0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

донор за моето бебе?
« -: Юли 11, 2007, 11:45:32 am »
Здравейте момичета
пуснах същата тема и в дира, но мисля че тук ще срещна истинска помощ от вас.
На 32 години ставам другия месец. Нямам мъж до себе си и както изглежда няма скоро да се появи. Правила съм до сега 2 аборта, но се надявам да мога да забременея отново. Напоследък взех да си мисля за инсеминация. Моля ви за съвети на тая тема: какви са тези банки със сперма в специализираните клиники,в смисъл какви са донорите,никаква инфо ли не можеш да получиш за донорите, сама ли ги избираш, по какъв критерий....Мислите ли че постъпвам правилно в случая? Не искам да търся някой само и само да ми направи дете.
Дайте ми съвети или линк къде да прочета нещо повече по темата, също и психологическата страна на въпроса ме интересува- никога нито аз нито детето ще знаят кой е бащата,това не е ли потискащо?
Благодаря ви за отговорите предварително
Re: донор за моето бебе?
« Отговор #1 -: Юли 11, 2007, 12:14:29 pm »
Най-точна информация можеш да получиш в клиниките, които предлагат донорски инсеминации. Тук не знам дали има някоя минала по този път, за да ти даде повече подорбности.
Що се отнася до психологическата страна на въпроса - решението си зависи от теб. Може би е добре да се посъветваш и с психолог, ако смяташ, че имаш нужда.
Успех каквото и да решиш.
Re: донор за моето бебе?
« Отговор #2 -: Юли 11, 2007, 13:55:10 pm »
Каквото и да е твоето решение, ти желая успех!
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: донор за моето бебе?
« Отговор #3 -: Юли 11, 2007, 14:35:18 pm »
Бих ти препоръчала да посетиш клиника "Надежда" - поради две причини:
1. Там предлагат донорски инсеминации.
2. Имат психолог, с който можеш да обсъдиш ситуацията.
Спермални банки има и в други клиники, за психолозите не знам.
Заглавието на темата ти не е много хубаво формулирано според мен - така като го прочетох и очаквах, че имаш предвид вече родено, но нуждаещо се от лечение детенце. Пожелавам ти щастие и дано все пак срещнеш мъж, с които да искате да създадете и отгледате здрави дечица. Човек никога не знае какво го чака зад ъгъла и когато най-малко очаква, му се случва чудото. Успех, мила!


Re: донор за моето бебе?
« Отговор #4 -: Юли 11, 2007, 18:18:43 pm »
Заглавието на темата ти не е много хубаво формулирано според мен - така като го прочетох и очаквах, че имаш предвид вече родено, но нуждаещо се от лечение детенце.

да но като се прочете постинга разбираш защо притежателното местоимение е в единствено число ...
janine,
Със сигурност в клиниките има достатъчно информация, ако си узряла за тази стъпка.
Успех!
*
Re: донор за моето бебе?
« Отговор #5 -: Юли 11, 2007, 21:05:47 pm »
  Мисля,че в момента си подтисната и не е добре да предприемаш такова важно решение.
Не са ти чак толкова много годините ,а свестните мъже,колкото и да са малко,се намират.
Ще го срещнеш,ще видиш,просто бъди позитивна и ще се случи!
 Когато човек е негативно настроен,щастието бяга при други.
Не се обричай,ще бъдеш щастлива! :D
*
Re: донор за моето бебе?
« Отговор #6 -: Юли 12, 2007, 07:02:42 am »
Janine, мила, ще ти опиша техническата страна на `избора` на донор. Ние тръгнахме с доста лоша прогноза и откъм мъжки фактор, затова проучвахме и този вариант, но информацията ми е отпреди повече от 6 год., затова, както вече те посъветваха момичетата, клиниките ще те информират най-добре, а и предполагам, че вече са настъпили промени. Все пак, за да си подготвена, нещата протичат приблизително така: в клиниките разполагат с донори с различни физ. характеристики, здрави и с доказано бащинство. След трета регистрирана донорска бременност напускат листата. Можеш да избираш цвят на очите, на кожата, ръст. Лични данни не се излагат. Нямаш право да искаш или търсиш допълнителна информация. Лекарят препоръчва подходящата кръвна група на донора. Ние поискахме информация в клиниката на Щерев, където предложените ни гаранции ни бяха напълно достатъчни и в АГ-Варна, където обаче тогава имаха само два донора, за които се знаеше само, че са студенти и единият е със сини очи. За обработката на материала, въпросът не се изясни, затова ми се сториха много несериозни, а и двата пъти, когато ходих да питам, ми казаха различни цени. Ценоразпис там не видях.
На мен ми бяха нужни доста усилия преди да събера смелост за да обмисля този вариант и знам, че не е лесно. Не успях да се преборя с психологическата страна на това решение и в крайна сметка избрахме по-трудния вариант, но сега съм благодарна на това... Мисля, че нямаш ли пълната увереност, че е точно това, което желаеш, тази крачка може да се окаже грешка. Моят искрен съвет е да я обмислиш добре и ако ти е нужна помощ, да потърсиш специалист. Каквото и да предприемеш, желая ти късмет!
Re: донор за моето бебе?
« Отговор #7 -: Юли 12, 2007, 08:49:14 am »
Здравей :D

Наистина не е много приятно да си в очакване на следващата връзка с идеята за дете. В това отношение, мисля, че идеята ти е хубава :D От друга страна пък, 32 години не са никак много, така че този вариант може да почака още 1-2 години. Ако чувстваш, че имаш сили в себе си да се грижиш самичка (поне в началото, а после нещата може да се променят :D) за детенце, действай :D За това, че няма да знаете кой е бащата, си има и хубави страни и не е ли по-хубаво, отколкото да си имала несполучлива връзка и да си много, много огорчена от бащата, или пък той да е насилник, или пияница, или нещо друго такова.

Желая ти успех! :D
Благодаря ти, Бени!







Re: донор за моето бебе?
« Отговор #8 -: Юли 12, 2007, 14:26:18 pm »
Здравей и от мен!
Моя приятелка е в почти същата ситуация като теб и мога да ти кажа при нея как протекоха нещата. Тя отиде в една от реномираните клиники и оттам, след като й направиха всякакви изследвания, за да установят, че всичко е наред при нея, й дадоха списък с донори. Повечето скандинавци. Вътре пише ръст, тегло, цвят на очите, косата... абе всякакви физически белези. Естествено съобразени са и кръвните групи и т.н. Тя просто си избра един и това е. Само че излизаше доста скъпо. Май към 2000 евро общо. Т.е. за тези пари си взимаш сперма колкото за 2 опита. За съжаление при нея и двата бяха неуспешни. Та това е. Не си спомням точно дали в инфото за донора пишеше и с какво се занимава, каква рофесия има например. Ще я питам и ще ти кажа. Но тъй или иначе повече информация май няма да получиш... Пък според мен и не ти трябва. Нали смисъла е да си е само твое. То ако ще искаш да познаваш бащата, по-добре по естествен начин да стане... тамън ще е безплатно   :lol: Успех и не се притеснявай! Щом си решила, направи го. Пък не е късно да срещнеш човека, с който да си!
Re: донор за моето бебе?
« Отговор #9 -: Юли 13, 2007, 12:31:45 pm »
Много благодаря на всички,които ми дадохте съвет и информация. Наистина все още не съм подготвена психически за тази стъпка. Макар и  малка,имам надежда да срещна мъжа, с който ще си родим детенце с любов.
И тъй като осиновяването ми се стува по-далечно от моята психика, мисля че един ден инсеминацията ще е решението,което ще взема.
Благодаря още веднъж!
И много късмет!
:)
*
Re: донор за моето бебе?
« Отговор #10 -: Юли 13, 2007, 14:25:36 pm »
Много благодаря на всички,които ми дадохте съвет и информация. Наистина все още не съм подготвена психически за тази стъпка. Макар и  малка,имам надежда да срещна мъжа, с който ще си родим детенце с любов.
И тъй като осиновяването ми се стува по-далечно от моята психика, мисля че един ден инсеминацията ще е решението,което ще взема.
Благодаря още веднъж!
И много късмет!
:)

Отдъхнах си! :)

под секрет:и на мен са ми минавали такива идеи в един по-отминал период,а и не само на мен...
 :sunshine:
Re: донор за моето бебе?
« Отговор #11 -: Юли 24, 2007, 21:17:31 pm »
Ето един линк за юрдическата страна на нещата http://www.mh.government.bg/norm_acts/naredba_asistirana_reprodukcia_10_07_07.rtf

Чудя се, какво би направила на твое място.Признавам, че не знам, не мога да ти дам съвет. Аз бих искала да познавам бащата на детето си, дори и с цел проучване на фамилната обремененост или надареност. Все пак има доста неща, за които гените влияят, още не е проучено всичко в генетиката. При банките за сперма е сигурно, че правят сериозно проучване за генетически заболявания, а сега можеш да си поръчаш и ранна диагностика, каквато предлагат в клиника Надежда.
Ако се тревожиш, че часовникът ти тик-така, защо не пробваш да си замразиш яйцеклетки и като срещнеш Него, тогава да опитате?

От психологична гледна точка не е добре да си раждаш дете, за да не се чувстваш толкова самотна. Това не води до добър край нито затеб нито за детето.


Гласувай за мен и за моето бебе Инвитро на http://www.bankazaidei.com/?p=top&id=981&s=