Преди години,още по време на първия ми брак,две баби комшийки ме поканиха на гости у едната.Доста се учудих на тази покана,какво ли имам аз да си говоря с тях.Все пак отидох,бяха много настоятелни.Бяха направили кафенце,кекс,даже ми разрешиха да пуша,само да ме предразположат.Заподозрях нещо,но чак такава наглост не очаквах.Говорихме си общи неща и най-накрая едната вече си заби въпроса:Ами вашето бебе закога е запланувано все пак?Толкова години сте женени,какво чакате?Не ми се искаше да обяснявам на тази възрастна жена,че не всичко се случва по поръчка и има неща в живота ни,които не зависят от нас самите.Мислех си,че тя би трябвало да го знае.Като се прибрах се наревах хубаво.Дълго време не можех да се отърся от случката.Бях дълбоко наранена.Въпреки това запазих добрия тон и с двете.Скоро видях едната от тях и се заприказвахме,по скоро тя търсеше контакт с менТя ми сподели,че внучка й живее от десетина години с едно момче,много иска да си има бебче,но не се получава.Ходили на прегледи,тя претърпяла някаква операция,но нищо не ставало.Накрая все пак не пропусна да ме захапе ами ние какво чакаме.Питам се,какво ли още трябва да изживее тази жена,за да разбере,че не всичко в живота ни се се случва по график и има някой отгоре,който решава нещата,независимо от нашите желания.Питая най-добри чувства към внучката,но все си мисля,че изкупува греховете на баба си.