0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: ХЛЕБАРКИ!!! ПОМОЩ!!!
« Отговор #20 -: Юли 04, 2007, 16:36:16 pm »
само у нас ли къщичките на райд не помагат, ама въобще? 8O
ние почнахме ремонт на кухнята и разглобявахме шкафовете в събота, и зад единия шкаф имало цяло мътило, мъжа ми вика, че стотици били, добре че ме нямаше вкъщи точно тогава... и пак продължават да идват. непрекъснато ръсим и пръскаме нещо и пак нищо. от кафевите са. в старата квартира имахме черни, големи, тях по-лесно ги уморихме, ама тези кафевите са изключително упорити. искам да третираме с нещо много силно преди да монтираме новата кухня, кажете с какво? или най-добре фирма да извикаме? макар че все си мисля че от съседите пак ще дойдат, ама... все пак да пробваме

*
« Отговор #21 -: Юли 04, 2007, 16:38:48 pm »
Пипи, брат ми имаше страхотен проблем с кафяви гадини. Спасиха се с една пудра, в червена пластмасова кутия (кръгла) с жълта капачка. Мисля че е китайско. Метяха с лопата дни наред труповете, но се оправиха.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #22 -: Юли 04, 2007, 16:40:31 pm »
хихи, сещам се нашето Теди като беше бебче.Т.е на няколко месеца.За първи път я водехме в едно приятелско семейство.Тя първо много се притесняваше, ама после нещо взе да се занимава,Влизаше в хола, излизаше, пак влизаше-нещо беше много заета, ама ние не и обръщахме внимание.В един момент чувам само приятелката ми вика-АААУУУУУ!!!!
Поглеждаме под масата-нашата госпожица домъкнала от цялата къща кубчетата за хлебарки, от всички стаи и ъгли! :lol: :lol: :lol:
Как не се натрови, незнам!
Извинявам се за офф-а, ама като чух за кубчетата и ме напуши на смях!
*
« Отговор #23 -: Юли 04, 2007, 16:41:56 pm »
Пипи, брат ми имаше страхотен проблем с кафяви гадини. Спасиха се с една пудра, в червена пластмасова кутия (кръгла) с жълта капачка. Мисля че е китайско. Метяха с лопата дни наред труповете, но се оправиха.

мерси, white! ако е до метене на трупове - мога, вече съм претръпнала. а откъде са си я взели, имаш ли представа?

*
« Отговор #24 -: Юли 04, 2007, 16:42:45 pm »
Ще звънна да го питам.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #25 -: Юли 04, 2007, 16:43:50 pm »
  Добре де,някой знае ли какво ги кара да се настанят на точно определено място .Да неби,нещо на даденото място да е имало храна, или и аз не знам.Чудя се ,да не би да съм забравила храна ,или да е паднала някъде и така да са се завъдили?   :?
*
« Отговор #26 -: Юли 04, 2007, 16:45:22 pm »
  Добре де,някой знае ли какво ги кара да се настанят на точно определено място .Да неби,нещо на даденото място да е имало храна, или и аз не знам.Чудя се ,да не би да съм забравила храна ,или да е паднала някъде и така да са се завъдили?   :?

да бе, зад шкафа, който виси на стената, т.е. между шкафа и стената, над мивката... не бих могла да сложа храна там :wink:

« Отговор #27 -: Юли 04, 2007, 16:51:03 pm »
  Добре де,някой знае ли какво ги кара да се настанят на точно определено място .Да неби,нещо на даденото място да е имало храна, или и аз не знам.Чудя се ,да не би да съм забравила храна ,или да е паднала някъде и така да са се завъдили?   :?

да бе, зад шкафа, който виси на стената, т.е. между шкафа и стената, над мивката... не бих могла да сложа храна там :wink:
  Да бе ,и аз това си мисля и за това се чудя ,какво ги привлича.Ако знам причината да мога да я отстраня,а не да се чудя защо и как извират!  :P
*
« Отговор #28 -: Юли 04, 2007, 16:55:40 pm »
Препаратът се казва Халек (Halek). Сирийски е. Купили са го от аптеки. Ръси се на всеки 1-1,5 месец. Не влияе на топлокръвни животни.
Опаковката е жълта, конусовидна с червена капачка.

Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #29 -: Юли 04, 2007, 16:55:55 pm »
Pippi, наистина много помага Боракса, пробвай го. :wink:
/>
*
« Отговор #30 -: Юли 04, 2007, 17:03:36 pm »
Препаратът се казва Халек (Halek). Сирийски е. Купили са го от аптеки. Ръси се на всеки 1-1,5 месец. Не влияе на топлокръвни животни.
Опаковката е жълта, конусовидна с червена капачка.
аа, това сме си го купували веднъж, преди 5-6 годими сигурно. бяхме много доволни (единственият препарат за хлебарки, от който съм била доволна), но след това не можах да го открия пак. благодаря ти за името, че не го помнех, но точно така изглежда и имаше някакви арабски букви. ще се пробвам пак да го потърся Мноооого мирсииии!!!

Вера, а този Боракс откъде се купува? и какво е съотношението с каймата? и как става, трябва ли да се меси нещо?

*
« Отговор #31 -: Юли 04, 2007, 17:13:19 pm »
Боракса го продават в аптеките. То е на прах и се смесва със суровата кайма (колкото може да поеме), а се слага малко от сместта поне на няколко места в къщи.
/>
*
« Отговор #32 -: Юли 04, 2007, 17:36:33 pm »
Още един продукт, от който майка ми е много доволна. Току що говорих с нея. Казва се Пластина за насекоми - на GLOBOL. Продава се в Метро и супермаркети Европа.
Те го държат върху хладилника, а имат куче и винаги се внимава да е безвреден за него. :D

Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #33 -: Юли 04, 2007, 17:38:13 pm »
като сме подхванали темата, да питам, че щях да пускам отделно питане за мравките.
от няколко дена пъплят из хола, по паркета, в точно определен район близо до компютъра.
в хола пълзи детето и не мога да пръскам и да слагам химикали.
кажете някакво безвредно средство и какво ли ги кара да се мотат там?!!!
Срещу мравките  много са ефективни препаратите за обезпаразитяване на животни. Визирам "Boikill", който е абсолютно безвреден за хора и животни, но е по-скъпия вариянт. По-евтин, но па-малко ефективен е "Опигард". Лично на мен, опигардът ми свърши чудна работа, с малко повече напръсквания. Безвредни са, и двата са на водна основа.
*

piera

• 896
  • Keen on boots
« Отговор #34 -: Юли 04, 2007, 18:08:05 pm »
Единственият препарат, който ни спаси от хлебарки и жътварки е Райд ПЯНА- червен флакон с жълт накрайник като сламка.Пръска се по ъглите и первазите на пода, трае 2 месеца- сигурна смърт за гадините.
*
« Отговор #35 -: Юли 04, 2007, 18:08:44 pm »
Аз ползвам "кубчета" за хлебарките, незнам каква марка са и как се казват но се купуват от аптеката. Нареждат се по ъглите на стаите и траят една година и не са скъпи. Колкото до мравките Райд пяна, но с него се пръска, така че не мисля че е безопасен за деца...

Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*
« Отговор #36 -: Юли 04, 2007, 19:58:35 pm »
Брррр хлебарките са най-ужасния ми страх - направо откачам 8O Като съм живяла по разни квартири в блокове преди все сме имали и няма оттърване,има ли някъде в блока и край - те вървят по канализацията и до най-високите етажи гадините мръсни,но сега слава богу откакто сме в къща не съм виждала - може би защото не сме с канализация(на Дружба още нямаме),а със септична яма.
Jam,по въпроса за мравките обаче наистина Райд действа много ефикасно - тази пяната - може хлебарки да нямаме, но виж от време на време изпъпля по някоя мравка,та установих че тази пяна на Райд действа моментално - веднъж,най-много два пъти да сложа и повече мравка не припарва на мястото. :lol: Е,естествено докато не изпъплят от другаде, но там, където сложиш не излизат повече.Успех!

Митко остана на 1г. 7м. и 21 дни :(
14.04.2009 - 5.12.2010
Почивай в мир, мое мило изстрадало детенце!Винаги ще те помним и обичаме!
« Отговор #37 -: Юли 04, 2007, 22:17:19 pm »
Брррр хлебарките са най-ужасния ми страх - направо откачам 8O Като съм живяла по разни квартири в блокове преди все сме имали и няма оттърване,има ли някъде в блока и край - те вървят по канализацията и до най-високите етажи гадините мръсни,но сега слава богу откакто сме в къща не съм виждала - може би защото не сме с канализация(на Дружба още нямаме),а със септична яма.
Jam,по въпроса за мравките обаче наистина Райд действа много ефикасно - тази пяната - може хлебарки да нямаме, но виж от време на време изпъпля по някоя мравка,та установих че тази пяна на Райд действа моментално - веднъж,най-много два пъти да сложа и повече мравка не припарва на мястото. :lol: Е,естествено докато не изпъплят от другаде, но там, където сложиш не излизат повече.Успех!
  Родителите ми живеят по пътя за Виница и там сме със септична яма и пак два пъти съм убивала хлебарки.Но не и с токива гигантски размери!  :x
*
« Отговор #38 -: Юли 05, 2007, 08:15:50 am »
  Родителите ми живеят по пътя за Виница и там сме със септична яма и пак два пъти съм убивала хлебарки.Но не и с токива гигантски размери!  :x
Ами да,може - просто обаче явно по-рядко изпълзяват(аз за 2 години още не съм видяла),а и дето викаш сигурно не са такива "мутанти" къде ходят из блоковете по принцип...малии кви големи съм виждала наистина направо не ми се говори, че настръхвам :?

Митко остана на 1г. 7м. и 21 дни :(
14.04.2009 - 5.12.2010
Почивай в мир, мое мило изстрадало детенце!Винаги ще те помним и обичаме!
« Отговор #39 -: Юли 05, 2007, 10:07:45 am »
Ами да,може - просто обаче явно по-рядко изпълзяват(аз за 2 години още не съм видяла),а и дето викаш сигурно не са такива "мутанти" къде ходят из блоковете по принцип...малии кви големи съм виждала наистина направо не ми се говори, че настръхвам :?

Бях извън града за 10 дни и се прибирам в неделя вечерта.Отключвам ,влизам ,светвам лампите и виждам ,че в коридора ме посреща една,голяма колкото показалеца ми.Не мога да сварвам да пускам куфари и чанти и да събувам чехли.После пък не мога да я догоня.Беше супер приятна изненада   :x .Огромни са! Снощи им сложих къщички и ще ги видим.Сутринта нямяше умрели хлебарки.Днес ми казаха,че щом са такива големи ,ходели да снасят.Направо ще лудна!  :(