0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Nina

  • *****
  • 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Re: Количките
« Отговор #120 -: Юли 13, 2007, 14:22:14 pm »
Каси, играчка е малко да купиш от и-бей, но ако си стоиш в къщи си е интересно занимание - ровиш, търсиш. Споделям мнението на Таня. Ние сме поръчвали фотоапарат, маратонки, микрофон на приятеля ми за пеене, фланелки, мобилни апарати и т.н. и до сега винаги навреме (в рамките на 7-10 дни) сме си получавали нещата и то в отлично състояние или такова, каквото е описано от търговците. В и-бей се следи за некоректни търговци, освен това, можеш да видиш на всеки търговец или регистриран колко положителни фийдбек-а (отзиви) има и така ще имаш известна гаранция отностно неговата коректност. Карта за плащане можеш да си извадиш от доста банки в България. Пиреос Банк издават Маестро сравнително лесно и можеш да я ползваш, а и те имат относително богата клонова мрежа. Пробвай и в друга банка, така или иначе една карта никога няма да ти е излишна, а и ти пожелавам да я напълниш с парици. Бих ти помогнала с и-бей, аз работя за ИНГ Банк София, но за съжаление точно в момента има трансфер на всички карти и сметки на физически лица от нашата бакнак към Пиреос, включително и на служителите и в момента съм без карти. Но относно регистрации......за и-бей, ако имаш въпроси - питай й на лична, за да не обременяваме другите момичета и да се отклоняваме от основните теми на Зачатие. 
*
Re: Количките
« Отговор #121 -: Юли 13, 2007, 14:43:12 pm »
Аз по принцип не ти препора4вам да закупува6 стоки от Англия(ebay) ,многоооо измамиии .Пора4ах си един продукт ,не само един преди сам си пора4вала доста от там и слава богу ,4е пла6тах 4рез PayPal ,стоките така и не ги видях ,а PayPal докато ми вазтановят парите минават 3 месеца ,отварят анкета ,голямо главооболие
даже смятаи продава4а има6е наглостта да ми изпрати празна кутия по по6тата (препора4ан paket :lol: ,няма просто 6анс някои да го открадне)та снимах кутията ,която по размери  ваоб6те не отговаря6е на стоката ,която бях пора4ала -игра4кааа
Ина4е от германците и белгииците(ebay) сам нямала проблеми никога
Entre ce que je pense, ce que je veux dire, ce que je dis, ce que tu veux entendre , ce que tu crois entendre et ce que tu entends, il y a au moins 6 bonnes raisons de ne pas se comprendre....

Je suis  sous le choc et endeuillé des faits dramatiques qui se sont déroulés dans la crèche "Fabeltjesland" à Termonde.SINCERES CONDOLEANCES AUX FAMILLES DES VICTIMES ....
*
Re: Количките
« Отговор #122 -: Юли 13, 2007, 15:17:15 pm »
Аз да се изкажа по повод зимните кошове, които за мен са безмислени - първо защото не са много големи и както Джам ви е написала стават до 4-5 м. възраст, второ всяка количка, която се води комбинирана става за зимата, все пак при -10 градуса няма да извеждате бебето.
Моята е на Чико СТ 0.2, повечето от вас са я виждали, с две порт бебе-пелени и човала на количката си изкарахме зимата прекрасно.
Друго което можете да направите ако толкова ви е страх да не се простуди бебето е да си купите порт бебе, продават се отделно и не са никак скъпи в сравнение със зимния кош, по-малки са и влизат във всяка количка. Ето пример:
http://family-bg.com/prX_703.htm?osCsid=47fa0c2f43e27ebdc330dac61181e1f4
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: Количките
« Отговор #123 -: Юли 13, 2007, 15:29:37 pm »
Хм, дали порт-бебетата ще влезат в близнашките колички, които ми се струват супер теснички за новородено, камо ли и за портбебе вътре?  :( В такъв случай варианта Бертони/примерно/, който си е направо летен вариант, ще свърши работа с две такива приспособления за зимата? А и моите бебета ще са зимни, та въпроса ми е при колко градуса може да се изведат на разходка?  :? Стефи, благодаря за идеята, мила.


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
Re: Количките
« Отговор #124 -: Юли 13, 2007, 15:38:07 pm »
За съвсем малки бебенца до 40 дни например може би при 5-6 градуса няма проблем, а за по-големи знам, че и при -1, 0 градуса може. Въпреки че нашата дотора ми е казвала, че някой педиатри, предимно руска казват, че и до - 10 може, ама то е разбираемо при техните климатични условия :lol:
Аз лично само при много силен вятър и дъжд не съм я извеждала зимата, но то тази зима беше прекрасна :D
*
Re: Количките
« Отговор #125 -: Юли 13, 2007, 17:22:12 pm »
на мен лично идеята за зимно чувалче или за порт - бебе, въобще някакъв такъв вариант ми се струва много по-удачен отколкото да купя цяла зимна количка, тоест със зимен кош, ами вие сте прави, че то много ясно като е студено няма да хукнем на разходка. Може би ако успея да си намеря количка със столче за кола, тоест 2 в 1 като варианта на Чико СТ 0.2, защото ми се струва доста по сложно ако купя само количката , а после започна да търся кое столче ще пасне на тази количка, а всъщност сега като се замисля задължително ли е или пак опираме до удобство и практичност?
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Количките
« Отговор #126 -: Юли 13, 2007, 17:57:24 pm »
защото ми се струва доста по сложно ако купя само количката , а после започна да търся кое столче ще пасне на тази количка, а всъщност сега като се замисля задължително ли е или пак опираме до удобство и практичност?

Виолет, столчето и количката не е задължително изобщо да имат нещо общо. какво значи "да пасне на количката" - имаш предвид да се поставя на нейното шаси ли? това го могат само столчета от същата марка като количката, или съвместими марки - примерно, колички Куини със столчета Макси Кози.
ама това за мен е излишно, дори и неправилно. много майки гордо бутат новородени в кошници за кола, нахендрени на модерните шасита на количките. вътре бебоците сгънати на геврек. изрично пише в препоръките на американската педиатрична асоциация, че не се препоръчва новородени и малки бебета да престояват повече от 2 часа в кошница за кола. на малкото бебе до 6 месеца му трябва хоризонтална повърхност.
вариантът 2 в 1 е добър от съображения за икономия - пестят се пари при едновременната покупка, иначе отделно количка и отделно кошница може да е по-скъпо. друг плюс няма.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Количките
« Отговор #127 -: Юли 13, 2007, 19:19:17 pm »
jam хиляди благодарности !!!!!!!! Силно ценя твоите думи и мога да кажа, че все по-вече ми се изяснява картинката около количките, не знам защо но това ми се стори най-трудният избор, който трябва да направя, но има надежда на хоризонта  :lol: :balk_177: лека вечер
*
Re: Количките
« Отговор #128 -: Юли 13, 2007, 19:38:20 pm »
Аz да вметна zа раzходките zимно време. Понеже когато вали силно (неzависимо сняг или дъжд) е трудно да се бута zимна количка с една ръка и да се държи чадър с другата, аz слагах детето в космонафтче и в кенгуруто и хайде по пътиЩата. Хем я гуШках, хем я люШках  :wink:.
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Количките
« Отговор #129 -: Юли 14, 2007, 00:50:25 am »
Аз имам 3 вида Хоук. Много са удобни, много съм доволна и изобщо не съм имала проблеми с тях. Не е нужно количката да има портбебе. Може да се купи чувалче и така да се слага вътре. Все пак това се израства доста бързо. На моята количка дръжката се местеше и бях много доволна, че може да се вижда бебето.
Ето един сайт за поръчка на колички - отдолу има и линкове към други сайтове
http://www.billiger.de/show/angebote/3937(size=10)-Zwillingswagen.htm
Като се кликне на количката - има отстрани дадени размерите и колко килограма тежи.
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

    mecheto

  • ****
  • 753
  • на мама джудженцата
Re: Количките
« Отговор #130 -: Юли 14, 2007, 17:43:01 pm »
 Гане, тъй като с немския сме скарани, можеш ли да пуснеш линкче как се сгъва ето тази количка?:http://www.mytoys.de/is-bin/INTERSHOP.enfinity/eCS/Store/de/-/DEU/DisplayProductInformation-Start;sid=z2USmSgVHUUUmW6NE35zkSkf8TRM_at1SPs=?ProductSKU=de_DE-1559901. Също немога да разбера дали може да се обръща дръжката така, че бебетата да са с лице към мама?
Благодаря ти!

« Последна редакция: Юли 14, 2007, 17:46:04 pm от mecheto »
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Количките
« Отговор #131 -: Юли 14, 2007, 18:22:36 pm »
Мече, аз поне не видях никъде да пише как се сгъва и дали се местят дръжките, но като гледам снимката според мен не се мести, за да са с лице към теб. Иначе по пътя на логиката от моята количка - има отстрани на страничните железа едно като дупка, където се освобождава нещо като спусък и така се прегъва самата количка. Сгъва се според мен поне на две, т.е. горната част минава напред и се застопорява.
Това е типа зимна количка, на която се мести дръжката

Ох, за съжаление не мога да намеря никъде как точно се сгъва количката и да я покажа в сгънат вид :(
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
Re: Количките
« Отговор #132 -: Юли 14, 2007, 18:55:50 pm »
Да споделя и нашият опит с превозните средстава на малчуганите. Имаме подобна на тази количка която Гането е показала и най-хубавото са големите гуми, минават през почти всякакъв терен. Нашата е на Маг Ингланд , комбинирна, с помпащите се гуми, и не съм доволна, тъй като е много тежка и трудно маневрена. Кумата ми като каза, че ще ми я даде и не можах да и откажа. Използвах я до към 6 месец на Наско и си купих на Bebeconfort ето този модел:


много е лека и маневрена, но пък не се справя с препятствията по БГ улиците, а и е за бебета над 6 мес.възраст. Няма идеални неща, но определено съм доволна от поледната.
« Последна редакция: Юли 14, 2007, 18:57:47 pm от Cvetelina »
*
Re: Количките
« Отговор #133 -: Юли 16, 2007, 12:17:55 pm »
Мече, ето един линк, където са дадени техническите характеристики на количката. Няма снимка как се сгъва, но има една схемичка горе в ляво какви са размерите в сгънато състояние.
http://www.hauck-group.de/de/detail.asp?PLID=1&BID=1&KID=1&HID=8&UID=224&DID=357&ARTNR=512012
*
Re: Количките
« Отговор #134 -: Август 19, 2007, 13:23:56 pm »
Повдигам темата с количките :D
Мини, Обещавам само тук вече да пиша за колички :stroller:
*
Re: Количките
« Отговор #135 -: Август 19, 2007, 16:02:39 pm »
Здравейте и от мен. Искам да питам някой дали е ползвал тази колечка на Чиполино. определено още когато я видях много ми хареса, не е скъпа, и има димно покривало, кош за кола и летен вариант. никъде във форумите досега не съм чела нищо за нея. Eто тук има снимки:http://get.gbg.bg/catalog/product_info.php?products_id=15687&cPath=487_496_499 E
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Количките
« Отговор #136 -: Август 19, 2007, 16:06:24 pm »
Повдигам темата с количките :D
Мини, Обещавам само тук вече да пиша за колички :stroller:
сия,  :hug2:
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

    eleonor

  • ****
  • 1075
  • БEA -ПРЕКРАСНА I CИМЕОНчЕ- БОНБОНчЕ-ОБИЧАМЕ ВИ
Re: Количките
« Отговор #137 -: Август 20, 2007, 21:00:03 pm »
Повдигам темата с количките :D
Мини, Обещавам само тук вече да пиша за колички :stroller:

И аз и аз...

То съвсем се обърках ве4е с тези марки и хиляди видове коли4ки
Сия, оЩе не съм посеЩавала магазина, за да ти кажа цената на Casualplay.Ще ходим края на седмицата.



Beatris - 13.01.2008
Simeon- 19.01.2009

МЕЧТИТЕ СЕ СБЪДВАТ
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: Количките
« Отговор #138 -: Август 26, 2007, 18:27:02 pm »
Благодаря ви, Сия, Лейди! Определено ще търся Хепи дриймс 60/120.
Сия, къде се поръчват матраците?
  Иначе аз днес направих пак подобаващ пазар-протектори, спални комплекти, обиколници, к-т шишета на Авент/4 броя/, дрешки, залъгалки, найлонови подложки. И мисля че вече се спираме на количката Пег Перего-Ария Туин, въпреки че, няма пълно легнало положение и зимни чуавалчета. Ще приспособявам нещо с портбебета.
  :D



  Искам да питам за сутиените за кърмачки. Харесах си един сутиен, но не знам какъв размер да избера. Дали такъв който сега ми става  :? или следващия размер, който е доста празен отпред  :oops:! До момента гърдите ми не са наедряли много, съвсем малко, та се чудя дали изобщо ще порастнат и дали ще имам кърма. Дали да изчакам да родя и тогава да купувам сутиен? В болницата със сутиен ли трябва да съм?  :oops: Благодаря ви!
« Последна редакция: Август 26, 2007, 18:56:58 pm от kassi »


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
Re: Количките
« Отговор #139 -: Август 26, 2007, 21:01:59 pm »
Каси, показаха ми го този вариант с портбебетата и арията. те не са към същия комплект и това, че става закърпено е най-малкия проблем. Но при по -висок бордюр портбебетата не са много стабилни. Иначе тази количка бе и моят избор, но се отказах от него именно за това, че не става за новородени.
« Последна редакция: Август 26, 2007, 21:05:45 pm от cygnus »