0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Кисти от хиперстимулация за инсе
« -: Юли 04, 2007, 20:38:03 pm »
Кажете ми момичета, нормално ли е да имам кисти над 10см, вследствие на стимулация за инсе. Последва бременност, но тези кисти ме вкараха в паника, а за болките няма да говоря... Кистите ще изчезнат ли от само себе си? Бебето застрашено ли е? Благодаря!
*
Re: Кисти от хиперстимулация за инсе
« Отговор #1 -: Юли 04, 2007, 22:12:05 pm »
Аничка,здравй!
И аз имах киста от хиперстимулация за инсе,но не бях бременна.Спука се сама,доста болезнено.Не знам в твоя случай как е ,но се надявам всичко да се оправи много скоро.Може и вече да се е спукала,щом казваш,че те боли.
Не знам,нека док каже.
Късмет!
*
« Отговор #2 -: Юли 04, 2007, 22:25:21 pm »
Благодаря за отговора!
Кистите не са се спукали, но въпреки това ужасно боли и цял ден съм на легло, понеже не мога да стоя права. Док е в чужбина и докато го дочакам ще се побъркам :(
*
« Отговор #3 -: Юли 04, 2007, 22:37:43 pm »
Аз не мога да ти помогна със съвет, но стискам палци всичко с бебчо да е наред. Успех!
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #4 -: Юли 05, 2007, 08:10:37 am »

Честита бременност! Желая ти сладко и хубаво бебче!
 :pacifier:

Нормално  е да има кисти при настъпила бременност особено след АРТ.

Разбира се, е добре да следиш  състоянието си при лек. лекар и да се съобразяваш с неговото мнение! :!:

С док. сме коментирали, че в  начална бременност подпомагат бременността.

Миналата година по време на бременността си също имах образувани кисти и в двата яйчника. Постепенно изчезнаха и не съм имала никакви проблеми.

« Последна редакция: Юли 05, 2007, 08:18:23 am от deep »

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*
« Отговор #5 -: Юли 05, 2007, 09:14:41 am »
deep, при теб кистите за колко време изчезнаха и имаше ли болки? Три седмици след инсето имам чувството, че коремът ми се подува все повече, вместо да спада. Като лежа, изглежда така, сякаш съм глътнала грейпфрут. А болките са доста силни, което не ми се струва нормално :(
*
« Отговор #6 -: Юли 05, 2007, 09:37:08 am »
Нали пиеш но-шпа за болките?При д-р Стаменов ли си?Кога се връща?
Няма ли някой,който да замества лекаря ти-да го питаш?Откъде знаеш,че не са се спукали?Кога за последно ходи на лекар?
Извинявай,че те засипах с въпроси,ама толкова се радвам на успешно инсе(аз имам три неуспешни) и нямам търпение всичко да се изясни и да се нареди добре,а и ти да се успокоиш.
Нищо,че ти е надут корема,ще се надува тепърва.
Късмет и пиши как се развиват нещата! :crossfingers:
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #7 -: Юли 05, 2007, 09:44:49 am »
Три седмици след инсето имам чувството, че коремът ми се подува все повече, вместо да спада. Като лежа, изглежда така, сякаш съм глътнала грейпфрут.

В кръга на шегата... Според мен е добре, да се поддува, нали това се очаква да ти се случи през следващите  9 месеца!  :D
Но само се шегувам, разбира се! Зная, че си притеснена!  :hug2:

deep, при теб кистите за колко време изчезнаха и имаше ли болки? Три седмици след
 А болките са доста силни, което не ми се струва нормално :(

Някъде до 3 месец имах кисти, след това трябва да призная, че нямам спомен, защото буквално спряхме да им обръщаме внимание, в смисъл, че не растяха и не ми създваха проблеми. Отностно болките не си спомням да са били силни.

Лекуващият лекар какво казва?
« Последна редакция: Юли 05, 2007, 09:46:59 am от deep »

*
« Отговор #8 -: Юли 05, 2007, 09:48:04 am »
Права си, че трябва да расте коремчето, но на третата седмица няма как да е видимо подуто...Това с трита месеца никак не ми харесва, просто защото няма как да не ходя на работа, а от болки не мога да стоя дълго права :( Дано да има друго решение за мен!
*
« Отговор #9 -: Юли 05, 2007, 11:54:36 am »
Това с трита месеца никак не ми харесва, просто защото няма как да не ходя на работа, а от болки не мога да стоя дълго права
Винаги има начин. Вземи си болничен и почивай вкъщи.
Възможно е болките да са от кистата, възможно е да не са от нея. Док се връща в събота (по спомен си при Стаменов). Отиди още тогава да те види.
Имаш нужда от почивка. Дай си я. Пази се!
Стискам палци.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #10 -: Юли 05, 2007, 12:57:06 pm »
Ще отговоря на всички едновременно, защото въпросите ви се припокриват. При Стаменов съм, тои се връща в събота, но и Персенска е с него, така че няма кой да ме прегледа от тяхната клиника. Сега бях на преглед при Ковачева, от частния кабинет на Славчев, слава Богу видя плоден сак, но каза, че кистите са 2 по 7-8см. Препоръча операция :( Както и очаквах-хирурзите искат да режат!Пратиха ме и при самия Славчев в МД. Стаменов ме предупреди, че ще искат да махнат кистите оперативно и каза да не се съгласявам. Но пък като ме изплашиха с този перинитонит просто не знам какво да правя! :( Чудя се какво се случва на тези момичета, чиито кисти се пукат...Иначе съм си втори ден в къщи...и лежа. За болките нищо не пия, тъй като като лежа не ги усещам почти (те били от кистите, а не от извънматочна, както аз се опасявах). Как бихте постъпили на мое място? :oops:
*
« Отговор #11 -: Юли 05, 2007, 13:03:32 pm »
Продължавай да лежиш. Пий но-шпа или слагай свещички Тилкотил за болките.
В никакъв случай не давай друг освен д-р Стаменов да се меси.
Всичко ще бъде наред.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #12 -: Юли 05, 2007, 14:31:40 pm »
Ще отговоря на всички едновременно, защото въпросите ви се припокриват. При Стаменов съм, тои се връща в събота, но и Персенска е с него, така че няма кой да ме прегледа от тяхната клиника. Сега бях на преглед при Ковачева, от частния кабинет на Славчев, слава Богу видя плоден сак, но каза, че кистите са 2 по 7-8см. Препоръча операция :( Както и очаквах-хирурзите искат да режат!Пратиха ме и при самия Славчев в МД. Стаменов ме предупреди, че ще искат да махнат кистите оперативно и каза да не се съгласявам. Но пък като ме изплашиха с този перинитонит просто не знам какво да правя! :( Чудя се какво се случва на тези момичета, чиито кисти се пукат...Иначе съм си втори ден в къщи...и лежа. За болките нищо не пия, тъй като като лежа не ги усещам почти (те били от кистите, а не от извънматочна, както аз се опасявах). Как бихте постъпили на мое място? :oops:

Аз също съм пациентка на Стаменов. 
Междудругото опитай да му звъннеш. На мен лично ми каза, че мобилният му ще  е на роуминг и ако има нещо да му се обадя.  :idea:

Съвет не мога да ти дам, това е лично решение.

Аз лично бих го изчакала до събота, поне така съм процедирала на фона на същия проблем и то не веднъж.

« Отговор #13 -: Юли 05, 2007, 14:41:19 pm »
Чудя се какво се случва на тези момичета, чиито кисти се пукат...

Съвет не мога да ти дам, тъй като никога не съм била бременна. Само ще споделя, че многократно съм пукала функционални кисти. Боли много, но нямаше сериозни последствия. Последната ми киста беше с размери над 10 см. Нея даже не усетих кога съм я спукала  8O Имах си болки и след като се спука, но се търпеше.
Успех!

lb2f
*
« Отговор #14 -: Юли 05, 2007, 15:03:38 pm »
Момичета благодаря ви за съветите! Току що се връщам от Славков, той без много обяснения тръгна да ме води към стаята, трябвало да ме приемат в болница?!? Питах го за опасността за бебето, за това как и къде ще оперира, не получих смислен отговор. Стаменов ме беше предупредил, че ще искат да ме режат и да не се съгласявам. Аз вече му звънях цели три пъти  :oops: Имала съм киста преди 10 г, нямам спомен каква е била и малко преди насрочената операция се е пукнала без да разбера. Не мога да разбера защо тогава сега ме плашат с перитонит и държат на всяка цена да ме резнат :( ?!?! Ако не беше страха, нямаше да ви занимавам толкова, ама като ме наплашиха, че е опасно да се пукнат в корема ми кистите...
*
« Отговор #15 -: Юли 05, 2007, 15:08:33 pm »
Пусни на Стаменов СМС.
Аз не бих се оставила в ръцете на Славчев, след като вече веднъж съм се срещала с него.
Преди години моя позната ходи при проф. Шойлев (ортопед) на консултация за някакъв проблем. Той я прегледал и казал: Трябва да се оперира.
Тя веднага попитала, защо толкова бързо я праща за операция, няма ли медикаментозно лечение.
Отговорът: Госпожо, вие сте дошли при хирург, как искате да ви лекувам в медикаменти. :)
Случаят с Божидар Славчев е същия. Той знае само да реже, при това през корема.

Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #16 -: Юли 05, 2007, 15:13:19 pm »
White, чувала съм и други подобни мнения за него, но пък не може да се отрече, че е много добър с ножа. Аз лично при него съм правила конизацио и съм изключително доволна (чук чук чук). В дадения случай обаче не мога да приема решението му, тъй като не ми е той лекуващ лекар, а и не е специалист по стерилитет. Но в случая въпросът е принципе - колко опасно е да се оставят тези кисти просто така...?
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #17 -: Юли 05, 2007, 15:32:15 pm »
Ами Стаменов какво те съветва? Разбирам, че сте говорили?

Ако искаш обади се и на д-р Даскалов... 0898 20 60 05

Сигурна съм, че ще те консултира дори и по телефона.

*
« Отговор #18 -: Юли 05, 2007, 15:39:02 pm »
Стаменов каза, при никакви обстоятелства да не се съгласявам на операция, че нямало да помогне с нищо. Но като ти кажат, че пукането на киста в корема може да застраши живота ти, е трудно да седиш и нищо да не правиш. А д-р Даскалов има ли такава практика да дава консултация по телефон на "чужди" пациентки? Не е ли малко неудобно?  :oops:
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #19 -: Юли 05, 2007, 16:04:37 pm »
Стаменов каза, при никакви обстоятелства да не се съгласявам на операция, че нямало да помогне с нищо. Но като ти кажат, че пукането на киста в корема може да застраши живота ти, е трудно да седиш и нищо да не правиш. А д-р Даскалов има ли такава практика да дава консултация по телефон на "чужди" пациентки? Не е ли малко неудобно?  :oops:

Ако съм на твое място ще се доверя на Стаменов, той знае какво говори.

Д-р Даскалов е много добър човек и специалист, вярвам, че не би ти отказал разговора и един лекар най-точно би те насочил.
Освен това са лични познати със Стаменов.

Както ти писах аз съм пациентка на  Стаменов но бременността ми я следеше д-р Даскалов.