Фреши , извини ме ,че съм на всяка манджа мерудия , ама кво да се прави ,нали и мен ме тресе тая треска...
Да ти споделя ,някои съвети , които съм получила.
За банята ,равни стени /проверяваш с нивелир/ , прави ъгли , задължително хидроизолация , за да не мухлясва , тенденцията на фаянса преди цели 8 месеца ,беше с вертикални фризове , сега ..не знам
,следи фугите на плочките ,дали са еднакво дебели навсякъде , ъглити на плочките , да не се разминават , наклона на пода в банята да бъде към сифона ,проверяваш с 1 кофа вода ,изливаш я и гледаш на къде отива водата /това го провери и на терасите ,щото се случва майсторте да си "отмъщават" с тоя номер
/
Ако слагаш стъклени прегради ,има един недостатък- чистенето
, на мен ми препоръчаха някакви синтетични такива , матирани , които не изискват толкова грижи.
Ние в нашата баня си сложихме и тонколонка ,свързана с уредбата. Малко ексцентрично , но друго е докато си правиш вана ,да слушаш приятна музика .
Стените ви гипсокартон ли са или варово покритие + шпакловка ? Скъпите бои са по-икономични и с по-малки количества правят по-добро покритие , а иначе боя като боя!
По повод мебелировката , сега съм на тоя етап , събирам информация и като науча нещо ще си кажа!