0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Количките
« Отговор #380 -: Май 07, 2008, 17:40:50 pm »
Пуканка значи Лолата на бебе конфорт е 8кг най лека е от всички :wink: цената е само за летния вариант кошничката е към 350лв а коша за новородено към 430 :wink: ама аз най си я харесвам а и не е задължително да взимам кош за новородено кошничката върши идеална работа приятелка я има същата количка а и летния има хоризонтално положение!
« Последна редакция: Май 07, 2008, 17:43:20 pm от Виктория »
*
Re: Количките
« Отговор #381 -: Май 07, 2008, 17:55:01 pm »
Ами Вики , щом можеш да си я позволиш не се колебай.Много е красива, за здрава незнам, но скъпото се очаква да е и здраво.
*
Re: Количките
« Отговор #382 -: Май 07, 2008, 20:35:15 pm »
Ако си готова да похарчиш такава голяма сума, мога да ти препоръчам ето тази количка:
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/cPath/3_15/products_id/3450
Аз лично съм много доволна, количката е много лека, удобна за ползване и досега нямам забележки. За т.нар зимно кошче, което всъщност се води кошче за новородено трябва сама да прецениш дали ще ти трябва. Аз лично ползвам него, въпреки че самата количка има хоризонтално положение. Като ходим на гости при бабите, бебчето спи в него, също така може да се ползва и като люлка, понеже основата го позволява. Седалката на лентия вариант е доста широка и дълга (мерила съм със сантиметърче  :) ). Кошчето за кола за новородено не е много удобно. бебето трябва да поотрасне и укрепне костната си система и най-вече главичката, която клюмва при всеки завой. Каквото и да избереш, на първата седмица вече ще си забравила трепетите по количката и ще обръщаш внимание най-вече на практичността и.
Re: Количките
« Отговор #383 -: Май 07, 2008, 20:51:18 pm »
Честно казано гледах този модел защото се обръща коша към майката и обратно и ми хареса много лека количка :wink:
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/cPath/3_15/products_id/3434
все пак благодаря ти за съвета имам още време да мисля!
*
Re: Количките
« Отговор #384 -: Май 07, 2008, 22:55:45 pm »
Перегото и аз мога да ти го препоръчам. Не, че го ползвам, но моя приятелка го има.
Много лека и маневрена количка. Обаче, ако си височка има опасност да ти идва много ниско. На мен, например не ми е удобна, а съм едва 170.

Лолата я виждам всеки ден в нашата градинка. Много трудно се управлява на неравен терен - иначе е супер.

За коша за новородено, какво да кажа. Хубаво нещо е, обаче има вероятност да се ползва много кратко време. Моят хубостник, например е едричък и нямаше да се възползва дълго от него. Аз нямах такъв кош. Количката ми има напълно легнало положение, взех си порт бебе с твърд под и го слагах в количката - свърши ми перфектна работа.

Успех с избора!
Re: Количките
« Отговор #385 -: Май 07, 2008, 23:04:23 pm »
Аз се чудя за този кош за новородено :? бебо ще се роди началото на август,мога да го нося и в кошничката обаче ако е пък  някаква откачена топла зима като по миналата.... :?, а и от друга страна кошчето за новородено пак може да се слага в колата и обезопасява ,а и както казва ani4ka е удобно за смото бебе както и като се ходи на гости на бабите или някъде ..... :wink: ще мисля благодаря ви момичета! :wink:
*

    Tamara

  • *****
  • 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
Re: Количките
« Отговор #386 -: Май 07, 2008, 23:17:37 pm »
А защо директно не пуснете търсене на колички над 1000 лева. Помолете да ви избродират цената на сенника, за да се вижда отдалече.
Сапикясайте се малко - за 600 лева можете да си купите лека кола - някое голфче на старо - и си возете колкото искате.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*
Re: Количките
« Отговор #387 -: Май 08, 2008, 00:40:03 am »
Ами то е като да препоръчаш на Доналд Тръмп да си построи къща в Китен, вместо някъде по Монако ;) Всеки сам си преценя по джоба, ако заплатата ти е 2000-3000 лв едва ли ще ти е проблем по-високата цена, при 500 лв вече човек мисли по друг начин...
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Количките
« Отговор #388 -: Май 08, 2008, 08:52:56 am »
Много обичам една приказка дето дядо ми казваше:
"Всеки сам е сайбия(господар) на джоба си!"

За щастие бременните тук стават много и е нормално на се коментират цени и марки!
Просто трябва да бъдем тактични към момичетата който  в съседните теми
обръщат заплатите си в процедури и манипулации!
И тайничко четат и тук!
 yahoo_17Късмет!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
Re: Количките
« Отговор #389 -: Май 08, 2008, 09:33:14 am »
Е добре де, ама ако нямаме финансов проблем да си купим количката, която харесваме, как тактично да обсъдим дали си струва парите, дами?  Тамара, това, което казваш вече е нелепо - хайде да не говорим пък за неща, които струват повече от, примерно, 600 лв!  Може и да има хубави колички за толкова - такива, които на теб ти харесват.  Аз не съм намерила такава, която да ми допада за толкова пари.  Да кажем и на момичетата с по 6 процедури да си го напишат в подписа, да знаем, че са успели да си ги платят - като бродерията на сенника, която предлагаш, а?!  Има още няколко места, на които са кометирани колички, и по-евтини, и по-скъпи, защо да не можем да обсъдим тези, които момичетата споменават сега?  И, да, Голф на старо може да се купи за парите като за една хубава количка, само че хората с такива колички надали карат Голф втора ръка! 

Отказвам да се чувствам виновна, че мога да си купя количката, която харесвам.  Никой не ми е дал даром парите, изкарали сме си ги с труд и няма да толерирам някой да ми казва да "се сапикясвам" в избора си.  А, да, и чакането си на това дете съм изчакала, та не е като да си мисля, че всичко, което хвърчи, се яде!
*
Re: Количките
« Отговор #390 -: Май 08, 2008, 10:18:43 am »
Значи, скъпите колички са без забележки, така че ако можете да си го позволите действайте. При по-евтините варианти също има хубави модели. Важно е да има  напълно легнало положение, за да може да спи конфортно детето дори и като по-голямо, когато заспи по време на разходка. Трябва също и да е проходима, но такива са 90 % от количките. Хубаво е дамаската да е от естествени материи.
Всичко останало е суета. Не отричам, че и аз купих скъпа количка, която я избрах по хубост, добре че съчетаваше и тези неща, които споменах. Много ми е удобна, дори катеря и слизам с нея един етаж всеки ден, щото асансьора не се качва до нашия етаж. Ако сега трябваше да избирам обаче, нямаше да купя нея, а някоя по-евтина, а пък остатъка от парите щях да дам за други полезни неща за детето. А вярвайте ми, постоянно изникват непредвидени разходи.
Re: Количките
« Отговор #391 -: Май 08, 2008, 10:46:26 am »
Виктория, щом бебето ще се роди август, не виждам смисъл от коша за новоредено (ако количката има напълно легнало положение). Аз лично този кош го ползвах до 3-я месец.
Успех в избора и както коки казва, наистина после започват непредвидените разходи :wink:
*
Re: Количките
« Отговор #392 -: Май 08, 2008, 12:26:19 pm »
Аз количка не съм избирала преди да родя, оставих всичко за после. Когато "послето" дойде, да не ви казвам как гледах като изкопаемо всички тези бебешки принадлежности, толкова непознати за мен и нямах идея коя функция е полезна, кое си заслужава парите и кое не. Хубаво щеше да е да се поинтересувам и да има кой да сподели коментари - от най-евтините до най-скъпите колички, за да мога да преценя какво искам от една количка и съответно колко пари ще дам за нея.
Оставете момичетата да си избират каквито колички искат - всеки сам изкарва парите си и сам решава за какво ще ги даде.
*
Re: Количките
« Отговор #393 -: Май 08, 2008, 13:14:04 pm »
Извинявам се на засегнатите, че предпочетох да не си обновявам летния гардероб, а да си купя количка, отговаряща на всичките ми изисквания!
*
Re: Количките
« Отговор #394 -: Май 08, 2008, 14:11:43 pm »
Няма засегнати бе, споко. Тамара така си хапе понякога и всички сме й свикнали. :P
С първото си дете аз бях с ефтина количка, счупи се, купих втора ефтина, и тя се счупи но трети път не купих ами се носихме на ръце. Затова и аз сега си купих от 1300 лв. вместо две от по-ефтините. Няма да й надписвам колко струва, но ще й пазя гаранцията за всеки случай,че знай ли се. :lol:
Освен това само скъпите имат зимен хубав кош, който на мене ще ми върши страхотна работа, защото ще излизам с бебо всеки ден през зимата, стига да не вали сняг.
*
Re: Количките
« Отговор #395 -: Май 08, 2008, 14:46:26 pm »
Освен това само скъпите имат зимен хубав кош, който на мене ще ми върши страхотна работа, защото ще излизам с бебо всеки ден през зимата, стига да не вали сняг.
И аз така си мислех, ама - сметки без кръчмар. Калоян спи само по корем от 7 ден на раждането. кошът ни за новородено е използван само 2 пъти. :D Да живее кошницата.


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
Re: Количките
« Отговор #396 -: Май 08, 2008, 14:51:40 pm »
Е за това не бях се сещала. :lol: :lol: :lol:
Re: Количките
« Отговор #397 -: Май 08, 2008, 16:47:46 pm »
Аз пък не виждам защо се спори и кой кава бродерия ще слага на количката много ги мразя тези работи изчела съм много теми които започват добре и свършват заключени заради някакви спорове  8O отбягвам дори и да ги чета до край :?
Много обичам една приказка дето дядо ми казваше:
"Всеки сам е сайбия(господар) на джоба си!"

Съгласна съм , всеки преценява сам за себе си , аз дори ако си намеря такава каквато харесам и втора ръка мога да си я купя не е важно колко струва една количка наистина е важно да е удобна за майката и за бебето и да не се купуват две и повече колички защото първата била се счупила или тежи като танк 8O :wink:
 И все пак тази тема е за да си споделяме кой от какво е доволен или не е,кой какво харесва и т.н. :wink:
Извинявам се на засегнатите, че предпочетох да не си обновявам летния гардероб, а да си купя количка, отговаряща на всичките ми изисквания!
Ани аз пък  като разбрахме че ще имаме бебе решихме с мъжо да събираме в една кутия железни левчета и двулевки (ейтака не сме казвали за какво или пък ако закъсаме нещо както се казва... разбираш)живот и здраве може и за количка да ги дадем :wink:
« Последна редакция: Май 08, 2008, 16:57:28 pm от Виктория »
Re: Количките
« Отговор #398 -: Май 08, 2008, 18:12:56 pm »
Освен това само скъпите имат зимен хубав кош, който на мене ще ми върши страхотна работа, защото ще излизам с бебо всеки ден през зимата, стига да не вали сняг.
И аз така си мислех, ама - сметки без кръчмар. Калоян спи само по корем от 7 ден на раждането. кошът ни за новородено е използван само 2 пъти. :D Да живее кошницата.

Хммм, бихте ли обяснили за още-незапознатите, моля?  Аз под зимен кош на количката разбирам онази част, която изглежда като едновремешните зимни колички - като легълце с едната част полу-закрита, а кошница - това, което се ползва и за столче за кола.  И защо не може да се слага в коша по корем, а кошницата помага за целта  :oops:?
*
Re: Количките
« Отговор #399 -: Май 08, 2008, 18:26:31 pm »
Виктория, аз половин година преди заветната дата бях започнала да спестявам. По-малко ресторанти, по-малко нови неща и т.н... ;)

Зимното кошче би било необходимо на тези, които често пътуват по гости и се налага да пренощуват там (баби, приятели, друг вид пътувания...). Ние поне досега поне 5-6 пъти сме слагали Вероника да спи в него, като сме на гости на бабите. Аз най-вероятно цяло лято ще си изкарам с него, защото е удобно и предпочитам да не мъча бебка с кошничката за кола, тъй като мисля разходките ми да са по-продължителни, а в Училището за родители ни предупредиха, че повече от 2-3 часа не е желателно да се ползва. Все още имаме спор с мъжа ми, като тръгнем на път дали да ползваме кошничката, защото той е на мнение, че Вероника много се изкривява ( и донякъде е прав, особено като видя как главичката и стои нестабилно  :oops: ). Аз си държа на сигурността, той на правата стойка, все пак мадама сме щели да отглеждаме...