апартаментът нов ли е или вече е живяно в него. Ако банята е на плочки,които мислиш да махаш, не си струва, много голяма мърсотия, а и майсторите прекаляват с цените намахане и изравняванена стената. Приятели се нанесоха преди година в много стар апартамент и вместо дакъртят плочките и блажната боя отгоре симонтираха влагоустойчив гипсокартон на стените и върху него налепиха плочките. С душкабина са и няма проблеми. При нас с такъв картон закрихме тръбите и е супер.
За размера на плочките има значение размера на банята.Това го знам от нашия майстор дето ни прави банята. Ако банята е малка малко са майсторите дето ще мотат да направят хубав наклон към канала с големи плочи. По добре не рискувай. Още несъм видяла майстор дето на прави нещата както трябва без даму висиш на главата, а и тогава не се получава винаги.
За тавана ние си взехме влагоустойчив гипсокартон, ще гопознаеш, че е зелен, другия дето е за сухи стени и не издържа на вода е сиво-бял. Стана много гот, за осветлението ще ти трябва силиконов кабел, нищо, че е между окачения таван и истинския, нали над тебе има друга баня ако там нещата не са наред може да намокри каела. Накарай майсторите да ти слагат силикон където връзват жиците. На мен приятел ел. техник ми го прави и каза,че така най-добре се изолира от влага и вода. Над нас има една стара баня дето .... как не е протекло още не знам.
ЗА латекса ... всяко лято мъжът ми прави някакъв ремонт накъде - вила, къща, роднини, все с боро боядисваме супер съм доволна. На вилата сама си тонирах цветовете, че съм капризна на цветове, а и исках да съм сигурна, че точно това зелено е онова дето пасва та тая стая. Целия двор оплесках,тогава защото правих мостри върху хартия, слагах ги върху стените ... ама сега като дойдат приятелите питат къде сме си тонирали латексите и аз гордо казвам "на двора".
За детските стаи има страхотни тапети сладурски тапети, с латекс не можеш да го дакараш така.
Толкова от мен, обади се като почнеш кухнята. Там съм експерт нали живея с майстор на кухни та ги чаткаме тия работи.
Гласувай за мен и за моето бебе инвитро на
http://www.bankazaidei.com/?p=top&id=981&s=