0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте, момичета!
« Отговор #20 -: Август 11, 2004, 23:57:19 pm »
Напълно съм съгласна с последното ти изречение, моите чувства са същите и си казам, че смао това ми липсваше да стане супер розово положението. Успех утре ти пожелавам, дано да имаш добри новини
Здравейте момичета!
« Отговор #21 -: Август 12, 2004, 09:40:27 am »
Днес кръвотечението ми е значително по- слабо, дано има резултат от всичките лекарства и това гадно положение бързо да отмине.
Имам обаче няколко въпроса: :?:  :wink:
- към wa_wa- признавам, че съм лаик в здравната област и много неща научих от този форум, за което съм безкрайно щастлива и благодарна, че го има, че добри и разумни хора са го създали. :lol:  Не разбирам обаче, какво точно представляват "метаболитните" проблеми, това свързано ли е с хормоните или е нещо друго. Каква е връзката между овулацията и намалената лигавицата /предполагам на матката/, и защо намалените й параметри и размери трябва да й влияят и да са причина за това твое продължително кръвотечение.
- към pipilota- слад като си получила извънменструално кръвотечение, за което писа по- горе, правила ли си някакви изследвания след това- какви. Откриха ли причината за това и след това за колко време се възстановяват обичайните и нормални процеси в организма, в смисъл- целият цикъл, което отново да даде шанс за забременяване. Извинявай за така проявената от мен любопитност, но сигурно разбираш, че най- голямото желание е по- скоро да имам бебенце :wink:
 
Благодаря Ви момичета предварително. :P
Поздрави
Нека много скоро, всички бъдат благословени да изживеят едно хубаво майчинство.
Здравейте, момичета!
« Отговор #22 -: Август 12, 2004, 13:45:59 pm »
Здрасти, имам забавен метаболизъм , от там наднормено тегло и по всяка вероятност нямам овулация от това. А проблемите с лигавицата на матката предполагам не идват от това, но само лекарите могат да се изкажат. Вчерашните хапчета определно ми повлияха, странното при мето течение :evil:  е, че е изведнъж започват силни болки и кървя малко, предполагам това е свивване от лекарството. При теб има ли такива моменти? О вчера не бях кървяла изобщо, днес наобяд започна болката и така си тече около половин час и сега отново спира. Надявам се да спре, ако не ще потърся лекар в Бургас, където отиваме.
Радвам се, че при теб има резултат, явно иска да се приемат хапчетата няколко дни, за да се почувства резултат.
Здравей!
« Отговор #23 -: Август 12, 2004, 15:27:15 pm »
Здравейте, момичета1 Направо изтръпвам като чета какво ви е дошло да главата. Яна, съветвам те да направиш пълни изследвания не само хормонални - тази информация, която ти изпратих беше от един сайт, в който се говореше за повтарящи се загуби на плода и както сигурно си разбрала в тази извадка се споменаваше точно за случай като твоя.
Така че смятам, че няма да е излишно да ди направиш и другите изследвания.
Влез в търсачка  и напиши "имунодиагно" и прочети първите две статии, които излизат. Там са описани изследванията, както и лечението. Резултатите след проведено лечение са доста добри.
И още нещо - казвам се Венера или Вени! :)
Поздрави!
Матей - 1.04.2006 г
.
« Отговор #24 -: Август 12, 2004, 15:37:21 pm »
1. Дебелината на лигавицата на матката - фактор , който се наблюдава , защото по време на бременност тази лигавица трябва да се разпъне за да може да се износи бебето , мисля че стойностите (критични) трябва да са около 6-7мм дебелина , ако са около 9 мм - това е добре . Лигавицата се опъва заедно с растежа на бебето.
2. Метаболизма или по-точно нарушения баланс на процесите в тялото - всяка една жлеза с вътрешна секреция участва като параметър в менструалния цикъл при жените и са фактор за фертилността на мъжете . То цялото ни тяло работи благодарение на тези жлези с вътрешна секреция .
3. Предишния ми лекар беше доста нескопосан  относно хормони , изледвания и т.н. - той човека работеше на 3 места , но и аз не бях толкова осведомена , единствено спомена че трябва първо да си направя изследване на пролактина на 21 ден от цикъла , ама това и аз го знаех - така че нищо ново. Пък и като не стана ясно какво ми е било - хормонално коктейлче или бременност .....отидох при друг лекар и той почна отначало , но той искаше направо след тестовете за хламидия да започне стимулация с Клостилбегит ...да ама това не се прави ей така , защото ни е хрумнало ..своевременно забременях - май улучих момента (дали пак ще го улуча не знам)
4. От всичко прочетено ми стана ясно че след спонтанен аборт трябва да се внимава за секрет от  гърдите ... сега не знам колко бързо спадат нивата на пролактина (нали той беше) ако са високи , той пречи на забременяването. Аз пих след аборта 8 дни антибиотик и Бромкриптин .
Това го казвам във връзка с една позната , която от стрес поради кончина на съпруга и с дете на 8-9 месечна възраст качва нивата на пролактина с пъти повече от стойностите на кърмачка.
Здравейте, момичета!
« Отговор #25 -: Август 12, 2004, 16:55:11 pm »
Пипилота, така като чета, излиза, че всичко може да идва от проблемите с метаболизма. Но защо никой не ми го каза това? И след като взимам лекарство и съм свалила кръвната захар с 2 единички за месец, би трябвало да се настроя скоро, или поне се надявам.
Здравейте момичета!
« Отговор #26 -: Август 12, 2004, 17:33:53 pm »
Много Ви благодаря за информацията и съветите. Wa_wa, при мен не се получава такъв процес, за който пишеш- силни моментни болки и веднага след това- кървене. По- скоро, при мен протича една "нормална", но втора по ред менструация- с обичайните ми болки и начин и интензивност на кървене. За кега, говорих с лекаря ми по телефона и решихме да отложа прегледа за другата седмица, докато се изчистя, като продължа с приема на лекарства. Ще изчакам да видя за колко точно време ще ми спре изцяло кръвотечението и веднага след това ще отида, за да проследим какво е положението, защото сега не знам от кога трябва да броя благоприятните дни, кога ще започне следващия цикъл и т.н. Категорично обаче съм решила, че ще се заема с хормонални изследвани. Биохимични такива мисля да не правя, защото миналата седмица си правих такива при профилактични прегледи, и според терапевта- всичко е о.к.- нямал забележки и препоръки за мен. Това е добре, но явно друг проблем имам, който засега не ми е известен.
Мисля също задължително да изследвам пролактина, защото след спонтанния аборт- края на м.февруари, се наложи да изпия освен антибиотиците, които ми предписаха- около две седмици пих поне три вида, но и две опаковки Бромокриптин, защото не можах да спра кърмата. Вдигах от нея темпетура в продължение на седмица, но след втората опаковка, всичко се нормализира- поне така си мисля. Това обаче ме навежда на мисълта, че е твърде възможно този хормон да е във високи граници.
Поздрави на всички. :lol:
Нека много скоро, всички бъдат благословени да изживеят едно хубаво майчинство.
Здравейте, момичета!
« Отговор #27 -: Август 12, 2004, 17:42:35 pm »
здрасти от мен пак :) Имам още една питанка, че забравих да те питам- имаш ли някакви странични оплаквания от Метергина?
явно това с болките при всички е индивидуално.
За хормоналните изследвания- според мен е добре да си ги направиш.
И аз вече не знам коео е цикъл, кое зацапване, меря си температурата, защото се надявах да има този месец ову, но тотално не знам кой ден ми е.
Мисля да си почина на морето поне малко и да не мисля за тези проблеми, имам нужда да се успокоя доста, защото от всичко това така съм се изнервила, че не мога да се понасям, станала съм избухливо, заядливо чудовище.
Здравей wa_wa
« Отговор #28 -: Август 12, 2004, 17:50:40 pm »
Здравейте, ето ме отново тук. Ако изключим силно изпотяване на моменти- само първите два дни на приема, което не знам дали се дължеше на лекарството или на времето, други оплаквания нямам.
На теб ти желая спокойствие и любов на морето, а току виж- малкият човек се зародил. Искрено ти го желая. :babyboy:
Поздрави.     :lol:
Нека много скоро, всички бъдат благословени да изживеят едно хубаво майчинство.
За Метергина
« Отговор #29 -: Август 13, 2004, 11:31:47 am »
Той предизвиква контракции на матката за да се изхвърли каквото има и след това да придобие нормално състояние, и от контракциите имате силни болки , като при много болезнена менструация или раждане еднакво е  .  
Тук има инфо за хормоните и жлезите с вътрешна секреция
http://www.zachatie.org/modules.php?name=Sections&op=viewarticle&artid=34
Здравейте, момичета!
« Отговор #30 -: Август 13, 2004, 13:33:23 pm »
Благодаря ти Пипилота и аз си смислих, че от това, но този Метергин ме караше да се чувствам зле и се отказах, май ще си карам така с течове до 23, след което ще се обадя на лекарката.
I az da pitam ne6to
« Отговор #31 -: Август 15, 2004, 11:21:10 am »
Ve4e te4e pri men 4 cikyl , i tozi mesec kym 20 den i 21 den ot na4aloto na cikyla ot gyrdite mi te4e sekret - ne e mnogo prosto 1-2 kapki .
Vyprosyt e - towa sa dnite s naj-visoki stojnosti na prolaktina , trqbva da se pusne izsledwane , no moje li da e v drug den , ne na 21 CD= den ot cikyla , 6te se raz4ete li rezultatyt i 6te moje li da se naprawqt syotwetnite izvodi ???
I trqbva li da se pritesnqwam pri nali4ieto na 1-2 kapki sekret ?????
Visokiq prolaktin e vreden i pre4i na zabremenqwaneto.
Daite syvet ...
Здравей pipilota
« Отговор #32 -: Август 15, 2004, 12:31:00 pm »
Аз също не съм много наясно, но мисля, че пролактина може да се изследва и измерва през всеки един ден от цикъла. В тази връзка, погледни темата- стерилитет при жената- полезни статии, изследвания на хормоните, публикувана е от wa_wa.
Не съм много сигурна, но си мисля, че ако в периода на овулация пролактина е в нормите, не би трябвало това да е пречка за забременяване. Този секрет само този месец ли си го получила или положението е такова в периода след спонтанния аборт.
Поздрави!
Нека много скоро, всички бъдат благословени да изживеят едно хубаво майчинство.
Mi tozi mesec v dnite
« Отговор #33 -: Август 16, 2004, 13:57:51 pm »
20 CD i 21CD i po vreme na menstruaciqta (tazi , koqto mina ).
No wsi4ko tova e v koli4estva 1-2 kapki za 48   4asa.
 :o  :(
Здравейте
« Отговор #34 -: Август 16, 2004, 20:09:24 pm »
Съжалявам pipilota, че не мога да ти помогна с информация по въпроса, който те вълнува- просто не знам на какво може да се дължи това и какво влияние оказва. :roll: В интерес на истината, ад от време на време имам усещането, че също имам изтичане на някакъв секрет от гърдите, но когато ги стисна и се опитам умишлено да изведа такъв, нищо не излиза. Май ме обхваща параноя, не знам.
Консултирала ли си това с лекар, какво казва той?
Поздрави.  :lol:
Нека много скоро, всички бъдат благословени да изживеят едно хубаво майчинство.
Здравейте, момичета!
« Отговор #35 -: Август 31, 2004, 14:51:10 pm »
здравейте момичета, как сте? Ние се върнахме от почивка, която беше отвратителна в 80% от времето. Моето зацапване в Бургас се превърне в тежко кървене и отидох на лекар- тя ми изписа метергин в комбинация с още едно кръвоспиращо и като резервен вариант новинет за 5 дни 3x1 на ден. Първият коктейл не подейства и се наложи да мина на Новинет. Това подейства, но 4 дни след като спря всичко ми дойде пак и сега чакам и се надявам да спре и ще потърся нов лекар за моите проблеми.
поздрави
Здравейте и от мен!
« Отговор #36 -: Септември 01, 2004, 15:37:42 pm »
И при мен си тече от 12 ден ту по малко, ту повече. А вече мина повече от месец от абразиото. Ходих на лекар и ми каза, че лигавицата ми не е била изтъргана и затова така се получава. Подозирам, че мойта лекарка ме е щадила и не ме е изтъргала грубо, знаейки, че ми е за втори път аз 6 месеца. Сега обачи е отпуска и не мога да отида при нея. Така и не мога да разбера дали ми е дошло или не. май ще трябва да отида пак на лекар или незнам вече.
Матей - 1.04.2006 г
Здравейте и от мен
« Отговор #37 -: Септември 01, 2004, 21:43:26 pm »
Не знам по каква причина, но през м. август много жени са се оплаквали от анормална менструация- необичайно продължителна или втора по ред- след 3-4 дни чисти.  :( При мен, след като сама си предизвиках трета менструация /спрях самоволно оргаментрила/, отново пих метергин. Когато се изчистих, ходих на лекар и той ми каза, че състоянието ми е като "след нормална менструация". Седмица по- късно /11 ден от цикъла/, имаше по- малък фоликул в ляво и по- голям- в дясно. Надявам се да сме оцелили момента, макар ме притесних съкровището с кекс по график. В петък пак съм на лекар, да видим дали въобще се е спукал фоликула и какво е положението.
Вени, при първа възможност отиди на лекар, и дано медикаментозно да се оправи положението. Според мен, следи си и телесната температура, защото едно такова "недобро изчистване" би могло да причини инфекция. Дано да греша.
Поздрави
Нека много скоро, всички бъдат благословени да изживеят едно хубаво майчинство.
Здравей!
« Отговор #38 -: Септември 03, 2004, 10:35:33 am »
ходих на лекар два пъти за 8 дни - според нея няма никакъв проблам - от хормоните е най-вероятно, лигавицата на матката е добре, нямя кисти. Вчера беше втория преглед - има още лигавица, да очаквам истинско идване на менструация, може би не толково обилно, но с характерния мирис.
А за теб - стискам всички палци да е станало!!! Пиши веднага резултатите от прегледа!
Матей - 1.04.2006 г
Здравейте, момичета!
« Отговор #39 -: Септември 03, 2004, 14:31:34 pm »
Яна, чакаме резултат и добри новини от теб.
venus_melena, много добри новини, хайде пожелание- да нямаш повече никога такива изживявания.