0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Профилактично
« -: Юли 14, 2007, 15:58:25 pm »
Може ли да се прави профилактично веднъж месечно веднага след МЦ интимен душ(вътрешен)с Триклобактер?И колко често може да се използва като интимен сапун за вънщно измиване.
*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
Re: Профилактично
« Отговор #1 -: Юли 14, 2007, 19:59:09 pm »
Честно да ти кажа - понятие нямам  :D
 :balk_159:
« Отговор #2 -: Юли 14, 2007, 20:05:45 pm »
Не е хубаво да се прави "вътрешно" измиване, освен ако не е предписано от гинеколог. А външно измиване с интимен гел може колкото често искаш (един-два пъти на ден, например). Въпреки че се твърди, че в дните преди и окоол ову е добре измиването да става само с вода, защото ако има лактобацили в интимния гел, те може да убият сперматозоидите още във влагалището.
« Отговор #3 -: Юли 14, 2007, 20:29:29 pm »
Преди 6-7 години гинеколог ме беше посъветвал веднъж месечно да правя вътрешни промивки с Триклобактер. Имах сериозна инфекция с няколко вида гадинки. Правих го може би 2-3 пъти докато се лекувах. След това не съм го правила, защото мразя вътрешните промивки. По-късно в този форум или някой друг прочетох, че Триклобактер е много силен и сериозно може да наруши нормалната флора на влагалището. Според мен не е подходящо да се правят промивки с Триклобактер. По-подходящо ми се вижда Лактофем - гинекологичната течност за вътрешно измиване. Но както са писали момичетата по-горе само по предписание на лекар. А иначе аз съм доволна от Лактофем - интимния гел за външна употреба. Избягвам да правя вътрешни промивки с каквато е да било.
« Отговор #4 -: Юли 15, 2007, 10:31:08 am »
В по-горния си постинг имах предвид Лактацид Фемина, а не Лактофем. Грешка на езика, извинявам се.
« Отговор #5 -: Юли 16, 2007, 20:08:53 pm »
Профилактично след цикъл можеш да ползваш вагизан таблетки а за външно измиваме Дерком или лактацид-той обаче има и гинекологична течност за промивки, но не е желателно да се ползва често, обикновения е подходящ за еедневна употреба, само външно.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
« Отговор #6 -: Юли 16, 2007, 21:47:32 pm »
  Аз също често имам проблеми с гъби и бактерии и искам да ползвам нещо профилактично.Бях ведяла реклама в едно списание за един гел,точно с тази цел, но не помня името му.Май беше нещо с Ф.,ако някоя от вас се сеща ,нека да пише.Мисля,че това нещо не е от дълго време на пазара!
  Аз съм ползвала ЛАКТОФЕМ ,но е много досадно.В един апликатор,на всеки 3 ден се слага гел и таблетка.Таблетките са 10 ,така че отива цял месец.И по време на употребата му получих някакво супер гадно течение ,но микробиологията нищо не показа.Това се случи на седмата таблетка.После си слагах глобули и ми мина.Реших да довърша Лактофема и се получи същата история.Сега даже имам едно хапче останало и хем няма да го ползвам,хем сърцето ме боли да го хвърля,защото струва23 лв. Интересното е ,че пише че няма странични реакции,а винаги когато си сложех гела с таблетката усещах щипене във влагалището.Може при мен да е съвпадение.
« Отговор #7 -: Юли 25, 2007, 14:52:29 pm »
Моето лично мнение е, че от всяко интимно средство за измиване или лечение може да се появят странични ефекти, дори и да го рекламират като безвредно. Лактопродуктите  съдържат лактобактерии, които избиват гъбичките във влагалището, а гъбичките отделят токсини докато измират - много по-неприятни токсини дори от тези, отделяни "приживе". Тези токсини могат да причинят сърбеж, течение и др неприятни усещания, сходни с усещанията, причинени от избуяването на гъбите. Аз самата съм получавала подобни изненади от прием на низорал и др антимикотици. Мисля, че е възможна аналогия и с лактопродуктите, макар да са по-слаби средства.

П.П. Би трябвало такива странични ефекти бързо да отминават и след тях да остава само положителния ефект...
« Отговор #8 -: Юли 27, 2007, 21:36:16 pm »
Низорала не е продукт за ежедневна употреба, а тези които са предвидени за такава, съответно трябва да са балансирани. Пък и профилактично не значи всеки ден, има си упътване, кога и по колко. Друг стестен продукт е ентеросан, който съдържа бифидус и ацидофилус.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]