0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: Темата на бременните - 6 част
« Отговор #20 -: Юли 12, 2007, 13:54:05 pm »
Нина, не мога да ти помогна с мнение или съвет, но ти желая спокойствие, малко ти остава, и леко раждане!

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
« Отговор #21 -: Юли 12, 2007, 13:56:38 pm »
Коки, според мен но-шпа ти е малко. Аз вече нямам болки, но съм на 3х2, същото и с магнерота.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #22 -: Юли 12, 2007, 14:06:07 pm »
Nina, от какво се притесняваш не разбрах?! Сега не те ли следат по-често? Ако много намалеят водите, ще ти предизвикат раждане. А разкритието понякога става за часове, така че. Стискам палци да ти е леко раждането и бързо.

Абе с това ЖК не мога да разбера, какво толкова се чудите. Разпитвате и се записвате при някой и това е. Нито ще ви колят там, нито ще ви бесят. А два прегледа допълнително на узи няма да ви навредят. А ако се и паднете на лекар като моя да ме гледа всеки месец още по-добре. Горе долу ги бях нагласила нещата че през две седмици да се падат ЖК и частно и така си бях по-спокойна да си гледам бебчето. И ще ви пуснат още малко изследвания допълнително на това, което иска този, при който ходите на частно.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
« Отговор #23 -: Юли 12, 2007, 14:07:12 pm »
аз за ЖК да кажа - чудих се известно време, но реших да не се записвам. а и д-р владимиров като го питах ми каза, че това какво е, нали е ЖК (прегледите при него имам предвид) :) плащам си изследванията и прегледите, но мисля че си заслужава, вместо да вися всеки месец в някоя болница или поликлиника, да чакам заедно с всякакви болни наоколо (кихащи и кашлящи, имам предвид) и да не съм сигурна доколко мога да се доверя на съответния лекар и на изследванията.

*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #24 -: Юли 12, 2007, 14:17:10 pm »
Каси - балгодаря за пожеланията, на теб също успех с бебоците.
Васи - следят ме един път седмично, мисля няма нужда от повече. След 5 дена съм на запис на тоновете, след това през два дни и на термина, ако не съм родила до тогава, ще обсъдим състоянието на плацента, води, тонове....и ще действаме.   Не съм достатъчно информирана за околоплодните води и затова се позамислих и леко притесних като ми каза лекарката, че са намалели водите. Но знаеш как е малко преди раждане....по-скоро съм нетърпелива, от колкото притеснена. Благодаря ти за инфото относно разкритието.

Порзарових се тука там и прочетох, че съществува известна зависимост между количеството изпита вода от майката и нивото на околоплодни води, а и като се позамисля напоследък действително не пия много вода и то при тези жеги. Та ще взема да пийвам поне по литър и половина, но вода!!!!, отделно други течности.
*
« Отговор #25 -: Юли 12, 2007, 14:21:05 pm »
Нинче, да ти пожелая леко, бързо и незабравимо раждане. Ех, че хубавооо!

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #26 -: Юли 12, 2007, 14:40:23 pm »
Нинче, леко раждане мила. Стискам ти палци, толкова е хубаво след тези дълги 9 месеца да можеш да гушнеш своето мъниче. И аз вече губя търпение, добре че с моя доктор се разбрахме да направим секциото в края на този месец, а не да чакаме термина  :D

*

Nina

• 2643
« Отговор #27 -: Юли 12, 2007, 14:45:22 pm »
White и на теб също ти желая незбравимо раждане, не се съмнявай, ще дойде неусетно, но преди всичко първо лека и безгрижна бременност.

Момичета и аз не съм се записала на ЖК - ходя си на частен лекар, при когото ще раждам и той си ми дава всичко необходимо - болнични, направлението за раждане, назначава ми изследвания. Е предполагам ми идва малко по-скъпо, но не е безкрайно и непосилно. Но пък съм спокойна. От друга страна можех да се запиша на ЖК, а пък от службата сме с безплатни прегледи към една клиника и там ми поемат и прегледи по време на бременност, УЗ, Фетална кардиография, но се възползвах само от безплатната фетална кардиография, защото всеки път когато ходех в началото при лекарката от въпросната клиника и едно и също - на ново цялата ми биография рецитирах, не ме помни, не се сещаше да ми назначава задължителни изследвания..... Предполагам, че и тя в частната си практика е добра лекарка, но така на конвейра нещо не ми допадна много.
Денито - :) благодаря, моята лекарка също ми каза, че не обича преносени бебета, но пък няма и да го насилва преди термина, разбира се ако не се наложи. Успех на теб и дребосъка ти.
« Последна редакция: Юли 12, 2007, 14:49:45 pm от Nina »
*
« Отговор #28 -: Юли 12, 2007, 15:32:32 pm »
Имам въпрос момичета, ако имате инфо - помагайте. Днес бях на преглед, нямам разкритие, плацентата има частични калцификати, но е "добра" и "прясна" - цитирам лекарката, околоплодните води обаче са понамалели, в норма са все още, но са в долната граница.

За тове успокоение Нинче, когато отидох да раждам чрез планираното секцио (10 дни преди термин), водите и плацентата бяха в същото състояние като твоето, тоест всичко е ОК и нормално, ще издържиш до термин.
Леко и безшевно раждане :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:   :balk_602:
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

Nina

• 2643
« Отговор #29 -: Юли 12, 2007, 15:57:54 pm »
Пердето, мерси за информацията, вече съм по-спокойна. И за пожеланията благодаря, а дано да е безшевно, че незнам шивачите дали ше докарат точната кройка....  :P
*
« Отговор #30 -: Юли 12, 2007, 16:20:03 pm »
Nina стискам палци.
*
« Отговор #31 -: Юли 12, 2007, 16:20:49 pm »
denito ,къде ще раждаш?
*
« Отговор #32 -: Юли 12, 2007, 17:08:48 pm »
Аз докато се включа в новата тема и охлюва се шмугнаааааа :lol:

Нина, много леко раждане ти желая. Как  ти завиждам, че скоро ще гушкаш своето бебе. Аз още бая има да чакам.
Денито, то и на теб не ти остана много време :D

Уайт, добре си ни дошла в темичката!
Дано да има още много бременелки, които да сменят АРТ форума с Дългоочакваната :D

« Отговор #33 -: Юли 12, 2007, 17:21:46 pm »
denito, защо на лентичката ти показва, че остават 3 дни  8O, а ти казваш за секцио края на месеца?
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
« Отговор #34 -: Юли 12, 2007, 17:32:17 pm »
И аз пова щях да питам :D
*
« Отговор #35 -: Юли 12, 2007, 17:51:24 pm »
Аз още от самото начало се чудех как термина й е ден след моя, пък й остават по-малко дни  :D
Дени, я кажи как я вършиш тая работа  :D
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #36 -: Юли 12, 2007, 18:17:39 pm »
denito, защо на лентичката ти показва, че остават 3 дни  8O, а ти казваш за секцио края на месеца?

и аз днес точно на това се чудех, нещо лентичката ми се е объркала с оставащите дни, но поне седмиците са си наред  :lol:, точно толкова, колкото показва са.

Аз още от самото начало се чудех как термина й е ден след моя, пък й остават по-малко дни  :D
Дени, я кажи как я вършиш тая работа  :D

:D Bora82 термина ми е на същия ден като твоя - 11.08  :D. Ти как се чувстваш?  мен малко ме е хванала предродилна треска. Още повече като се има в предвид, че живот и здраве след 2 седмици ще раждам  :D Ти нормално ли ще раждаш или секцио?

denito ,къде ще раждаш?

аз ще раждам в І-ва АГ /бившата Тина Киркова/ при д-р Маленов.

:bighug:
« Последна редакция: Юли 12, 2007, 18:21:35 pm от denito »

*
« Отговор #37 -: Юли 12, 2007, 19:03:44 pm »
Аз също ще съм в бившата Тина Киркова при д-р Григорова.Записа ме за 02.08
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #38 -: Юли 12, 2007, 19:07:05 pm »
Аз също ще съм в бившата Тина Киркова при д-р Григорова.Записа ме за 02.08

Значи може да се засечем там - ще бъде супер - ти ще ползваш ли ВИП-стая или не? аз щях да съм за 1 август, но решихме да дръпнем няколко дни напред датата и сега ще раждам на 29 юли  :D

*

Nadyn

• *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
« Отговор #39 -: Юли 12, 2007, 19:25:41 pm »
Хайде много нови бременелки в новата тема!

White, много ми е приятно да те видя тук!
За ЖК, да ти кажа, аз се записах само и единствено заради
болничните. Доктора при който се водя дори не ме познава,
камо ли да ми прави УЗ. Акушерката ми пусна изследванията
и от друго не се възползвам. Това е в 20 ДКЦ.

Nina, леко, бързо и безболезнено раждане!

п.с. Някой знае ли нещо за Лейдито?