0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Количките
« Отговор #780 -: Март 29, 2010, 12:37:21 pm »
Не се караме, бе, шаноарче :) Разсъждаваме по темата. Половината тук сме супер неопитни, а (както преди няколко страници бях споделила) хич не ми се купуват излишни боклуци, които само да събират прах вкъщи. Важно е да чуем мнението на останалите опитни и неопитни участници.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #781 -: Март 29, 2010, 13:05:13 pm »
Аз пък имам проблем с пазаруването + че съм от групата на супер неопитните.
Ако имам повече пари, в магазин съм като луд с каратечница...стрелям без да гледам. :lol: ама и да нямам пари пак съм така.
Та много често купувам неща, които никога не ползвам...
Затова ми се иска да не избързвам с кошовете на количката, за да не стане пак така.
Бих купила летен кош и един слинг, пък то ще си покаже дали ще ми потрябва друго.
*
« Отговор #782 -: Март 29, 2010, 15:22:47 pm »
Аз не че нещо, ама темата е за колички все пак. :D:
А и имате много време до края, ще си смените 5 пъти мнението.  :lol:

Някак не ми се вярва,че изобщо ще тръгнеш кой знае на къде с бебе под месец, пък камо ли в тези горещини и часове на деня.
Това пък що? Няма никаква причина бебето да не се извежда навън. Моето е навън от седмия ден, демек от началото на октомври. Отживелици са бебето да не се извежда до 40 ден. Количките сега са супер модерни и удобни, със движещи се сенници, чупещи се чадърчета, дъждобрани, чували за студеното време и няма никаква причина детето и в студ и в пек да не е навън. Стига да не е мъгла или пък 40 или -20 градуса навън.
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #783 -: Март 30, 2010, 20:32:49 pm »
Ето нещо за тризнашките майки:)
Цената е повече от добра:)
Дано е от полза на някого:)
http://www.prodavalnik.com/ppc/showproduct.php?product=1035848&cat=3
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #784 -: Март 31, 2010, 07:53:44 am »
Момичета, аз пък ако ще ме смятайте за лоша майка, но дете на ръце непрекъснато не смятам да нося. Според мен и за бебето е по-добре да не ми  на ръцете, за да може да спинка по-удобно, а не аз да го местя няляво-надясно.
За мен най-важното е столчето за кола и след това количката. Обаче столчето, което съм избрала се качва на количката т.е.за Raissa777 - няма нужда да местиш бебето от едното на другото,а го вдигаш заедно със столчето и няма нужда да го будиш и наместваш наново. Тези столчета си имат допълнителна приставка за новородено и на бебетата са им много удобни. Една позната дори каза, че синът и спал в столчето цели 5 дена след като ги изписали от болницата, защото на друго място не искал. Освен това ти си споменала, че ще го казваш в кола - ми как смяташ да го возиш без столче?

Боби

*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #785 -: Март 31, 2010, 08:08:49 am »
Момичета, аз пък ако ще ме смятайте за лоша майка, но дете на ръце непрекъснато не смятам да нося.

Голям залък хапни, голяма дума не казвай! :lol

Шегувам се, все пак темата е за количките, та да си кажа...
Много е удобно стола за кола да е съвместим с шасито на количката.
Заспива детето в колата, после само поставяш и си вършиш работата.
Пазар, консултация, разходка на по-голяма дестинация!

Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #786 -: Март 31, 2010, 10:20:59 am »
Тази система работи и то чудесно. Имам предвид столчето за кола на шасито. Има и друг плюс - ако цялата количка заема много място, а сте тръгнали някъде наблизо, не ви е нужен коша на колата.
*

Raissa777

• 1672
« Отговор #787 -: Март 31, 2010, 10:53:01 am »
Освен това ти си споменала, че ще го казваш в кола - ми как смяташ да го возиш без столче?

Боби

Ако въпросът е насочен към мен,
аз някъде преди написах, че моят мужик си е харесал столче и той ще се занимава с него - избор, поръчка, плащане и т.н. Фирмата е Рекаро, била много добра.
Аз лично предпочитам столчето за кола да ми е фиксирано и да не го местя. Така и мисля да направя. :)
*
« Отговор #788 -: Март 31, 2010, 10:56:51 am »
А на мен пък ми харесва точно функцията местене и че може да се ползва като кошница за пренасяне на къси разстояния и затова съвместимостта с шасито на количката е важна.
Мъжът ти да не руснак :D
« Отговор #789 -: Март 31, 2010, 11:27:51 am »
И за мен тази функция - местенето на столчето от колата на количката - е много важна, струва ми се изключително удобно.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

Raissa777

• 1672
« Отговор #790 -: Март 31, 2010, 11:31:11 am »
хахахах
Да  :lol: :lol: :lol:

(наполовина де, то и аз съм половинка )
*
« Отговор #791 -: Март 31, 2010, 11:41:21 am »
Аз лично предпочитам столчето за кола да ми е фиксирано и да не го местя. Така и мисля да направя. :)
Доста сложно, да не кажа невъзможно, е да се фиксира кошницата за колата. Тя е обърната обратно на движението и се връзва с коланите на колата. Всеки път при слагане на бебето ще ти се налага да я отвързваш, независимо дали ти харесва или не. :wink:
Рекаро не са най-най- столчетата, но това е друга тема. Потърсете адаптори за количка към кошницата.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

Raissa777

• 1672
« Отговор #792 -: Март 31, 2010, 11:49:24 am »
Аз нямам абсолютно никакви мераци за каквото и да било най-най .
Ако аз избирах - щеше да е от комплекта на количката. Но тъй като нито мога, нито искам  :lol: да споря с човека, го оставям на него.
Даже се радвам, че поне за едно няма да мисля, понеже за всичко останало съм аз.
Той да се оправя, ако не ми е удобно - ще пиля и така  :lol:

Шегувам се, като дойде момента на купуването тогава ще го мисля. Сега още се оглеждам и ослушвам.

А защо да гледа навътре столчето? Това е за новородено, нали ?
За по-големи деца гледат към пътя.
Той може би иска да вземе от по-големите столчета, а за новородено да си е от комплекта с количката.
И аз не знам, трябва да го питам.
*
« Отговор #793 -: Март 31, 2010, 11:54:06 am »
Раиса аз не бих се оставила да ползвам нещо дето ми е неудобно, заради съмнителното удоволствие да пиля после. Бих подходила по-дипломатично, в разговор бих изтъкнала плюсовете и минусите на всяко нещо, което имаме намерение да купуваме. Мъжете обичат идеята да е тяхна, обаче насоката можеш да дадеш ти... :D
*
« Отговор #794 -: Март 31, 2010, 12:01:18 pm »
Кошницата за кола ВИНАГИ се слага обратно на движението. Ползва се до около 1 г. възраст. Така се предпазва главичката на бебето от камшичен удар при евентуално произшествие... Може да пуснеш на твоя мъж този линк да разглежда:
Таблица на различните модели:
http://www1.adac.de/Tests/Kindersicherung/Kindersitze/ergebnistabelle_suchmaske.asp?ComponentID=276015&SourcePageID=275983&Suchenach=aktuelle
Клипче:
http://www1.adac.de/Verkehr/sicher_unterwegs/Kindersicherung/default.asp?ComponentID=219793&SourcePageID=130822#4

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

Raissa777

• 1672
« Отговор #795 -: Март 31, 2010, 13:04:33 pm »
Раиса аз не бих се оставила да ползвам нещо дето ми е неудобно, заради съмнителното удоволствие да пиля после.

Написала съм , че се шегувам.
Не съм чак толкова смотана.

White
Благодаря за сайта, ще го прегледам.
« Последна редакция: Март 31, 2010, 13:09:25 pm от Raissa777 »
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #796 -: Март 31, 2010, 14:20:06 pm »
Доста сложно, да не кажа невъзможно, е да се фиксира кошницата за колата. Тя е обърната обратно на движението и се връзва с коланите на колата. Всеки път при слагане на бебето ще ти се налага да я отвързваш, независимо дали ти харесва или не. :wink:
Това, което ние сме избрали ( на Чико е ) има база, която се фиксира с коланите на колата, а столчето се защраква на нея. Нищо не се отвързва всеки път. Столчето щраква на базата или на шасито на количката. Ако пък ще го местиш в различни коли, може да вземеш само втора база за другата кола.
Ето виж тук, има демонстрация как се ползва http://www.chiccousa.com/gear/travel-systems/cortina-30lb-systems/travel-systems-30-adventure.aspx

Боби
« Последна редакция: Март 31, 2010, 14:24:29 pm от Bobbie »

*
« Отговор #797 -: Март 31, 2010, 14:26:14 pm »
Да, моята количка е такава, бях писала някъде напред в темата, много съм доволна, изгледа 2 деца без проблем, а кошницата вече е при 4-то детенце :)
Подвижните им кошари също са много добри, купихме си такава която е 100% памук, също 2 деца са я ползвали, не е мръднала :)
*
« Отговор #798 -: Март 31, 2010, 15:38:41 pm »
Момичета, аз пък ако ще ме смятайте за лоша майка, но дете на ръце непрекъснато не смятам да нося.

Голям залък хапни, голяма дума не казвай! :lol

:good_post:

И аз така мислех за носенето на ръце, но коликите и многото рев ме разубедиха напълно. И сега пак се носим доста, но вече е голям, та може и сам да си играе и придвижва.  :wink:

Момичета, чадър ли е по-добре за количката или такъв сенник, като се има предвид, че детето не спи в количката по принцип?
http://www3.baby-markt.de/cosmoshop/pix/art/n/n_A011496.jpg

*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #799 -: Март 31, 2010, 20:22:38 pm »
Чадъра е ала бала. Старата ми беше с плитък чардак, но джогъра е 6. Струва ми се сенника е по-подходящ.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com