0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Вчера ме попитаха....
« Отговор #100 -: Август 23, 2007, 09:50:09 am »
Ако отидеш при психотерапевт да ти направи прическа, също може да се изумиш от резултата  :D
Как да го разбирам това?
*
« Отговор #101 -: Август 23, 2007, 17:40:07 pm »
Ако отидеш при психотерапевт да ти направи прическа, също може да се изумиш от резултата  :D
Как да го разбирам това?
   :lol:Хе,хе,това много ми хареса... Ами фризьорката прави прически, не я бива в психотерапията. Както и психотерапевтът ще ти направи изумителна прическа.Затуй аз не споделям нищо вече, за да не ме изумяват.
   Моята кръстница ми приложи следната терапия 3 дни след спонтанния аборт. Заяви ми компетентно, че не трябва да се затварям вкъщи, трябва да се развличам. Съответно дойде да ме вземе с двегодишната си щерка и ме отведе на...детската площадка да я люлкаме. Точно 5 минути издържах сред майките с дечица да не се разрева и избягам. Много са разбиращи хората, не мога да се оплача :wink:.
« Последна редакция: Август 23, 2007, 17:45:32 pm от Lilit »
Проблемът е възможност да покажеш на какво си способен.
*
« Отговор #102 -: Август 25, 2007, 10:43:06 am »
Да се включа и аз в темичката. Ние със съпруга ми сме женени от четири години, но не веднага започнахме с опитите / тогава си въобразявах, че ще стане веднага/. На 18-ти август бяхме на сватба на брат му /на мъжа ми/. Бяхме на една голяма маса - много хора и в един момент идва певицата /тя беше и на нашата сватба/ да ни поздрави и попита как я караме. Аз с усмивка й казвам, че сме добре, а тя веднага изстрелва гадния въпрос: "А дечица имате ли си?" - пред всички хора. Аз с престорена усмивка й отговарям - Не, а тя: "Ще си имате, ще видите".
Не мога да ви опиша как се почуствах, всяка клетка от тялото ми беше наранена. Не че е казала кой знае какво, но унижението за мен беше огромно.
« Отговор #103 -: Август 26, 2007, 12:57:46 pm »
Когато с мъжът ми обявихме 4е щте се женим,вси4ки познати и приятели запо4наха дапитат-"да няма бебе"(а бяхме по4нали опити о6те от февруари-март)по4нах много да се дразня за6тото всеки първо това пита6е направо се побърквах  :BangHead: иде6е ми незнам какво да направя стараех се да не обръщам внимание.Но сега ве4е мина доста време а и ве4е сме женени и е нормално да питат(въпреки 4е не им е работа)когато ми зададат "?" ми тежи и се измъ4вам,нямам търпение ве4е да идва моето беб4е!Пжелавам  и на вси4ки които о4акват своите рожби да се зарадват скоро!!!И все пак нека не обръщаме внимание на някои не6та,да не позволяваме други да ни разстройват заради нетакти4ността им!!!  :bighug:
« Отговор #104 -: Септември 05, 2007, 03:37:21 am »
Аз пък вече правя друго - като ме питат отговорям: Да, чакаме - като при този отговор всички забучват поглед директно да ми гледат корема (а аз съм доста слаба), и вадят такива учудени физиономии, след което като видя познатия поглед веднага допълвам: Кога дойде....  :lol: :pipy_longstocking:
*
« Отговор #105 -: Септември 05, 2007, 09:17:19 am »
Когато с мъжът ми обявихме 4е щте се женим,вси4ки познати и приятели запо4наха дапитат-"да няма бебе

Ей, това ама МНОГО го мразя.За съжаление все още битува отживелицата, че щом двама се женят, значи момичето непременно е бременно.В интерес на истината от цялото ни обкръжение само аз и етървата не бяхме бременнни на сватбите си.На нашата сватба родата на мъжо се убиха-и кога чакате бебето?А ние правехме опити вече почти година и вече бях на етапа паника.Можете да си представите как се чувствах.За да бъде картинката пълна в последствие се получиха проблеми с кръста ми в следствие на вдигане на тежко и започнах доста да се залежавам и понапълнях, та съвсем.А пролетта вече пък съвсем бях качила килограми, защото се тъпчех с какви ли не хапчета, предписани от величия в Разградската гинекология.За да е пълна картинката напуснах работа заради кръста и шефа ми разправяше, че съм напуснала, защото съм бременна.ЕЕЕй,душичката ми излезе направо.......Всеки срещнат-кога е датата?Знае ли се вече какво ще е...направо......
А есента след това, т.е почти година след сватбата ми и около 6 месеца след като напуснах работа реших да си изтегля застраховката 'женитба', която майка ми ми беше направила още като малка.Влизам в ДЗИ (а бившата ми работа беше на 10 метра от там)и касиерката-Ауу, миличка, от кога не сме се виждали!На колко станахте? 8O 8O 8O
Нямам думи просто!В моя случай стана като "Иди обяснявай,че нямаш сестра..."
« Отговор #106 -: Септември 05, 2007, 09:37:29 am »
Не би трябвало да им обръщаме внимание на тези изказвания оба4е страшно много се дразня ама кво да се прави гледам да се правя 4е не съм 4ула!!!!!!!!!! :balk_90:
*
« Отговор #107 -: Септември 05, 2007, 11:14:14 am »
Когато с мъжът ми обявихме 4е щте се женим,вси4ки познати и приятели запо4наха дапитат-"да няма бебе

Ей, това ама МНОГО го мразя.За съжаление все още битува отживелицата, че щом двама се женят, значи момичето непременно е бременно.В интерес на истината от цялото ни обкръжение само аз и етървата не бяхме бременнни на сватбите си.На нашата сватба родата на мъжо се убиха-и кога чакате бебето?А ние правехме опити вече почти година и вече бях на етапа паника.Можете да си представите как се чувствах.За да бъде картинката пълна в последствие се получиха проблеми с кръста ми в следствие на вдигане на тежко и започнах доста да се залежавам и понапълнях, та съвсем.А пролетта вече пък съвсем бях качила килограми, защото се тъпчех с какви ли не хапчета, предписани от величия в Разградската гинекология.За да е пълна картинката напуснах работа заради кръста и шефа ми разправяше, че съм напуснала, защото съм бременна.ЕЕЕй,душичката ми излезе направо.......Всеки срещнат-кога е датата?Знае ли се вече какво ще е...направо......
А есента след това, т.е почти година след сватбата ми и около 6 месеца след като напуснах работа реших да си изтегля застраховката 'женитба', която майка ми ми беше направила още като малка.Влизам в ДЗИ (а бившата ми работа беше на 10 метра от там)и касиерката-Ауу, миличка, от кога не сме се виждали!На колко станахте? 8O 8O 8O
Нямам думи просто!В моя случай стана като "Иди обяснявай,че нямаш сестра..."
Леле, ужас :balk_80: Представям си какво ти е било. Аз направо щях да лудна отвсякъде и да я изям с парцалите :croc:
Безобразие е тая намеса в живота на другите хора. Ако някой има да сподели нещо сам ще си каже.
Първа легенда "ако се жениш, то най-вероятно си бременна"
Втора легенда "ако си се оженила небременна, бебето се очаква след 9 месеца точно или аааайде година"
Трета легенда "ако си напълняла след сватбата, значи си бременна"
Отврат. И си питат ли питат  :x :evil: :balk_149:
А на никой не му хрумва че или още не работите за бебе по някакви причини, или че бебето се бави и на теб ти се къса сърцето всеки път като те питат  :balk_146:
*
« Отговор #108 -: Септември 10, 2007, 15:30:37 pm »
Ееех, за десет години и аз какви ли не простотии съм чувала!Последната обаче, дойде от братовчед на мъжа ми - ветиринар по образование, пазач по професия. След като още веднъж се увери, че проблемът при нас е у съпруга ми, почти с патос ми обяви: "Аз казва съм лекари и ги разбирам тея неща! Може после да не ми проговориш, ама ще ти кажа! Защо не те осеменят като при кравите!" 8O Преглътнах и се опитах да му обясня, че сме напълно наясно с всички технологии, но инсеминацията с донор не е по-добрия вариант от ин-витрото, тъй като при последното успяваме да преодолеем мъжкия фактор, но после нещо не става. Той обаче:"Хм, абе.... - демек като преспял някой с чуждо виж как се бременни били след това- латино-американските сериали сигур имаше предвид.
Все едно дисекция ми правеха! Простотията край няма.
А иначе на родителите ми, които са ми най-близки съм им казала - не можети не искате и не ми помагате - не ми вредете с простотии! Ако реша аз нещо да споделя уведомени са, но иначе няма да допусна да съм вече като пред изпитна комисия! Така съм ги строила, че нищо не смеят да питат. Сега чак от време на време се чудя дали се интересуват изобщо!? Само свекито не можх да науча да не дава прес-конференции за неща които не разбира- щеше да ми е спестена лекцията от братчеда! :x
*
« Отговор #109 -: Септември 10, 2007, 19:31:51 pm »
  Aми това е положението,като си обичаме мъжете и държим на тях ,трябва да слушаме подобни приказки .Аз получих например, много добронамерен съвет ,придружен с приятелско намигане от медицинско лице,да не се тормозя ,ами да отида да преспя с някой друг.Същия съвет ,заедно с уверение че никой няма да разбере,получих и от много близък човек ,който не искам да уточнявам тъй като ми е кофти да го чуя тъкмо от него и предпочитам да забравя за тази случка."Осеменяването" с донор също ми беше предложено от друго мед лице ,при ясното разбиране че мъжът ми има сперматозоиди,макар и малко.А имайки предвид че половината от родата все още не е наясно точно какво става,не се знае още какво ме очаква....
*
« Отговор #110 -: Септември 14, 2007, 16:19:29 pm »
А аз много мразя когато някои ми се загледа в корема/дали не съм бременна вече/ :x
*
« Отговор #111 -: Септември 14, 2007, 16:44:03 pm »
Оооооо, хич не им се връзвайте на простотиите на околните! Доста години живяхме заедно и от хора, изван семействата ни чувахме само "Айде,няма ли да се жените? Деца няма ли да раждате? Стига с този гаджелък!".Родителите ни нито веднъж не ни попитаха това, но разни там хорица се накъсаха да дават съвети, каквито никой не е поискал. Сега, от няколко месеца сме женени и инвазията от хорица се утрои... Таз година булка, догодина люлка, ми намекват разни. А при нас съществува проблем, който едва ли ще се реши за година. Но нямам никакво намерение да споделям каквото и да било с питащи и псевдосъстрадателни! Който трябва знае!
Хареса ми идеята за близнаци и инвитро за целта, ще шашна някой ден някой нахалник, обещавам! За сега отговарям, че тамън сме се оженили и смятаме да се насладим на семейния живот двамата преди да станем трима. Глупаво от моя страна, ама ми върши работа за сега- млъкват и не питат повече. Завиждат, че се размотаваме из Европата и насам-натам без ангажименти, а те тичат из детски градини и училища, пазаруват тетрадки и учебници, учат уроци като третокласници. А аз завиждам съвсем благородно на тях...

« Отговор #112 -: Октомври 02, 2007, 10:01:20 am »
Мен пък най-много ме тормози бабата на моя. Направо ми иде да я убия :fighting:Само ме тормози. Последният път ми обясни че проблема е в мен и "явно някои жени не искали деца, иначе досега да съм си сложила 2 инжекции и да съм забременяла". А съм и обяснила че и внука и има проблем ама тя вика не не може "той ако имаше проблем нямаше да е мъж (нямаше да му става  :lol:)"или като каже ами "аз съм на толкова години и знам ако има проблем той е в жената" :bonk: Така съм я намразила тези жена ,че...... само за себе си мисли -последния път ми вика ама айде че комшийките ме питат и на мен ми е неудобно (нея само това я интересува).
Ето това е простотията.
« Отговор #113 -: Октомври 02, 2007, 10:12:03 am »
Нормално е да вижда причина в теб..1-во-ти не си от не си от техния род. 2-ро-едно време така са смятали,когато няма дете- причината е в жената.Сега както знаеш първо се прави спермограма..или по-точно търси се същинската причина.И 3-то..смятам,че щом сте заедно в тази борба-ще успеете.Причини всякакви...важното е да се борите до край и да има взаимно разбиране.Оставете хорското мнение.То именно старите хора са го казали" Хорската уста не е като входната врата-да я затвориш,когато искаш".Късмет!!!!
Свободата означава да чувстваш това, което сърцето ти желае, независимо от мнението на околните.Паулу Коелю
*
« Отговор #114 -: Октомври 02, 2007, 10:32:00 am »
Те от едно време само това си знаят, че проблема е в жената.
*
« Отговор #115 -: Октомври 02, 2007, 10:41:55 am »
Те от едно време само това си знаят, че проблема е в жената.
Да, така е, но все пак са измислили и ритуала на "Спасовден", хахахаха. Или можеби това е бил и легален начин за кръшкане.
Това малко смях да става, иначе е отвратително като се месят в душите и живота на хората. Всеки трябва да си намери начина да се справи с гадните усти на някои. Аз лично преминавам в нападение и ги скастрям като ученици - да се съобразяват какво питат и ги оплювам директно и на момента. Сега може да ми гледат корема, но нищо не питат поне. А чисто злобните коментарчета обръщам към тях, защото не съм длъжна да се товаря и с глупостите им. Знам че подхода ми е агресивен и много ми се иска да мога да ги навра в кучи... по елегантен начин, но не ми се удава засега. Затова... :fighting: :bonk:
*
« Отговор #116 -: Октомври 02, 2007, 12:08:05 pm »
Какъв е ритуала на Спасовден? Извинете ме за невежеството!  :oops:
« Отговор #117 -: Октомври 02, 2007, 12:58:17 pm »
Момичета,
не са искали да Ви обидят... правят го от глупост...
Най-много мразех като ме срещне познат на родителите ми или комшия да почне да ми обяснява,че от сега се мислело за дечица, бабите чакали правнуци :x, "няма ли да те женим", на скоро от близък приятел чух "айде, че вече си последен сезон"  8O, а аз не можех да си намеря свястно гадже и много страдах от този факт :BangHead:

Сега пък като се съберем в компания всички директно питат кога ще се женим, аз се изчервявам и се натъжавам чак ми се насълзяват очите, щото на мен адски ми се иска а човека недава и дума да става... двете глупачки в компанията така и не се усетиха и продължават да питат всеки път...
Опитвам се да не се впрягам...ама е трудно

« Отговор #118 -: Октомври 02, 2007, 16:19:34 pm »
Незнам,
 но според мен всичките тези хорица простодушни,
ако мога така да се изразя за винаги питащите и винаги бъркащите по мазолите на хората,
защо не си гледат работата.
Аз също нямам деца, но искаме с мъжът ми разбира се и ходим на лекар и правим каквото е необходимо.
Но това не ги засяга хората. Това си е наш проблем.
Среща ме една комшийка и ме пита :Айде , няма ли да имате дете?
А аз отговарям : Ама аз имам дете ! Ти не знаеш ли ?
Тя учудена : Ама къде е ?
А аз : При свекървата, го гледа за малко !
От тогава не е питала нито веднъж.
Така се прави с простаците.
*
« Отговор #119 -: Октомври 03, 2007, 09:30:35 am »
Какъв е ритуала на Спасовден? Извинете ме за невежеството!  :oops:
Позабравила съм подробностите, но по същество булките които не са родили, на тоя ден участват в един ритуал, който завършва с  :bed: с чужд мъж. След който някои забременявали, защото явно проблема е бил в мъжете им. Изобщо в нашите традиции има залегнал такъв момент за "лечение".