0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Количките
« Отговор #860 -: Април 20, 2010, 16:07:07 pm »
Ako imate nabludeniq za tazi koli4ka 3 tec ili cobra na abc desing,molq da pi6e.Mnogo se 4udq koq ot dvete da si kupq,a i ve4e ne ostane vreme za 4udene :D
*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Количките
« Отговор #861 -: Април 20, 2010, 19:06:39 pm »
И нащо столче е от 9-18кг.макси кози-приори, много съм доволна :) Има много легнала позиция, може би по-легнала и от кошницата даже :) Ние също сме панталей пътници и то ни идва екстра. Хубавото е че до сега не се е случило Кат да се изпоти много, но това може би е породено и от факта че все още й е малко по-широчко, сигурно като започне да го поизпълва ще започне да се поти-неизбежно, всички са със стиропор под тапицерията и кошницата беше така. А стола вече го прахме веднъж, много бързо съхне, цвета не мръдна :)
Когато търсихме, имаше варианти с едни плюшени тапицерии и едни други, които ми се видяха много изкуствени-те естествено са такива че да съхнат бързичко, ама все пак, тава е с по-памучна тапицерия и е много хубаво.

ние имаме същото столче и купихме миналата година един калъф - памучен е ,иначе столчето ни е плюш.
<br />
*
Re: Количките
« Отговор #862 -: Април 21, 2010, 11:00:24 am »
Gery и ние сме със същото столче на Рекаро 9-36кг.
Ти сигурна ли си че няма позиции на гърба, моя мъж като го слага каза че са две. Много е малка разликата, но все пак има. По Великден го пробвахме на дълъг път и определено не и клюмва главата. Само дето сме много любопитни и не спа много  :lol:

Малина, права си имало 2 положения, но не самата облегалка се мърда, а седалката се повдига и се накланя леко назад. Ама аз нали съм оставила една работа да свърши и моя мъж и не знаех, че има такива опции  :oops:


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*
Re: Количките
« Отговор #863 -: Април 21, 2010, 15:30:20 pm »
И ние ще трябва да си купуваме количка и се записвам да следя темичката, която е бая дългичка, но надявам се и полезна  :wink:
*

    Anika85

  • ***
  • 195
  • Много се обичаме
Re: Количките
« Отговор #864 -: Май 05, 2010, 00:12:48 am »
Ako imate nabludeniq za tazi koli4ka 3 tec ili cobra na abc desing,molq da pi6e.Mnogo se 4udq koq ot dvete da si kupq,a i ve4e ne ostane vreme za 4udene :D
Az bqh s 3 tec, mnogo sum dovolna ot koli4kata.Visoka, mnogo manevrena.Zimniqt i letniqt kosh sa shiroki i udobni.ima pulno legnalo polojenie.Prodadah q veche i sega mi e mnogo mu4no za neq, bqh si sviknala. Ostana mi samo koshnicata za kola, koqto stava i za koli4kata.

От Мод - моля и двете потребителки да пишат на кирилица!
« Последна редакция: Май 19, 2010, 09:52:25 am от rally_pat »


Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...





БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
*

    Nataly*

  • *****
  • 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
Re: Количките
« Отговор #866 -: Октомври 03, 2010, 23:42:28 pm »
Повдигам темата, за да не си спамим бременната. :D
Re: Количките
« Отговор #867 -: Октомври 03, 2010, 23:58:31 pm »
Това е нашата количка, много маневрена, с голям багажник.

http://www.bebe-best.com/strollers_detski-kolichki-cangaroo-products_id-13043.html
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...





БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
*
Re: Количките
« Отговор #868 -: Октомври 04, 2010, 00:04:37 am »
Бях си харесала тази http://www.babyjogger.com/city_elite_dbl_dtl.aspx и бях решила, че ще е тя.Но не било писано и избора стана много голям.Загледах се за единичния вариант на същата количка обаче не знам дали няма да е тежка.Също така ми хареса тази http://www.bebe-best.com/jane-nomad-capazo-utopia-j03-2009.html.
« Последна редакция: Октомври 04, 2010, 00:13:24 am от tanj74 »
Re: Количките
« Отговор #869 -: Октомври 04, 2010, 01:57:22 am »
С две ръце гласувам за Jane-то. Аз съм с Номад, но по-стария модел- няма грешка!Не е много тежка, но е стабилна, широка, с голям багажник, лесно се сгъва и е абсолютен офроуд, за което много допринасят задните помпащи се гуми. На морето в пясъка беше змей!
Освен това ми харесва, че при тях багажникът, дъждобранът, чантата са част от основния комплект, а не допълнителни екстри.
Таня,  този цвят е мечта!Аз нямах голям избор на цветове, но тези новите са невероятни!

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Количките
« Отговор #870 -: Октомври 04, 2010, 10:10:54 am »
и аз съм много доволна от Jane,нашата е Карера.Много удобна,маневрена ,широка за детето,лесно се сгъва.
<br />
Re: Количките
« Отговор #871 -: Октомври 04, 2010, 10:40:17 am »
Jbrul, Стокке ми изглежда не много стабилна заради дизайна (предполагам), а под "стабилна" имам предвид - да не се притесняваш, когато караш по оф-роуд тротоарите на София, че количката ще се обърне и бебето ще падне. Ако живееш в Австрия (не знам дали съм разбрала правилно), не мисля, че това ще ти е проблем. Стабилността е особено важна в София при качване и слизане от тротоари, защото 1) не навсякъде тротоарите са пригодени за това, а и 2) някои от тротоарите са ужасно високи.
Височината е важен фактор, но имай предвид, че ти няма непрекъснато да слагаш и да вадиш бебето от количката - поне аз не го правя.
Разглабянето и сгъването са много важни - когато аз избирах количка си бях направила списък с изисквания, едното от тях беше да се сгъва лесно и да може да се сгъва заедно с летния кош, така че това ограничи избора ми до няколко колички ;)
Тежестта на количката е нещо относително - специално аз не исках да е много лека, за да е по-стабилна, но и тежка количка не си е работа ;)
За багажника отдолу - там държа нещата, които съм напазаруваала пътьом, както и водата, чадър... Не се омазват, защото отдолу материята е плътна и не пръска кал вътре в багажника.

Като цяло, мисля, че, когато се избира количка, трябва да си отговориш на следните въпроси (не знам дали списъкът е изчерпателен, но беше достатъчен за мен):
1. До колко пари мога да отделя?
2. Какви са тротоарите, където живея? Необходима ли ми е "оф-роуд" количка или не? - за мен, щом си в София, отговорът задължително е ДА!
3. 3 или 4 колела? Имайте предвид, че триколките като цяло са по-големи, съответно трябва да се вземат предвид размерите на багажник и асансьор.
4. Размери на количката, съобразени, както казах, с размерите на багажник и асансьор. (сгъната, разгъната, с различните кошове, ако има такива)
5. Ще ми се налага ли да качвам много стълби (пред входа, живея на 2 етаж и няма асансьор, други обстоятелства) - ако ми се налага, трябва да помисля за количка с големи гуми, не много тежка, която лесно да качвам без чужда помощ.
6. Какви други очаквания имам към количката? - представете си как се приготвяте и излизате с бебето на разходка, обмислете всички стъпки, които трябва да извършите и си запишете въпросите. Ако имате 2 асансьора в блока, например, помислете дали количката може да влезе и в двата. Ако не може, как ще се справите с тази ситуация и т.н.
7. В you tube има много клипчета, които показват как се сгъват количките, както и всякакви други неща, които могат да ви интересуват - прегледайте ги внимателно, особено, ако се чудите между 2-3 модела. Също, задължително отидете да видите на живо, да бутнете, да пипнете ;)

Ами, това е моят опит! Успех с пазаруването и с бутането на колите :)
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
Re: Количките
« Отговор #872 -: Октомври 04, 2010, 12:35:14 pm »
Камбозолка, благодаря още веднъж за подробния анализ и съвети!
За стабилността на Stokke, както казах пробвах я по различни настилки /за щастие имаше таква възможност/, по-стабилна е от някои други модели, примерно на чакъл и еднакво стабилна в сравнение с други от популярните модели колички. Заради дизайна, наистина на пръв поглед изглежда така, че все едно ще се счупи стойката и ще се изръси бебето, но това както се сещаш не вярно, все пак хората дето са я мислили не падат от небето.

Не живея в Австрия, просто оттам пазарувах за бебето и там пробвах и количките. Не живея и в София /за мой късмет/, в Стара Загора съм. Тук определено няма да ми се налага да карам офроуд /просто няма такива пътища и тротоари разбити/. Аз съм в центъра, на 2 мин. от пешеходната зона, градските паркове и пр. - количката ще я ползвам в този район и в тази среда, която е по-близо до австрийската, отколкото до софийската /пак за мой късмет/. В този ред на мисли, конкретно на мен, тази количка ми покрива изскванията. Но това си е за мен, както и в другата тема коментирахме - много е индивидуално на кой какво му трябва и му е най-важно, според това къде живее, как, къде я ползва и пр.

Разглабянето и сгъването са много важни и за мен. Понеже апартамента ни е на полуетаж и неминуемо ще се ползват стълби, искам да може който и да е кош, да бъде демонтиран с една ръка буквално, да мога да си занеса с него детето в къщи, а после само да си примъкна стойката с колелата. Входа е с електронна врата и не е проблем за минута-две стойката да остане там без надзор. Важно ми е и да не е от най-тежките колички, че като ми зарастне срязаното шкембе после  :lol:, да мога да я кача по стълбите цялата и колкото по-лека - толкова по-добре в този смисъл.
Асансьор не ползвам тук, но въпросната количка се събира в стандартен ансансьор за 4 човека без усилие, в случай, че ходим на такова гости.

За събирането в кола - също съм помислила. В момента карам комби, в което и танк мога да вкарам дето има една дума, колата на съпруга ми също е голяма, а живот и здраве като дойде бебето - смятам да сменя комбито с джип, който пак е с голям багажник и няма да има проблем с товаренето на количка /все едно каква/. Хубаво, че в провинцията все още можем да караме големи коли и да ги паркираме, в София - щеше да ми е немислимо да се вра с нашите "камиони"  :lol: и да ги паркирам из центъра.

За броя колела - винаги са ми харесвали количките с 4 колела, чисто визуално, та там не съм вложила особена мисъл защо 4 - просто така ми допада повече. Да си призная, ако визуално ми хареса триколка и отговаря на другите ми изисквания - бих си взела и триколка.

За сгъването - Stokke се сгъва и с монтиран и с демонтиран седящ кош, бързо и лесно. Виж - не съм пробвала сгъването с лежащия, но ще го направя т.е. ще проверя дали е възможно изобщо.

Относно това какво мога да натоваря в количката са основните ми колебания всъщност, понеже не съм наясно все още какво ще ми е необходимо да мъкна за детето, но ти ми помогна много с изчерпателното инфо по въпроса, за което отново ти благодаря! :)
В самата количка, ще се носят предимно нещата за детето, за мен най-много едно яке и дамска чанта. И в момента навиците ми за пазаруване за вкъщи са свързани с колата, просто зареждам "на едро" веднъж в седмицата и освен пресни зеленчуци за една салата за вечерта, или хляб, или 2 кофички кисело мляко примерно - друго не се случва да купувам разхождайки се. Та в този смисъл, количката за детето не я гледам да бъде и "пазарска количка" по съвместителство, понеже не пазарувам така. Ако събира всико нужно за детето - значи събира достатъчно по моите критерии.

Относно цената, никак не я обичам тази тема по ред причини, но мога да си позволя Stokke, ако наистина отговаря на всичките ми изисквания - мисля, че си заслужава парите. Ако обаче, установя че има нещо в нея, което не ме устройва, или не е добро за детето - не бих я купила за "пуста гъзария", както казаха някои момичета и безкарйно би ме учудило, ако има майки, които биха купили каквото и да било с подобен мотив. Не ме друсат подобни страсти, определено.

Ще споделя и нещо смешно, малко в страни от темата. Преди 3-4 години може би, за първи път видях количка от тази марка на улицата /ама не видях какво пише на нея/ и много ме впечатли вида й, понеже винаги съм си падала по изчекнати дизайни - това телефони, коли, колкото "по-криво" изглежда, толкова повече ме радва.  :oops: :lol: После една приятелка ми каза каква е марката, ама бяхме далеч още от бебе по това време и си помислих, че е някаква китайска, евтинка марка, с атрактивен дизайн просто и дотам. Не мога да ти опиша, когато най-после доживях и на мен да ми дойде ред да оглеждам колички сериозно, колко бях  8O, като установих, че въпросната марка никак не е китайска, нито пък цената й е китайска. Но си ми е стар мерак модела както разбираш от това изложение и за това много сериозни кусури трябва да има, че да се откажа от нея.

По изложените от теб критерии - мисля, че ме устройва тази. За всеки случай обаче, ще отида до София и още веднъж ще я разкостя, сглобя и разглобя цялата, преди да я поръчам. Все пак, не са "пари за семки" това, а ако се окаже неудобна за детето и мен - ще пукна от яд, много ясно.  :lol: Хубавото е, че имам достатъчно време още за огледи. Ако й намеря кусури все пак, не знам само как ще разубедя таткото  :lol:, като се е лепнал за нея - голям майтап, все едно той ще се вози вътре милия.

Хайде да приключвам вече с този роман, че ще ме баннат модовете накрая. Много ти благодаря за инфото и съветите още веднъж!!!

НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Количките
« Отговор #873 -: Октомври 04, 2010, 16:26:47 pm »
Еее Жбрули ти какво каза...не ти се вярва че има мами, които купуват от "пуста гъзария" ли ? Че то не само количка, ами всичко! Една съседка бута кафява количка със сенник на шарени точки...и цялата работа на мен ми прилича на едно голямо кравешко ако. :lol: Но, всеки с мнението си, нея ако питаш - такива са количките на най-известните звезди ! Аз понеже съм далече от звездите, дори не разбрах каква е въпросната количка..а и не ми се питаше.
За мен е много важно да ти харесва визуално..все пак ще ти е пред очите много време, ако те дразни видът и...много кофти. Трябва с кеф да си джиткаш с нея  :D
И да ти е удобна разбира се, а това само ти можеш да си разбереш. А това че таткото я е харесал е супер. И нашия хареса количката, която си избрах .

( оказа се че съм пристрастна...харесват ми големи помпащи се гуми и това е...може би идва от оф-роуд страстта ми, всякакви четириколки, мотори, джипове и т.н. :D)
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Количките
« Отговор #874 -: Октомври 04, 2010, 18:52:09 pm »
защо ще ходиш в София, и в Пловдив ги продават :)
мислете и колко време детето ще е в тази количка, има колички с тесни кошове, догодина по това време като го наоблечете да не би да не може да се напъха в коша
Jbrul, ние и комшийки ще излезем още малко  :P :wink:
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Re: Количките
« Отговор #875 -: Октомври 04, 2010, 18:57:41 pm »
защо ще ходиш в София, и в Пловдив ги продават :)
Ами то и в Стара Загора ги продават )))
Съжденията  лош - добър, прав - грешен, умен - тъп, добро - зло не отразяват истината, не са истинни, защото това са частични гледни точки.Това е погледът на егото - то осъжда според това както на него му се иска да бъде и както му е изгодно в момента. Затова може би си забелязал, приятелю мой, че понякога една и съща ситуация я осъждаш като добра а в друг момент като лоша. Онзи който съди е егото.Твоята същност не познава такова нещо като съденето, защото нейният поглед е цялостен. Iamtheway
Re: Количките
« Отговор #876 -: Октомври 04, 2010, 22:03:27 pm »
мислете и колко време детето ще е в тази количка[/color]
Абсолютно! Друг важен критерий за мен беше да си купя 1 количка и да карам с нея, максимум да инвестирам в някоя супер-лека за пътуване догодина лятото. Това означава, че трябва да е и здрава.
Друго - за оф-роуда - абе, виждането за хубав тротоар се променя драстично, като тръгнеш с количка по улиците ;) Оглеждайте другите майки как се справят.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Количките
« Отговор #877 -: Октомври 04, 2010, 22:39:43 pm »
Повечето майки карат по улиците...защото или няма проходим тротоар или върху него са паркирани коли. Красота !
*
Re: Количките
« Отговор #878 -: Октомври 04, 2010, 22:43:02 pm »
mini Може и да сме комшийки, то колко е град, да не сме в Л.А.  :lol: Аз съм точно над р-т "Форум" на Хаджията...

В София ще ходя на повторен оглед на прословутата Stokke, защото обещах на кумата да ходим заедно, а тя е много заета и не може да се разходи насам скоро, а и имам друга работа У столицата и две посещенея на пресни бебета.  :D

eterna я кажи къде ги продават в СЗ? Срам не срам - никакви такива магазини не знам из града, а не съм и търсила де... Поне из нета не ми излиза, да се продават в СЗ.

Иначе колко време ще седи детето в количката, лично мен не ме вълнува. За тесен кош, че да не мога да го напъхам облечено след година...трябва да е хипопотамче, че да не мога, ама може и да има такива колички  :?
Гледам сега една майка в СЗ разбутва Stokke, оборудван със Summer kit. Вероятно за това, но в синята версия споменаваше Раиска днес: http://www.stokke.com/en-bg/stroller/accessories/summer-kit.aspx  
Признавам, че изключително ми допада възможността да й променям тотално външния вид според сезона, а и всичките й чанти и тапицерии лесно се перат в пералнята - прас бебешкия прах и готово. Пусти мързееел  :oops:

Иначе и аз като Камбозолка се точа да изкарам от-до с една количка, ама да видим.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Количките
« Отговор #879 -: Октомври 04, 2010, 23:14:59 pm »
.....абе, виждането за хубав тротоар се променя драстично, като тръгнеш с количка по улиците ;)

За съжаление е точно така. Не бях забелязала колко са ужасни тротоарите, докато не тръгнах с количката. Това си е направо гигантски слалом :) Ако е рекъл Господ да имам второ дете, със сигурност ще търся количка-джип...