0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Мацки, чук за около 10-тина фабрики, които правят масивен паркет в БГ. Цените са горе-долу сходни. Ако някой скоро е слагал, ще съм благодарна за отзиви - откъде взехте и доволни ли сте?
Благодаря ти, Бени!

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Български паркет - от коя фабрика?
« Отговор #1 -: Юли 10, 2007, 00:40:37 am »
Фреши, аз слагах преди 3 години. не съм доволна от избраното от мен, така че няма да ти го препоръчвам. тогава обиколих доста, имаше една фабрика, която всички препоръчваха, но аз реших да спестя малко пари и естествено се минах. пусто, обаче, не помня точно името на фабриката - беше сливенска.
ако ми напишеш имената на фабриките, които си намерила, предполагам ще се сетя точно коя е тази, препоръчваната.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #2 -: Юли 10, 2007, 08:51:29 am »
Ние купувахме преди 3 год. не помня на к оя фабрика беше, но мога да ти кажа, че магазина се намира на Сточна гара. Като караш в посока Лъвов мост, след колелото от дясната страна /има някаква отбивка /. Имаше голяма реклама. Доволна съм от него, въпреки ,че взехме 2-ро качество.
« Отговор #3 -: Юли 10, 2007, 09:44:09 am »
Фреши, нашият го взехме мин.година от Пловдив. Дъбов , миксиран  1-во и 2-ро качество. Цената беше изгодна-25лв/м2. Аз лично съм доволна, но не си спомням името на фирмата. Мога ,обаче да ти кажа , къде точно се намира магазина.
Чувала съм , че "Коркос"- Сливен ,държат първенство по качество ,а така ли е не знам.
Джами ,да не би от там да сте го взели?
*

borovinka

• *
  • 1118
  • таЙалеЩ на кълГо...
« Отговор #4 -: Юли 10, 2007, 09:46:25 am »
Фреш, и ние слагахме преди 3 години, препоръчаха ни Павидера и сме доволни. Лакираха с LEVIS мат. Много хубав лак!
Ето страницата им http://www.pavidera.hit.bg/pavidera.html

*
« Отговор #5 -: Юли 10, 2007, 13:23:47 pm »
Един професионалин съвет от мен :D - паркет най-добре от сливенската фабрика Крокос. Цената му е малко по-висока от останалите, но е 22 мм и е добре изсушен. Влагата е основен проблем при паркетите. В България материалът се суши в сушилни и рядко го докарват до необходимата влажност. В резултат на това се измята след като е нареден и се налага ново циклене след няколко месеца.
Аз лично съм работила с доста фабрики и напоследък съм фен на готовите циклени и лакирани паркети главно от Китай.
Фреши, отиди в някой от магазините на Спейс паркет и разгледай офертите им.
Съвсем скоро видях оферта на витрината на магазина им срещу Румънското посолство за лакиран паркет - около 50-60 лв. беше.
Те са най-големият вносител на паркет и освен това работят с почти всички български фабрики. Доволна съм и от монтажните им екипи.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #6 -: Юли 10, 2007, 13:44:14 pm »
да - точно Коркос Сливен беше препоръчваната от всички страни фабрика за паркет.
само че аз не взех от тях и сега съжалявам.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #7 -: Юли 10, 2007, 13:57:45 pm »
Фреши, нашият перкет е от Павидера и вече 8 години нямаме никакви проблеми с него. Важно е и майстора да го нареди добре. Не си спомням само какво качество беше.  :balk_602:
"Надеждата" е създание хвъркато,
което се загнездва в душата,
пее ни без думи
и никога не спира...не спира..."
                     Емили Диксън
« Отговор #8 -: Юли 12, 2007, 17:00:21 pm »
Момичета, много ви благодаря за съветите! :D

Сигурно ще ви питам и за други "новодомски" работи, защото, живот и здраве, тази есен трябва да стягаме новото жилище :D

Уайт, става ли да се допитвам до теб, щом си в тази сфера? :D
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #9 -: Юли 12, 2007, 17:05:09 pm »
Уайт, става ли да се допитвам до теб, щом си в тази сфера? :D
Иска ли питане. :wink:
Прекрасен повод да се видим и на живо.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #10 -: Юли 12, 2007, 21:00:20 pm »
Аз мога да ти дам малко по-различна идея за паркет. Миналата година слагахме естествен трислоен паркет. Паркета беше фабрично лакиран и се монтира като ламината. Отказах се от естествения паркет, защото всички фирми, които предлагаха паркет искаха да го лепят за пода. Иначе, от естествените паркети и на мен ми препоръчаха на Коркос Сливен.
*

Nadyn

• *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
« Отговор #11 -: Юли 12, 2007, 21:02:33 pm »
Фреши, основните дистрибутори на Коркос Сливен
са Виал Паркет. Там наистина е най-хубавия паркет, а
също така мога да гарантирам и за качествен монтаж.
Гаранцията от тях е 5 години. Моя мъж работи там, но той се
занимава с ламината, но горещо ти ги препоръчва!
Ако те интерсува все още, пиши да ти дам адреса на фирмата!

Поздрави!
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #12 -: Юли 12, 2007, 23:40:30 pm »
Отказах се от естествения паркет, защото всички фирми, които предлагаха паркет искаха да го лепят за пода.

това е странно. когато ние слагахме, изрично разпитвах и в магазините, и потенциалните майстори, какво мислят за лепене - повечето не препоръчаха лепене на нов паркет. ние не сме и лепили.
майсторите правят каквото ти им поръчаш да направят.

а естественият трислоен фабрично сглобен паркет е точно 2.5 пъти по-скъп от дъбов паркет със слагането.

*
« Отговор #13 -: Юли 13, 2007, 01:00:12 am »
Jam, не знам колко фирми обиколих миналата година заради това лепене - ходила съм във Виал, в Паркет Миланов, имаше две фирми на Ботев и Стамболийски и всички искаха да лепят паркета, за да му носят гаранция. Да, ако си бях намерила отделен майстор щеше да е без лепене, но паркета, който си бях харесала беше доста скъп (около 50лв + около 20лв редене, лепене и лепило, циклене и лакиране) и не исках да го купувам без гаранция. Накрая си купих  фабрично лакиран трислоен паркет, които  беше към 35лв/кв.м + 10 лв/кв.м за поставяне. Цената му беше по-ниска, защото дъските бяха дълги към 1-1.2м, а не стандартната дължина.
FreshBreeze, ако апартамента е нов или ако ще правите сега замазка, изчакайте хубаво да изсъхне преди да слагате паркет.
« Отговор #14 -: Юли 13, 2007, 08:52:24 am »
Фреши и ние на есен се каним да ставаме новодомци!
Ще гърмим шампанското заедно! :D

Ама аз не разбрах ,защо не е добре да бъде залепен?
Нашият е лепен още есента , пода е с изолация. Цяла зима го следихме за проблеми ,ами не се появиха, като се има предвид ,че сградата е новостроена и там все още не се живее.
Единствен проблем ни създаде ,късното поставяне на гранитогреса в коридора . На мястото ,където граничи с паркета се понадигна в страни по самите крайчета , проблема е едва забележим ,сега ще го шлайфат на проблемните места и ще се оправи.
Дори майстора ни каза ,че ако не беше лепен е щял да стане на хълм и проблема е щял да бъде по-сериозен.
 Разказа как е виждал в някакъв апартамент ,наводнен от пералня паркет ,който така се надигнал ,че смачкал секцията в тавана. 8O
Пази Боже , както се казва!
*
« Отговор #15 -: Юли 13, 2007, 08:57:44 am »
Efirche, добре е да е лепен.
Между паркета и теракота е добре да има метална лайсна, защото най-вероятно ще има още проблеми...
*
« Отговор #16 -: Юли 13, 2007, 09:03:19 am »
Единствен проблем ни създаде ,късното поставяне на гранитогреса в коридора .
Първо слагайте всички настилки, изискващи мокър процес. Едва, след като изсъхнат, може да се мисли за паркет. Дори се боядисва до предпоследна ръка с боя и тогава паркет.

Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #17 -: Юли 13, 2007, 09:06:41 am »
Lan , има лайсна , обаче не знам дали е метална. Даже си спомням ,че имаше известно разстояние от около 1-2 см между гранитогреса и паркета. Проблема тръгна от там , че този "майстор " ,който беше поставял гранитогреса ,си беше "оставил ръцете" , та се наложи да къртим плочки и да пренареждаме , а това се случи през ноември , времето влажно и... не успяхме да се разминем без проблеми. Обаче за щастие не са сериозни.
*
« Отговор #18 -: Юли 13, 2007, 09:18:14 am »
 :DЕ, то без "детски болести" нова къща не минава! Ади честито на всички новодомци!
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #19 -: Юли 13, 2007, 09:25:59 am »
какво научих аз за лепенето, разговаряйки с разни ми ти хора от тоя бранш (мненията понякога бяха доста противоречиви).
ако паркетът е нов и е напълно сигурно, че е съвсем изсъхнал и няма опасност да се деформира (свиване през зимата от сухия въздух на парното, разширяване през лятото от влажния въздух) - тогава може да се залепи направо. недостатък на такъв паркет е, че веднъж сложен - няма пренареждане, няма махане на отделни участъци (ако възникне проблем), само къртене и разваляне на паркетините.

при нас, например, паркетът не се оказа достатъчно изсъхнал и още първата зима като пуснаха парното, се появиха големи фуги от свиването. ако беше лепен, направо щяха да се пръснат някои парчета.

затова майсторите ми препоръчаха лепене да се прилага основно при рециклиране на стар паркет. факт е, че сега много се предлага лепене, но аз си мисля така - добре изработеният и нареден паркет няма нужда от лепене, за да е плътно прилепнал и да не се размества.