0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Количките
« Отговор #480 -: Август 21, 2009, 21:11:14 pm »
Интересно ми е как се маневрира със съединените колички и как се катерят стълби, да кажем че бордурите ги минава. Аз съм за триколките с големи гуми, ходиш където искаш.

От опит не мога да кажа, но тези, за които споменах, видях в малко селце на Тасос, където определено не са най-равни терените.  Предполагам, че не се различава много от единичните колички с малки колелца - по-трудно е от триколките с големи гуми.

И аз съм се насочила към триколките с големи помпещи гуми. Харесаха ми на X-LANDER, GRАCO и CANGAROO. Тежки са , ама все пак няма да я нося. Но все още се чудя, добре ли е да има отделно кош за новородено или ако е комбинирана и има пълно легнало положение е достатъчно. Чета различни мнения по този въпрос  :ask:

Не съм виждала двойни колчки със зимни кошове.  По-скоро са с напълно легнало положение на гръбчето и се ползва порт-бебе.

За големите гуми и аз съм за, но за триколките не. Нестабилни са като се катерят по бордюри според мен това ме отказа от триколка.

Не си попаднала на хубава количка, значи.  Освен това, ако искаш можеш да си застопориш предното колело и става сходна на тези с четири гуми. 

На мен са ми голяма тръпка количките и все се оглеждам и интересувам.  Бутала съм на много познати мами и мисля, че имам реална представа от това как се преставят различните типове колички.  Триколките с големи гуми са най-маневрени и стабилни. 
*
Re: Количките
« Отговор #481 -: Август 21, 2009, 23:52:34 pm »
Хм, моята триколка не е имала проблем с качването по бордюрите. Грам не е нестабилна.Тежка е, 10 кг е само рамата, но върви леко. Живеем в нов блок и докат ни пуснат асансьора всеки ден съм я качвала на задни гуми до втория етаж барабар с дете вътре и покупки.


Ние пък нямаме въобще асансьор и сме на 3 етаж, слизаме и се качваме с големите гуми. Докато беше в коша за новородено ги разкачах и на 2 курса. Другото което правех от мързел коша в 1 ръка, а в другата сгъната рама, но не си е работа тежко е......

За триколките незнам просто не ми харесаха, има един момент дори при застопорено предно колело при качване на бордюр да се обърне количката и понеже съм шемет предпочетох 4 колела.
Но това няма значение, избирайте големи колела не друсат, лесно се преминават дупки и препрятствия, а най-важното и на детето е комфортно. Ние вече пробвахме количката в Рилския манастир, Етъра и от Златни мостове по една пътека до хижа Момина скала и в сравнение с малките колелета нашата вървеше, а другата се тикаше без да се търкалят колелетата.  :?

п.п. В квартала виждах мама с близнаци с 2 съединени единични колички малко обемно изглежда, но за децата има пространство. Близнашките колички едно до друго ми се видяха тесни и може би вършат работа до към годинка или по рано.
« Последна редакция: Август 22, 2009, 00:01:45 am от Малина »


*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Количките
« Отговор #482 -: Август 22, 2009, 02:11:54 am »
ааа, няма подобно нещо за нестабилност на триколка с големи гуми, все пак доста стаж направих със Спидито
виж Запа си е направо убиец, чак съжалявам, че взехме, но заради втората бременност ми трябваше лека количка
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
Re: Количките
« Отговор #483 -: Август 22, 2009, 08:54:18 am »
Количката ми е триколка с големи гуми, за близнаци едно до друго, не я намирам за тясна и смятам да я ползвам до като децата имат нужда от количка, не отглеждам слончета. Влизам с нея в магазините, минавам през всякакви дупки и се качвам през бордюри и стълби, а понякога се налага това да го правя с една ръка. Прави завой на 360 градуса около центъра си. Преди това съм тикала доста колички, но единична количка с малки колела е най-изморителното и изнервящо нещо, пък за двойна...
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*

    Aubergine

Re: Количките
« Отговор #484 -: Август 22, 2009, 12:26:06 pm »
И аз съм се насочила към триколките с големи помпещи гуми. Харесаха ми на X-LANDER, GRАCO и CANGAROO. Тежки са , ама все пак няма да я нося. Но все още се чудя, добре ли е да има отделно кош за новородено или ако е комбинирана и има пълно легнало положение е достатъчно. Чета различни мнения по този въпрос  :ask:
Aз съм с X-lander XT, в описанието количката има пълно легнало положение, но няма. Има наклон от 30°. Това ме накара да поръчам и коша за новородено допълнително.
До ден днешен сме си с него и по цял ден в къщи.
В креватчето си спи само нощем.

Предложения от типа "сложи сгъната пеленка под дупето" не ме устройват, има си време, когато детето ще се вози и без кош.

За нестабилност изобщо пък не мога да говоря - нямам никакви проблеми с бордюри, стълби и пр.
Живея на втори етаж, свалям рамата, после коша с бебето. Заедно е много тежко и е изпитание дори за двама души.
Просто тези неща не ми пречат, по-важно е, че нямам никакъв проблем по пътищата.

*

    daninaa

  • ****
  • 700
  • Все някога ще успеем
Re: Количките
« Отговор #485 -: Август 22, 2009, 16:12:03 pm »
Луничке би ли ми казала точно кой модел количка триколка ползваш ако я има някъде в нета да я видя !Благодаря ти предварително!
*

    power

  • *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
Re: Количките
« Отговор #486 -: Август 23, 2009, 09:45:19 am »
Аз съм си харесала ето тази количка- дали ще е удобна?Не видях някой да е писал за нея.

http://www.cangaroo-bg.com/in/index.php?act=inside_product&product_id=119
07.10.2009
Re: Количките
« Отговор #487 -: Август 24, 2009, 07:03:11 am »
http://www.piggyshouse.com/uploads/orange.jpg ей такава ми е количката само че триколка.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Количките
« Отговор #488 -: Август 24, 2009, 08:32:27 am »
И аз най-накрая си харесах количка:))))))))
http://www.babyjogger.com/summit_360_tpl_dtl.aspx

Сега остава да намеря по- (нека не е най)добрия вариант да ни я доставят до БГ:)
Благодаря на всички, които съм ангажирала  със себе си:)))))))в проучването :)
Re: Количките
« Отговор #489 -: Август 24, 2009, 09:47:27 am »
Лисе, страхотен избор.Може и аз да се вредя да я покарам малко, а на теб да ти дам единична да си почиваш малко :lol: :lol:
Момичета чудя се като ще е зимно бебето дали има нужда предварително да се купува количката?.Така или иначе няма да се втурна навън от първия ден, особено в зимата.

*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Количките
« Отговор #490 -: Август 24, 2009, 09:54:18 am »
:)Миленка, ти какъвто си дребосък най много по баирите да връщаш назад вместо да буташ напред :P:)Инъче ще бутам и твоята заедно с нашата:))))))))))

За зимата...едва ли първия месец ще тръгнете да излизате, но като имаш предвид, че във Варна зима няма а само студ.
Аз искам да намеря вариант за нас и да съм спокойна, за да мога да я поръчам мааалко преди раждането или мааалко след раждането, защото докато се приберем после във Варна, децата вероятно ще са вече на по месец, месец и половина. Дано е по-рано но да не правя планове:) И ако времето позволява не мисля да стоя до април в нас:)
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Количките
« Отговор #491 -: Август 24, 2009, 11:08:56 am »
Лиси, видях, че доставят до Люксембург и Англия. И други европейски държави. Та може да има варианти.
*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Количките
« Отговор #492 -: Август 24, 2009, 11:10:07 am »
Пете страхотна е :)) чак ми се прииска и аз, да чакам тризнаци :)) страхотен избор!


Re: Количките
« Отговор #493 -: Август 24, 2009, 12:40:32 pm »
Пете, чудесен избор  :D! Онова дискриминационно влакче хич не ми харесваше  :wink:.
Миленка, аз мисля да съм си купила количката предварително.В студа, и то след секцио/евентуално/ не ми се обикаля за колички по магазините. Пък и някои модели имат в комплекта и други аксесоари-например кошница за кола или порт бебе, които дори и да не излизате на разходка пак можеш да ползваш вкъщи.
Аз 2 дена обикалях по магазините и направо се обърках тотално  osi_15. Не предполагах че е толкова трудно да си избереш количка. Но със сигурност няма да си купя количка по интернет без да съм я пипнала. Много от характеристиките написани в интернет изобщо не отговарят на истината! Например на много комбинирани колички пишат че има напълно легнало положение, а то изобщо не е така. Последно съм се спряла на тази триколка : http://www.kasidabg.com/zooper-boogie-pink-cpath-181_381.html . Някакви отзиви за нея?
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Количките
« Отговор #494 -: Август 24, 2009, 12:45:48 pm »
Лиси, видях, че доставят до Люксембург и Англия. И други европейски държави. Та може да има варианти.

Пете, даже съм изтормозила вече Деси да провери:)
Имат представителство и в Атина. Там ми е още по-лесно защото имам приятелка която живее там и си идва често до БГ. И нея съм я изтормозила снощи да проверява.
И в Англия ще проверят:) Абе, голям тормоз с мен ама не да не ми е неудобно:)
И в щатите също тормозя хора:) Общо взето ако няма голяма разлика в цената от щатите и Европа, ще я поръчам от Европа:)

Силве, много ми хареса количката, която си избрала:) Дано има добри отзиви за нея:) Много харесвам сиво и розово, кафяво и розово...ама розовото като е малко:) Що така неможах да го заобичам този цвят незнам:)
Аз няма как да пипна количката за съжаление, но от всичко разгледано досега ми харесва най много. Днес ще пиша на американците да ми отговорят на няколко въпроса:) Ако им е удобно:))))))))))
« Последна редакция: Август 24, 2009, 12:55:15 pm от Lisko »
*

    julia_m

  • ****
  • 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
Re: Количките
« Отговор #495 -: Август 24, 2009, 14:41:46 pm »
Силве, количката е супер, една мама в парка има такава, много е просторна и комфортна, поне според мен, нейната е в червено, коша се върти-напред и към теб и е подходящ още от товородено, големи гуми-висока проходимост. На мен лично много ми допадна, ако искаш ще ти пратя и снимка да я видиш в действителност как стои с бебе в нея :)
*

    daninaa

  • ****
  • 700
  • Все някога ще успеем
Re: Количките
« Отговор #496 -: Август 24, 2009, 15:26:02 pm »
Момичета аз се двоумя между тези двете http://www.moebebe.com/catalog/product_info.php?cPath=84&products_id=271 и другата е на пег переро http://www.kasidabg.com/product_info_cpath-181_586-products_id-11113.html моля помогнете с мнението си !
Re: Количките
« Отговор #497 -: Август 24, 2009, 16:07:50 pm »
На мен лично много ми допадна, ако искаш ще ти пратя и снимка да я видиш в действителност как стои с бебе в нея :)

Джули, ще се радвам да ми пратиш снимка  :D
*

    klem4e

  • ***
  • 307
  • искам значи мога
Re: Количките
« Отговор #498 -: Август 24, 2009, 16:15:09 pm »
daninaa, аз си мисля че първото ти предложение е по - сполучливо , защото стана ясно , че с големи колелета се управлява по- лесно , а и тежеста на двете ти слънца не е за подценяване.
silvi4ka , и аз харесвам твоят избор , само че във Варна от къде може да се закупи , защото и аз не съм фенка на пазаруването от интернет , освен ако нямаш избор , като Лиско.
Другияг вариянт е http://www.cangaroo-bg.com/in/index.php?act=inside_product&product_id=86.
*
Re: Количките
« Отговор #499 -: Август 24, 2009, 16:23:04 pm »
daninaa, аз си мисля че първото ти предложение е по - сполучливо , защото стана ясно , че с големи колелета се управлява по- лесно , а и тежеста на двете ти слънца не е за подценяване.
silvi4ka , и аз харесвам твоят избор , само че във Варна от къде може да се закупи , защото и аз не съм фенка на пазаруването от интернет , освен ако нямаш избор , като Лиско.
Другияг вариянт е http://www.cangaroo-bg.com/in/index.php?act=inside_product&product_id=86.
Моята количка е такава само че по стария вариант-в смисъл че дизайна е по нов иначе описанието е същото.Уникална е :)