0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Искам още съвети за обзавеждане ...
« Отговор #60 -: Юли 17, 2007, 09:52:21 am »
Гане , за Троян съм чувала само. Казваш хубави са им мебелите?
Ако се чуеш с твойте хора , непремено вземи координати , ще ти бъда благодарна! :D
 Да ви кажа напоследък се убеждавам ,че купуването на парче си е голямо хабене на нерви. Сега се ориентирам към една голяма фабрика за мебели. Правят ти дизайн на целия апартамент от цвета на стените ,през мебелите ,килимчета до пердета. Проекта е безплатен ,ако си поръчаш при тях. Предлагат разни гъделчета , като например -вградена в гардероба дъска за гладене , падащи закачалки...
Хм , ще ги видим! :wink:
 Вчера се приключи етапа - осветление. Зор си беше ,да ви кажа. В хола кухненския бокс ми е със светещ панел над бар плота , разделих се с идеята за романтичен полилей , сложихме осветителни тела с цвят старо злато , едното е във форма на три лъча ,а другото на малка спирала /отворен кръг/ . В къта за трапезария ,обаче ,си оставих висящ плафон  в същия цвят.
 Голям гаф стана с осветлението за баня. Мъж ми ги поръчал по каталог. Пристигат , слагаме ги и хоп, .....изненадаааа! Една мижава светлина ,колкото да си видиш силуета. Връщаме се в магазина , ами това е положението тези лампи светели само с крушки 40 вата. Ей ,казвам му , ти сигурно искаш да допълним осветлението със свещи  ,из цялата баня ,нали ? :lol:

 Романтика си позволих в една от другите стаи , един прекрасен полилей в бяло ковано желязо . Там ще си сложа и люлеещия стол. Там ще си излея душата...и един ден в тази стая ....ох , един ден. Мечтая си ! :balk_109:
« Последна редакция: Юли 17, 2007, 09:57:16 am от Efirche »
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Искам още съвети за обзавеждане ...
« Отговор #61 -: Юли 17, 2007, 10:24:09 am »
Ефи, ще ги питам. На мен много ми харесаха техните мебели. Иначе имам приятелка, която също си поръча обзавеждането от там. Целия апартамент е с мебели от там, по поръчка. Материала е стар орех, много е красиво. Като ги гледам - няма никъде изметнати ъгли, некачествено залепени кантове или нещо подобно. Доста качествена изработка и има всякакви модели. Можеш да си избереш за целия апартамент.
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
Re: Искам още съвети за обзавеждане ...
« Отговор #62 -: Юли 20, 2007, 15:08:40 pm »
Благодаря ви за мненията по въпроса с плочките :D Бе то визуално е най-добре да е една настилката, ама като гледам сега какво става около нашата кухня, ми се струва, че паркетът ще стане на нищо :lol: (ламинат, може и да става, ама естествен?). Затова си мисля за един ред плочки 60 на 60, колкото е и ширината на кухненските шкафове, а и съм замислила такова осветление отгоре, та се надявам да стане добре :D
Благодаря ти, Бени!







Re: Искам още съвети за обзавеждане ...
« Отговор #63 -: Юли 20, 2007, 16:02:22 pm »
Момичета, бихте ли казали вие с какво кухненско обзавеждане сте?  Аз искам да имам шкафове до тавана, за да няма луфт, който събира прах и на едно място само (не съм в София :)) ми направиха проект, на русенска фирма, на който само шкафовете, без уредите, са 6500 лв.  Струва ми се доста, не говоря за голяма кухня или нещо специално, не е истинско дърво също.  Освен това фирмата имала много поръчки и не можели да ни направят маса и столове, а то от фирма до фирма цветовете на едно и също са доста различни...  Ходих в Арон, но от там отказаха да правят шкафове до тавана, не влизало в техните модули такова нещо, имали си стандартна височина.  Вариантът за поръчка в магазин в София малко ме плаши, защото не зная транспортът до какво допълнително оскъпяване ще доведе.  Много харесвам Икеа, но и то става малко кон за кокошка като идеш с нает бус до Солун...  Споделете вашия опит, моля.
Re: Искам още съвети за обзавеждане ...
« Отговор #64 -: Юли 20, 2007, 17:41:31 pm »
Принцеска, то за 3000 евро от Икеа ще си купиш и шкафове и уредите с тях. Особено ако кухнята не е голяма  :D
То и превоза да вклиу4иш пак ми изглежда по-изгодно. Освен ако не става дума за някакъв супер дизайн, но пък Икеа имат винаги свежи и "модерни" кухни.
Пък и не били от дърво  8O Да не са от инокс  :lol:
Re: Искам още съвети за обзавеждане ...
« Отговор #65 -: Юли 20, 2007, 17:47:50 pm »
Мацки , дайте линк за тази Икеа , моля!

Принцеска ,моята кухня е от "Гарони" . Страшно съм доволна! Скъпичка ми излезе ,обаче си струваше.
http://mebeligaroni.com/products.php?id=5&page=3
Re: Искам още съвети за обзавеждане ...
« Отговор #66 -: Юли 20, 2007, 18:04:26 pm »
http://www.pcastuces.com/logitheque/ikea.htm
Ефи, аз намирам само на френски естествено, не знам дали говориш. Но ако е така виж линка. В ляво е колекцията с мебели, продават се във вси4ките им магазини, в която и да е страна. А в дясно можеш да си "проектираш" кухнята+ да видиш колко струва.
*
Re: Искам още съвети за обзавеждане ...
« Отговор #67 -: Юли 21, 2007, 08:57:36 am »
http://www.ikea.com/
От тук си избираш държава, каталози и т.н.

Принцеска, най-добрият вариант за Икеа може би е да намерите приятел с микробус...
Иначе нашта кухня е Икеа - аз съм много доволна, вратичките са масив-бук, дизайн е доста приятен, механизмите са им супер, а има и разни джаджи, дето страшно помагат за организацията, а отгоре на всичкото я уцелихме на разпродажба и ни излезе около 700-800 евро - 3.50 дълга, плюс остров в средата на кухнята. Единственото е, че работят с модули, но пък имат добро разнообразие на размери и за мен не беше проблем да си ги напасна на размерите на стаята.
Успех!
« Последна редакция: Юли 21, 2007, 09:05:40 am от Bora82 »
Re: Искам още съвети за обзавеждане ...
« Отговор #68 -: Юли 21, 2007, 09:26:00 am »
Viarvam ,Bora82, много благодаря ! :hello:
Re: Искам още съвети за обзавеждане ...
« Отговор #69 -: Юли 21, 2007, 09:33:21 am »
Аааа, знаех си, че мога да разчитам на вас!  Bora82 и Efirche, много ви благодаря.  Започвам да разчиствам препятствията по пътя към Солун :D.
Re: Искам още съвети за обзавеждане ...
« Отговор #70 -: Юли 21, 2007, 09:52:10 am »
А как става с поръчките ,с транспорта!
Харесах си един диван , и сега ? :ask:
*
Re: Искам още съвети за обзавеждане ...
« Отговор #71 -: Юли 21, 2007, 14:43:58 pm »
Аз лично не съм ползвала техен транспорт и не мога да ти помогна.
Предполагам, че можеш да се обадиш и да се поинтересуваш, де  :)
Re: Искам още съвети за обзавеждане ...
« Отговор #72 -: Юли 21, 2007, 16:29:18 pm »
Идеята на вериги като ИКЕА и КОМО, които има в София например, е да не предоставят допълнителни услуги като доставка и монтаж.  За тази цел са благоверните ни и техните приятели.  Така че,  да :balk_193: любимите ни мъже, а ние ще си избираме продуктите  :balk_115:.  По този начин и цените в тези магазини са сравнително по-ниски от подобни продукти на други места. 
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Искам още съвети за обзавеждане ...
« Отговор #73 -: Юли 23, 2007, 16:32:33 pm »
Фреши, ако не сте решили твърдо за душкабина, помисли пак за вана. Сега има прекрасни и удобни вани, в които спокойно можеш да къпеш бебето - на стойка докато е малко (има специални за вана) и директно вътре след шестия месец примерно. Симеон изпада в луд възторг като го къпем във вана :lol:
На ръба на ваната се монтира лайсна и за нея се закрепя преградата, другия вариант - преградата се закрепя за стената, отваря се като вратичка, а в долния й край има гумено уплътнение, което прилепва за ръба на ваната.
Не си слагай стъклена мивка и стъклен плот, освен ако не искаш да търкаш непрекъснато. Помисли добре и за вентилацията, най-добре е отдушникът да е възможно най-близо до душа.
За 60-те см плочки в кухнята - на мен ми се виждат малко, но ако визуално изглежда добре, сигурно ще ви е достатъчно.
Нашите мебели ги взехме от Аико, от меката мебел съм много доволна - супер удобна е, не съм била на по-удоен диван, дамаските ги избрахме на място, имаше богат избор. Нашите са доста светли и непрактични, но иначе са много здрави.
Ако ще си правите окачени тавани с вградено осветление ви трябва специалист. В предишната квартира много си патихме от такъв таван с неинтелигентно разположение на луничките :D
Ще имате ли тец там или ще сте газифицирани?


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
Re: Искам още съвети за обзавеждане ...
« Отговор #74 -: Юли 27, 2007, 09:42:14 am »
Холова гарнитура от естествена кожа - какво ще кажете ?
То ние вече я поръчахме ,де , надявам се , не сме  сгрешили!
*
Re: Искам още съвети за обзавеждане ...
« Отговор #75 -: Юли 27, 2007, 15:44:22 pm »
Аз си мисля, че много лесно се поддържа. Не знам дали лятото не запарва, а зимата да държи по-студено, но при всички положения не е трудоемка поддръжката. Ние бяхме аха, аха да поръчаме, но се отказахме в последния момент и взехме с дамаска, защото този модел който искахме не се предлагаше с кожена дамаска.
Re: Искам още съвети за обзавеждане ...
« Отговор #76 -: Юли 27, 2007, 17:18:43 pm »
ЗДРАВЕЙТЕ ОТ МЕН, АЗ ИСКАМ ДА ОТГОВОРЯ НА MIMI_LEO ЗА ЩОРИТЕ: КАКТО КАЗА CYGNUS , ТОВА СА РОЛО ЩОРИ. ЗА ДА СИ ПОРЪЧАШ ТАКИВА, ТРЯБВА ПРОФИЛА НА СТЪКЛОДЪРЖАЧА ДА Е С ПРАВ ЪГЪЛ, А НЕ ЗАОБЛЕН, ИНАЧЕ НЕ МОЖЕ ДА СЕ МОНТИРАТ. НИЕ СИ БЯХМЕ ХАРЕСАЛИ ТАКИВА, НО КОГАТО ДОЙДОХА ДА ВЗИМАТ РАЗМЕРИТЕ НИ КАЗАХА, ЧЕ НЯМА ДА СТАНЕ. ИНАЧЕ ПРОВЕРИ ФИРМА ВАЛДА-ТЕ ПРЕДЛАГАТ ТАКИВА ЩОРИ. И НЕ САМО ТЕ, РАЗТЪРСИ СЕ ИЗ ИНТЕРНЕТ И ЩЕ НАМЕРИШ
А ОТНОСНО ОВЗАВЕЖДАНЕТО:НИЕ СЪС СЪПРУГЪТ МИ ОЩЕ ОБЗАВЕЖДАМЕ АПАРТАМЕНТА И ЗА СЕГА УСПЯХМЕ ДА ОБЗАВЕДЕМ КУХНЯТА И СПАЛНЯТА.ВСИЧКО СИ НАПРАВИХМЕ ПО ПОРЪЧКА ПРИ ЕДИН МАЙСТОР И СМЕ МНОГО ДОВОЛНИ ОТ РАБОТАТА МУ.МЕБЕЛИТЕ СА НАПРАВЕНИ МНОГО ДОБРЕ И ИЗГЛЕЖДАТ И НАДЕЖДНИ(НАДЯВАМ СЕ  :wink: )
ТОВА, КОЕТО ВИДЯХМЕ ПО ПОВЕЧЕТО МАГАЗИНИ НЕ МИ ХАРЕСА-МЕБЕЛИТЕ ИЗГЛЕЖДАХА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ПАЯНТАВИ, А ТЕЗИ, КОИТО БЯХА ХУБАВИ БЯХА НА НЕВЕРОЯТНИ ЦЕНИ
ПРИБЛИЗИТЕЛНО ЩЕ ВИ КАЖА, ЧИ СПАЛНЯТА НИ ИЗЛЕЗЕ КЪМ 1800ЛВ.,ВКЛЮЧВА СПАЛНЯ О ЧЕКМЕДЖЕТА ПОД МАТРАКА, КОИТО СЕ ИЗДЪРПВАТ,2 НОЩНИ ШКАФЧЕТА, СКРИН И ЧЕТИРИКРИЛЕН ГАРДЕРОБ С ПЛЪЗГАЩИ ВРАТИ И НАДСТРОЙКА
ЗА КУХНУТА Е ТРУДНО ДА ОПИША, НО МОЖЕ ДА Я СНИМАМ И ДА Я ПОКАЖА, НО КУХНЕНСКОТО ПЛЮС БЮРО ЗА КОМПЮТЪРА НИ ИЗЛЕЗЕ КЪМ 2000ЛВ.
КАТО ЦЯЛО СЪМ МНОГО ДОВОЛНА И СМЯТАМ, ЧЕ ОБЗАВЕЖДАНЕТО И ЗА ДРУГИТЕ ДВЕ СТАИ ЩЕ ГО НАПРАВИМ ПРИ СЪЩИЯ ЧОВЕК.
« Последна редакция: Юли 27, 2007, 20:21:21 pm от mariq_m3 »
Re: Искам още съвети за обзавеждане ...
« Отговор #77 -: Юли 28, 2007, 21:38:47 pm »
Мерси много за отговора mariq_m3 . Вече поръчахме такива от Ролпласт един познат ще ни ги слага  :wink:но пък Ролпласт взеха че излезнаха отпуска :x. Така че чакам да ги получа септември. Поне за следващото лято ще са ми от полза.
Re: Искам още съвети за обзавеждане ...
« Отговор #78 -: Юли 30, 2007, 21:23:45 pm »
Успешни ремонти, свежи идеи и обзавеждане по ваше желание :)
Предлагам ви най - модерната баня в момента според спецовете по интериора  :lol: :
Re: Искам още съвети за обзавеждане ...
« Отговор #79 -: Юли 31, 2007, 14:17:47 pm »
Ултра, на газ ще бъдем.

За ваната - и аз все си мисля, че за къпане на детенце е най-удобно, а и мястото ни е такова, че най-лесно ще се сложи вана, обаче ние и двамата въобще не ползваме. В сегашното ни жилище имаме вана и не сме я ползвали от 4 години нито веднъж. (а само си я търкаме :lol:). Аз преди може и да съм взимала по някоя вана, но откакто не трябва да се претопляме, особено мъжо, съвсем не стъпваме в нея и съвсем изгубихме този навик. Друго - бих си сложила с удоволствие вана, ама да има място и за един душ отделно :lol:, че иначе преди всяка вана трябва яка хигиенизация :lol:

И мъжът ми се замисли за естествена кожа на меката мебел, с идея да се почиства по-лесно, докато гледаме малки деца :D - ама я да каже някой с такава, дали запарва?
Благодаря ти, Бени!