По-траен ефект има когато целия блок или вход, заедно с мазето се третират. Иначе през няколко месеца се налага борба. Това обаче се постига трудно, защото не всички съседи са съгласни и съвестни
В този случай най-добре е да се води постоянна борба вкъщи, като препаратите се сменят периодично, понеже възниква устойчивост.
Единственият препарат, който ни спаси от хлебарки и жътварки е Райд ПЯНА- червен флакон с жълт накрайник като сламка.Пръска се по ъглите и первазите на пода, трае 2 месеца- сигурна смърт за гадините.
И аз имам добри впечатления от този Раид. Имахме едни огромни черни зверове, дето могат да носят 10кг раница на гръб
Истински кошмар. А историите с хлебарките в леглото....АААА, нямам думи просто. УЖАС! Няколко пъти намирах по пердетата и стените около леглото и все ме беше страх да не намеря някоя там. Сигурно ще изпадна в истерия. Много се отвращавам от тях, дори не мога да ги убия. Добре че милото ги убива докато стоя завита презглава.
Колкото до този Раид, активното вещество е пиретрин - екстракт от хризантема. Силно отровен за насекоми, но не и за топлокръвни, така че смятам не е опасен за бебета и домашни животни. Ние събираме вече повече от 2 месеца трупове не само на хлебарки, но и на всякакви други гадинки, които са влезли вкъщи. От няколко дни обаче се срещат бебета на онези черните. Явно са успели да си отложат яйцата преди да пукнат
Ще се пръска отново. Но може да пробвам и къщичките. Предполагам че те са пак с активно вещество пиретрин, но смесено с някаква примамка.
Единствено Маци си умира от радост. Хваща ги и ми ги носи в леглото та и аз да си играя с тях. Много мило от негова страна
Леле, представям си как се "радваш" на подаръците