0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

dekiki

• 421
  • Симона 20.02.2008
Re: Темата на бременните - 6 част
« Отговор #260 -: Юли 23, 2007, 11:42:59 am »
Момичета,благодаря ви за милото посрещане!Диде,естрофем не пия от 1мес.Аз също бях прочела в упътването за косопада ,но си мислех ,че след спирането на лекарството ще спре и косопада.Може би ще изчакам още малко преди да потърся някой специалист.Рошко дано всичко мине както трябва и нещата да се оправят.Успех!
*
« Отговор #261 -: Юли 24, 2007, 12:07:55 pm »
яя колко отдавна никой не е писал  :lol:
имам следното питане: откриха ми полип на шийката на матката, някъде в канала. казаха ми, че не могат да го махнат, защото не се знае колко дълбоко се е захванал. казаха ми също така, че не пречи на бебето, само дето от време на време прокървява и малко се шашкам, ама това е бял кахър... по-важното е бебчо да се развива добре и да сме живи и здрави :)
та всъщност питането ми е свързано с това че се зачудих този полип дали пречи за нормално раждане?

а относно коспопада да споделя, че на мен от 2-3 седмици някъде почна да ми пада повечко коса, а от няколко дни даже и ноктите ми взеха да се чупят. те принципно са си меки и се белят и чупят, но преди много се бяха заздравили, дали не е било от фолиевата киселина?

*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #262 -: Юли 24, 2007, 12:54:56 pm »
yahoo_17Пипита, Пипита аз имах полип!
Тъкмо ми беше спряло чистенето след кръвоизлива и зацапах ръждиво една сутрин!
И аз бях в 16 седмица!При мен беше разположен в начало на цервикалния канал!
Д-р Владимиров го отстрани и изпрати на хистология!
Каза, че е често срещано явление при бременност и не е опасно за бебето!
Но не мога да ти отговоря дали в твоя случай ще пречи на нормално раждане!

Д-р Благоева замества в клиниката с нея консултира ли се?
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
« Отговор #263 -: Юли 24, 2007, 13:24:10 pm »
да, мише, питах д-р благоева. тя каза че го вижда в канала, даже си кървеше в този момент. но каза, че не смее да го махне, защото не се знае колко навътре е захванат. сега поспря кървенето и ще ходя да ми вземе проба за хистология.
но тя каза, че принципно по време на бременност не ги пипат полипите, щото ако са захванати много навътре може да е опасно. може би твоят се е виждал по-добре къде е. или пък д-р владимиров има друго виждане по въпроса :) но няма как да го питам сега.

*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #264 -: Юли 24, 2007, 13:55:43 pm »
Пипи и аз мисля, че се е виждал по-добре!
Можем обаче само да предполагаме!
Като всичко друго при нас и това е индивидуално!
Стискам ти палци, всичко да се нареди!
Най-важното е бебе и ти да сте добре!

Много късмет от мен!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
« Отговор #265 -: Юли 24, 2007, 15:04:27 pm »
мерси, мише!
да ти се връща :)

« Отговор #266 -: Юли 24, 2007, 19:25:04 pm »
Вече много ми писна, но пак ще се оплаквам. Е, един месец ми стига без е-коли, сега отново ги имам и то 10 на 5 степен пак :balk_145: Аз вече нямам думи...
*
« Отговор #267 -: Юли 25, 2007, 10:38:57 am »
Пипи, и на мен започна да ми капе косата, в началото беше супер здрава, но от 1-2 седмици не е съвсем така. Аз все още пия фолиева киселина, така, че явно не тя помага. Може и от морето да е, но все пак се върнах преди 10 дена... абе не е болка за умиране.
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #268 -: Юли 25, 2007, 12:56:55 pm »
Да си призная и аз за косата.  :? Струва ми се, че нещо и на мен взе да ми пада повечко, като се реша след баня. Не че само тогава се реша де  :lol: :wink:. А иначе имам гъста и здрава коса. Ама тя какво ли не е преживяла, та сега ли...

Мари, какво казва док за твоите проблеми, мила.

Роби,
  :bighug:

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

eleonor

• 1075
  • БEA -ПРЕКРАСНА I CИМЕОНчЕ- БОНБОНчЕ-ОБИЧАМЕ ВИ
« Отговор #269 -: Юли 25, 2007, 16:31:22 pm »
Моми4ета, слу4айно да сте имали оплаквания като схваЩане на крака от кръста до прасеца??? :oops: :(

АкуШерката от ЖК ми каза, 4е сигурно е радикулит и за съжаление моят лекар излезе отпуск за 1 мес. и няма с кого да се консултирам.

Ще ви бъда много благодарна, ако изкажете мнение по въпроса, естествено ако сте имали този проблем. Доста е болезнено
 :balk_146:, усеЩа се парене, дърпане и изтръпване.

:bighug:

Beatris - 13.01.2008
Simeon- 19.01.2009

МЕЧТИТЕ СЕ СБЪДВАТ
*
« Отговор #270 -: Юли 25, 2007, 17:20:51 pm »
eleonor аз имах подобен проблем, но моето по скоро беше схващане на седалищен нерв,въпреки, че ме болеше по продължение на целият крак, беше кошмарно защото около 1 месец абсолютно не можех да седна, в момента в който забравех и седнех, след това излизах от строя за 4-5 дни, но както дойде така и си замина и тази болка, не напълно, сега от време на време като, че ли го усещам този нерв, но не боли както преди. Не съм пила никакви лекарства, само един път се мазах с фастум гел, но не мисля, че имаше полза от него, аз когато споделих с акушерката от ЖК тя ми каза: Ами разширява ти се костта, няма начин, ще боли и ще премине, по късно може пак да се появи, няма лекарства. Надявам се и при теб да изчезне тази болка, която наистина е доста болезнена и неприятна.
Относно косопада - у ж а с, вече се притеснявам, че съвсем ще остана без коса. Да и моята е много гъста, но при всяко ресане си пада по 1 шепа, а съм чувала че косопада идвал след раждането, ами то до тогава съвсем рехава ще е станала милата, всъщност дали не ни липсва някой витамин или нещо друго???
« Отговор #271 -: Юли 25, 2007, 17:22:17 pm »
Елеонор, моите схващания са само в прасеца.
Няма ли друг лекар с който да се консултираш?
Много е неприятно това
*

eleonor

• 1075
  • БEA -ПРЕКРАСНА I CИМЕОНчЕ- БОНБОНчЕ-ОБИЧАМЕ ВИ
« Отговор #272 -: Юли 25, 2007, 17:39:38 pm »
Благодаря ти, Виолет за отговора :bighug:.
Дано и при теб не се повтаря болката.

Диде, благодаря и на теб :balk_5:
А тези схваЩания в прасеца ти, постояни ли са и с какво ги лекуваШ? Дано ти преминат, 4е наистина е неприятно

Beatris - 13.01.2008
Simeon- 19.01.2009

МЕЧТИТЕ СЕ СБЪДВАТ
« Отговор #273 -: Юли 25, 2007, 17:56:21 pm »

Диде, благодаря и на теб :balk_5:
А тези схваЩания в прасеца ти, постояни ли са и с какво ги лекуваШ? Дано ти преминат, 4е наистина е неприятно
Ами не са постоянни, но са доста чести. Обикновено през нощта, като се протягам и сякаш ги разтягам прасеца. Болката е зверска направо, чак на сълзи ме е избивало.
На мен по принцип доста често ходилото ми се схваща, понеже ходя често на много виско обувки и явно разтягам нещо.
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #274 -: Юли 25, 2007, 18:26:24 pm »
Диди, рано ти е за схващане, мила. Странно. Аз два-три пъти имах такова схващане на прасеца.  :(
Виолет, ще питам док на следващия преглед за косопада.

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
« Отговор #275 -: Юли 25, 2007, 18:53:33 pm »
Диди, рано ти е за схващане, мила. Странно. Аз два-три пъти имах такова схващане на прасеца.  :(
Виолет, ще питам док на следващия преглед за косопада.

Може да е рано, но е факт още от стимулацията :wink:
*
« Отговор #276 -: Юли 25, 2007, 21:28:21 pm »
Сега се сетих, че личната ми каза още в началото, че трябва да мина на зъболекар, не трябвало да има никакви възпалителни процеси в организма. Та в тази връзка за бременните не се ли полага поне един безплатен преглед при зъболекар? то бива здравна реформа, ама като нашата никъде няма.

*
« Отговор #277 -: Юли 25, 2007, 21:31:56 pm »
До колкото знам ти се полага един допълнително, но само преглед. Аз лично никога не съм се възползвала от тези си права по здравна каса.
*

Ro6ko

• **
  • 94
  • Любовта ще спаси света.
« Отговор #278 -: Юли 25, 2007, 21:38:29 pm »
Здравейте момичета! Много солени целувки - днес се върнах от море! Ходихме на Св. Влас за три дни и беше супер! Сутрин ходех до 10 на плаж, а вечер след 18.30 часа. На връщане минахме през Варна за един "бърз" ехограф. Вече е ясно, че бебока е един, но по-важното е, че се развива добре, отговаря си на седмиците и въобще.. вече съм по-спокойна. В нашия град нямаме вагинален видеозон и за пръв път го видях на такъв. Беше доста вълнуващо.
*
« Отговор #279 -: Юли 25, 2007, 21:40:13 pm »
Момичета вижте моите снимки от ФМ

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=156828