Моят син е роден през октомври. Кошчето за новородено го ползвахме докъм декември,докогато времето позволяваше. След това се закачихме за кошницата за кола и така чак до сега. Мисля, че не ми оправда инвестицията.Първо защото колата ни е с 2 врати и няма как да го вкараме вътре с бебето в него за разлика от кошницата, от която не се налага да го вадим, ако спи. Тъй като в нашия квартал градинките са четен брой и са мръсни и, общо взето, неприятни, при всеки удобен случай ходим в някой парк- с колата и съответно кошницата, която пасва на рамата.
Едва сега се усетих да си взема чувал за летния кош, който има и пълно легнало положение. И без това на бебо вече не му е интересно в кошчето за новородено, защото иска да разглежда наоколо, когато е буден.
Единственото неудобство на дългото разхождане в кошницата за колата е, че моето бебе се изнервя от коланите и му е малко тясно, но това напоследък , а и може би просто нашата е тясна.
А в чувалите гледам, че на бебетата им е доста комфортно- могат да си ритат и шават на воля без да се отвият.
Струва ми се, че има повече смисъл да се инвестира в количка с пълно легнало положение на летния кош, дръжка или монтиране и с лице и с гръб към посоката на движение и проходими гуми.
Моята количка е Jane Matrix Nomad.