Ей, много ви благодаря за включването, на мен тази тема по принцип ми е много приятна.
Ами да дам малко разяснения и аз: То и нашият апартамент още няма Акт 15, но се надяваме, да е скоро, така че от края на лятото или есента трябва да почваме да стягаме това онова. И на мен ми се иска да премислим хубаво предварително нещата, (доколкото може, разбира се) с оглед да се съчетаят по-добре, да ги караме в правилна последователност, а и не на последно място да имаме някаква представя за насочването на лимитирания бюджет по пера (да не останем без кухня накрая, например
). С една програмка – Visio, даже сме си нахвърляли идеите за обзавеждането.
Апартамента си го търсихме голям откъм брой стаи, и имаме една голяма дневна, (за която вече ви писах), кухнята на която е в дъното, а меката мебел – при прозореца. Както знаете, не може човек да си намери перфектния апартамент, винаги се налагат някои компромиси
– например ми се искаше, при кухнята също да има прозорец, ама няма. (Няма и на банята, а в моето жилище сега има и е много хубаво). Настилката навсякъде мисля да е паркет, само в коридора и един ред покрай кухнята гранитогрес. Имаме и три спални (такъв си го търсихме) – една спалня, един кабинет/стая за гости, и най-хубавата, голяма и светла стая – детска
. Санитарни помещения имаме две, не са малки, но не са и големи. Душ кабините нещо не ме кефят, не обичам, а вана сега имаме, ама не я ползваме, ами само я мием, затова ми се иска сега да си оформя душ пространство с праг на пода – ще е нещо като 90см на 170см. От няколко години модната тенденция за преградите е стъкло, а и на мен най ми харесва, даже некантирано, и колкото по-малко снадки, ръбчета и т.н., толкова по-хигиенично ми се струва. Стъклото е закалено и е специално за тази цел (например може да сте виждали на RAVAK, или в София производител Кристиян и Нейко), но един водопроводчик също ми каза, че му се вижда опасно, ако човек падне.
Тази другата материя за прегради нещо не ми харесва, но ще помисля още. По въпроса с цветовете аз определено съм за светлото – затова искам и паркетът да ми е по-светъл, а латексът определено ще е в съвсем светли тонове (колебая се за някакъв цветен акцент в дневната?). За банята – също преобладаващо светло. Сега на мода са и фризове с флорални мотиви, които доста ми допадат.
Харесала съм си едни диванчета от Канор, дето можеш да си ги поръчаш с каквато дамаска искаш. Колебая се между някаква текстилна материя и еветуално естествена кожа, но естествената кожа е доста по-скъпа, а децата не могат ли лесно да речем да я продупчат?
Благодаря на всички за предложенията за конкретна информация и на Касси за майстор, определено ще са ми полезни, като му дойде времето, и ще ви питам