0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ХЛЕБАРКИ!!! ПОМОЩ!!!
« -: Юли 04, 2007, 10:07:47 am »
   Съжалявам за неприятната тема,но как се справяте с тази гнус.За 2 дни утрепах 2 огромни хлебарки.Едната изкочи снощи от под леглото ,тъкмо когато щях да си лягам.В този апартамент живеем от 6 години и сме убивали само 2 хлебарки и това беше преди 4 години.Не знам някакви благоприятни условия ли имат сега?!
  Кажете някое ефикасно средство за борба.Моля ви!!!  :?
  И имали фирми ,които могат да дойдат да напръскат или се ходи ХЕИ?
*
Re: ХЛЕБАРКИ!!! ПОМОЩ!!!
« Отговор #1 -: Юли 04, 2007, 10:14:56 am »
Аз от две години ползвам едни неща на Raid. Ще ти обясня какво представляват. Продават ги в супермаркетите. В кутията са 6 броя. Струват около 5-6 лв. Представляват пластмасови кутийки, с дупки в ъглите. Вътре има нещо, което привлича хлебарките. Те се заразяват и връщайки се в леговището, заразяват останалите и умират.
Аз съм сложила в банята и в кухнята на по две места. Да ти кажа за две години съм видяла само 2 мънички хлебарки. Явно препарата действа. Ние живеем на квартира и като се нанесохме преди няколко години, имаше много. Сега наистина изчезнаха. Може да опиташ.
*
« Отговор #2 -: Юли 04, 2007, 10:29:47 am »
Препоръчвам два изпитани супер ефикасни препарата. В нашия блок е напаст на хлебарки и мравки. Едното е "Боракс". Рецептата е следната: продава се в аптеките, смесва се известно количество с малко сурова кайма и се слага на местата където най-много щъкат  гадовете (в кухнята, банята...), ако имаш домашен любимец трябва да е на недостъпно за него място (с кучето ми не съм имала проблем). Хлебарките си го отнасят и заразяват и другите. Майка ми даже носи от сместта в съседите от горе и от долу за по-сигурно. Това беше единствения препарат, който ни помогна, а бяхме пробвали всичко останало. А и на който съм го препоръчала се е отървал от тази напаст.
Другото доста ефикасно е "фендона 60 ск", с него пръскат и фирмите, които евентуално можеш да повикаш. То се продава май само на петте кюшета. С него би могла да пръскаш 1 път в месеца профилактично.
/>
« Отговор #3 -: Юли 04, 2007, 10:31:35 am »
Globol се казва препаратът, от който ние сме доволни.
В предишния ни апартамент беше невероятен кошмар- нищо не им действаше, пръскахме с райд, с какво ли не и накрая пробвах този препрат- като паста е, маже се около местата, където се движат и изчезват.
Хубаво е, че няма миризма, трупове не сме събирали :oops:
*
« Отговор #4 -: Юли 04, 2007, 10:33:01 am »
Ели, 'подушвам, че сме от една порода'  :lol:
тия неща са къщички за хлебарки.
миналата година гледаме вечерта тв и моя вика, че ще си ляга, отивам аз да оправя леглото.чаршафа нещо се беше набръчкал и исках да го оправя.за целта си мушвам ръката под възглавницата на мъжа ми, за да я преместя.обръщам я и изпадам в див ужас-една ОГРОМНА хлебарка между пръстите ми.като обърнах възглавницата тя се шашна и хукна по ръката ми.няма да ви разправям в каква истерия изпаднах, до сутринта треперах от ужас и погнуса.ревях като бебе-в такъв шок бях изпаднала!на сутринта купихме такива къщики за хлебарки на Райд.наслагахме под леглото, в ъглите, под хладилника.и така, както си мислехме, че нямаме хлебарки, казвам ви една седмица намирахме сутрин и вечер изтръшкани гиганти из цялата къща.от тогава ни една хлебарка не се е мярнала!
 peroshinka , без да се колебаеш бягай до някоя аптека или магазин,ако са наистина много купи 2 кутийки и ги наслагай 12те къщички навсякъде.наистина са супер ефкасни!
*
« Отговор #5 -: Юли 04, 2007, 10:35:57 am »
В предишния ни апартамент беше невероятен кошмар- нищо не им действаше, пръскахме с райд, с какво ли не и накрая пробвах този препрат- като паста е, маже се около местата, където се движат и изчезват.
На мен не ми помогна. Може би подходящия препарат зависи от "породата" на хлебарките. Отглеждала съм едни черни и огромни като контакт  8O и едни кафяви, по-дребни. А сега чух и за едни летящи....
/>
*
« Отговор #6 -: Юли 04, 2007, 10:39:54 am »
абе бившата ми колежка говореше за някакви с крила, ама аз не и повярвах...ама сега почвам да се замислям. 8O 8O 8O
и нашите бяха огромни и черни, тлъсти гадове.за кафеви само сме чували, но сме нямали.
*
« Отговор #7 -: Юли 04, 2007, 10:44:47 am »
Аз съм виждала как тези кафевите се изкачват по канала и дълго време запушвахме нощем всички мивки. Всъщност важно е генерално да се справите с проблема. Обикновено имат един сборен пункт от който тръгват гадовете - мазето. Там проблема периодично го решават ХЕИ, другото зависи от съколператорите. Ако съседати има 90% е сигурно, че у вас ще се наместят.
Случвало ми се да намирам гадна черна - огромна хлебарка на кърпата ми за лице. Последствията бяха като при теб Мимка :lol:
/>
« Отговор #8 -: Юли 04, 2007, 10:45:41 am »
Ние сме доволни от "Омнитокс"-пудра.Купихме го преди 2 години от ХЕИ и от тогава нямаме хлебарки.
« Отговор #9 -: Юли 04, 2007, 10:50:11 am »
На мен не ми помогна. Може би подходящия препарат зависи от "породата" на хлебарките. Отглеждала съм едни черни и огромни като контакт  8O и едни кафяви, по-дребни. А сега чух и за едни летящи....
  Тия по-малките са жътварки,не са хлебарки и не ходят по каналите.Те летят,а хлебарките не!  :P  Мисля да пробвам с къщичките най-лесно и приятно ми звучи.Навсякъде ли ги продават? 
  Мимка,ти казваш ,че като сте ги сложили тия къщички са наизлезли много ,така ли?
 Да се изнасяме ли за известно време? Много ме е гнус!   :x
*
« Отговор #10 -: Юли 04, 2007, 10:52:17 am »
само умрели, бе мило, не живи, ама не сме и подозирали, че имаме изобщо.най-много намирахме умрели в банята.не е нужно да се изнасяте.и мен много ме е гнус, спокойно! :lol: :lol: :lol:
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #11 -: Юли 04, 2007, 10:58:49 am »
като сме подхванали темата, да питам, че щях да пускам отделно питане за мравките.
от няколко дена пъплят из хола, по паркета, в точно определен район близо до компютъра.
в хола пълзи детето и не мога да пръскам и да слагам химикали.
кажете някакво безвредно средство и какво ли ги кара да се мотат там?!!!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #12 -: Юли 04, 2007, 11:03:41 am »
като сме подхванали темата, да питам, че щях да пускам отделно питане за мравките.
от няколко дена пъплят из хола, по паркета, в точно определен район близо до компютъра.

от онези къщички има и за мравки-на Райд!
*
« Отговор #13 -: Юли 04, 2007, 11:11:47 am »
Къщичките наистина са много ефикасни. Ние с тях отървахме офиса от мравки. Може да ги сложиш зад мебелите, за да не ги докопа Марти. :wink:

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #14 -: Юли 04, 2007, 11:15:36 am »
само умрели, бе мило, не живи, ама не сме и подозирали, че имаме изобщо.най-много намирахме умрели в банята.не е нужно да се изнасяте.и мен много ме е гнус, спокойно! :lol: :lol: :lol:
    :lol:  :lol:  :lol:  Оххх,притесних се бе Мимка!   :lol:  Значи купувам от тях.Надявам се в Пикадилито да ги има!
*
« Отговор #15 -: Юли 04, 2007, 11:34:22 am »
    :lol:  :lol:  :lol:  Оххх,притесних се бе Мимка!   :lol:  Значи купувам от тях.Надявам се в Пикадилито да ги има!

Peroshinka, аз оттам ги купих.

от онези къщички има и за мравки-на Райд!

Мимка, благодаря. Ще ми трябват и такива, защото и аз забелязах мравки в кухнята си. И аз ще посетя Пикадилито
« Последна редакция: Юли 04, 2007, 11:40:21 am от eli_v »
*
« Отговор #16 -: Юли 04, 2007, 12:38:04 pm »
При нас в офиса имаше много хлабарки, викаха фирма, която пръска и вече повече от 1 год. няма нито една. Незнам коя точно беше фирмата, но съм виждала реклами на ф-ма Терминатор. Пръкскат за всякакви гадове, вкл. миши и плъхове.
« Отговор #17 -: Юли 04, 2007, 13:59:39 pm »

Аз също имах проблем с мравки. И за хлебарки и за мравки ползвам Тапилан. Това е пудра против бълхи и кърлежи. Продава се в зоомагазините. Много е ефикасна и не е токсична.
Когато се боря с мравките, ръся по малко в ъгълчетата.
Когато става дума за хлебарки е добре да се наръси по-обилно и е желателно веднага да излезете от апартамента. Не за друго, а започва едно нашествие от хлебарки  :lol: След няколко часа се прибирате и събирате с метлата :lol:

lb2f
*
« Отговор #18 -: Юли 04, 2007, 16:08:10 pm »
Къщичките наистина са много ефикасни. :wink:

Да подкрепям, в къщи чак сега се вижда ефекта и хлебарките намаляха. Пробвали сме почти всичко но те определено са най ефикасни
*

Vali :)

• 1376
  • Вярата и надеждата винаги са с мен!
« Отговор #19 -: Юли 04, 2007, 16:32:41 pm »
Самокато чета и настръхвам.Една от причините да продаедм 30 годишната панелка са хлебарките.Просто като ги видя,без преувеличение,изпадах в нервна криза.Превиждат ми се даже и на сън.Спомням си обаче ,че ги трепех с тройна доза-Байгон,Клинес /кубчета/и тебешир от аптеката.Имаше ефекта, но само  за година.На следващата пак и как да има като само аз пръсках ,а пенсиите на около си ги третират за домашни любимци :x

Д-р Стаменов,обичаме ви!