Камбозолка, благодаря още веднъж за подробния анализ и съвети!
За стабилността на Stokke, както казах пробвах я по различни настилки /за щастие имаше таква възможност/, по-стабилна е от някои други модели, примерно на чакъл и еднакво стабилна в сравнение с други от популярните модели колички. Заради дизайна, наистина на пръв поглед изглежда така, че все едно ще се счупи стойката и ще се изръси бебето, но това както се сещаш не вярно, все пак хората дето са я мислили не падат от небето.
Не живея в Австрия, просто оттам пазарувах за бебето и там пробвах и количките. Не живея и в София /за мой късмет/, в Стара Загора съм. Тук определено няма да ми се налага да карам офроуд /просто няма такива пътища и тротоари разбити/. Аз съм в центъра, на 2 мин. от пешеходната зона, градските паркове и пр. - количката ще я ползвам в този район и в тази среда, която е по-близо до австрийската, отколкото до софийската /пак за мой късмет/. В този ред на мисли, конкретно на мен, тази количка ми покрива изскванията. Но това си е за мен, както и в другата тема коментирахме - много е индивидуално на кой какво му трябва и му е най-важно, според това къде живее, как, къде я ползва и пр.
Разглабянето и сгъването са много важни и за мен. Понеже апартамента ни е на полуетаж и неминуемо ще се ползват стълби, искам да може който и да е кош, да бъде демонтиран с една ръка буквално, да мога да си занеса с него детето в къщи, а после само да си примъкна стойката с колелата. Входа е с електронна врата и не е проблем за минута-две стойката да остане там без надзор. Важно ми е и да не е от най-тежките колички, че като ми зарастне срязаното шкембе после
, да мога да я кача по стълбите цялата и колкото по-лека - толкова по-добре в този смисъл.
Асансьор не ползвам тук, но въпросната количка се събира в стандартен ансансьор за 4 човека без усилие, в случай, че ходим на такова гости.
За събирането в кола - също съм помислила. В момента карам комби, в което и танк мога да вкарам дето има една дума, колата на съпруга ми също е голяма, а живот и здраве като дойде бебето - смятам да сменя комбито с джип, който пак е с голям багажник и няма да има проблем с товаренето на количка /все едно каква/. Хубаво, че в провинцията все още можем да караме големи коли и да ги паркираме, в София - щеше да ми е немислимо да се вра с нашите "камиони"
и да ги паркирам из центъра.
За броя колела - винаги са ми харесвали количките с 4 колела, чисто визуално, та там не съм вложила особена мисъл защо 4 - просто така ми допада повече. Да си призная, ако визуално ми хареса триколка и отговаря на другите ми изисквания - бих си взела и триколка.
За сгъването - Stokke се сгъва и с монтиран и с демонтиран седящ кош, бързо и лесно. Виж - не съм пробвала сгъването с лежащия, но ще го направя т.е. ще проверя дали е възможно изобщо.
Относно това какво мога да натоваря в количката са основните ми колебания всъщност, понеже не съм наясно все още какво ще ми е необходимо да мъкна за детето, но ти ми помогна много с изчерпателното инфо по въпроса, за което отново ти благодаря!
В самата количка, ще се носят предимно нещата за детето, за мен най-много едно яке и дамска чанта. И в момента навиците ми за пазаруване за вкъщи са свързани с колата, просто зареждам "на едро" веднъж в седмицата и освен пресни зеленчуци за една салата за вечерта, или хляб, или 2 кофички кисело мляко примерно - друго не се случва да купувам разхождайки се. Та в този смисъл, количката за детето не я гледам да бъде и "пазарска количка" по съвместителство, понеже не пазарувам така. Ако събира всико нужно за детето - значи събира достатъчно по моите критерии.
Относно цената, никак не я обичам тази тема по ред причини, но мога да си позволя Stokke, ако наистина отговаря на всичките ми изисквания - мисля, че си заслужава парите. Ако обаче, установя че има нещо в нея, което не ме устройва, или не е добро за детето - не бих я купила за "пуста гъзария", както казаха някои момичета и безкарйно би ме учудило, ако има майки, които биха купили каквото и да било с подобен мотив. Не ме друсат подобни страсти, определено.
Ще споделя и нещо смешно, малко в страни от темата. Преди 3-4 години може би, за първи път видях количка от тази марка на улицата /ама не видях какво пише на нея/ и много ме впечатли вида й, понеже винаги съм си падала по изчекнати дизайни - това телефони, коли, колкото "по-криво" изглежда, толкова повече ме радва.
После една приятелка ми каза каква е марката, ама бяхме далеч още от бебе по това време и си помислих, че е някаква китайска, евтинка марка, с атрактивен дизайн просто и дотам. Не мога да ти опиша, когато най-после доживях и на мен да ми дойде ред да оглеждам колички сериозно, колко бях
, като установих, че въпросната марка никак не е китайска, нито пък цената й е китайска. Но си ми е стар мерак модела както разбираш от това изложение и за това много сериозни кусури трябва да има, че да се откажа от нея.
По изложените от теб критерии - мисля, че ме устройва тази. За всеки случай обаче, ще отида до София и още веднъж ще я разкостя, сглобя и разглобя цялата, преди да я поръчам. Все пак, не са "пари за семки" това, а ако се окаже неудобна за детето и мен - ще пукна от яд, много ясно.
Хубавото е, че имам достатъчно време още за огледи. Ако й намеря кусури все пак, не знам само как ще разубедя таткото
, като се е лепнал за нея - голям майтап, все едно той ще се вози вътре милия.
Хайде да приключвам вече с този роман, че ще ме баннат модовете накрая. Много ти благодаря за инфото и съветите още веднъж!!!