0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Искам още съвети за обзавеждане ...
« Отговор #20 -: Юли 13, 2007, 14:34:11 pm »
тая тема ще стане май постоянна :)

препоръчвам на всички да поглеждат и във форума на бг-мамма "Нашият дом". особено темата "Втори път не бих..." - има ценни неща.

относно личащите капки и замърсяване върху подови плочки в банята, да ви кажа, че в тая тема бяха споменати на практика всички цветове като изобличители на капки... не знам, аз имам леко гланцови тъмнозелени (като тъмен малахит) плочки на пода в банята - нищо не им личи.

горещо подкрепям съвета за намазване на фугите с фугафикс и щателната проверка на наклона в банята.

стъкло в баня и малко дете - мммм... не мисля.

стените така или иначе трябва да си изстрадат детството, така че едва ли е важно с какво ще са боядисани сега, по-важно е да могат лесно да се пребоядисват.

дамаската - ако не е кожена или нямаш отгоре покривало, всякаква дамаска ще загине безпощадно под мъничките пръстенца.

за сливенските килими четох, че много се скубели. ние имаме такъв - вълнен, сливенски, в едната стая - не се скубе, обаче смърдя 2 години на некаква химия.
ония на арте еспина са мамата си трака като цени, а и честно казано - прекалено са буйни като дизайн. на раковски в началото имаше един магазин за килими, където правеха и по поръчка. пак за много пари.

апропо, някой да знае къде изкупуват стари пиана? имам едно за продан.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #21 -: Юли 13, 2007, 14:36:54 pm »
Забравих  :oops:
Искам да ви попитам за съвет относно тези наклонените прозорци на тавана (капандури) какви шори и пердета може да им се сложат???
каква марка са ти прозорците?
Баткото - 11.12.2004 г., по-малката сестра - 07.01.2008 г.
*
« Отговор #22 -: Юли 13, 2007, 14:47:00 pm »
Нещо такова си го представям и ми харесва или в охра или в бяло :)
Е, зависи как е решена цветово стаята разбира се :)

« Последна редакция: Юли 13, 2007, 15:05:40 pm от cygnus »
*
« Отговор #23 -: Юли 13, 2007, 15:03:09 pm »
Ех че готина темаааа :D
ние приключихме успешно есента с тези хубави емоции, но да споделя опит и аз.
Препоръчвам с две ръце кожена мебел за хола, естествена кожа разбира се, именно с цел отглеждане на деца, по-лесно и удобно за почстване от това няма. Деси повръща, маже, плюе редовно, забърсвам с влажна кърпа и няма и следа.
За банята, и аз като Лили съм за светли плочки, не само за простор, нашата баня е голяма и с прозорец, но сме с бели плочки на стените - първо се почистват лесно, второ не им личи толкова като са напръскани с вода, представи си какво е да са тъмни на капки, ужас. Друго много важно, не си слагай грапави плочки на пода, много трудно се чистят. В банята си направете окачен таван, много е удобно и красиво.
За коридор и бокс гранитогрес, но от полирания, чисти се безкрайно лесно :D
Латекса ни е на оргахим, нямам никакви оплаквания, с две ръце стана перфектно, като се има предвид, че ние си боядисвахме апартамента. Според мен няма смисъл да се хвърляш на скъпи бои и скъпи майстори, защото при нас например се напука тавана в хола и детската, защото комшиите се наводниха :? възможно е да се получат и леки пукнатинки от слягането на блока ако е нов, а в коридора стената ни е ужасно мръсна от количката, защото я паркираме там, така че след 3-4 г. максимум ще се боядисва пак.
Не затрупвай с мебели, за дете ще ти трябва много пространство за кушари, за легло, за кът за игра и т.н.
Хайде разказвай сега как върви обзавеждането:D
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #24 -: Юли 13, 2007, 15:12:10 pm »
Ех, и аз обичам много да обзавеждам и да разглеждам обзавеждане и мебели, ако мога да спя в мебелните магазини :) Научих се да публикувам снимка, не е за вярване. Това е моя хол, ама е много голяма нещо снимката, иначе бих публикувала и други :(
Лошото е, че непрекъснато ми се ще да ремонитирам, а възможностите ми не са неограничени, а и любимия, както повечето мъже мрази ремонти и обзавеждане, въпреки, че не го занимавам......

« Последна редакция: Юли 13, 2007, 15:34:52 pm от Nina »
« Отговор #25 -: Юли 13, 2007, 15:16:27 pm »
Мерси много за съветите. За съжаление незнам на коя фирма са прозорците.
Сygnus от къде мога да си намеря такива щори??? Единствено във Велукс знам че има такива, но те ставали само на техни прозорци, а нашите със сигурност не са на тази марка. :ask:
*
« Отговор #26 -: Юли 13, 2007, 15:32:56 pm »
Mimi, мисля, че се водят ролетни текстилни щори или роло щори (goole ще ти извади фирми ако пуснеш роло щори)
  и би трябвало във всеки магазин за щори да могат да ти отговорят.
« Последна редакция: Юли 13, 2007, 15:46:40 pm от cygnus »
« Отговор #27 -: Юли 13, 2007, 15:36:13 pm »
А аз се чудя за мебелите в спалнята и трапезарията.
Не харесвам особено , ПДЧ-та ,МДФ-и и пр. плоскости пълни с лепила и химия , обаче пък дървото в прекалено количесво прави дома да изглежда като вила.
Бях се насочила към фирма работеща само с ест. дърво , но.. едни приятели се оплакаха ,че спалнята им ,купена от там се разцепила в края на първата година, явно работят с лош материал. Фирмата е от Велинград.
 Напоследък пък открих друга фирма ,също работеща с дърво , обаче вместо лаково покритие , използват бои , ефектно става , но изобщо не си личи ,че е дърво..
Още се колебая , а няма за кога , помагайте , моля ! :)
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #28 -: Юли 13, 2007, 15:47:18 pm »

Преди 3-4 години се обзавеждахме, избрах тази спалня защото е плътно на пода, с два матрака е които се вдигат един към друг и под тях се побира много багаж. Беше много прилична цена ~800лв. за всички модули без тоалетката.

п.п. Мебелите са Арон, платихме си 6% от сумата за монтаж, за да важи гаранцията. Към момента нямам ни една забележка относно качеството и монтажа.  :D
« Последна редакция: Юли 13, 2007, 16:03:11 pm от evro »

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #29 -: Юли 13, 2007, 15:47:25 pm »
  Ами какво да кажа - естественото дърво е тежко, трудно се почиства (ако не е обработено допълнително) и в общи линии отива само за мебели стил класика. За модерни мебели определено МДФ е по-добрият вариант, не че няма и такива от естествено дърво де. Аз за химията не бих се притеснявала - лаковете, с които се обработва естественото дърво се поставят накрая - случва се да не са добре изсъхнали и да ги дишаш със седмици, докато при МДФ - този момент го няма. ПДЧ - само за мебели с прави ръбове, всичко изкривено и овално не може да се направи с този материал.
  Според мен естественото дърво е за големи помещения с "тежко" обзавеждане и характерен стил. Всичко е до вкус де.
  Недостатъкът при твоите приятели или е грешка при работата или е имало скрита пукнатина в дървото (това никой не може да го предвиди).
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #30 -: Юли 13, 2007, 15:51:32 pm »
Ефирче, да ти кажа има спални комплекти от масивно дърво, което хич не изглежда като за вила, ама цените му и те са масивни.... аз живея в къща на етаж аз, мъжо ми и баба ми. За нейната спалня купих мебели Арон и се разпаднаха на втория месец, особено спалнята, а баба е кротка :), представи си ако имаше екшън на тая спалня. За нашата с любимия си взехме българско, предполагам ПДЧ, хем по-евтино, хем е по-здраво. Ей я на:

« Последна редакция: Юли 13, 2007, 15:53:37 pm от Nina »
« Отговор #31 -: Юли 13, 2007, 15:51:40 pm »
Ей, много ви благодаря за включването, на мен тази тема по принцип ми е много приятна.  :D :D Ами да дам малко разяснения и аз: То и нашият апартамент още няма Акт 15, но се надяваме, да е скоро, така че от края на лятото или есента трябва да почваме да стягаме това онова. И на мен ми се иска да премислим хубаво предварително нещата, (доколкото може, разбира се) с оглед да се съчетаят по-добре, да ги караме в правилна последователност, а и не на последно място да имаме някаква представя за насочването на лимитирания бюджет по пера (да не останем без кухня накрая, например  :lol: :lol:). С една програмка – Visio, даже сме си нахвърляли идеите за обзавеждането.
Апартамента си го търсихме голям откъм брой стаи, и имаме една голяма дневна, (за която вече ви писах), кухнята на която е в дъното, а меката мебел – при прозореца. Както знаете, не може човек да си намери перфектния апартамент, винаги се налагат някои компромиси  :?– например ми се искаше, при кухнята също да има прозорец, ама няма. (Няма и на банята, а в моето жилище сега има и е много хубаво). Настилката навсякъде мисля да е паркет, само в коридора и един ред покрай кухнята гранитогрес. Имаме и три спални (такъв си го търсихме) – една спалня, един кабинет/стая за гости, и най-хубавата, голяма и светла стая – детска  :D :D. Санитарни помещения имаме две, не са малки, но не са и големи. Душ кабините нещо не ме кефят, не обичам, а вана сега имаме, ама не я ползваме, ами само я мием, затова ми се иска сега да си оформя душ пространство с праг на пода – ще е нещо като 90см на 170см. От няколко години модната тенденция за преградите е стъкло, а и на мен най ми харесва, даже некантирано, и колкото по-малко снадки, ръбчета и т.н., толкова по-хигиенично ми се струва. Стъклото е закалено и е специално за тази цел (например може да сте виждали на RAVAK, или в София производител Кристиян и Нейко), но един водопроводчик също ми каза, че му се вижда опасно, ако човек падне. :? Тази другата материя за прегради нещо не ми харесва, но ще помисля още. По въпроса с цветовете аз определено съм за светлото – затова искам и паркетът да ми е по-светъл, а латексът определено ще е в съвсем светли тонове (колебая се за някакъв цветен акцент в дневната?). За банята – също преобладаващо светло. Сега на мода са и фризове с флорални мотиви, които доста ми допадат.
Харесала съм си едни диванчета от Канор, дето можеш да си ги поръчаш с каквато дамаска искаш. Колебая се между някаква текстилна материя и еветуално естествена кожа, но естествената кожа е доста по-скъпа, а децата не могат ли лесно да речем да я продупчат?

Благодаря на всички за предложенията за конкретна информация и на Касси за майстор, определено ще са ми полезни, като му дойде времето, и ще ви питам :D
« Последна редакция: Август 05, 2007, 10:16:18 am от FreshBreeze »
Благодаря ти, Бени!

« Отговор #32 -: Юли 13, 2007, 16:08:52 pm »
  Ами какво да кажа - естественото дърво е тежко, трудно се почиства (ако не е обработено допълнително) и в общи линии отива само за мебели стил класика.
Лан и като заговорихме за класика , много ми е на сърце този стииил ,но пък нямам толкова пространство , да му се не видиии.. :(
И паричките не стигат....
Ето тук са "моите " мебели ,само ,че другия път :wink:
http://www.evrika.bg/
« Последна редакция: Юли 13, 2007, 16:44:37 pm от Efirche »
*
« Отговор #33 -: Юли 13, 2007, 16:50:50 pm »
Ето малко впечатления и от нашия ремонт, завършил  наскоро:
1. В кухнята сме с много красив гланциран светъл гранитогрес 60х60 - търкам го до умопомрачение всеки ден, защото всичко много личи.
2. В коридора сме с матов гранитогрес в светли преливащи цветове - там нищо не личи и се оказа много практичен.
3. За меката мебел - определено естествената кожа се поддържа най - лесно. Не вярвам, чак пък да я надупчат :lol: Ако е дамаска, гледай да може да се сваля и да се пере. ЗА изкуствебната кожа съм чувала, че много запарва.
И още нещо - ако ползвате доставка за нещо - хубаво оглеждай всичко. Ние сега сме с други плочки в банята, а не тези, които харесахме, платихме и поръчахме да ни доставят - защото мъжът ми не открил особена разлика между жълто и оранжево.

Джам, ще питам мъжа ми за пианото - отдана търсеше да си купи на старо, и ще ти пиша на лични.
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #34 -: Юли 13, 2007, 22:05:00 pm »
А аз се чудя за мебелите в спалнята и трапезарията.
Не харесвам особено , ПДЧ-та ,МДФ-и и пр. плоскости пълни с лепила и химия , обаче пък дървото в прекалено количесво прави дома да изглежда като вила.
ако можеш да си го позволиш ракитата е вариант

За банята – също преобладаващо светло. Сега на мода са и фризове с флорални мотиви, които доста ми допадат.
абсолютно подкрепям че е необходимо да има някакво раздвижване на общия фон само дето аз си представям морски мотиви а не флорални. само да ти напомня нещо което не спирам да напомням и на себе си като гледам за плочки за банята - избери си ги такива които да не те дразнят следващите ок 10 год...нека си го кажем директно - много малко хора могат да си позволят като им писне цвета или мотива на плочките в банята просто да ги сменят. така че аз като гледам първата ми мисъл е колко време ще мога да ги гледам без да почне да ми се драйфа от тях :lol:
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
« Отговор #35 -: Юли 13, 2007, 22:08:53 pm »
избери си ги такива които да не те дразнят следващите ок 10 год...нека си го кажем директно - много малко хора могат да си позволят като им писне цвета или мотива на плочките в банята просто да ги сменят. така че аз като гледам първата ми мисъл е колко време ще мога да ги гледам без да почне да ми се драйфа от тях :lol:

Лили, и аз съм така и все търся компромис между модерното в момента и класическо решение.
*

лили

• 2151
« Отговор #36 -: Юли 13, 2007, 22:19:12 pm »
а ако ти кажа колко хич няма избор на морски мотиви в момента :x. минала им била модата :lol:. баси. на всякъде само цветя :x. в един единствен магазин намерих някакъв морски мотив изобщо...добре че за пореден път ни изгониха та отпадна ремонта на банята че иначе се го бях закъсала 8) :lol:
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #37 -: Юли 13, 2007, 23:15:07 pm »
Фреши, по принцип избягвай стъкла там, където има деца. Моя племенник се наряза на стъклената врата в свекърва ми, хем е голям. Стъклата ги привличат като с магнит. По въпроса за ваната - ако имаш топла вода непрекъснато и не си на бойлер, то това за теб е най-удобното решение за времето, когато бебето ще дойде - къпането вътре и после приучването към плуване става идеално. Аз къпех Алекс непрекъснато във ваната, на стойка. Малкият си се разхожда вътре и ако се наложи да ходим някъде, където няма вана имаме огромни проблеми с къпането. До скоро го беше страх от къпането с душ.
За меката мебел - има мека мебел, която е с ципове и се сваля дамаската, за да може да се пере. Можеш да си избереш такава и да си я переш когато решиш. По-тъмните дамаски са по-добри при наличието на деца :)
Ефи, имаме едни приятели, които си поръчаха мебели от Троян. Много са готини, дърво са и са доста добра изработка. В Троян поне има доста фабрики, за съжаление не мога да ти дам координати обаче, тъй като те са във Варна :( Много са доволни от тях, не бяха бомбастично скъпи, а са доста красиви, изглеждат почти по същия начин като тези, които ти си показала. Освен това мисля че им ги бяха изработили в доста нормален срок.
Аз имам в спалнята ПДЧ и съм много доволна. Цялата спалня е от такъв материал. Само в началото имах проблеми с миризмата, но после всичко премина.
За банята - ние имаме напръскано в бледозелено плочки и почти не се забелязва като се напръска с нещо. Брат ми си купи една машинарийка дето му помага да чисти безпроблемно и без да се мори особено. Работи с пара, има едни накрайници дето се въртят и ти вършат работата :wink:
За мебели в хола - търсете си такива, които нямат много открита площ, могат да се затварят с ключалка или по някакъв друг начин, тъй като малките деца са много изобретателни. Направете си затворен тв шкаф, в който можете да съберете и уредба и двд, защото копчетата са основно занимание за децата. И най-важното условие - контактите ви да са на високо, защото първото, което се научава едно дете, след като почне да се движи само е да бърка там.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
« Отговор #38 -: Юли 14, 2007, 10:30:23 am »
Това е любимата ми тема вече повече от 5 год. Толкова продължават ремонтите в къщи - не през цялато време разбира се. Но с малко пари ремонтите вървят бавно.
Защото стана дума за баните, исках да ви покажа ние какво си направихме в банята. Дълго варме избирахме плочки и все не си избирахме нищо. Накрая се спрахме на вариянт прости плочки, но с акцинт на стената. Пускам да видите този акцент:

*

лили

• 2151
« Отговор #39 -: Юли 14, 2007, 15:33:32 pm »
дамаската на дивана на сестра ми е от нещо което прилича на микрофибър, но не поема течности и др. подобни. тя ми е казвала че децата многократно са разсипвали сокове и пюрета на нея но с едно забърсване се оправят нещата. за разликата от кожената мебел обаче като седнеш на нея задника ти не залепва и не се спарва :wink: :lol:
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!