0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

vilimili

• 512
  • Ще ми липсваш много татко!Поклон пред паметта ти.
Вчера ме попитаха....
« -: Юли 14, 2007, 21:30:37 pm »
Вчера ме попитаха(една позната,която на бях виждала дълго време)имаш ли си бебче?
Направо ми се насълзиха очите! :(За миг ми се щеше да кажа"Не ,а ти?",но просто възпитанието ми не ми позволява.Просто не знам как да го преодолея,да не обръщам внимание,но съм много чувствителна по принцип.Стана ми адски криво!Съжалявам за моята сантименталност,просто имах нужда да го споделя с вас.Само тук намирам подкрепа :bighug:прегръщам ви всички!
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Вчера ме попитаха....
« Отговор #1 -: Юли 14, 2007, 21:46:41 pm »
Това ще ти се случва всеки ден. Неприятните въпроси край нямат. Ти се научи да не ги взимаш на вътре или поне част от тях. Ще си спестиш много нерви.
Аз ти пожелавам скоро успех. :D
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
« Отговор #2 -: Юли 14, 2007, 21:51:07 pm »
мен вече все по-рядко ме питат,тъй като повечето ми близки и приятели знаят за проблема.на другите не обръщам никакво внимание.
« Отговор #3 -: Юли 15, 2007, 01:12:47 am »
Kakво съвпадение  :lol:
И на мен вчера ми забиха същия въпрос  :D
Една: Вени, ти нали си омъжена?
Аз: Да.
Една: Деца имате ли?
Аз: Не.
Една: А от колко години сте женени?
Аз: Октомври ще направим три години ! Защо?!?!

Последва мълчанието на агнетата  :lol: и темата се смени.

Въпроси винаги ще има - къде тактични, къде не толкова.
Не приемай нещата навътре, не е здравословно ;)
Някои хора не питат нарочно, за да ти стане кофти.
Просто така се случва.
Бъди над нещата и не давай възможност да засегнат сърцето ти.

« Отговор #4 -: Юли 15, 2007, 10:14:48 am »
Рози е права - повечето хора не го правят, за да те наранят, а защото според тях е нормално щом си омъжена, веднага да имаш деца. А относно въпроса - просто го остави да мине покрай ушите ти. Абсолютно съм сигурно, че на 100% от нас са го задавали многократно.
Усмихвай се и подминавай!
Успех!
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #5 -: Юли 15, 2007, 10:19:11 am »
Вили,  :hug2:
питали са ни, питат ни и ще ни питат... Единстваният начин е, да се "имунизираме" с/у чуждото любопитство, което не винаги е враждебно, понякога е просто въпрос на такт!

До скоро пате! :D

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #6 -: Юли 15, 2007, 10:30:12 am »
Е не! Не знаели, как не. Аз пък как никога не съм се сетила да попитам някой - семеен(йна) ли си вече, имаш ли си гадже, а за деца да не говорим. Не че не съм се сетила ами за мен тези въпроси са лични. А иначе по темата - сконфузвала съм се дори от въпроса: "Как си? Нещо ново? Похвали се нещо?" все едно ми бърка в раната, а е толкова безобиден въпрос. Мисля, че има начин като се пита просто "С какво се занимаваш сега? Как я караш?". От отговора ще им стане ясно има ли деца човека или не.
*
« Отговор #7 -: Юли 15, 2007, 11:47:02 am »
Kakво съвпадение  :lol:
И на мен вчера ми забиха същия въпрос  :D
Една: Вени, ти нали си омъжена?
Аз: Да.
Една: Деца имате ли?
Аз: Не.
Една: А от колко години сте женени?
Аз: Октомври ще направим три години ! Защо?!?!

Последва мълчанието на агнетата  :lol: и темата се смени.

Въпроси винаги ще има - къде тактични, къде не толкова.
Не приемай нещата навътре, не е здравословно ;)
Някои хора не питат нарочно, за да ти стане кофти.
Просто така се случва.
Бъди над нещата и не давай възможност да засегнат сърцето ти.

Това ми напомня за случка, която вече бях описала някъде из форума
Отиваме на събиране-10 години от завършване на мъжа ми, събират се курса-само мъже, всеки води жена си.Срещу нас единия му съученик отива в другуя край на масата да говори с някой и тъпата му жена започва разговор с мен.И пак същите въпроси-женени ли сте, деца имате ли...в един момент се обръща към мъжа си в другия край на масата-Милооо, гледай, те са женени от 6 години и още нямат децаааа.Последва Вениното 'Мълчанието на аглената', оная овца се усети, защото аз изпаднах в супер сконфузна ситуация, а в такива случаи си глътвам езика и вика-Ами така де, не са като нас хората да бързат!.
Винаги ще има подобни изцепки за съжаление, понякога от несъобразителност, понякога от чиста човешка злиба.Незнам за вас, но аз още им се връзвам....... :(
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #8 -: Юли 15, 2007, 12:15:24 pm »
   :balk_103: Извод:Не се връзвай! :balk_103:
*

sami

• 1148
  • Обожавам малките ми куклички!!!!!!!
« Отговор #9 -: Юли 15, 2007, 12:22:05 pm »
Ех,мили момичета,тия въпроси за съжаление все си ги има. :(
Спомням си,преди около 2-3 години,бяхме отишли при една баба да я видим,и там дойде една друга бабичка,много проста горката.
И като почна,все едно че бях на изпит по математика:
Ама от колко години сте женени?
Аз и отговорих-от 6.
И нямате деца?
Аз казвам -не.
И като почна оная ми ти жена да се чуди...
-Как така,6 години сте женени и нямате деца!!!!!
А аз се шашнах,почнах да мрънкам нещо,тя пак:
-Ма може ли 6 години да нямате деца,ауууууу,ма как така?
Чак на другата баба и стана кофти и почна да и вика:
"Айде пък ти стига си питала."
Представете си само колко простотоя има на света!
Колко и беше чудно,че намаме деца! :balk_149: :balk_160:
За това милички,гледайте си вас и се опитайте да не обръщате внимание!
На нас това ни е болната тема,но има хора които просто не могат да разберът някои неща!
Целувки на всички! :balk_600:
Ще дойде време,когато всички ще станете щастливи и горди майки!
Тогава ще се затворят устите на простаците!

http://www.zdravei.bg/videos/id_6940/title_v
torija-rojden-den/http://bg-mamma.com/ticker/69256
*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
« Отговор #10 -: Юли 15, 2007, 13:50:54 pm »
А мен вече никой не ме пита. :(:balk_77:
Защото всички познати, близки и приятели знаят.
 mf_bounce8

Ама пък колко мноооооого пъти са ме питали и разпитвали.
За 14-15 години - даже не мога да ти сметна.

А най-кофти ми е било като ме питат:
А ЗАЩО НЯМАТЕ?

Все се чудех от къде да започна с обясненията.
Сякаш се оправдавах или им дължах подробен доклад.
Колко тъпа съм била  :balk_149:
« Последна редакция: Юли 15, 2007, 13:56:38 pm от eganeva »
*

vilimili

• 512
  • Ще ми липсваш много татко!Поклон пред паметта ти.
« Отговор #11 -: Юли 15, 2007, 18:02:01 pm »
Благодаря за подкрепата! :bighug:Знам,че на всички ни е задаван този гаден въпрос,но все ми става тъжно.Защо хората все гледат в чуждата паница?Защо са завистливи?Не могат ли да се усетят,че като сте женени толкова време,а още няма деца,значи има някакъв проблем?Толкова ли е сложно да имаш малко такт?За съжаление Ели,си много права:
питали са ни, питат ни и ще ни питат... Единстваният начин е, да се "имунизираме" с/у чуждото любопитство, което не винаги е враждебно, понякога е просто въпрос на такт!
Ами да се надяваме скоро да ни се усмихне щастието,та да се спрат глупавите въпроси! :goodluck:
« Отговор #12 -: Юли 15, 2007, 18:37:02 pm »
А най-кофти ми е било като ме питат:
А ЗАЩО НЯМАТЕ?
На един такъв въпрос преди време отговорих:
-Защото искаме близнаци и мислим да направим едно ин витро  :lol:
Физиономията си заслужаваше да се види  :lol: :lol: :lol:
Такъв отговор само съм си мислила да кажа, като ме питат така
и тогава просто ми се изплъзна. Стана ми много смешно  :D
*
« Отговор #13 -: Юли 15, 2007, 18:41:01 pm »
Вили, не обръщай внимание на хората, особено на недоброжелателните. Нали знаеш, някои питат просто от любопитство, други - по-злонамерено, трети - и те не са сигурни дали чуждото възпроизвеждане е чак толкова важно за тях, но за всеки случай да попитат, явно им липсват други интереси. "Жълтото", пикантерията, интимните подробности от нечий живот винаги ще са важни за някои. Някои хора са устроени по-перверзно от други и чуждата болка внася някакъв извратен оптимизъм и радост в техния мижав  живот. Отминавай ги такива. Аз ги съжалявам такива хора. Научи се да разпознаваш хората и на онези, жълтите просто не им обръщай внимание. Знам колко болка може да причини един даже уж невинно зададен въпрос на тази тема. Аз уж съм голям вече, разумен човек, но на тази тема цялата ми утроба се свива. Обаче такава ни е засега съдбата и трябва да се научим да се справяме с това и да не се поддаваме на чуждото внушение, че сме по-малоценни от другите, като все още нямаме деца. Защото ние временно нямаме деца, а те завинаги ще си останат душевно повредени хора. Решението не е в другите, а в нас. Успех и сила ти пожелавам!
*

janeta

• 272
  • Вече мама на двама сладури-моята сбъдната мечта
« Отговор #14 -: Юли 15, 2007, 18:54:04 pm »
Black rose това е фантастичен отговор за подобни тъпи и неуместни въпроси. Момичета възполвайте се от идеята на Розичка и при въпрос защо още нямате дете и запушете устите като й кажете че искате близнаци и мислите да си направите едно инвитро по този повод.
Истина е, че е пълно с душевно повредени и много нетактични хора. Липсата на дете е преходна и ви пожелавам на всички много скоро да забременеете и да запушите устите на всички тъпаци около вас с тъпи подмятания. Успех на всички към сбъдване на мечтите ви. И на всички по едно(може и две) сладки бебчета.
Валентин е на 7г.
Теодор е на 1г. и 2м.
*

Eli_

• 516
  • Тъпа и упорита !!!
« Отговор #15 -: Юли 15, 2007, 20:11:13 pm »
-Защото искаме близнаци и мислим да направим едно ин витро  :lol:

Това ми хареса !  :balk_47:
Аз също съм имала много такива ситуации, но просто свикнах вече да не обръщам внимание. Минах през най-различни фази - от рев ,до депресиране ,през озлобяване, после хапливост, сарказъм и т.н. Накрая ми падна пердето и почнах да отговарям каквото ми падне : " Ама аз родих ,ти не знаеш ли ? Даже две - едно след друго ,през три месеца ,още миналата година , да ми се маха това от главата,че да не го мисля вече . Ама как не си ли чула ???" :D  Или " Чакам Брат Пит да видя какво го е направил,че може да склоня и аз да му се пусна ,че откога ме врънка.."  :D  8O 8O 8O
Започнах да се забавлявам на опулени физиолномии ,а те умните хора разбират . Останалите не ме интересуват - жал ми е за тях. Има хора наистина не могат да разберат за какво става въпрос. Те не са виновни - да са живи и здрави ,но  човек винаги има право да се защити или да отреагира по някакъв начин ,когато го настъпят по болното място - кой както намери за добре. Така,че момичета моят съвет е : не се "стискайте" ами "режете" наред - поне олеква .  :)
Мисълта ми напоследък се върти в друга посока. Имам няколко нови познати ,за които разбрах ,че имат проблем с бебеправенето и незнам как да им помогна. Не съм ги питала директно ,разбрах от друго място ,но вече няколко пъти ми се случва да искам да кажа ,че ако мога да помогна...в смисъл с информация ,дори само да им кажа за сайта , но някакси ми застава буца на гърлото . Не смея въобще да засегна темата, като знам колко боли. :(
*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
« Отговор #16 -: Юли 15, 2007, 22:42:15 pm »
Ооооооо, Вени - благодаря за идеята!

:youwoman:
« Отговор #17 -: Юли 16, 2007, 23:50:40 pm »
Ооооооо, Вени - благодаря за идеята!
 :youwoman:
Няма проблем  :lol: Пари за авторски права като на приятели няма да искам  :lol: :lol: :lol:
« Отговор #18 -: Юли 17, 2007, 08:25:34 am »
Аз имам няколко приятелки, които също нямат деца. Едната е на възраст и май въобще не иска и да има. Другата ми казва, че било "Божа работа". Третата ми каза, че не е сигурна, че иска толкова много деца и май не държи. А една, която преди 4 години ми обясняваше как мъжът и можел да има деца, но въпреки това не ставало.. Тя била дърта и вече се била отказала. Обади ми се наскоро да ми каже, че заради това се развежда.. Направо се опулих! Тази последната ми спомена, че преди години мъжът и е прекарал орхиепидидимит(възпаление на епидидима на тестисите). Той обаче като се разболява е имал вече дете от предишен брак. Моя също е прекарал същото заболяване, но е бил съвсем млад и не е лекуван както трябва-не му е правена спермограма въобще, докато на съпруга и са казали, че може да има проблем, но хубаво, че има дете... Мойта приятелка си мислеше, че причината е в нея, но аз още тогава и казах, че вероятно той има поражения и оплодителната способност му е силно намалена.. Тя обаче ми заяви, че не било така, но аз и казах, че това заболяване си води до безплодие. Та сега след толкова години тя е решила, че иска дете и се развежда. Обади ми се и ми каза, че иначе при нея нещата са наред и ше прави опити да си забременее и да роди. Незнам, но не очаквах от нея да се разведе заради това, а с онези другите приятелки удрям на камък по въпроса за бебе. На всички съм казала за нашия сайт. Имам и такива познати, които ме питат, но аз отговорих, че опитваме, но не се получава засега.. Абе аз съм си малко директна-направо казвам и те млъкват.. Хич не ми пука!
« Отговор #19 -: Юли 17, 2007, 08:37:15 am »
Ох момичета, а на мен ми се е случвала още по-голяма простотия...

Аз нали съм си пухкава, а и се омъжих на дърти  :wink: години... Таа няколко месеца след сватбата доста приятели на нашите почнали да питат мам... Абе айде, стана ли баба, кога ще се ражда бебето...

Еййй, честно ви казвам, бях побесняла.... Абе то бива простотия бива, ама чак пък толкова :x

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!