Дидон, няма разлика между кош за кола и кошница. Едно е също е - стол за кола 0-13кг.
И задължително се монтира обратно на движението не заради еърбега (същият се изключва ако там ще е столчето или се слага някъде където няма ейрбег), а за да се избегне риска от счупване на врата на детето при рязко спиране, така наречения камшичен удар.
...Да,съгласна съм и за това с гръбнака и врата,абсолютно вярно е...
...значи,цитирам "...можете да изберете или бебешка кошница,която може да бъде пригодена да пътува с гръб към движението,която може да се ползва и за носене на новороденото,или приспособяемо столче,което може да се обърне напред,когато бебето ви стане достатъчно голямо и тежко ..." д-р Сопк,страница 501/най-новото издане...
Това изречение ме навява на мисълта,че има разлика...В смисъл аз наистина съм виждала изключително малки кошници.Не съм търсила още конкретно,но ме вълнува,защото понякога търговците са некомпетентни и не могат да ти отговорят на всички въпроси...
Между другото интересното е,че в книгата пише още:
"от гледна точка на безопасността,средното място на задната седалка е най-доброто за хора от всички възрасти"
А еърбега не го коментирам... пак цитат "много е важно бебета и деца до дванайсет години никога да не се возят на предната седалка на автомобил,който има въздушни възглавници/каквато в случая е почти всички нови автомобили/Въздушните възглавници спасяват живота на възрастни хора,но се надуват със сила.която може да предизвика сериозни наранявания и дори смърт на дете...
Да не ме разберете погрешно...
Цитирам безпристрастно според мен полезна информация.Всеки да се съобрази с нея по най-правилиня за него начин