0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте, момичета!
« -: Август 05, 2004, 19:43:24 pm »
Ако някоя от вас е чела в Бъдещи майки на dir.bg, сигурно знае моята история. За другите:
Имам чудесно момиченце на почти 5 години и с мъжа ми решихме, че е време за второ. Нямаше проблем - забременях веднага, на десетия ден от закъснението започна да ми се гади, храната беше отрова и т.н. нормални неща. Така мина едни месец и един ден останових, че ни ми се е гадело сериозно от няколко дни. Зарадвах се - започна рано, но и рано свърши, реших. След 2-3 дни отидох на консултация и познайте какво - бебе нямаше, матката беше спряла да нараства на около осма седмица, а аз бях в 10-та. Голям шок, кюртаж и болка. Едвам изчаках да минат 4 месеца и направихме отново бебето. Бях щастлива, но вече не невинно. Наблюдавах се непрекъснато. В 7 седмица видях бебето - нормално развито, сърдечна дейтост, всичко наред. И десет дни по-късно отново се почувствах небеременна. Знаейки от предния път какво може да значи това, веднага отидох на лекар. Сърчицето беше спряло преди часове. Моето бебе имаше крачета и ръчички, нормално развито за възрастта на бременността, но мъртво.
Това беше преди 10 дни. Сега следват изследвания и надявам се да се разбере нещо.
Но първо трябва да мине първата менструация.
Матей - 1.04.2006 г
Здравейте, момичета!
« Отговор #1 -: Август 05, 2004, 22:35:06 pm »
Много съжалявам, за това, което ти се е случило и си преживяла. Надявам се скоро и бързо- без много обикаляне по различни кабинети и лаборатории, да разбереш причината за този негативен резултат. Въпреки ужасното изживяване, може би е добре да си казваш, че природата сама прави подбор и е възможно нещичко да не е било наред с плода. Гадно е, но сигурно е за добро и следващият път всичко ще бъде наред. Аз също преживях нещо подобно- през м.май 2003г. се оказа липса на сърдечна дейност в 8-9 г.с. и кюртаж. Следващата ми бременност също не беше успешна, защото направих спонтанен аборт в 25-26 г.с. Въпреки това, сега вече 5 месеца след това, отново правим опити за бебе, но умирам от страх този ужас, който и двете, а и други момичета са изживяли, да не се повтори отново. Горе главата, сигурна съм, че щом ти имаш здраво и хубаво детенце, ще имаш шанса и щастието да родиш и отгледаш още едно. Успех във всичките ти начинания- на теб и на всички момичета, изпълнени с надеждата да гушкат хубави и здрави бебенца.
Нека много скоро, всички бъдат благословени да изживеят едно хубаво майчинство.
Здравей!
« Отговор #2 -: Август 06, 2004, 17:24:32 pm »
А на теб правиха ли ти изследвания и ако да какви?
Матей - 1.04.2006 г
забременяване след спонтанен аборт
« Отговор #3 -: Август 06, 2004, 19:44:18 pm »
След първият аборт, не са ми правили никакви изследвания. Тогава ходех при друг лекар- уж много добър специалист, но в крайна сметка се оказа, че той дори не ми е поставил правилната диагноза. Той смяташе, че е "кухо яйце", а се оказа- наличие на зародиш, но липса на сърдечна дейност. Както и да е- резултата все е негативен. Та този лекар тогава ми каза, че няма проблеми за бъдещо забременяване и не се налагат никакви изследвания. Докато се усетя- след 2 месеца противозачатъчни и още два месеца опити, отново бях бременна. След загубата на бебето в 25-26 г.с.- поради цервикална недостатъчност, бях получила инфекция. Вливаха ми и пих много антибиотици. В последствие ми правиха цитонамазка и три пъти микробиологични изследвания- за установяване на бактерии или не знам там какво в матката. Последното изследване беше добро и след него не са ми назначавали други изследвания. Сега чакам и се надявам да забременея скоро. Лекарят ми ме уверява, че проблема ми е неустойчивост на шийката на матката и следващият път рано ще ми направят серклаж, независимо дали има или не показания за това. Въпреки това, с него се договорихме, че ако до два месеца не настъпи бременност, ще ме подложи на различни изследвания и процедури. Дори при последния преглед спомена за "продухване" на тръбите. Това малко ме изплаши, но той казва, че е възможно при предишната бременност и негативното й развитие, да съм получила някакво запушване, което не би могло да се установи при УЗД- преглед, пък бил той и вагинален. Надявам се да избегна тази процедура, защото знам, че много боли и много ме е страх. Ако обаче се наложи- ще претърпя и това, стига да има резултат.
Моля те, пиши на теб какви изследвания са ти назначили и каква диагноза са поставили. Успех и поздрави от Русе.
Нека много скоро, всички бъдат благословени да изживеят едно хубаво майчинство.
Здрасти пак!
« Отговор #4 -: Август 07, 2004, 09:19:56 am »
Изследванията, които ще ми правят са генетични, за антифосфолипидни тела, токсикоплазмоза, антитороидни тела и незнам още какво беше. Но твоя случай е различен от моя, защото при теб миседа е само един. Една моя приятелка преживя подобна случка на твоята само че тя е била наясно, че е необходим серклаж, защото с първото и дете се е наложил. Така че едва не се била с лекарите, за да и го направят. Наистина е много важно да имаш свестен лекар, който да гледа сериозно на тебе. Моята лекарка, която е в Шейново, казала с виновна физиономия на майка ми след като потвърди диагнозата, че следващия път ще стане. Явно се е почувствала виновна, че е подценила ситуацията. Но не я виня,защото при едно дете, родено без проблеми, един мисед не буди подозрения - отдаваха го на хромозомна грешка или на тежкия грип, който върлуваше през зимата. Но сега, разбира се, нещата не стоят така. Дано само не се окаже, че причината са тези МАТ - антителата от щитовидната ми жлеза, които са високи, защото аз знаех за тях и можех да се консултирам след забременяването, ако някой ми бе обърнал внимание на тях
Ти пробва ли да си направиш тестове за овулация, за да си сигурна кога протича?
И още нещо - във София и Варна има триизмерни видеозони, които могат да видят и тръбите/ или поне така твърди доктора, който ме прегледа след като забременях тук във Варна/. Той ми каза, че лявата ми тръба е позапушена, а левия яйчник не е добре, мойта лекарка в София не се съгласи с него. Ще трябва да проверя и това, когато се върна в София./ Аз в момента съм в Златни пясъци, където работим във фирма, която има три хотела./
Матей - 1.04.2006 г
Здравей venus_melena
« Отговор #5 -: Август 07, 2004, 11:15:04 am »
Благодаря ти за информацията и съветите. Ако това с триизмерния видеозон е вярно, ще се постарая да си направя такъв преглед преди да предприема каквото и да било друго за тръбите. Мисля, че вече и в Русе има един такъв, но за голямо очудване, той не се намира в родилното, а в друга болница и с него работи само един лекар. Що се отнася до овулацията- знам, че имам такава, защото при последния ми преглед, доктора видя "спукан фоликул". Все още обаче не съм си правила тест за това, но категорично съм решила, че ще започна с тази процедура от следващия месец.
На теб какво ти обясниха за мисед- какво го причинява, колко пъти би могло да се получи. Когато се получи при мен, никой не ми даде каквото и да било смислено обяснения- само ми казаха, че това просто се случва понякога, при това- в не малък брой бременности, но пък категорично- би могла да имаш следваща успешна бременност!? Точно това ме притеснява- да не би да забременея и пак да се появи този проблем. Не знам бих ли могла по някакъв начин да го предотвратя или да се предпазя.
Поздрави на морето.
Нека много скоро, всички бъдат благословени да изживеят едно хубаво майчинство.
Здравей!
« Отговор #6 -: Август 07, 2004, 11:23:30 am »
Да, когато се случи за първи път, се смята за случайно и наистина има много хора, които са го преживели. Ако влезеш в clubs.dir.bg "Бъдещи майки" и потърсиш тема за мисед или спонтанни аборти, ще откриеш колко са много тези, които са минали по този път. Но повечето забременяват успешно и имат живи деца. При втори случай като мене вече вероятността за случайност намалява доста и трябва да се направят изследванията, за които ти писах, за да се види дали не нося накакви антитела, които да убиват бебето, когато достигне определена възраст. Има вероятности за гинетична несъвместимост с мъжа ми, което прави дъщеря ми чудо на природата.
Ти имаш ли деца?
Матей - 1.04.2006 г
Здравей venus_melena
« Отговор #7 -: Август 07, 2004, 18:07:01 pm »
Здравей отново! Не, все още нямам деца, боря се първото, и може би за това го изживявам толкова тежко. При това- вече съм на 29, а половинката- на 34, така че- нямаме много време за губене.
Поздрави!  :wink:
Нека много скоро, всички бъдат благословени да изживеят едно хубаво майчинство.
Здрасти!
« Отговор #8 -: Август 09, 2004, 10:13:23 am »
Да, сигурно, ако ми се беше случило първия път, щях да се побъркам!
Все пак съм помилвана с чудесно дете!
Аз самата родих на 29 год., така че не се притеснявай - не е късно. Но ако не стане и този месец, те съветвам да си провериш тръбите!
Направо ти завиждам, че можеш да опитваш - изпитвам огромно изкушение да пренебрегна всичко и да пробвам веднага! Надявам се мъжа ми да ме вразумява, защото желанието пак да съм бременна е много силно!
Поздрави!
Матей - 1.04.2006 г
Важно!
« Отговор #9 -: Август 09, 2004, 13:31:05 pm »
Яна и всички с проблема,дано се справяш с руския или имаш от къде да си преведеш, защото мисля, че това е интересно и важно и за теб:
Подобное явление, при котором гибель эмбриона предшествует экспульсии плодного яйца, в мировой литературе получило название "неразвивающаяся беременность" ("missed abortion"). Критическими сроками в I триместре беременности являются 6-8 недель - гибель эмбриона, 10-12 недель - экспульсия плодного яйца.
Эндокринные нарушения в структуре причин привычного выкидыша составляют 8-20%. Наиболее значимыми из них являются гиперандрогения, недостаточность лютеиновой фазы (НЛФ), дисфункция щитовидной железы, сахарный диабет.
Гиперандрогения - патологическое состояние организма, обусловленное избыточной продукцией андрогенов, синтезирующихся в надпочечниках и яичниках (адреногениталыный синдром, поликистоз яичников, гиперандрогения смешанного генеза). В отличие от более выраженных клинических случаев при бесплодии причиной невынашивания являются стертые неклассические формы гиперандрогении, выявляемые при нагрузочных пробах или во время беременности.
При гиперандрогении любого генеза наиболее часто прерывание беременности наступает в I триместре - по типу неразвивающейся беременности или анэмбрионии. У 24% женщин с гиперандрогенией отмечено предлежание ветвистого хориона, так как имплантация происходит преимущественно в нижних отделах матки.
Если беременность не прервалась на ранних этапах, следующим критическим моментом является развитие функциональной истмико-цервикальной недостаточностью (ИЦН), имеющей место у 40% женщин.
На более поздних сроках (24-26, 28-32 недели) возможно развитие тяжелой плацентарной недостаточности, задержки внутриутробного развития, в отдельных случаях приводящей к антенатальной гибели плода.
После самопроизвольных выкидышей примерно у 1/3 больных с гиперандрогенией усугубляются гормональные нарушения, что не только ухудшает исход последующей беременности, но и может приводить к вторичному бесплодию, к нарушению менструальной функции вплоть до аменореи, усилению гирсутизма. В связи с этим своевременная диагностика и коррекция гиперандрогении путем подбора адекватной терапии является профилактикой дальнейших нарушений репродуктивной функции, в частности, невынашивания беременности.
При гиперандрогении надпочечникового генеза подготовка начинается с дексаметазоновой пробы: с 5 дня менструального цикла дексаметазон назначается в дозе 0,5 мг (1 таблетка) 4 раза в сутки в течение 3 дней, затем дозу уменьшают под контролем уровней андрогенов. При наступлении беременности лечение дексаметазоном необходимо продолжить в течение всего гестационного периода в низких дозах - 1/4-1/2 таблетки ежедневно.
При гиперандрогении яичникового генеза лечение более длительное: в течение 2-3 месяцев назначают гестагены для подготовки эндометрия к имплантации - преимущественно Дюфастон в суточной дозе 20 мг, затем проводится стимуляция овуляции клостилбегитом с одновременным назначением дексаметазона. Дюфастон (дидрогестерон), являясь структурным аналогом натурального прогестерона, имеет преимущества перед другими гестагенными препаратами, поскольку не обладает андрогенным и кортикоидным влиянием, не нарушает липидный и углеводный обмен, что особенно важно для пациенток с гиперандрогенией и метаболическими нарушениями.
При отсутствии эффекта в течение 3 месяцев следует сделать перерыв, после чего повторить курс лечения, начиная с гестагенов (Дюфастона). После второй неудачной попытки показано оперативное лечение - клиновидная резекция поликистозных яичников, желательно лапароскопическим доступом.
Гиперандрогения смешанного генеза требует более длительной подготовки и начинается с нормализации обменных процессов - коррекции нарушений жирового обмена. В случае выраженных нарушений менструального цикла показано назначение гормональной контрацепции препаратом Диане-35, после чего проводится стимуляция овуляции клостилбегитом на фоне приема дексаметазона в цикле зачатия.
С первых недель беременности необходимо проводить профилактику плацентарной недостаточности с помощью назначения метаболической терапии.
У этой группы больных беременность нередко осложняется гипертонией и развитием гестоза, в связи с чем обязательны контроль уровня артериального давления, потребляемой соли и жидкости, диетотерапия.
Непрекъснато се ровя и изнамирам информации.
Ако искаш, прочети и в архив, месец юни, тема: Имунотерапия при повтарящи се загуби на плода
Матей - 1.04.2006 г
Здрасти!
« Отговор #10 -: Август 09, 2004, 17:22:10 pm »
Много ти благодаря за информацията, загрижеността и отзивчивостта- да потърсиш материал и да ме насочиш. С моя незадоволителен руски се опитах да разчета статията и мисля, че успях да схвана основните моменти.
 :flower: В момента се подготвям да отида на преглед и ще залея доктора ми с въпроси. Вчера- около 4 дни след края на цикъла ми, получих слабо ръждиво течение. Това много ме притеснява и бързам да направя консулт. Утре ще пиша какво са ми казали.
Поздрави. :P
Нека много скоро, всички бъдат благословени да изживеят едно хубаво майчинство.
До Яна
« Отговор #11 -: Август 10, 2004, 18:00:14 pm »
Янче
миналата година и аз имах точно такова извън менструално кървене и предишния ми лекар ми предписа Оргаметрил за спирането му ..но това е прогестерон , сега незнам защо но след приема му по схема (не сме правили бебе умишлено ) но ми закъсня (имах 5 положителни теста за бременност ) . Доктора каза  че било невъзможно да съм бременна - няма гестационен сак . Хубаво ама започнах да кървя и като се шашнахме и двамата - 2 дена кървя 2 не , и започна да ми говори - извънматочна бременност (зор видях и ревях ) - в един момент май получих по-силен кръвоизлив или нещо такова и май лекаря се успокои повече от мен . За обилното кръвотечение започнах да пия Матергин - за спиране на кръвотечението , направиха ми кюртаж - ама то нямало нищо . Не знам каква беше поуката от тази случка- бременност или хормонален коктейл - така и не се разбра .
Аз смятам че имаше бременност , защото все пак тестовете , които ползвах бяха с най-висока чуствителност и всякакви марки  и няма как 5 теста да дадат един и същи резултат .
А щом се е получило извън менструално кръвотечение има дисбаланс на хормони или киста - но е задължителна консултация с компетентно лице .
Здравейте момичета!
« Отговор #12 -: Август 10, 2004, 20:26:31 pm »
Благодаря ти, pipilota, за вниманието.  :D  Вчера лекарят ми каза, че не трябва да се притеснявам и това течение не би трябвало да окаже влияние на овулацията.  :?  :?: Изписа ми "метергин" за спиране на това течение и в четвъртък трябва отново да отида, за да проверим какво е положението. При това- на УЗД-то видя зреещ фоликул и иска да провери какво ще е състоянието му- в четвъртък трябва да настъпи овулацията ми. Все пак, това извънменструално течение много ме притеснява и ако не спре бързо, ще се заинтересувам за хормонални изследвания.  
Поздрави! :lol:
Нека много скоро, всички бъдат благословени да изживеят едно хубаво майчинство.
Здравейте момичета
« Отговор #13 -: Август 11, 2004, 15:44:52 pm »
Та вчера и днес, моето слабо "процапване" премина в почти обикновена "менструация". На всичкото отгоре, макар и с неудобство и извинение ще споделя, че отделям някакви съсиреци- един с големина приблизително като орех и други по- малки.  :x Такива съм получавала и преди, но много отдавна, но тъй като в случая става въпрос за "извънредна" менструация /макар и неточно определение/, всичко това много ме притеснява. Надявам се да не е киста- при проведените ми три подробни прегледа в последните 3-4 седмици, такава лекарят ми не видя. Сигурно съм получила някакъв хормонален дисбаланс, но ме ужасява мисълта, че сега най- вероятно ще трябва в продължение на няколко месеца да обикалям лекарски кабинети и лаборатории. Не доумявам обаче, какво предизвиква такъв дисбаланс, след като за година и половина съм забременявала два пъти- макар и все безуспешно :cry: Според вас, може ли една бременност да доведе до промяна в нивата на хормоните? Както и да е, довечера ще говоря с лекаря ми, а утре отново съм на преглед. Ще пиша какъв план сме начертали. С голямо съжаление обаче стигам до извода, че това ме отдалечава до така желаното забременяване. :cry:
Нека много скоро, всички бъдат благословени да изживеят едно хубаво майчинство.
Здравейте, момичета!
« Отговор #14 -: Август 11, 2004, 17:57:34 pm »
Яна, много се надявам да няма проблем да продължите с опитите за забременяване. А за хормоталния баланс - сигурно бременносттите се отразяват - аз също получих зацапващо течение на 12 ден от кюртажа, което повече прилича на последния ден от цикъла. Това беше в понеделник - същия ден се разболях и вчера лежах цял ден като труп. Та чудя се дали не се дължи на болестта. Ако до утре не спре, ще се обадя на лекарката си. Много е гадно да си далеч от познатото, както съм аз на тия гадни Златни!!! :x
Матей - 1.04.2006 г
Здравей venus_melena
« Отговор #15 -: Август 11, 2004, 18:18:54 pm »
Благодаря ти, че заедно с мен таиш надежди за забременяване, но уви- този месец вече нямам никакъв шанс.  :( По указание на лекаря ми, към метергина, започвам да пия и оргаметрил, а последното лекарство, както и силното ми кръвотечение, категорично препятства забременяването. Утре като отида на преглед, ще поискам да ми назначат хормонални изследвания, защото вече си мисля, че няма смисъл да пия хапчета на сляпо, а искам да знам какво точно не ми е наред. Така поне бих могла да знам какво трябва да се направи и какви шансове имам- като резултат и като времеви показател.
Аз лично ти завиждам, че си на Златните, защото тази година май ще се размина с морето, въпреки първоначалните ни планове. Жалко е обаче, че нямаш възможност да правиш опити за бебок в тази различна и роматична обстановка, но това се надявам, че ще е за кратко. :wink:
Поздрави от Русе.  :lol:
Нека много скоро, всички бъдат благословени да изживеят едно хубаво майчинство.
Здравейте, момичета!
« Отговор #16 -: Август 11, 2004, 20:35:44 pm »
Yana, извинявай че се намесвам в темата ви така с малко страничен въпрос- как пиеш метергина и дали го комбинираш с витамин C? защото този месец съм с ужасно и пордължително кръвотечене, причинено от тънкат ами маточна лигавица най-вероятно и след лечение с комбинация от витамини от тази вечер съм на метергин.
Здравей wa_wa
« Отговор #17 -: Август 11, 2004, 23:05:07 pm »
Мила wa_wa, много се радвам че се "намесваш", тъй като смятам, че това е тема, която сигурно вълнува и други момичета, но просто така се случи, че с venus_melena и pipilota си побъбрихме повечко, за което им благодаря.  :lol:
За метергина- по лекарско предписание го пия 3 х 2 таблетки от понеделник, а днес към него /в същата дозировка/, пия също "оргаментрил"- 3 х 1 и "калций фосфо с"- 3 х 2 табл. Първоначално, само с метергина трябваше да ми спре кръвотечението и да продължа с опитите, като се съобразя с овулацията- лекаря беше видял зреещ фоликул на УЗС-то. Тази прогноза обаче не се реализира, защото кръвотечението ми се засили и това наложи другите медикаменти. Не знам какво ще се получи в крайна сметка и кога точно ще ми спре, защото равносметката в момента е 12-13 дни менструация с 3-4 дни промеждутък чисти дни- много гадно и отчайващо. Както по- горе писах, утре ще ходя отново на преглед и ще пиша за резултата.    
Моят съвет обаче е, да се консултираш лично с лекар, защото мисля, че всяка промяна и необичайно протичащ цикъл оказва негативно влиятие на опитите ни за забременяване. :oops:
При мен лично, това извънредно кръвотечение ми подейства ужасяващо, имам чувството, че по пътя за така желаното дете, падам в някаква дупка, от която излизане няма... :cry:
Нека много скоро, всички бъдат благословени да изживеят едно хубаво майчинство.
Здравей wa_wa
« Отговор #18 -: Август 11, 2004, 23:07:59 pm »
Извинявай, забравих да уточня, че не са ми предписани и не вземам никакви витамини, дори и витамин С. Продължавам обаче да пия фолиева киселина- това е по моя преценка и желание. Мисля, че тя не би могла и не е причина за "извънредното" ми кръвотечение.
Поздрави.
Нека много скоро, всички бъдат благословени да изживеят едно хубаво майчинство.
Здравейте, момичета!
« Отговор #19 -: Август 11, 2004, 23:55:42 pm »
здрасти отново и благодаря за отговора. Освен другите ми проблеми(нямам овулация и имам метаболитни проблеми) това с кървенето започна май месец. Пих дуфастон тогава и до юни всичко беше ок, след това юли това си продължи 13 дни, бях и на лекар точно на 12 ден лигавицата беше 12 мм и лекаркат ами каза, че това е проблемът с това извънредно течене(зацапване по-скоро). На 28 ден пак бях на лекар-вече беше станала 8 мм, но така и нямаше овулация. сега пия сиофор за метаболизма, който дава много добри резултати при намиране на овулация :) . Дойде ми точно на 29 ден-рекорд направо, но сега от 6 дни се чудя дали ми е дошло или просто си е било цапането от предишния месец. от 5 дни се засили както при нормален цикъл и имам болки, но вече честно казано не разбирам кое какво е.
Много объркана ситуация, а аз честно казано съм с вързани ръце и вече изпитвам страх от смяна на лекари, че толкова диагнози ми поставиха и аз изживявах всяка една от тях, докато след една кръвна картина не помогнах за разплитането на всичко това.
Стана много дълго, дано си ме разбрала. сега се надявам да свърши този течлив маратон, защото мислим да заминем на моренце и малко да си починем и двамата, за да сме готови за следващите битки наесен