0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Здравейте момичета,мола за съвет защото незнам какво да си мисля и какво да правя.От една година имах кървене (много оскъдно),което в началото започваше на 25 ден от цикъла,постепенно се изместваше тази дата докато стана да започва от 11 ден .Това кървене неспираше нито от оргаметрил нито от дуфастон.Казаха ми ,че имам полип и го тостраниха.На лапароскопията откриха 2 миоматозни възела и ги отстраниха ,хормоните уж в норма ,а ето 2 цикъл след лапароскопията съм и кървенето отново се появи на 24 ден ,моя цикъл е на 30 дни.
Моля ви за съвет, ако може и Мели да се включи с мнение ,от какво може да е и какво да правя незнам.Тук нашите лекари казват ,че сама съм си ги внушавала от прекалено самонаблюдение но аз несън на това мнение.Зада има кървене има и проблем но незнам какъв.
Благодаря ви предварително.
« Последна редакция: Юли 07, 2007, 10:13:27 am от Мели »
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Re: моля за съвет
« Отговор #1 -: Юли 07, 2007, 10:06:49 am »
ако са минали само 2 цикъла от лапарото твърде е възможно цикъла ти да не се е нормализирал все още.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
« Отговор #2 -: Юли 07, 2007, 10:11:55 am »
първия цикъл след лапарото си беше напълно нормален ,сега ще е втория,който незапочва нормално.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #3 -: Юли 07, 2007, 10:12:43 am »
Поля, всяко кървене извън менструация е проблем, който трябва да се изясни. Имала си полип и миомни възли, премахнали са го и сега следва да изчакаш дали ще се установи нормален менструален цикъл. Кървене на 24 ден е менструация, независимо че цикълът ти по принцип преди операцията е бил през 30 дни. Ако отново започне да се скъсява, пак ще трябва да се консултираш с гинеколог, да се проследят отново хормоните, да се помисли дали нещо не е пропуснато, евентуално хистероскопия и т.н., но само по този начин може да се установи причината и да се предприемат мерки.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
Re: моля за съвет (цикъл след операция - бел.мод.)
« Отговор #4 -: Юли 07, 2007, 10:25:46 am »
Благодаря Мели ,ще изчакам още 1-2 цикъла и ще потърся лекарска помощ за откриване на проблема.Но се притеснявам,че нещо отново нее на ред.Незнам с какъв лекар да се консултирам акушер-гинеколог или ендокринолог.
*
« Отговор #5 -: Юли 07, 2007, 10:31:57 am »
Забравих да спомена ,че от няколко дни съм с аритмии и пус над 90-100.Незнам дали нее ендокринологично ,ако е имали връзка кървенето с ендокринологичен проблем (имам в предвид нещо с щитовидната жлеза)
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #6 -: Юли 07, 2007, 10:33:41 am »
В такъв случай консултацията с ендокринолог е задължителна. Аритмията, ако не ти е уточнена каква е, изисква да посетиш кардиолог.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #7 -: Юли 07, 2007, 10:38:57 am »
Благодаря за съвета.Ще се посъветвам със специалисти ,но и ще изчакам поне още 1 цикъл.Дано да се оправят нещата.