 дни със няколко дни зацапвания преди това.Иначе цикъла ми си беше като по часовник на 27 дни!
 И аз за първи път чувам да се пие от 5 до 25 ден!   8O
*
« Отговор #4 -: Юли 16, 2007, 06:38:42 am »
Момичета, страшни сте! Считайте, че още днес ще има разговор на 4 очи и 2 бирички.
Вчера, когато ми се обади, моментът не беше подходящ и разговора много кратък. Но днес ще си наваксаме. :D

*
« Отговор #5 -: Юли 16, 2007, 08:45:49 am »
 Ако овулацията и е на 4-ти ден  8O  тогава трябва да го пие от 5-ти.
Иначе - в никакъв случай!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

П.П. Може пък тя нещо да не е разбрала,не вярвам чак пък толкова неразбиращ лекар...
« Отговор #6 -: Юли 16, 2007, 10:57:12 am »
Пила съм дофастон многократно.При мен проблемът е нисък прогестерон,поради което получавам кървене към средата на цикъла , а от друга страна се удължава самия цикъл. Затова, и гинеколози, и ендокринолози са ми го изписвали задължително след четиринадесетия ден. Пие се обикновено по три месеца. Но и аз мисля,че той се пие след овулацията, а не преди това. Преди това , доколкото знам са необходими други хормони. Дали е безобиден, моето мнение е че, няма съвсем безобидно лекарства, така или иначе се касае за химия. Но при всички положения не е безобиден , щом се пие не когато трябва. С хормоните шега не бива.
*
« Отговор #7 -: Юли 16, 2007, 12:50:31 pm »
Подкрепям всички мнения, че Дуфастона се пие след овулацията.
Аз лично го пия вече 6-ти месец /преди това съм го пила пак 6-месеца, около два месеца го бях спряла, защото гърдите ми започнаха да ме болят ужасно и януари го започнах отново по предписание на гинеколожката ми/.
Пия го от 14 до 24-ти ден на цикъла сутрин и вечер х 1. Но това според моята лекарка.
Прочетете и листовката. Там има много полезна информация!!!
*
« Отговор #8 -: Юли 16, 2007, 18:41:32 pm »
Днес в обедната почивка си поговорихме на кафе.
Видях и рецептата. Наистина беше изписано от 5 - 25 ден, но не обърнах внимание за какъв период. Разпечатах листовката и й я дадох. И там пише от 5-25 ден, но при други заболявания. Май ще има повторна консултация с друг гинеколог.
Не мога да разбера как някои лекари си изписват лекарства, при първи преглед, без да са направени никакви изследвания.
Все си мислех, че това е патент на баба ми!

*
« Отговор #9 -: Август 06, 2007, 15:26:57 pm »
Хей момичета, вие тотално ме шашнахте!!! 8O
Аз също трябва да пия Дуфастон 10мг и познайте кога... от 1 до 25 ден от цикъла. Наистина съм объркана. Моля, кажете си мнението.
*
« Отговор #10 -: Август 06, 2007, 15:57:04 pm »
Не мога да разбера как някои лекари си изписват лекарства, при първи преглед, без да са направени никакви изследвания.
Все си мислех, че това е патент на баба ми!

Това не е вярно. На мен ми се е случвало да ми изпишат нещо и без преглед,но без изследвания не. Преди 2 години след хормонални изследвания ми изписаха Дуфастон за 2 месеца. нямам оплаквания от него, освен цената. Макар че имам съмнения че може би от него след това имах 28 мм киста на десен яйчник.
*
« Отговор #11 -: Август 06, 2007, 16:46:44 pm »
Мдааа има и такива лекаи, мойта например. Пих го три месеца, без да си имам и понятие че нямам нужда от него добре че отидох на консултация при друг съвестен лекар. А на всичкото от горе качих доста килца от него.
« Отговор #12 -: Август 06, 2007, 16:50:06 pm »
Момичета, преди време и аз съм пила Дуфастон. За съжаление, не мога точно да си спомня от кой ден го започнах. Пих го 3 мес.
Обаче и при мен лекарят ми го изписа, ей така, без някакви изследвания, а само след цялостен преглед, при който установи, че всичко с половата ми система е наред. Каза, че с Дуфастон в комбинация с Геритамин ще стимулираме овулацията. След 3 мес. минахме на Клостилбегит.
Иначе, не съм имала някакви проблеми от Дуфастона, май леко напълнях.

Бъдете добри и не губете кураж! :)
« Отговор #13 -: Август 07, 2007, 17:36:39 pm »
Каза, че с Дуфастон в комбинация с Геритамин ще стимулираме овулацията. След 3 мес. минахме на Клостилбегит.
Иначе, не съм имала някакви проблеми от Дуфастона, май леко напълнях.

Радвам се, че поне не си имала проблеми от Дуфастона. Обаче този препарат НЕ стимулира овулацията, дори напротив, може да я подтисне, ако е вземан преди да е минала. Точно за това не е хубаво да се взема Дуфастон, на базата само на "цялостен преглед"...
« Отговор #14 -: Август 09, 2007, 21:57:56 pm »
Момичета, погледнете това.http://www.solvay-pharma.bg/preparaty/dufaston.html
Аз също съм пила 3 месеца дуфастон от 11 до 25 ден и си имах овулация,
« Последна редакция: Август 09, 2007, 22:00:31 pm от elena763 »
« Отговор #15 -: Август 10, 2007, 17:52:56 pm »
Няма нищо чудно в този линк, просто момичето, което подхвана темата не каза какво е оплакването на приятелката и. Дуфастон не се пие единствено с цел поддържане на лутелната фаза.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*
« Отговор #16 -: Октомври 14, 2007, 08:35:12 am »
здравейте,смятам че дуфастона не е опасен-но зависи как и защто е предписан..аз го пих от 16-до 23 ден-общто 8 дни за стимулация на яйчниците и освен болки в гърдите и 2 килца отгоре-друго нищто не установих-но разбирасе аз съм го пила и много кратко време.
url=http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=сани][/url]
*
« Отговор #17 -: Октомври 14, 2007, 11:15:01 am »
Има ли безобидно лекарство
На едно помага, на друго вреди :)
« Отговор #18 -: Октомври 15, 2007, 20:50:46 pm »
След всичко което прочетох в тази тема, направо съм бясна на д-р Петинка Цветкова и Монастирска от Варна. И двете "докторки" ми изписаха дуфастон за 6 месеца от 10 до 25 ден  8O Шест месеца с него ставах и си лягах, а Цветкова ми разправяше, че давал чудесни резултати и дори след като изтече 6тия ми го изписа за още два. Сега разбирам защо последните два месеца,през които не пия дуфастон имам 2 много ярки черти на тестовете си за ову.
*
« Отговор #19 -: Октомври 16, 2007, 08:33:38 am »
След всичко което прочетох в тази тема, направо съм бясна на д-р Петинка Цветкова и Монастирска от Варна. И двете "докторки" ми изписаха дуфастон за 6 месеца от 10 до 25 ден  8O Шест месеца с него ставах и си лягах, а Цветкова ми разправяше, че давал чудесни резултати и дори след като изтече 6тия ми го изписа за още два. Сега разбирам защо последните два месеца,през които не пия дуфастон имам 2 много ярки черти на тестовете си за ову.

Мен Цветкова ме "тъпче" с Дуфастон почти две години...
Изписа ми го малко след пластиката ми през юни м.г. Пих го до м. 11.2006. Спрях го, защото гърдите ми много наедряха и ме боляха. Януари т.г. ми го изписа отново и  все още го пия.